szárazság

betegség, házasélet, hormon, hüvely, menopauza, nőgyógysázat, szárazság, szexuális élet

Nem akarok szárazságtűrő lenni! Mit tegyek?

PP-Eletforma

Igen sok nőt érint a hüvelyszárazság – akár időszakosan, akár krónikusan. Bár a problémával nem szívesen fordulnak orvoshoz, ám ha már jó ideje fennáll a panasz, úgy érdemes nőgyógyász véleményét kikérni, ugyanis a legtöbbször van rá megoldás. Hogy mi minden okozhat hüvelyszárazságot, és hogy miket lehet ellene tenni, azt dr. Hetényi Gábortól, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyászától tudtuk meg.

Tovább olvasom »
Afrika, éhínség, FAO, kényszermigráció, szárazság

Nehéz év vár Afrikára

PP-Eletforma

Különböző, de gyakran egymással összefüggő tényezők – fegyveres konfliktusok, kedvezőtlen időjárási jelenségek, a mezőgazdasági termelés akadozása – miatt az afrikai kontinens ellátása, az ott élők élelmezése komoly kihívást jelenthet az idén. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete FAO mellett több más nemzetközi szervezet is felemelte hangját a közelmúltban.

Tovább olvasom »
bőrápolás, bőrfiatalítás, irritáció, leégés, szárazság, táplálás, tél

10 tuti tipp a téli bőrápoláshoz!

PP-Eletforma

A hideg, a jég, a fűtött helységek kiszárítják a bőrünket, ráadásul a szabadban történő mozgás felboríthatja a nyáron jól funkcionáló bőr egyensúlyát. A Dr. Organic összegyűjtött 10 jó tanácsot, amivel megúszhatod a téli hónapok viszontagságait, és a bőröd puha, üde, friss és fiatalos marad!

Tovább olvasom »
allergia, ápolás, bor, kéz, kezelés, szárazság, tél

Kellemetlen, de éld túl!

PP-Eletforma

Télen még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. A fűtési szezon kezdetével a lakások levegője gyakran túl száraz, és emellett a hűvösebb, szeles időjárás is kiszáríthatja bőrünket. A száraz bőr ápolásához Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusának tanácsai nyújtanak segítséget.

Tovább olvasom »