szeretet

18+, félelem, orgazmus, pszichológus, szerelem, szeretet, szex

Szeretem a párom, mégse megy igazán

PP-Eletforma

Többen is panaszkodnak arra, hogy bár igazán szeretik a párjukat, mégsem élvezik az intim együttlétet igazán, vagy csak ritkán. Van aki betegségre gyanakaszik, más akár szedne is rá valamit, pedig a pszichológus szerint a dolog ennél jóval egyszerűbb, és egyáltalán nem kell elkeseredni! Nem vagyunk egyformák!

Tovább olvasom »
dal, karácsony, Katona Klári, szerelem, szeretet, ünnep, videó

Miért nem lehetsz most közel

László Márta

Drága Olvasóim! Emelkedett pillanat a mostani, hisz szenteste van. Sajnos nem mindenki töltheti szerettével vagy szeretteivel ezeket a pillanatokat. Nekik küldöm ezt a dal attól a Katona Kláritól, aki tiszta szívből úgy tudta elénekelni, mint soha senki. Sajnálom, hogy már csak így gyönyörködhetünk a hangjában, és nem lép közönség elé. Köszöntsük gondolatban azokat a művészeket is, akik nap mint nap megajándkoznak minket a muzsikával, a festészettel, a filmmel vagy a szóval! Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt! 

Tovább olvasom »
bak, csillagjegy, konokság, párkapcsolat, szeretet, vidámság

Könnyed bakterápia

László Márta

Azért vagyok ilyen kedves a bakokkal, mert történesetesen én is az vagyok, valódi karácsonyi ajándékként érkeztem annak idején! Hogy azóta mi történt, elmondom: egyrészt, hogy megosszam tapasztalataimat, másrészt, hogy okuljon belőle az is, aki ugyanezen csillagjegy szülötte, másrészt, ha éppen Bak partnerről álmodik! Annyira nem rossz!…   

Tovább olvasom »
angyal, december, karácsony, otthon, Presser Gábor, szeretet, Sztevanovity Dusán, ünnepek

Ha eljönnek az angyalok

László Márta

Nem túl szellemesen fagylárosnak nevezték el a 18. századi nyelvújítók a decembert. A magyar népi kalendárium karácsony havaként emlegette az év utolsó 31 napját. Adventen, Mikuláson és karácsonyon kívül ezúttal is van néhány ünnepelni valónk! Hetedikén például a polgári repülést köszöntjük, 11-én megtartjuk a Nemzetközi Hegy Napot, 16-án a magyar kórusokat ünnepejük, míg 29-én a magyar kártyát. Alfred Nobel halálának napján, december 10-én a világ Stockholmra figyel, hisz ekkor adják át a Nobel-díjakat! Szép decembert mindenkinek!    

Tovább olvasom »
boldogság, nemzetközi nap, ölelés, szerelem, szeretet

Ölellek, drágám!

László Márta

Neked mit jelent az ölelés? Szeretetet, megértés, boldogságot, egészséget? Na, ez mind igaz! Ma, október 15-én tartjuk a Nemzetközi ölelés napját, úgyhogy rohanj kedvesedhez, gyerekedhez, barátodhoz, és tárd ki a karod! 

Tovább olvasom »
csillagjegy, nyár, oroszlán, siker, szerelem, szeretet

Vissza a sörénnyel, mi is itt élünk!

László Márta

Többször is ki kell magadért állni a következő napokban minden téren, de ne hátrálj meg! Ugyanakkor tudd, kompromisszumkészség nélkül nem mész semmire! Még neked se lehet mindent! Gondold végig, vehemensségeddel mit is akarsz takargatni? Nemcsak a munkádban, a magánéletedben is elég mozgalmas időszak vár rád! Ha új kapcsolatra leltél, őrizd meg! Ragyogd be a mindennapokat!

Tovább olvasom »
Bálint-nap, barátság, életforma, olvasók, szeretet, Valentin nap

Szeretni valakit valamiért…

László Márta

Már egymilliónál is többen vagytok hónapok óta, akik az Életforma oldalit olvassátok nap mint nap!!! Köszönjük! Ez egy elképesztően nagy szám, és nagyon boldogok vagyunk! Nem kedvelem az úgynevezett termelési jelentéseket, de ma, Bálint-, vagy más néven Valentin-napon megköszönöm kedvességeteket, érdeklődéseteket, hiszen ez nemcsak a szerelmesek, hanem a közeli barátok, a kedves családtagok, egyszóval a szeretet napja is! És Ti mind a közeli barátaimmá váltatok! Ígérem, nem fogtok csalódni bennem a jövőben sem! Legyen szép ez a nap is Nektek! Itt egy kis ajándék!    

Tovább olvasom »
barátok, család, kreativitás, szeretet, Valentin nap, whisky

Csábító whiskys édesség a szerelmesek ünnepére

László Márta

Rengetegen imádják, és legalább annyian utálják Szent Bálint, azaz a szerelmesek védőszentjének ünnepét, a Valentin-napot. Kevesen tudják azonban, hogy február 14-e nem kizárólag a szerelmespárok napja: családunkat és barátainkat is érdemes emlékeztetnünk arra, hogy fontosak számunkra. Ha a kötelező közhelyes ajándékok és zsúfolt éttermek helyett szívesen bevetnéd a kreativitásod, lepd meg szeretteidet Szombati Zsolt, a The Famous Grouse hazai nagykövetének ínycsiklandozó desszertjével.

Tovább olvasom »
fenyőfa, grincs, karácsony, meglepetés, szerelem, szeretet, szokás, ünnep

Legyőzheti idén a szerelem Kevint?!

László Márta

Ha esik a hó, ha nem, ha jön a Mikulás, ha nem, a többség leghamarabb csak karácsony előtt 1-2 héttel kezdi a lakás feldíszítését, minden tizedik ember pedig tiltakozik bármiféle karácsonyi giccs ellen a házban – derült ki a Lovebox legfrissebb felméréséből. A legtöbben csúcsdísszel szeretik a fát, a férfiaknak elengedhetetlen a szaloncukor és a káosz, a csillagszórót pedig kétszer annyian választják, mint a gyertyát. A megkérdezettek háromnegyede igyekszik a rászorulókon is segíteni. Az asztalon a rántott hal és a töltött káposzta fej-fej mellett halad, a bejgli viszont egyértelműen veri a mézeskalácsot. Lássuk, mit szeretünk még karácsonykor!

Tovább olvasom »
gyerek, nyár, önállóság, ruhatár, szeretet, tábor

Öt hasznos tanács, ha a gyerek táborozni megy

László Márta

Manapság már szinte minden témában szerveznek nyári táborokat, így talán nem jelent nehézséget megtalálni a gyermekünkhöz leginkább illőt.  A kicsik felkészítése, a csomagolás viszont okozhat némi fejfájást a szülőknek, pedig csupán néhány apróságra kell odafigyelnünk, hogy a táborozás valóban pozitív élmény legyen. Az egyik legismertebb pénzintézet Gyógyvarázs programja keretében összegyűjtötte az öt leghasznosabb tanácsot, amik segítik a szülőket a felkészülésben.

Tovább olvasom »
díj, elismerés, odaadás, szavazás, szeretet, védőnő

Miénk a legjobb védőnéni!

PP-Eletforma

– Az elsők között értesítettem, miután megszületett a kisfiam… Sosem felejti el megkérdezni azt sem, én hogy vagyok… Még a férjemet is felkészítette a rá váró feladatokra… Akár hajnal 2-kor vagy hétvégén is hívhatom, nincs az a banális kérdés, amire ne válaszolna készséggel – özönlöttek a kedvesebbnél, kedvesebb történetek az elmúlt hetekben. A Magyar Védőnők Egyesületének, immáron hetedik éve meghirdetett Év Védőnője Díjának jelölési határideje április 30-án ugyan lezárult, de a szavazás tovább folytatódik. Az eddigi öt kategória mellett idén egy különdíjast is megválasztanak, akire június 11-ig a közönség szavazhat.

Tovább olvasom »
csecsemő, gyereknevelés, mimika, szeretet, szokások, testbeszéd

Így neveljünk szeretetre, már az első pillanattól

Krajcsó Judit

A harmonikus személyiségű, ép tudatú, tiszta erkölcsű, szeretetet sugárzó gyermeket akarunk nevelni,(és vajon miért ne akarnánk?) akkor kezdjük el ezt már élete első pillanatától.Ezek a gyakorlatok bizonyára sok szülő számára ismertek. Van úgy, hogy ösztönösen jönnek, és gyakran nem is gondolunk hatalmas jelentőségükre.

Tovább olvasom »
anya, anyaság, család, háztartás, karrier, pénzügyek, szeretet

Hazafutunk, ha baj van…

Krajcsó Judit

Mi áll az anyák fontossági sorrendjének élén? Ki a fő kenyérkereső a családban, és kinek a szava dönt? Milyen gyakran mondjuk az édesanyánknak, hogy szeretlek? No és kihez szaladunk, ha bajban vagyunk? Többek között ezekre a kérdésekre is választ adnak a Rendi kutatási eredményei.

Tovább olvasom »
egyház, emberség, fogyatékos, hit, könyv, összefogás, segítség, szeretet

Soha többé egyedül…

PP-Eletforma

Titokzatos erejük van a sérült embereknek, képesek átalakítani a szívünket – fogalmazott Kozma Imre atya. Megjelent a Máltai Könyvek sorozatban Jean Vanier munkatársa, Marie-Hélène Mathieu, Soha többé egyedül című könyve. 

Tovább olvasom »
ajándéktipp, étel, ital, karácsony, szeretet, szokások, ünnep

Még mindig nincs karácsony bejgli nélkül!

László Márta

Karácsonykor ünnepi ételeket és süteményeket enni szinte kötelező. A Lovebox.hu legfrissebb felméréséből kiderült, hogy a kedvencünk még mindig a halászlé, a töltött káposzta és a bejgli. December végén legszívesebb forralt bort kortyolgatunk, a Last Christmas-t hallgatjuk, Kevint és az Igazából szerelmet nézzük, nem idegesítenek mások ünnepi posztjai, és akkor is állítunk karácsonyfát, ha egyedülállóak vagyunk.

Tovább olvasom »
árva cica, árva kutya, örökbefogadás, Rex Kutyaotthon Alapítvány, szeretet

Négylábon érkezik a szeretetfutár

PP-Eletforma

A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsonyi ünnepek közeledtével idén is különleges kezdeményezéssel keres gazdát védencei számára. Az alapítvány újpesti állatotthonában, a Rex Állatszigeten sok szeretettel várják mindazokat, akik szívesen töltenék a szeretet ünnepét egy négylábú családtag befogadásával, megismerésével. A Mikulás és Karácsony közötti időszak alatt befogadott kutyák és cicák mellé az újdonsült gazdik még hasznos ajándékokat is kapnak, sőt a hazaszállításban is segítenek nekik, hogy az ünnep felejthetetlen közös élménnyé váljon.

Tovább olvasom »
beszélgetés, kapcsolat, mentálhigiéné, szeretet

Naponta csak 7 percet beszélgetünk!

László Márta

Már megint jön a karácsonyi depresszió! A Mikulásgyárban most ez ellen küzdenek. Ott lesz az a hely, ahol bárki lelki segítséget tud kérni, ha szüksége van rá. Oda bárki elmehet, és akár azt is elmondhatja, amit eddig nem tudott senkivel megosztani!

Tovább olvasom »
élet, halál, könyv, különleges képesség, látnok, szellem, szeretet

Történetek a mennyből – földi halandóknak

Krajcsó Judit

Létezik-e túlvilág? Mi történik velünk, amikor meghalunk? Hogyan találjuk meg az életben a valódi utunkat? Ezekre a kérdésekre választ kaphatunk Laura Lynne Jackson médiumtól, A fény, ami összeköt című könyvéből. Igaz történetek sorát ismerhetjük meg az élet és halál közötti határon átívelő megbocsátásról és megbékélésről.

Tovább olvasom »
halál, Leonard Cohen, szeretet, turné, új lemez

Új albummal jelentkezik Leonard Cohen!

László Márta

“Dylant mindig is költőnek tartottam – de soha nem hivatkoztak rá ezzel a szóval” Ezt 1967-ben mondta Leonard Cohen arról a Bob Dylanről, aki idén irodalmi Nobel-díjat kap. Cohennek viszont ma jelenik meg legújabb albuma. Számtalan verse, dallama lapul még íróasztala fiókjában, de úgy érzi, már nem tudja befejezni. 82 évesen a halálra készül. 

Tovább olvasom »
apa, család, gondoskodás, gyereknevelés, szabadidő, szeretet, vásárlás

Már az apák sem olyanok, mint régen!

Krajcsó Judit

Napjaink modern családjaiban az apák már nem tekintély, hanem szeretetelven működnek és párjukkal közösen hozzák meg a gyermekneveléssel kapcsolatos döntéseket. Az Apa Magazin felmérése azt a tendenciát is megerősítette, hogy egyre több családban a férfiak maradnak otthon a gyerekekkel.

Tovább olvasom »
kiállítások, leletek, Pannonhalma, Pannónia, Szent Márton, szeretet, Szombathely

Fogadd köpenyem felét! Páratlan tisztelgés Szent Márton előtt

László Márta

Páratlan régészeti kiállítás nyílt a Szent Márton-év keretében Pannonhalmán és Szombathelyen. A híres leleteket és számos aranytárgyat, köztük a Nagyszentmiklósi kincs egy darabját is felvonultató tárlat Szent Márton szülőföldjének, Pannóniának majd öt évszázadát mutatja be, betekintést enged a kereszténység e térségen belüli elterjedésébe. Ebben az összefoglaló formában most először tekintheti meg a nagyközönség a korszak nemzetközi jelentőségű kulturális és művészeti értékeit. 

Tovább olvasom »
bor, borászat, ízlés, Kovács Borház, nők, szakma, szeretet, szőlő, zamat

Borban az igazság és a nők

PP-Eletforma

Míg az ókorban nem is szolgálhattak fel bort a nők, addig napjainkban már egyre több női borásszal találkozhatunk. Bár a hölgyek biológiailag jobb képességekkel rendelkeznek a borok tesztelése szempontjából, mégis a szakmában jelentős többségben vannak a férfiak. A nemek megoszlásáról és az elmúlt évtizedek változásairól a Kovács Borház borászai, Kovács László és lánya, Kovács Zita beszéltek.

Tovább olvasom »
csili, hagyma, királyrák, közös alkotás, szeretet, wok

Csilis rákok gyorsan – Zsófiék konyhájából

László Márta

Fantasztikus dolog együtt főzni a pároddal! Minden kreativitásodat kiélheted! És persze az összecsiszolódáshoz is nagyon jól jön – még évekkel később is! A Piac&Profit pénzügyi és és titkárságvezetője illetve párja rendíthetetlenül készítik nekünk a jobbnál jobb recepteket! Mint kiderült, ezek bizony szeretetből készülnek! Hiszem, hogy hatásos! Dobd be magad te is a párkapcsolatodba! Megéri!   

Tovább olvasom »
ápoló, beteg, gyógyítás, Katona Sándor, önálló élet, orvos, Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, rehabilitáció, szeretet, törődés

A szeretet osztálya

László Márta

Naponta hallunk elképesztő történeteket a hazai egészségügy állapotáról, az orvos- és ápolóelvándorlásról, a gyógyszer- és eszköztelenségről. Azt is sokat hallani: jaj, csak betegek ne legyünk! … Egykori televíziós kollégám, Katona Sándor sem hitt a szemének, amikor kórházba került. Írását azért adom közre, hogy tudjátok, most is vannak kivételek, dolgoznak kivételes emberek az egészségügyben, akik tudják: a szeretet, a figyelmesség, a törődés maga is gyógyít. Megérdemlik az elismerést!    

Tovább olvasom »
Ady Endre, becsület, ember, karácsony, költészet, szeretet, tanítás, ünnep

Meghitt karácsonyt – Adyval!

László Márta

Budapesten születtem, de vidéken nőttem fel. Mondhatni, mindkét terület a maga módján “hazai pálya!” Nincs ebben semmi különleges! A csoda az, hogy mindenütt otthon érzem magam! Otthon vagyok Zagyvarékason, Angyalföldön, és Pesterzsébeten is! Éppen ezért küldök Nektek egy olyan verset, amely minden karácsonykor eszembe jut! Zagyvarékason ismertem meg azt a rendkívüli magyar tanárt, Agócsné Vincze Zsuzsát, akitől például az Ady-irodalmat megszerethettem! Ilyenkor is gondoljatok azokra a remek tanárokra, akik segítettek elindulni egy pályátokon! Gondoljatok azokra, akik valamire megtanítottak! Mert ők mind nagyszerűek, emberek!

Tovább olvasom »
család, egészség, házasság, május, szeretet, tavasz

Május egy igazi családi hónap

PP-Eletforma

Mint tudjuk, májusban két ünnep, az anyák napja és a gyereknap is gondoskodik arról, hogy ebben a hónapban lehetőleg a család kerüljön előtérbe. Eme időszak egyértelműen kiváló lehetőség arra, hogy jobban odafigyeljünk szeretteinkre és a róluk való gondoskodásra. Hiszen köztudott tény, hogy a családban, házasságban élők arányukat tekintve jobb kilátásokkal rendelkeznek egészség tekintetében. A kiegyensúlyozott családban élőkre pedig mindez duplán igaz. Legyen szó szeretteinkről vagy egészségről.

Tovább olvasom »
karácsony, mikulás, szeretet

Decemberi keresztények

PP-Eletforma

Félelmetes időszak jön! Mániákus vásárlóknál már egy kicsit korábban bekövetkezik ez az átállás. Ilyenkor kötelező minden idegszálunkkal a megfelelő ajándék kiválasztására koncentrálni, térdig lejárni a lábunkat, miközben többségünknek halvány lila fogalma sincs arról, hogy mi a csodával lepje meg anyukát vagy a nagymamát, vagy akár a férjét.Álljunk meg! Lehet persze nevetgélni, de induljunk el most más utakon…

Tovább olvasom »
gondolat, idézet, szeretet

A hülyeség is jó valamire…

PP-Eletforma

Az interneten keresztül rengeteg olyan levél, kérés, figyelmeztetés érkezik, melyek küldője azt kéri, továbbítsuk másoknak is. Az alábbi levelet a lányomtól kaptam, ő pedig a legjobb barátnőjétől. Érdemes elolvasni!

Tovább olvasom »
béke, család, egészség, érték, szabadság, szeretet

Önnek mi a legdrágább?

PP-Eletforma

Mi a legértékesebb és a legdrágább az Ön életében? A szabadsága, a tudása, a családja, vagy a nagymama ékszerei? Tudna most választani? Választaná az egészséget, a szeretetet és a békét?

Tovább olvasom »
jól szeretni, könyv, müller péter, szeretet, szeretetkönyv

Tudunk jól szeretni?

PP-Eletforma

Müller Péter ifjabb és bohóbb koromban “mindössze” attól volt fontos, hogy Müller Péter Sziámi édesapja, és hát bizonyára érdekes ember lehet, az underground egyik ikonjának a papája. Azt, hogy sikeres drámaíró, hogy a spirituális irodalom mestere, hogy érdemes és kell is belőle meríteni, ekkor még nem sejtettem.Pedig mennyire az…

Tovább olvasom »
karácsony, sms, szeretet, ünnep

Üdvözlő karácsonyi sms súgó

PP-Eletforma

Az sms láthatóan kenterbe veri népszerűségben a képeslapokat: olcsóbb, egyszerűbb és még Szentestén sincs késő feladni. A mai “susmusok” egy hajdani szokás, a népi mondókával köszöntés modern kori örökösei és megfelelői. Az üdvözlő sms-ek is, akárcsak elődeik, szájról szájra, azaz mobilról mobilra terjednek.

Tovább olvasom »