tánc

debrecen, jazz, kosztüm, nyílt próba, színházak éjszakája, tánc

Óriási színházi buli vár Debrecenre

László Márta

Izgalmas programokkal várja nézőit idén is a Csokonai Színház  a Színházak Éjszakáján. Szeptember 16-án 18 óra 30 perctől Kiss Gergely Máté és csapata gólyalábas vásári komédiájával indul az este a színház épülete mögött. A homlokzati erkélyen először a színház énekkari tagjaiból alakult jazzformáció lép fel, majd az évad egyik fontos zenés produkciója, A Lutherek néhány dala hangzik el a főszereplők, Nagy Kíra és Biri Gergely tolmácsolásában.

Tovább olvasom »
fesztivál, Jászberény, népművészet, program, tánc, vásár, zene

Csángó fesztivál kezdődik holnap! Irány Jászberény!

Krajcsó Judit

Az augusztus 8. és 13. között zajló jászberényi 27. Csángó Fesztiválon komplex képet kaphatnak a látogatók a csángók népművészetéről, miközben más népek hagyományaiba is betekintést lehet majd nyerni. A mintegy színes 60 kulturális eseményen, – köztük moldvai és gyimesi csángók, erdélyi, felvidéki mellett, – magyarországi hagyományőrző csoportok előadásai is szerepelnek.

Tovább olvasom »
előadás, film, gyász, produkció, színház, tánc

Gyászfilm, avagy temesd magad művészien

Krajcsó Judit

Ebben a furcsa előadásban művész-kísértetek érkeznek egy gyászszertartásra, és műsorszámaikkal vesznek végső búcsút múltjuktól. A Katona József Színház és a Tünet Együttes művészei most együtt temetik saját magukat aSaul fiát jegyző Laokoon Filmgroup és a Tünet Együttes közös produkciójában, a Gyászfilmben.

Tovább olvasom »
bajnok, hip-hop, olimpia, siker, tánc, verseny

Hoppá! Betáncoltuk magunkat a Hip Hop Olimpiára

Krajcsó Judit

Véget ért a VI. Hungarian Hip Hop Dance Championship. Az ország legelismertebb street dance versenyén több mint ötszáz táncos, majdnem száz produkcióját értékelte a nemzetközi zsűri. A magyar válogatott harmadik helyezést ért el a kategóriájában, így részt vehet a Hip Hop Olimpián.

Tovább olvasom »
bemutató, budapest, hip-hop, tánc, verseny, világsztárok

Hip hop razzia Budapest utcáin!

László Márta

Négy világhírű hip hop táncos érkezik Budapestre! A táncosok zsűriként vesznek majd részt Magyarország legnagyobb hip hop versenyén, ahol eldől, kik juthatnak tovább az amerikai világbajnokságra. Aki nem tud részt venni a március 25-i hip hop csatán, másnap is találkozhat a profi táncosokkal. Délelőtti városnéző útjukon is megállnak táncolni egy-egy helyszínen, délután pedig workshopot tartanak az érdeklődőknek.

Tovább olvasom »
Budapesti Tavaszi Fesztivál, érdekességek, Kodály, koreográfia, programok, tánc

Minden magyarok tánca, – több mint 100 résztvevővel!

Krajcsó Judit

A néptánctól a flamencóig, a kortárs koreográfiáktól a klasszikus balettig a műfaj szinte minden spektrumából kínál valami csemegét a közönségnek március 31. és április 23. között a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) táncprogramja. Az egyik legnépesebb táncesemény a Minden magyarok tánca című, április 22-i produkció lesz, amelyben csaknem száz fő áll színpadra a világ legkülönbözőbb részeit képviselve a Papp László Budapest Sportarénában.

Tovább olvasom »
álom, Amerika, edzés, hip-hop, siker, tánc, tinédzser, világverseny

Amerika táncbajnoka lehet kilenc magyar tinédzser

Krajcsó Judit

Egészen az amerikai világbajnokságig juthatnak a Hungarian Hip Hop Dance Championship kategóriánkénti legjobb táncosai. A VB részvételt tűzte ki célul az ország első, 13-16 éves lányokból és fiúkból álló hip hop válogatottja is, akik nem bízzák a véletlenre a továbbjutást. Profi szakértői csapattal a hátuk mögött szeptember óta heti 10-14 órát edzenek, hogy valóra váljon a dédelgetett álom, bejusson a csapat a világbajnokság középdöntőjébe.

Tovább olvasom »
fesztivál, koncert, művészet, színház, tánc, verseny

Szerelmünk, Shakespeare

Krajcsó Judit

Szerelemünk, Shakespeare címmel rendez fesztivált június 9. és július 16. között a Madách Színház. A programban zene, tánc, egyetemi és alternatív színházi produkciók, valamint Shakespeare-szakértők előadásai is helyet kaptak.

Tovább olvasom »
élet, előadás, kapcsolatok, művészet, tánc, újjászületés

Újjászületés, ahogy még sosem láttad

Krajcsó Judit

Van-e lehetőség az újrakezdésre, ha elfogyott az energiánk a munkához, a gyerekhez, a lefogyáshoz és a szexhez; ha nem megy már a még jobb teljesítmény és különben is mindegy… Megrázó újjászületés tanúi lehetünk a Tünet Együttes Apropó 2.0 című darabjában.

Tovább olvasom »
Pécs, program, tánc, világbajnokság

Pécs, a tánc új fővárosa!

PP-Eletforma

Magyarország nyerte el a 2016. évi WDSF Standard Táncok Formációs Világbajnokságának rendezési jogát – ez volt az elmúlt hetekben a szakma egyik legnagyobb híre. A rangos eseménynek Pécs városa ad otthont, a rendkívül sokszínű program pedig igazi ínyencségként jelenik meg a decemberi rendezvények sorában.

Tovább olvasom »
ExperiDance, gyerekek, nyári oktatás, tábor, tánc, utánpótlás

Egy táborban ropjuk

László Márta

Örökmozgó gyerekeket vár az ExperiDance tánctársulat nyári tábora, augusztus 22 és 26 között. A napközis rendszerű programban a gyerekek délelőtt táncoktatáson vesznek részt, délután pedig mesék, készségfejlesztő játékok, kézműves foglalkozások nyújtják a vidám hangulatot. A helyszín a tánctársulat új budapesti székháza, ami nemrég készült el, tánctermekkel, öltözőkkel és egy kedves rózsakerttel várja az utánpótlást.

Tovább olvasom »
balett, Edvin Marton, rock, szamba, tánc, Vienna Strauss Symphony Orchestra

Bomba meglepetések az Edvin Marton-koncerten

László Márta

Több mint 6 éven át, Los Angelesben, Miamiban, Tokióban és Budapesten is készült Edvin Marton Emmy-díjas világhírű hegedűművész legújabb lemeze, melyen Queen, Metallica és Coldplay feldolgozások is hallhatók. A Rock Symphony című album, a napokban jelent meg.

Tovább olvasom »
fesztivál Tünet Együttes, holocaust, Sóvirág, tánc

Fesztiválon virágzott ki a Sóvirág

László Márta

A Legjobb stúdiószínházi előadás díját nyerte el a Tünet Együttes Sóvirág című előadása a tatabányai MOST fesztiválon. A különleges előadás Fahidi Éva, a 90 éves holokauszt túlélő, valamint Cuhorka Emese fiatal táncosnő duettje. A produkció legközelebb a Purim a Karinthyban elnevezésű fesztiválon szerepel március 24-én.

Tovább olvasom »
MÜPA, Nógrád Táncegyüttes, Palóc Madonnák, születésnap, tánc

Tapsvihar ünnepelte a Palóc Madonnákat

PP-Eletforma

Hatalmas sikert aratott a Művészetek Palotájában a Nógrád Táncegyüttes, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház és a Dobroda Zenekar közös produkciója, a Palóc Madonnák. Az alkotók a mindenkori nő szemszögéből mutatták be a palóc asszonyi sorsokat. A fővárosi, telt házas előadás végén a nézők állva tapsoltak.

Tovább olvasom »
fesztivál, modern, MU Színház, SzólóDuó, tánc

Tánctrendek randevúja

PP-Eletforma

A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2016 januárjában, tizenhetedik alkalommal rendezi meg a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált. A SzólóDuó Fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató és tapasztalt alkotókat, táncosokat egyaránt bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel.

Tovább olvasom »
alkohol, fánk, farsang, kapcsolatok, tánc, vigalom, zene

Áll a bál, ez már biztos!

Krajcsó Judit

Alig dobtuk ki a karácsonyi bejgli maradékait, még éppen csak elkezdtük a kilóledobálást megtervezni, máris itt a következő megpróbáltatás, a farsangi eszem-iszom, dínom-dánom ideje. A jó hír, hogy a báli szezonban le is rázhatjuk a felesleget. A lakótelepünkön már buli van…

 

Tovább olvasom »
4 for Dance, hírességek, luxus, siker, sztárok, tánc

Milliárdosoknak táncolt a 4 for Dance

PP-Eletforma

Monacói milliárdosok kérték fel sztárvendégnek a magyar táncegyüttest. A Grand Budapest Hotel című film témája köré épült partira minden vendég luxusautókkal érkezett, a 4 for Dance  tagjai is különleges bánásmódban részesültek.

Tovább olvasom »
Gyula, kézművesség, muzsika, népművészet, tánc, vár

Fergeteges fesztivál Gyulán

László Márta

Körösvölgyi Sokadalom címmel 16. alkalommal rendezik péntektől az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját Gyulán, a Várkertben. A háromnapos rendezvényre mintegy 180 kézművest és 1500 fellépőt várnak.

Tovább olvasom »
egészség, erotikus, fogyókúra, hastánc, mozgás, tánc

Erotikusan fogyaszd magad!

PP-Eletforma

Az irodai munkát végző hölgyek többsége súlyproblémákkal küzd, amelyek önértékelési zavarokat is okoznak. Az ülőmunka, a nem megfelelő táplálkozás, illetve a mozgáshiány együttesen vezetnek a súlyfeleslegek megjelenéséhez. A megváltozott külső mindinkább eltávolodik a napjainkban kialakult szépségideáltól, ami szorongásokat okoz, ezért gyakran megfigyelhető jelenség, hogy a szégyenlősebb hölgyek, még nőtársaik előtt sem mutatkoznak hiányos öltözetben, ezért a csoportos sportolási lehetőségeket sem használják ki.

Tovább olvasom »
hétvégi programajánló, lassúzás, programajánló, tánc

Szeretsz lassúzni? Meghívott vagy!

PP-Eletforma

Az egész várost hívja lassúzni a Milka 2012. június 9-én szombaton a Margitszigeti Atlétikai Centrumba. A Milka Nagy Lassúzós Napja ingyenes rendezvény, melyre kicsiket és nagyokat, idősebbeket és fiatalokat, szerelmeseket és szingliket is várnak, hogy az érdeklődők együtt fedezhessék fel újra a leggyengédebb táncot, a lassúzást.

Tovább olvasom »
bringa, Hív a Duna!, program, tánc, zene

Vasárnapi táncos villámcsődület a Duna-korzón

PP-Eletforma

Rendhagyó élményben lehet része annak, aki április 29-én, vasárnap délután 15 órakor a pesti Duna-korzón sétál. A folyópartot táncosok veszik birtokba, hogy egy látványos flash mob akcióval ünnepeljék meg a Tánc Világnapját és népszerűsítsék a Dunát. A zenét egy speciális, zöld energiát termelő bringa szolgáltatja a villámcsődülethez.

Tovább olvasom »
jég, programajánló, Risza, tánc, verseny

A jégen is megindult a “Risza”!

PP-Eletforma

Februárban öt alkalommal Indulhat a Risza a Westend Jégteraszán is. A gyerekek most már nem csak a táncparketten, hanem a jégen is összemérhetik az ügyességüket számtalan ajándékért, és közben egy jó mókában lehet részük. 

Tovább olvasom »
ceroc, szórakozás, tánc, tánciskola

Könnyen tanulható új tánc, a ceroc!

PP-Eletforma

Kevesen tudják, hogy létezik olyan könnyen tanulható tánc, ami a klasszikus társastánc értékeit ötvözi a mai modern zenék és tánckultúra lazaságával és sokszínűségével. 2012. január 21-én indul Budapesten a Ceroc táncklub újabb évadja.

Tovább olvasom »
alzheimer, diéta, memória, szellem, tánc

Így őrizheted meg szellemi frissességed…

PP-Eletforma

A rumba, vagy a swing hallatán aligha az Alzheimer-kór jut először eszünkbe, a különböző társas táncok azonban bizonyítottan eredményes eszközök a szellemi hanyatlás és a memória-csökkenés kezelésében. A Nature folyóiratban közölt vizsgálat alapján a tánc ugyanis mind azon nélkülözhetetlen elemek: a kognitív tevékenység, fizikai aktivitás és társas interakciók tökéletes ötvözete, melyek együttesen segítik a szellemi frissesség fenntartását. Ha mindezt a mediterrán diéta egészséges fogásaival párosítjuk, a pozitív hatás tovább erősödik. 

Tovább olvasom »
bor, múzeumok éjszakája, programajánló, szórakozás, tánc

„Lóval, borral, szerelemmel” nyári este a Vajdahunyadvárban

PP-Eletforma

Elvarázsolt kastély nem csak a mesében létezik! Képzelje el, hogy a Vajdahunyadvár sejtelmes várfokai, égbe emelkedő csúcsai, pompázatos homlokzatai között jazz muzsikát hallgatva finom borokat kóstolgat, omnibuszon utazik, szarvasgombát keresgél, megtanulja a magyar néptánc alaplépéseit vagy éppen a négyszögletű kerek erdő próbáit állja ki.  

Tovább olvasom »
farsang, mulatság, tánc, zene

Farsang Farka Népművészeti Fesztivál a Pesti Broadwayn

PP-Eletforma

2011. február 26-27-én reggeltől estig népzenei ritmusoktól, közel 800 néptáncos ujjongásától, farsangi maskarásoktól és más népművészek előadásaitól lesz hangos a Pesti Broadwayként emlegetett Nagymező utca, a Budapesti Operettszínház és a Thália Színház épületében és a kettő között, a farsangi hagyományokra építve. 

Tovább olvasom »
humor, jókedv, nevetés, tánc

A jókedv biztos forrása: a tánc

DPA

Van egy sportág, amit mindig elfelejtünk, pontosabban nem komoly edzésként tartjuk számon: ez a tánc. Pedig ez a mozgásforma legalább annyira hasznos, mint egy aerobikedzés. Megvizsgáltuk alaposabban, milyen pozitív hatásai vannak.

Tovább olvasom »
hétvége, jótékonyság, program, tánc

Táncra perdül az ország!

PP-Eletforma

A szervezői – a tánc sokad virágzására gondolva – táncba hívnak mindenkit, gyerekeket és felnőtteket, iskolásokat és dolgozókat, nyugdíjasokat és óvodásokat, vállalkozókat és bérből élőket. Egyszóval mindenkit és mindenhol,közterületen,intézményekben, munkahelyeken vagy bárhol. Őrülten hangzik, de ez benne a buli!

Tovább olvasom »