színek

ötletek, szalvéta, színek, terítés, vacsora, Valentin nap

Ezek a színek illenek a Valentin-napi vacsihoz

László Márta

Az ételek színe hatással van az ízérzékelésre, a teríték színkombinációja pedig ronthatja vagy fokozhatja ezt az élményt. A színek az asztalon is ugyanazt a szerepet játsszák, mint a mindennapi életben: kiemelnek, elrejtenek, kiegészítenek, kontrasztot teremtenek. Így a teríték is fontos hatással van nem csak az étvágyra és a kedélyállapotra, hanem arra is, hogy hogyan érzi, érzékeli valaki az ételek ízét és az illatát. Az ételek és a teríték színének harmonizálása fokozza az összhatást és az ízek élményét. 

Tovább olvasom »
divat, farmer, kiegészítők, ősz, stylist, színek, vörös

Tüzes vörössel és talpig farmerrel hódít az ősz

Krajcsó Judit

A nyirkos, hideg napok ellen kiváló gyógyír, ha felfrissíted és megtöltöd új színekkel és mintákkal az őszi ruhatárad. Egy mélyvörös bokacsizmában, puha bársonyruhában vagy tetőtől talpig farmerben máris vidámabban suhansz majd a városban egy esős, szürke napon. A fashiondays.hu stylistjai elárulják, milyen vadiúj színek, minták és anyagok uralják a szezont.

Tovább olvasom »
gyerekszoba, iskola, otthon, színek, szoba, tanévkezdés

Iskolás lesz a gyerek? Így alakítsuk át a szobáját

Krajcsó Judit

Már csak napok kérdése és kezdődik az új tanév. Ha megállunk a gyerekszoba közepén és körbenézünk a milliónyi játék között, könnyen érezhetjük azt, hogy a helyiség többé nem alkalmas a megváltozott igények és feladatok ellátására. De semmi pánik, az újHÁZ Centrum szakértői összegyűjtöttek egy csokornyi praktikus megoldást, amit érdemes figyelembe vennünk, ha gyerekszoba-átalakításba vágjuk a fejszénket.

Tovább olvasom »
Debreczni Zita, divat, divatbloggerek, esküvő, menyasszony, ruhák, színek

Meglepődsz! Mutatjuk, milyen 2017 esküvői divatja

Krajcsó Judit

Akár menyasszonyként, koszorúslányként vagy vendégként várod az esküvői szezont,biztosan örömmel fogod hallani, hogy az esküvői divatban végre igazán a természetesség dominál. A fashiondays.hu stylistjai neves divatbloggereket kértek fel, hogy mutassák be a 2017-es esküvői trendeket, akiket az ifjú feleség, modellből lett fotós, állított kamera elé. Nézzétek!

Tovább olvasom »
lakberendezés, színek, színhőmérséklet, tél, világítás

Fénnyel űzd el a depressziót!

PP-Eletforma

Rövid, szürke, sötét nappalok, csontig hatoló fagy és szél, nem csoda, hogy a depresszió akármikor ránk törhet. Ebben a természetes napfényben nem bővelkedő téli évszakban különösen gyakori. A szakember szerint viszont jól megválasztott fény- és színbeállításokkal könnyen leküzdhetjük, sőt meg is akadályozhatjuk a kialakulását. Alkalmazhatjuk őket külön-külön is, együtt viszont verhetetlen kombináció.

Tovább olvasom »
divat, hangulatok, ősz, stylist, színek

Így néz ki egy hangulatos őszi gardrób!

Krajcsó Judit

Amilyen sokszínű az ősz, olyan sokfélék vagyunk mi, nők is. Lehetünk idén magabiztos karrieristák egy trendi nadrágkosztümben vagy bohókás művészek egy színes mintás dzsekiben. A Fashion Days stylistjai segítenek, hogy bármilyen oldaladat is mutatod, azt a legstílusosabban tehesd, amire az idei őszi trend számtalan lehetőséget kínál.

Tovább olvasom »
burgundi, divat, köröm, smink, smink tippek, színek

Feketébe hajló burgundi az ősz divatszíne

Krajcsó Judit

Itt van az ősz, és ez nem csak a ruhatárunkra van hatással. A vibráló, nyári neonok vagy lágy pasztellszínek helyett most a sminkek terén is átveszik a stafétát a sötétebb tónusok. Sárkány Márti, a MOM Park Douglas senior make-up artist-ja beavatott minket a legfrissebb sminktrendekbe.

Tovább olvasom »
hangulat, lakás, lakberendezés, nyugalom, otthon, színek

Halványkék és rózsakvarc – így néz ki 2016 otthona

PP-Eletforma

Az idei év lakástrendje a színek terén is a harmónia megteremtésére törekszik, talán ezért lett a meleg, ölelő rózsa kvarc és a halványkék a 2016-os év színe. A két árnyalat felhasználási lehetőségei a lakberendezés területén határtalanok, illetve a nyugalom és a biztonság iránti igényünket is tökéletesen kielégítik. 

Tovább olvasom »
szín, színek, trend

Íme a jövő év színe!

PP-Eletforma

A világ legnagyobb festékgyártója és színelőállítójaként az AkzoNobel idén is bemutatja a jövő Év Színét és trendjeit. Az elmúlt évek hűvös kékjei és zöldjei helyébe jövőre a melegebb árnyalatok lépnek, amelyek meghatározzák a 2015-ös Év Színeként megszületett narancsos rézárnyalatot is.

Tovább olvasom »
divat, smink, színek

3 + 1 őszi sminktipp

Práger Kitti

Bár az ősz az elmúlás időszaka, de használhatjuk nyugodtan megújulásra is! Íme néhány olyan smink trend, amely ma divatosak és érdemes belőlük kipróbálni ezt-azt. Elő a neszeszert, színeket választunk!

Tovább olvasom »
nyári divat, öltözködés, színek

Az ég és a fű a ruhán is divatos

PP-Eletforma

Kék az ég és zöld a fű. Kék a tenger. Meg persze zöld is. Nem véletlen, hogy ezek a nyár kedvenc színei, hiszen a természet közelsége, a szabadság-érzés mindannyiunkban benne él.Szerencsére már nem tilos együtt viselni a korábban ellentét párnak tartott színeket!

Tovább olvasom »
ablak, nyílászáró csere, színek

Nem csak a fal lehet színes!

PP-Eletforma

Az ablakok funkcionális szerepükön túl jelentősen befolyásolják az épületek külső és belső képét is. Éppen ezért fontos, hogy lakásfelújításkor, vagy építkezéskor figyelembe vegyük a kívánt enteriőr jellegzetességeit, formavilágát, és ezek ismeretében válasszuk ki a nyílászárók színét is.

Tovább olvasom »
egészség, lazítás, stressz, színek

Stresszoldás színekkel

PP-Eletforma

Napról napra rohanás, stressz, kapkodás, folyamatos teljesítés, amíg bírjuk. Mindeközben muszáj valamikor feltöltődni! Nagyon fontos, hogy szervezetünk is megkapja, ami jár neki, ugyanis előbb-utóbb baj lesz abból, ha mindig csak elveszünk az energiájából, de nem pótoljuk azt.

Tovább olvasom »