szilvalekvár

édesítő, karácsony, linzer, szilvalekvár, teljes kiőrlésű liszt

Szilvalekváros karácsonyi linzer

Bartek Kata

Teljes kiőrlésű liszttel, eritrittel is lehet isteni linzert készíteni, bizonyíték erre ez a recept, amiből már-már büntetlenül falatozhatunk az ünnepek alatt. Bár azért ha az ember megtalálja a mértéket, az sosem árthat.

Tovább olvasom »
egészséges sütemény, kókuszliszt, szilva, szilvalekvár, zabpehely

Szilvás morzsasüti egészségesen

bulkshop.hu

Rengeteg szilvát befőztünk ezen az őszön. Kimagvaztuk, sütőben sütögettük, üvegbe raktuk, bespájzoltuk. Ennek az lesz a következménye, hogy télen is gyakran fogunk és tudunk majd szilvalekváros süteményeket sütni, szilvás ételeket készíteni.

Tovább olvasom »
amarant, mák, mandula, szilvalekvár, torta

Szilvás máktorta egészségesen

majomkenyer.hu

Te mit csinálsz, ha nagyon oda kell figyelned a szénhidrát- és cukorfogyasztásodra, de úgy ennél egy kis sütit? Ha a válaszod az, hogy körülnézel nálunk, mert biztos vagy benne, hogy találsz megoldást a kérdésre – jól válaszoltál!

Tovább olvasom »
dió, narancs, rugelach, szilvalekvár, ünnep

Narancsos, diós rugelach

majomkenyer.hu

A rugelach lengyel származású hanukai sütemény, Tubisvát, azaz a fák ünnepére szokták elkészíteni a zsidó konyhákban. Modern változata krémsajttal készül, ettől egy kicsit nehéz bánni a tésztájával, de egyrészt a probléma orvosolható a tészta néhány órán át való hűtésével, másrészt az eredmény annyira finom, hogy nincs az a nehézség, ami megakadályozhatna az elkészítésében.

Tovább olvasom »
befőzés, lekvár, szilvalekvár

Fűszeres szilvalekvár

PP-Eletforma

A szilvalekvár a magyar konyha egyik nagy klasszikusa… akár azt is mondhatnánk, hogy nem valami érdekes. De miért ne dobhatnánk fel egy kicsit néhány pikáns fűszerrel és egy kis tokaji borral? Ajándéknak is beválik!

Tovább olvasom »