szaloncukor

bonbon, csokoládé, Demeter Chocolate, kézzel készült csokoládé, manufaktúra, szaloncukor

Hol a boldogság mostanában?

Kandikó Éva

Hol a boldogság mostanában? – teszi fel a kérdést Petőfi Sándor Téli világ című versében. A kérdésre az aktuális válaszom csakis az lehet: egy barátságos családi csokimanufaktúrában. Kiskunlacházán jártunk, a bonbon mennyországban.

Tovább olvasom »
karácsony, kézműves, minőségi, szaloncukor

Séta a szaloncukor körül

Kandikó Éva

Tudom, a szaloncukornak nem csökken a népszerűsége, óriási a választék, zselés, kézműves, hagyományos, ilyen, olyan, amolyan kelleti magát a polcokon. Mi már évek óta nem aggatjuk fel a fára őket, az asztalon egy tálban tartom a cukrot, mindenki vehet belőle, amikor csak akar. Épp ezért nekem nagyon fontos a szaloncukor minősége, mert nem a fát díszíti, amikor a csomagolása, színe lenne az elsődleges szempont, hanem desszertként esszük, ezért ügyelünk, hogy milyet veszünk.

Tovább olvasom »
cukormentes, karácsonyi étel, szaloncukor

Cukormentes szaloncukor recept

PP-Eletforma

A karácsony egyik elmaradhatatlan kelléke a szaloncukor, mely legtöbbször nem csupán a fa díszítésére szolgál, hanem nassolnivalónak is kiváló. Hogy a cukorbetegek és az inzulinrezisztenciában szenvedőknek se kelljen lemondaniuk erről a finomságról, Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusa egy cukormentes szaloncukor recepttel kedveskedett.

Tovább olvasom »
gasztroajándék, házi szaloncukor recept, szaloncukor

Házi szaloncukor

Práger Kitti

Még nem késő! Elkészülhet a házi szaloncukor. Finomabb mint a bolti társai, ajándéknak is kitűnő és olyan csomagolás kerül rájuk, amilyet szeretnénk. Pepecs munka, de megéri. Nálunk évek óta sláger. 

Tovább olvasom »