Facebook hozzászólás
195

Tárkonyos bárányragú leves

Az ilyen tartalmas levesek sokkal ízletesebbek lesznek, ha nem egyszerre öntjük fel sok vízzel.

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg báránycomb, 1 kisebb vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, zöldborsó), 1 kisebb fehér paprika, 1 dl tejszín, fél citrom leve, só, csapott mokkáskanál bors, csapott evőkanálnyi morzsolt tárkony.

Elkészítés módja:

A húst alaposan megtisztítjuk az esetleges faggyú, ín és hártya maradványoktól, majd kockákra (kb. 1-1 cm) vágjuk, a hagymát is megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a zöldségeket megpucoljuk és szintén kockákra, a húskockákkal azonos méretűre daraboljuk.

A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a húst, megsózzuk, megborsozzuk, s megszórjuk a tárkony felével. Fedő alatt, mindig egy kevés vizet adagolva fél puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zöldséget, s a tárkony maradékát, s felöntjük egyelőre annyi vízzel, hogy jól ellepje, s így főzzük tovább. A vizet mindig pótoljuk, annyira, hogy ellepje. Amikor a hús és a zöldség is puhára főtt, felöntjük annyi vízzel, hogy körülbelül olyan sűrűségű legyen, mint a bableves. Mikor felforrt, levesszük a tűzről, egy-két percet hűlni hagyjuk, majd a levesbe keverjük a tejszínt, s ízesítjük a citromlével. Visszatesszük a tűzre, s alaposan (2-3 percig) átforraljuk.

Tippek: Az ilyen tartalmas levesek sokkal ízletesebbek lesznek, ha nem egyszerre öntjük fel sok vízzel.

Tejszínt, tejfölt soha ne keverjünk forrásban lévő, vagy túl forró levesbe, mert „kicsapódik”. Különösen igaz ez, akkor, ha ráadásul még tojássárgát is használunk a habaráshoz. Tejszín helyett használhatunk tejfölt is, ami kevésbé zsíros. A fenti mennyiséghez 1 poharas tejföl helyettesíti a tejszínt.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!