szállás

gyerekesek, kényelmes ágy, magyarok, szállás, tisztaság, wifi

Ágyban wifi, ez a tuti

PP-Eletforma

Szálloda vagy apartman? Város vagy vízpart? Autó vagy repülő? A közösségi vásárlás egyik ismert hazai szereplője a magyar internetezők utazási szokásait vizsgáló kutatásából az is kiderült, hogy a tisztaság mellett leginkább a kényelmes, nagy ágyra és a wifire vágynak az utazók.

Tovább olvasom »
gazdag, időjrás, kekckedő, kifogások, nő, szállás, vendég

Kekeckedő nők, szőrszálhasogató gazdagok

László Márta

Csak minden 5. szállásadónál nem volt még példa kekeckedő vendégre – derült ki a Szallas.hu legújabb felméréséből. Jellemzően a nők és a tehetősebb vendégek tesznek panaszt, melynek tárgya akár a rossz időjárás is lehet, amit számonkérnek a szállásadón. A recepción vagy a vezetőségnél reklamálnak, de a többség bárkivel megelégszik, aki elérhető éppen. Bár a legtöbb szálláson csupán évi 1-2 alkalommal fordul elő szőrszálhasogatás, néhol hetente megesik. Általában a szolgáltatást, a többi vendéget vagy a berendezést éri szó.

Tovább olvasom »
háziállat, kutya, szállás, szokás, utazás

Kutyajó világú kutyavilág

László Márta

Egyre népszerűbb a kutyás nyaralás, már a háziállattal rendelkező vendégek negyede utazik rendszeresen kedvencével, vagy üdültek már legalább egyszer együtt a Szallas.hu állatok világnapja alkalmából készített kutatása szerint. A közös vakáció hátterében rendszerint az áll, hogy nincs kire hagyni az állatot. Jellemzően alig néhány ezer forinttal költenek többet kutyás nyaralás esetén, de a szállásadók jó része felárat sem kér a négylábú szállóvendég után. Az utazók összességében úgy látják, az állatbarát lehetőségek évről évre bővülnek.

Tovább olvasom »
celebség, extra kívánság, gazdagság, kívánság, női szeszély, szállás, vendéglátás

Meztelen reggeli torna, vaddisznó-zsigerelés, páncélozott harckocsi

László Márta

Nem unatkoztak a szállásadók az elmúlt évben sem, hiszen ha különleges kérésről volt szó, a vendégeknek gyakran szabadult el a fantáziája a Szallas.hu friss felmérése szerint. A rendelt szolgáltatáscsomagon felüli extrák sorában a romantikus bekészítések a legtipikusabbak, de szép számban akadtak ennél is szokatlanabb vendégigények: volt olyan szállásadó, akit frissen elejtett vaddisznó zsigerelésére kértek fel, egy hotelben pedig októberben kellett karácsonyi hangulatot teremteni.

Tovább olvasom »
bankkártya, külföld, szállás, utazás, vásárlás

Szeretjük a plasztikot külföldön is

PP-Eletforma

A magyar utazók egyre gyakrabban rendezik kártyával a szálláshoz és közlekedéshez kapcsolódó költségeiket – derült ki a Mastercard legfrissebb fogyasztói felméréséből. Jelentősen nőtt azok aránya, akik utazás előtt az interneten vagy az utazási irodában fizetnek bankkártyával ezekért a szolgáltatásokért.

Tovább olvasom »
ékszerek, érdekesség, értékek, nyaralás, szállás, tárgyak

Elhagytuk a kiskutyát, a műfogsort, de még a golyóálló mellényt is!

Krajcsó Judit

Feledékenyek vagyunk nyaraláskor, a szállásadók többsége szerint átlagosan minden 10. vendég otthagy valamit távozáskor – derült ki a Szallas.hu friss kutatásából. Jellemzően ruhát, szépségápolási terméket és gyerekjátékot nem teszünk vissza a bőröndbe, de akadnak igazán emlékezetes darabok is, így például golyóálló mellény, gyémánt fülbevaló, lőszer vagy éppen erotikus segédeszköz.

Tovább olvasom »
balaton, felméés, nyár, nyaralás, strand, szállás

Toplistás balatoni strandok

Krajcsó Judit

A magyarok kedvenc balatoni strandja a siófoki Aranypart, minden ötödik nyaraló ezt választja a legszívesebben. Az elmúlt években javult a balatoni strandok színvonala, így a vendég is egyre több. Ennek köszönhetően a július 8-ai és július 22-ei hétvégére szinte már lehetetlen szállást találni a Balaton mellett – derült ki a Szallas.hu friss felméréséből.

Tovább olvasom »
görög szigetek, nyaralás, szabadság, szállás, utazás

Taroló görög szigetek

László Márta

A vendégek szavazatai alapján egyértelműen a görög szigetek a legkedveltebbek. A Trivago.hu szálláskereső weboldal érdeklői állították össze a 2016-os listát a legjobb európai szigetekről. Igaz, az első helyen egy skót sziget áll, ám a toplistát egyértelműen a görögök uralják.

Tovább olvasom »
családbarát szálloda, felhívás, gyerek, igazgató, játék, KidsOasis, pályázat, szállás

Gyerekek, szállodaigazgató kerestetik!

PP-Eletforma

Pályázatot hirdet 6-14 éves srácoknak, lányoknak a KidsOasis „Legyél Te is gyerek szállodaigazgató ” címmel. Egy olyan videót kell készíteni, a gyerekek elmondják, hogy szerintük milyen egy gyerekbarát szálloda, mit csinálna, ha ő lenne az igazgató? Figyelem, most mindent lehet!!!

Tovább olvasom »
húsvéti szünet, kirándulás, rezervátum, szállás, tengerszem, trivago, utazás, vízesés

Hat hazai tuti úti tipp a húsvéti szünetre

László Márta

Lélegzetelállító  helyekért nem kell átlépnünk az országhatárt; vízeséseink, tengerszemünk, sőt, Nemzetközi Csillagoségbolt-parkunk és bioszféra-rezervátumunk is van. A trivago.hu szálláskereső weboldal összegyűjtötte azokat a különleges, olykor eldugott vidéki úti célokat, melyek tökéletesek egy húsvéti családi kiránduláshoz! Csemegézz!

Tovább olvasom »
időjárás, ítéletidő, szállás

Sok foglalást lemondtak az ítéletidő miatt

PP-Eletforma

Az ítéletidő a szállásadóknak is nagy károkat okozott, az utólagos átfoglalásokkal együtt a hosszú hétvégére lefoglalt szállások mintegy negyven százalékát törölték – derült ki a Szallas.hu legfrissebb adataiból. A portál online ügyfélszolgálatát sokan átmeneti szállást keresve hívták.

Tovább olvasom »
hosszú hétvége, szállás, szállásfoglalás, szálloda, utazás

Te is az olcsót szereted…?

PP-Eletforma

Az első negyedévben közel 40 százalékkal nőtt az online belföldi szállásfoglalások száma, a hosszú hétvégék pedig tovább élénkíthetik a hazai turizmust – derült ki a Szallas.hu adataiból. A kereslet az alacsonyabb árkategóriájú szállástípusok irányába tolódott el.

Tovább olvasom »