szalonna

farmer, gomba, hűtő, lecsókolbász, reggeli, szalonna, tojás

Gyorsan valami….tojásost!!! a farmer reggelije

Somogyi Zoltán Max

Farmer reggeli, vagyis vacsora lett belőle, ami igazából elkésett egy ebéd volt – írja Max. Mindegy, tette hozzá, finom volt, és ez a lényeg. És emberes adag lett volna, ha nem hárman ettük volna. Eredendően csak két éhes szájhoz tervezte a fogást Somogyi Zoltán, és azt is – úgymond – kicsit kérek csak-ra, de hárman laktak jól, vagyis úgy eltűnt a tányérokból minden, mintha nem is lett volna. Amúgy hűtőtakarításra is remek egy fogás!

Tovább olvasom »
bacon, hagyma, krumpli, szalonna

Nagyszerű köret: szalonnás krumpli

Kandikó Éva

A legjobb dolgok végtelenül egyszerűek, pont úgy, mint ez a köret is. Mégis akkora cuppogás volt, amíg ettük, hogy öröm volt hallgatni. A vasárnapi ebéd fasírt lett, de láttam a családon, hogy nem feltétlenül szeretnének petrezselymes krumplit enni hozzá. De mivel abban mindannyian egyetértünk, hogy a krumplinál jobb étel nincs a földön, arra gondoltam, kicsit megtekerem én ezt a krumpli dolgot…

Tovább olvasom »
csusza, porc, szalonna, tejföl, túró

Túrós csusza Éva módra

Kandikó Éva

Klasszikus magyar recept, külföldön bajos is elkészíteni, mert a legtöbb környező országban nem készítik azt a fajta túrót, amit mi, magyarok. Legjobb, ha nem a kifőtt tésztára tesszük a hideg túrót és tejfölt.

Tovább olvasom »
partigrill, pasis kaja, sajt, saláta, szalonna, virsli

Töltött virslim a focis napokra

László Márta

Meghalt a király! Éljen a király! Avagy nehogy azt hidd, hogy a mostani meccsel kész… Mindjárt kezdődik a franciaországi EB, és hol van még az olimpia! Csak azt veszed észre, hogy megint tele a nappali kedves, éhes drukkerekkel! Na, az ilyen “váratlan” helyzetekre találta ki az anyukám ezt a receptet! Nem bánod meg, mert imádni fognak érte!  

Tovább olvasom »
hagyma, házibuli, kolbész, sajt, szalonna, töltelék, zsemle

Zsemlekosár P&P módra

László Márta

Egymást felülmúlva halmoznak el kollégáim, a Piac és Profit munkatársai vagány receptjeikkel! Most legfiatalabb munkatársunk, a konferencia asszisztens, Kemény Nikolett lendületes menüjébe engedek bepillantást! Ez a fogás egy jó kis házibuliban is megállja a helyét! Mint minden hasonló receptnél, itt is szabadon lehet kísérletezni! Próbálkozz, ezt tényleg nem lehet elrontani! 

Tovább olvasom »
bogrács, gasztronómia, lecsó, ősz, paprika, paradicsom, recept, szalonna

Pasik lecsója

László Márta

Sose gondoltam volna, hogy a férjem és a barátai megirigylik a receptjeimet, és kirukkolnak egy saját lecsóval. Miután szívesen veszünk mindenkitől kipróbált, jó recepteket, előttük sincs zárva az ajtóm! Íme, egy igazi, őszi, bográcsos lecsó, ahogy a fiúk készítik! Nagyon finom, próbáljátok ki!    

Tovább olvasom »