terítés

csipke, divat, sivatagi színek, tálalás, terítés, ünnep

Csipkecsirke húsvétja

László Márta

Már készülsz a húsvéti ebédhez? Helyes! Ez nálunk is mindig nagy családi buli! Azt tudjuk, hogy idén a sivatag színei pompáznak az asztalon, és azt is, hogy e színek, tényleg gyönyörűen kiemelik a hagyományos húsvéti étkek élénkségét, frissességét! Jó étvágyat! 

Tovább olvasom »
ötletek, szalvéta, színek, terítés, vacsora, Valentin nap

Ezek a színek illenek a Valentin-napi vacsihoz

László Márta

Az ételek színe hatással van az ízérzékelésre, a teríték színkombinációja pedig ronthatja vagy fokozhatja ezt az élményt. A színek az asztalon is ugyanazt a szerepet játsszák, mint a mindennapi életben: kiemelnek, elrejtenek, kiegészítenek, kontrasztot teremtenek. Így a teríték is fontos hatással van nem csak az étvágyra és a kedélyállapotra, hanem arra is, hogy hogyan érzi, érzékeli valaki az ételek ízét és az illatát. Az ételek és a teríték színének harmonizálása fokozza az összhatást és az ízek élményét. 

Tovább olvasom »
asztaldíszítés, ehető arany, karácsony, készülődés, terítés, ünnepi recept

Ehető arany az idei sláger

László Márta

A karácsonyi időszakot talán két dologgal lehet leginkább jellemezni: minőségi időtöltés a családdal és minden, mi szem-szájnak ingere az asztalon. Ez utóbbi azonban még a gyakorló háziasszonyokban is sok kérdést vet fel: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hogyan dobjam fel a terítéket? Milyen édességgel lepjem meg a családot? Megfőzök mindent, de mosogatni ki fog? Az ünnepre hangolódás jegyében összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek megkönnyíthetik a karácsonyi készülődést.

Tovább olvasom »
esküvő, gasztronómia, menü, terítés

Álmodj tökéletes esküvői menüt!

PP-Eletforma

Az esküvőszervezés felelős döntések sorából áll: a megfelelő helyszín és időpont mellett meg kell találni a tökéletes menyasszonyi ruhát, a hozzá illő frizurát és virágokat is. Végül, de nem utolsósorban komoly fejtörést okozhat az esküvői menü összeállítása, amihez most hasznos segítséget nyújt Orosz Gábor, a KIOSK Budapest, illetve a hétvégi  Őszi Esküvő Kiállítás executive séfje. 

Tovább olvasom »
abrosz, asztalterítő, díszpárna, kerti parti, kézműves -iparművész, Simon Kati, terítés

Kerti parti, avagy az „asztal új ruhája”

László Márta

– Sokan gondolják úgy, hogy a kerti partinál nem szükséges az asztalterítő. „Úgyis leesszük, kiégetjük, vörösborral leöntjük, – csak gond van vele”  – mondják a terítők ellenzői. Meg vagyok győződve róla, hogy akik így gondolkodnak, nincs igazuk – mondta el az Életforma olvasóinak Simon Kati kézműves-iparművész.

Tovább olvasom »