szívelégtelenség

EKG, kardiológia, szívelégtelenség, szűrővizsgálat, változókor

50 felett ezt végzetes hiba lenne kihagyni

PP-Eletforma

Férfiaknál negyvenöt-ötven év körül, nőknél pedig a változó korban ajánlott, akár panaszmentes állapotban, mintegy megelőzésképp kardiológiai szűrővizsgálaton részt venni – javasolja a szakorvos. Akinek azonban felmutatható rizikófaktorai vannak, külön ajánlott a kardiológiai vizsgálat.

Tovább olvasom »
infarktus, stroke, szívelégtelenség, szövődmény, vérnyomás

Magas vérnyomás? Ilyen szövődményeket kell elkerülni!

PP-Eletforma

Gyakori tévedés, hogy sokan a magas vérnyomásra csak, mint egy értékre tekintenek, és nem tartják fontosnak a helyzet rendezését. Holott  az állandósult, kezeletlen magas vérnyomás évek alatt súlyos szövődményekkel járhat – figyelmeztet dr. Sztancsik Ilona, Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta. 

Tovább olvasom »
infarktus, iszkémiás szívbetegség, mentő, szívelégtelenség, tünetek

Hosszabb vagy rövidebb 20 percnél?

PP-Eletforma

Iszkémiás szívbetegségek néven foglalhatók össze azok a kórállapotok, amelyek kialakulásában a szívizom elégtelen vérellátása (iszkémiája) játszik szerepet. Dr. Vaskó Péter, a Kardioközpont szakembere a legfontosabb tünetről, a mellkasi fájdalomról beszélt.

Tovább olvasom »
egészséges életmód, orvosi tanácsok, szívelégtelenség

Nem csak a szívroham öl…

PP-Eletforma

A felnőtt népesség mintegy 2-3 százaléka szenved szívelégtelenségben, a betegek fele belehal a betegségbe nemzetközi adatok szerint. Ezért is fontos lenne, hogy az emberek egész életük során kellő figyelmet fordítsanak szívük egészségére.

Tovább olvasom »