Facebook hozzászólás
1 840

EGY ELRONTHATATLAN FOGÁS

Szűzérme baconköntösben

A sertés legnemesebb részéből, a szűzérméből rengeteg ízletes étel készíthető, arra azonban figyeljünk, hogy könnyen szárazzá válhat, ha nem megfelelően bánunk vele. Itt a bacon adja meg azt a pluszt, amit a szűzérme megkíván.

Hozzávalók 4 főre: 1 kg sertésszűz egyben, 25 dkg szeletelt bacon, só, bors, rozmaring vagy bazsalikom.

Bármilyen köret jól illik hozzá. Fotó: Depositphotos
Bármilyen köret jól illik hozzá. Fotó: Depositphotos

 

Vágjuk a sertés szűzérmét olyan 3 cm-es karikákra. Igen kevés zsír szokott a sertésszűzön lenni, de ha egy grammot sem bírunk elviselni, akkor vágjuk le őket. Ha hártyát látunk a húson, azt is óvatosan, a húst megkímélve távolítsuk el. Szépen tekerjük körbe őket a baconnal, és ültessük egymás mellé őket egy tepsiben. Előmelegített, 180 C fokos sütőben süssük 13-15 percig. Vegyük ki, és pihentessük 10 percet, közben sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés rozmaringot vagy bazsalikomot is morzsolhatunk rá. Ne féljünk attól, hogy ennyi nem elég a húsnak, különben túlsütjük és cipőtalp lesz belőle. Így még kicsit rózsaszín marad a teteje, miközben omlóssá válik.

Köretnek adhatunk mellé párolt zöldborsót és krumplipürét, de steakburgonyával, vagy bármilyen zöldségkörettel is tálalható.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!