Széll Tamás

elismerés, Európai Parlament, Európai Polgár díj, integráció, Széll Tamás, Szilárd István

Egy mesterszakács és egy professzor a nyertes

László Márta

Széll Tamás és Szilárd István az Európai Parlament alapította Európai Polgár díj magyar díjazottjai 2017-ben. A testület 2008-ban hozta létre az elsimerést olyan kivételes teljesítményt nyújtó személyeknek, illetve szervezeteknek, akik, illetve amelyek hozzájárultak a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció, a közös megértés előmozdításához, vagy az unió értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítottak ki.

Tovább olvasom »
Bocuse d'Or, Széll Tamás, TV Paprika

Széll Tamás ismét a TV Paprikán

PP-Eletforma

Folytatódik a TV Paprika Bocuse d’Or sorozata, amely a 2016-os világraszóló európai győzelemtől a 2017-es lyoni döntőig tartó szakaszt mutatja be. Eddig soha nem látott szakmai titkok derülnek ki a felkészülésről, láthatóak lesznek a legizgalmasabb lyoni pillanatok.

Tovább olvasom »
divat, Fény Utcai Piac, frissesség, piac, Széll Tamás

Trendi lett nálunk a piac!

László Márta

A fiatalok inkább főznek, és szeretik a piacon beszerezni a hozzávalókat, viszont kevéssé fine dining, és nem is gyorsétterem pártiak. A zöldség és gyümölcs népszerűbb, mint az édesség, és ha nem lenne a közelükben szupermarket, akkor a többségük piacra járna – derül ki a Fény Utcai Piac legfrissebb online kutatásából.

Tovább olvasom »
Ana Roš, eper, Gourmet fesztivál, mangalica, Millenáris, Széll Tamás, sztárok

Határtalan minőségi gasztronómia

László Márta

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit, hogy mást ne mondjunk, itt lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, aki Szlovéniából érkezik majd. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat, ahol ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába.

Tovább olvasom »
Bocuse d'Or, Lyon, Szabó Kevin, Széll Tamás, Szulló Szabina, Vomberg Frigyes

Amerikai szakácsok a világ legjobbjai

Kandikó Éva

Az Egyesült Államok csapata nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or döntőjét szerda este a franciaországi Lyonban, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Izland lett. Széll Tamás és csapata magáénak mondhatja a legjobb hústálat, és a 4. elért helyezést. Szívből gratulálunk a magyar csapatnak, elképesztő munka és teljesítmény áll mögöttük!

Tovább olvasom »
Bocuse d'Or, Lyon, szakácsverseny, Széll Tamás

Széll Tamásék Lyonban

Kandikó Éva

A Széll Tamás vezette magyar csapatnak sikerült mindent a tervek szerint végrehajtania a Bocuse d’Or szakácsverseny lyoni világdöntőjének első, keddi napján, ennek megfelelően bizakodva várják a szerdai eredményhirdetést – közölte az MTI-vel kedden a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

Tovább olvasom »
Bocuse d'Or, Jót tenni jó, jótékonyság, séfkabát, Széll Tamás, Szulló Szabina

Gőzerővel készülnek Széll Tamásék a lyoni döntőre

Kandikó Éva

Heti 6 napon, napi 8 órában készül a január 24-25-én Lyonban megrendezésre kerülő Bocuse d’Or döntőre az európai döntőt májusban Budapesten megnyerő magyar csapat. A megterhelő felkészülés mellett azonban a jótékonyságra is jut ideje Széll Tamáséknak: a közmédia „Jónak lenni jó!” jótékonysági műsorának keretében ők is felajánlottak egy emblematikus tárgyat, a csapat által használt dedikált séfkabátot, amelynek értékesítéséből származó bevétel a Magyar Református Szeretetszolgálat tevékenységét segíti majd.

Tovább olvasom »