Facebook hozzászólás
215

Tanácsok a húsvéti sonka elkészítéséhez

A hétvégén már itt a húsvét, ezért a hagyományos húsvéti ételek hozzávalóit: a sonkát, tojást, a bárány vagy a csirke-és nyúlhúst sem árt időben megvásárolni. Az előkészületekben a legnagyobb odafigyelést mindig a sonka főzése igényli. Ezt már előző napon, kapkodás nélkül, a tojásfestéssel együtt elintézhetjük.

Mire kell ügyelni a főzésénél?

– Ha túl sósnak érezzük, (főleg, ha igazi jól sózott házi sonkáról van szó) előtte éjszaka áztassuk ki. 

– Tegyük fel főni annyi friss vízben, hogy az a sonkát ellepje. Ha ízesebbre szeretnénk, egy fej vöröshagymát, pár gerezd fokhagymát, néhány szem egész fekete borsot és egy babérlevelet is tehetünk a lébe.

– Annyi ideig főzzük, annyi óráig, ahány kilós a sonka! Ellenőrzésként egy villával is meggyőződhetünk "készenléti" állapotáról.

– Hagyjuk a főzőlében kihűlni, majd alufóliába csomagolva pihentessük a másnapi felhasználásig.

-Sokan a megmaradt sonkalében főzik meg a tojásokat is, amelyeket nem a festésre, hanem az étkezésre szánnak. Valóban sokkal ízletesebb lesz az is!

A gyorsérelésű sonkaféléknél rövidebb idő kell a főzéshez, és általában áztatni sem szükséges, mert kevésbé sósak. A főzés közben azonban ugyanúgy ízesíthetjük, mint a "házi" változatoknál.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!