szemüveg

dioptria, genetika, látás, lézeres eljárás, monitor, műtét, szemüveg

Ötven fölött vagy? Akkor van egy jó hírünk!

PP-Eletforma

Jelenleg 1,6 milliárdra tehető a rövidlátók száma a világon, és az előrejelzések szerint ez a mutató majd 5 milliárdra emelkedni 2050-ig. Közülük 1 milliárd ember magas fokú, azaz 8 dioptria feletti rövidlátással küzd majd! A megdöbbentő adatok részben civilizációs okokra vezethetők vissza: miközben sokat bámulunk monitorokat, kijelzőket, televíziót, egyre kevesebbet nézünk távolra. A származás és a genetika miatt meglehetősen nagyok a területi eltérések, a legérintettebbek a kelet-ázsiaiaki, ahol már jelenleg is 80-90%-os a rövidlátás előfordulásának aránya, de az európaiak 20-30%-a is érintett.

Tovább olvasom »
bőrvédelem, kalap, kozmetika, napozás, naptej, nyár, Sárvár, szemüveg

Ez a bronzbőr 3 aranyszabálya

László Márta

Sokféle jótékony hatását ismerjük a napfénynek. Javítja kedélyállapotunkat, vérnyomáscsökkentő, erősíti a csontokat, és segíti a minőségi alvást. A napozásnak van azonban veszélyes oldala is, így a bőrünkre különösen nyáron kell vigyáznunk, hiszen komoly következményei lehetnek, ha túlzásba visszük. Mire figyeljünk különösen a nyaralás alatt? A napozás legfontosabb szabályait Sárvár egyik legismertebb hoteljének szakértője foglalta össze.

Tovább olvasom »
2017, divat, luxusmárkák, őszi-téli kollekció, stílus, szemüveg

Erős nők, geometrikus pop, és visszatér a kék!

László Márta

Bemutatta őszi-téli kollekcióját a Luxottica, így kiderült, hogy a legnagyobb divatházak milyen szemüvegeket és napszemüvegeket terveztek nekünk az idei szezonra. Tehát visszatérnek az erős nők, dominál a kék szín, ugyanakkor megfér egymás mellett az absztrakt és az avantgárd, a geometrikus pop, de a svéd minimalizmus is.

Tovább olvasom »
keret, könnyedtség, napszemüveg, nőiesség, szemüveg, trend, újdonság

Egyediség és belső szépség a menő

László Márta

A napszemüvegmárka legújabb kampányában a szépség valódi jelentésével kapcsolatban foglal állást. A kollekció szemüvegei a világos és bátor üzenettel ellentétben vidámak, színesek és könnyedek. Ezt követve leszel idén nagyon divatos! 

Tovább olvasom »
kapcsolat, kommunikáció, személyiség, szemüveg, testbeszéd, üzleti kapcsolat

Te is bekapod a szemüvegszárat? Ezt jelenti…

Krajcsó Judit

Mint minden kezünk ügyében gyakran megforduló segédeszköz (cigaretta, pipa), úgy a szemüveg használata is jó alkalom bizonyos gesztusok megtételére. Talán nem is gondoltad, hogy a vele való babrálás, a mögüle való kinézegetés, milyen fontos üzenet hordoz, és mennyi mindent elárul rólad?

Tovább olvasom »
cukorbetegség, fejfájás, magas vérnyomás, szemészeti szűrés, szemüveg, zöldhályog

Miért veszélyes a polcról leemelt szemüveg?

PP-Eletforma

Te is instant szemüveget használsz? Jó, ha tudod, hogy a bevásárlóközpontok polcairól választott szemüveg nem csak azért veszélyes, mert nem személyre szabott, de azért is, mert így kimarad a szemészeti szűrések számos fontos eleme a vásárlók életéből. A szűrésekkel akár a vakság is megelőzhető!

Tovább olvasom »
divat, elegangcia, intelligens nők, nyár, szemüveg, trend

Vadító nyári szemüvegek intelligens nőknek

László Márta

Új megközelítéssel diktálja a globális divatot a Vogue Eyewear, melynek kulcseleme a sugár motívum. A sokoldalú kollekció három rendkívüli kézműves technikával, valamint hihetetlen forma- és keretszerkezetekkel adja vissza a kortárs trendeket. A Moon Blaze szemüvegek csillogó felületei és elbűvölő színhasználata, az időtlen formák szikrázó Swarovski kövei, valamint a Sun Blaze keretek innovatív fém és zománc részletei minden korosztálynak tartogatnak érdekességeket.

Tovább olvasom »
divat, innováció, keret, retro, stílus, szemüveg, trend

Tombolnak a nyolcvanas évek

László Márta

Nemcsak a történelem, a divat is ismétli önmagát! Ezúttal a disco-korszak vége van terítéken. A komoly, divattal is foglalkozó cégek úgy alakítják modelljeiket, hogy közben megőrzik saját stílusukat. Ilyen a Ray-Ban tavaszi-nyári szemüveg-kollekciója is. Megőrzi a márka legendás stílusát, de a jellegzetesen kerek, retro hangulatú modellek mégis frissek és innovatívak.

 

Tovább olvasom »
egészség orvosi tanács, műsorvezetők, orvos, szem, szemészeti vizsgálat, szemüveg

Barabás Évi: Könnyebb az élet szemüveggel!

PP-Eletforma

Magyarország két népszerű műsorvezetője, Barabás Évi és Gundel-Takács Gábor ellátogattak egy szemészhez, hogy kiderüljön, mennyit romlott a szemük az elmúlt időszakban. A hírességek egy kis bolondozással oldották a feszültséget: egymás látását is ellenőrizték egy speciális szemüveg segítségével. A szakorvos elvégezte a rutin vizsgálatokat és ellátta életmód tanácsokkal a műsorvezetőket.

 

Tovább olvasom »
multifokális szemüveg, rövidlátás, szemüveg

Barabás Évi félti a látását

PP-Eletforma

Barabás Évi semmit nem bíz a véletlenre. Igyekszik tudatosan élni, odafigyel az egészségére, a látásával pedig több okból kifolyólag is kiemelten törődik. Amellett, hogy az egyik legfontosabb „munkaeszköze” a szeme, a közvetlen környezetében megtapasztalt példák is megerősítették abban, hogy különösen oda kell figyelni a prevencióra.

Tovább olvasom »
multifokális szemüveg, szemüveg, szemüveglencse

Egy szemüveggel is láthatsz mindig tisztán!

PP-Eletforma

Negyvenéves kor felett egyre többen szembesülnek azzal, hogy távolra sem látnak már élesen, és az olvasáshoz is szemüvegre van szükségük. A két problémára egyszerre jelent megoldást a multifokális – más néven progresszív – szemüveglencse, amelynek népszerűsítésére most kampány indult.

Tovább olvasom »
iskolakezdés, rövidlátás, szemüveg

Ezen is múlhat a gyerek következő bizonyítványa!

PP-Eletforma

A látásproblémák nem csak testi panaszokat okozhatnak a gyerekeknél, de a teljesítményük romlását is. Dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemész főorvosa szerint, ha az iskolakezdés után kiderül, hogy a gyerek nem jól írja le a feladatokat, sokszor téveszt és még a feje is fáj – a problémák hátterében gyakran a rövidlátás áll.

Tovább olvasom »
multifokális, szemüveg, szemüveglencse

A multifokális lencsék minden távolságra tökéletesek

PP-Eletforma

A multifokális szemüveglencsék Európa-szerte nagy népszerűségnek örvendenek, a magyarok viszont alig ismerik előnyös tulajdonságaikat. E korszerű és kényelmes lencsék az összes távolságra tökéletes látást biztosítanak, így nem szükséges váltogatni a távoli- és olvasószemüveget. A Magyar Látszerész Szövetség május-júniusi kampánya azt a célt szolgálja, hogy minél többen megismerjék a multifokális szemüveglencséket.

Tovább olvasom »