szabadság

érzelem, facebook és párkapcsolat, időérzék, Nyilas, párkapcsolat, szabadság, szórakozás, társ

Upppsz! Ez a Nyilas…

László Márta

Van NYILAS jegyű ismerősöd? Akkor tudod! Végtelenül tehetséges, örök optimista, szabadságvágyó, szenzáziós, csak hát ez a remek ember képtelen odaérni sehova! Időérzéke a nagy nullával egyenlő! Nálam ne is csöngessen! Hiába! 

Tovább olvasom »
muzsika, olaszország, opera, szabadság, Verdi, zeneszerző

Nagy dolog történt 205 éve Le Roncoléban

László Márta

Megszületett Joseph Fortunin François Verdi, ahogy ma ismertjük, Giuseppe Verdi, az opera mestere. Az olasz szerző korának legtöbbet játszott alkotója volt. A csodálatos művészé ma a nap képe, egy olyan emberé, akinek minden porcikája és a lelke is muzsikából volt. Egykori kórusaimmal számtalanszor énekeltem műveit, mint például a Nabuccóból a Rabszolgák kórusát.   

Tovább olvasom »
aktív mozgás, mozgás, nyár, ősz, pihenés, szabadság

Így hosszabbítsd meg a nyarat!

László Márta

Igazi nyárimádó vagy, és úgy érzed, még egy ideig élvezni szeretnéd a legmelegebb évszak hangulatát? Íme néhány tanács, hogyan hosszabbítsd meg a kedvenc évszakodat! Sokunk kedvence a legmelegebb évszak, de sajnos eljön az idő, amikor búcsút kell mondanunk a nyárnak. Azért van néhány trükk…

Tovább olvasom »
gyerekjáték, mozgás, nyár, ötlet, szabad levegő, szabadság, víz

7 óriási fröcsögős

László Márta

Játszani a világ legjobb dolga! Barátokkal, gyerekekkel kikapcsolódni a tökéletes boldogás! Vizes programokkal a nyári melegben meg pláne hosszú órákra le tudod kötni a kisebbeket, hát még a nagyobbakat, hiszen nincs gyerek, aki ne szeretne valamilyen formában a vízzel játszani. A következőkben ehhez adunk ötleteket.

Tovább olvasom »
egészség, futás, kerékpározás, rendszeres mozgás, séta, szabadság

Nyaraláskor csúnyán lustulunk

László Márta

A gyaloglás, a biciklizés és a futás – ezek a leginkább kedvelt mozgásformák a magyarok körében – derül ki a legismertebb sárvári hotel megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból. Az eredmények szerint a többség napi, heti rendszerességgel mozog valamilyen formában, ugyanakkor nyaralás alatt inkább lazítunk: úgy gondoljuk, ilyenkor elmaradhat a rendszeres aktivitás.

Tovább olvasom »
diák, humor, kötelező olvasmány, magyar irodalom, nevelés, Ördögh Ottó, pedagógia, szabadság

Kötelező? Nem fúj!!!

PP-Eletforma

Ördögh Ottó a VIP, a Világirodalmi paródiák című kötete után ezúttal a magyar irodalom gyöngyszemeit parodizálja a tőle megszokott finom humorral és komolysággal a Sortalanság című műben. A szerző olyan könyvet szeretett volna írni, amit tanárok és az olvasó diákok egyaránt szívesen olvasnak és segít a gimnazistáknak felismerni az irodalom szépségeit anélkül, hogy az a halálos komolyság érzetét keltené.

Tovább olvasom »
autó, biztonság, család, kerék, keréknyomás, pótkerék, szabadság

Nyár, szabadság, na meg az a 4-5 kerék!

laszlomarta

Mutatom azt az 5 dolgot, amit feltétlenül ellenőrizz az abroncsodon a nyári utazás előtt! Az adatok azt mutatják, hogy 10-ből 7 autós még mindig úgy indul el, hogy eszébe sem jut a keréknyomás. A pótkereket meg még sokan azt sem tudják, hol van a saját kocsijukban! És ez nem vicc!

Tovább olvasom »
élet, halál, hit, július, Kányádi Sándor, kénikula, KOncz Zsuzsa, nyár, szabadság, vers

Kányádi Sándor a városi kánikuláról és a hitről

László Márta

Elment a napokban a mai magyar költészet egyik legnagyobbja, Kányádi Sándor. 90. évében csatlakozott az égi Parnasszushoz. Kapott Kossuth-díjat, a nemzet művésze volt, legutoljára Príma Primisszimával jutalmazták. Rá emlékszünk, amikor útjára bocsátjuk a kérlelhetetlenül gyorsan kopogtató júliust. Fogadjátok szeretettel két versét. Egyiket olvassátok, a másikat hallgassátok Koncz Zsuzsától – Závodi Gábor megzenésítésében!    

Tovább olvasom »
cipő, divat, kényelem, szabadság

Lelepleztük Cinthya mániáját!

László Márta

A szabadság érzése, egy csipetnyi lázadás, a lehetőség arra, hogy bátran vállaljuk önmagunkat! Valaha ezt jelentette valaki ilyen cipőt viselt. Bár születése óta eltelt 110 év, az életérzés mit sem változott. Sőt, kiterjedt. Ma már ugyanis nemcsak a zenei fesztiválok és renitens zenészek alapdarabja a csillagos lábbeli, hanem bátran viselhető bármivel a tüll estélyitől, a business-viseleten át, egészen a menyasszonyi ruháig. Íme néhány izgalmas összeállítás!

Tovább olvasom »
építészet, gasztronómia, kirándulás, Krakkó, Lengyelország, nyár, repülés, szabadság, történelem

Ezért szerettünk bele Krakkóba

László Márta

Tízmillió ember nem tévedhet: évente ugyanis körülbelül ennyi turista választja Krakkót. Európa egyik legkedveltebb turisztikai célpontja megunhatatlan, a lenyűgöző történelmi épületektől a sokszínű lengyel gasztronómiáig számtalan okunk van rá, hogy legalább egyszer ellátogassunk oda. Kocsival sincs nagyon messze, de Ferihegyről repülővel már 1 óra alatt ott lehetünk!

Tovább olvasom »
gasztronómia, múzeum, nyaralás, pénztárca, szabadság, szokások, tengerpart

Nyaraljunk, de hol?

László Márta

A nyár egyet jelent a várva várt szabadságokkal, pihenéssel, utazásokkal. Számtalan nyaralási úti cél közül választhatunk, annak megfelelően, hogy ki hogyan szeret kikapcsolódni leginkább. Vannak, akik a tengerpartra esküsznek, valakit pedig a múzeumok, látnivalók kötnek le jobban. A gasztronómiai kalandozásokat kedvelők pedig szintén keresik a jobbnál jobb városokat, éttermeket. De hogyan döntsük el, hogy merre is induljunk? Ehhez adunk egy-két tippet!

Tovább olvasom »
divat, gyerekkor, játékosság, Lakatos Márk, nyár, szabadság

Divattipp: legyünk újra gyerekek!

László Márta

Ahogy a külsőnk, úgy a személyiségünk, sőt az ízlésünk is változik idővel, ez pedig természetesen öltözködésünkben is megjelenik. Megváltoznak az igényeink, ugyanakkor szeretnénk lépést tartani a változó trendekkel, melyek között sokszor nem egyszerű eligazodni, ezért a téma szakértőjéhez fordultunk tanácsért. Lakatos Márk és a Fashion Days egy új szemléletmódot ajánl stílusváltásra: ismerd meg az adottságaid, légy merész, kísérletezz, ne csupán az aktuális divatra hagyatkozz, és öltözz az élethez, amire vágysz! Hogy mindezt szemléltesse a gyakorlatban is, Márk meginvitált hat izgalmas embert egy átalakítással egybekötött fotózásra. Ők nem profi modellek, de szívesen vettek részt ebben a stílus-kirándulásban, és számos új ötlettel lettek gazdagabbak, melyekből mindenki ihletet meríthet.

Tovább olvasom »
divat, elegancia, hátizsák, kalap, kiegészítő, nyár, praktikusság, szabadság

Tuti kincs egy jó kis kiegészítő az idei nyáron!

László Márta

Nyaralni indulsz, és az utolsó percig dolgozol? Nincs időd átgondolni, mi kerüljön a bőröndödbe? Mi segítünk a Premier Outlet stylistjeivel! Összegyűjtöttük azokat a kellékeket, melyeket – az alapvető ruhadarabokon kívül – idén mindenképp be kell pakolnod a vakációra! Ezen a nyáron ugyanis nagyon fontosak a kiegészítők! Majd meglátod! 

Tovább olvasom »
családi program, kikapcsolódás, kötelező olvasmány, szabadság, tervezés, vakáció

3+1 tipp az okos időbeosztáshoz

László Márta

Kezdődik a 11 hetes nyári iskolai szünidő: a gyerekek örülnek, a szülőknek viszont sok fejtörést okoz, hogy milyen programokkal töltsék ki a tanévkezdésig hátralévő időszakot. Az alábbiakban a hévízi NaturMed Hotel Carbona gyermekanimátora, Sebestyén Orsolya segít néhány jól bevált tippel a nyári szünet okos megtervezéséhez.

Tovább olvasom »
asztma, fesztivál, gyerek, gyógyszer, szabadság, tábor

Itt a vakáció, figyeljünk az asztmás gyerekekre!

László Márta

Az Amerikai Asztma, Allergia és Klinikai Immunológiai Akadémia hírlevélben figyelmezteti az asztmásokat és asztmás gyermekek szüleit a nyár veszélyeire. Tapasztalatok szerint ugyanis a vakáció idején, táborokban és a nyaralás alatt sokan elfeledkeznek a rendszeres gyógyszerszedésről, amivel a súlyos asztmás roham kialakulását kockáztatják.

Tovább olvasom »
fiatalság, hónap témája, június, Neoton família, nyár, sláger, szabadság, szerelem

Vándorének

László Márta

Szép nyári nap, Foltos farmerek az út mentén, Szép nyári nap, Sokan vándorolnak úgy, mint én… Hű, de sokan énekeltük a Neoton nótáját. A zenekar és a Kócbabák dalai soha nem mentek ki a divatból, mint ahogy a június sem! Kezdjük tehát a nyarat egy remek slágerrel, a napsütéssel, a szabadsággal és persze a szerelemmel! … Mert ezek sem mennek ki a divatból soha! Indulhat a nyár!!! Ezennel megnyitottam!!!   

Tovább olvasom »
budapest, Cats, Eliot, Macskák, szabadság, világturné, Webber

Na, ez nyávogás volt a javából!

László Márta

A macska nem kutya! Ha jóba akarsz lenni a cicákkal, ezt jól vésd az eszedbe! …Mert a macskák szabadok, mindegyik egy egyéniség, és éppen ezért szeretni valók! Ez a fergeteges szabadságvágy tombolt vasárnap este a Syma Csarnokban, a legendás, eredeti angol Cats világturnéjának budapesti állomásán.   

Tovább olvasom »
érzések, idő, kompromisszum, párkapcsolat, szabadság, szerelem, tisztelet

Kell egy kis saját idő – a szerelemben is

Krajcsó Judit

Ha mindig rajtad lóg, sülve-főve veled lenne, az a baj. Ha időnként elvonul, és azt látod jól elvan egyedül is, akkor hisztizel, mert azt gondolod, már nem szeret. Pedig hagyni kell teret és időt a párkapcsolatban is, hogy levegőhöz jussunk, töltekezhessünk, ami a kapcsolatnak is hasznára válik.

Tovább olvasom »
Bali, életszemlélet, filozófia, kommunikáció, könyv, nyár, Rapavi Krisztina, szabadság

Az ember nem hallja a Teremtő hangját, ha megállás nélkül beszél

László Márta

Új írónőt avattunk nyáron Rapavi Krisztina személyében, aki saját történetét írta meg első, Címkék nélkül című könyvében. Egy könnyed történet, ami azért mégiscsak többről szól, és nem egy egyszerű happy endbe torkollik. A valós események ihlette regény Bali csodás szigetére repíti olvasóit, filmszerű leírásaival kalandot és szerelmet ígér, egy találkozást, ami megkérdőjelezi az addig rendben egymás után következő, normális mindennapokat.

Tovább olvasom »
egészséges életmód, nyár, szabadság, Szekeres Adrien, szépség

Dolce vita Szekeres Adriennel

László Márta

Ha nyár, akkor tenger, könnyű halételek, friss gyümölcsök és persze a hazai specialitás, a lecsó – Szekeres Adrien számára ezek jelentik a következő hónapok elmaradhatatlan összetevőit. Az énekesnő nagyon fontosnak tartja, hogy a szünidőben minél több időt tölthessen együtt a lányaival, Jázminnal és Emíliával.

Tovább olvasom »
görög szigetek, nyaralás, szabadság, szállás, utazás

Taroló görög szigetek

László Márta

A vendégek szavazatai alapján egyértelműen a görög szigetek a legkedveltebbek. A Trivago.hu szálláskereső weboldal érdeklői állították össze a 2016-os listát a legjobb európai szigetekről. Igaz, az első helyen egy skót sziget áll, ám a toplistát egyértelműen a görögök uralják.

Tovább olvasom »
alkohol, ásványvíz, fittség, mozgás, nyár, saláta, szabadság, vakáció

10 tipp a nyári fittségért

PP-Eletforma

Végre itt a végtelen napozás, a vízparti lazulás és a végeláthatatlan koktélozások időszaka! A jól megérdemelt pihenés alatt azonban hajlamosak vagyunk engedni az egészségtelen élvezetek csábításának, így nemcsak szervezetünket terheljük meg hirtelen, hanem egy-két keresetlen kilóval is gazdagodhatunk

Tovább olvasom »
felmérés, munkahely, szabadság

Akkor is dolgozunk, ha beteg a gyerek

PP-Eletforma

A magyar cégek többsége elvileg rugalmasan áll a szabadságok kiadásához, a gyakorlatban azonban minden harmadik munkavállaló úgy gondolja, hogy akkor sem maradhatna otthon, ha egy beteg családtagot kellene ápolnia. A közép-európai régió többi országában viszont mindenhol 70 százalék felett volt azoknak az aránya, akiket ilyen helyzetben elengedne a főnöke.

Tovább olvasom »
élet, szabadság, szerelem

A szabadság madara

PP-Eletforma

A világszerte ismert és népszerű brazil szerző, Paulo Coelho Tizenegy perc című regényéből:

Volt egyszer egy madár. Két tökéletes szárnnyal és gyönyörű, fénylő, színes tollakkal áldotta meg a sors. Az olyan állat, amely szabadon repülhet az égen, boldoggá teszi azt is, aki nézi.

Tovább olvasom »
nyaralás, stressz, szabadság, utazás, utazási stressz

Tanácsok utazási stressz ellen!

PP-Eletforma

Inkább stresszes a nyaralás, mint kikapcsolódás? Ön is izgul, hogy minden rendben menjen? Nyaralás után lehangolt? A nyaralás elvileg a kikapcsolódásról és pihenésről szól. Íme néhány tanács, hogy mindenki jól érezhesse magát a szabadság alatt.

Tovább olvasom »
bátorság, házasság, kapcsolat, szabadság, szerelem

Szerelem a gyengeség jele?

PP-Eletforma

“Itt a probléma velünk; már a gyökereknél vérzünk, mert elszakíttattunk a földtől, a naptól és a csillagoktól; és a szerelemből csupán egy gúnyos vigyor maradt nekünk. Mi szerencsétlenek, leszakítottuk a zöldellő hajtást az Élet Fájáról, és azt vártuk, hogy majd tovább fog virágozni a vázánkban, a szépen elrendezett asztalunkon.”                                                          (D.H. Lawrence: Lady Chatterley szeretője) 

Tovább olvasom »
béke, család, egészség, érték, szabadság, szeretet

Önnek mi a legdrágább?

PP-Eletforma

Mi a legértékesebb és a legdrágább az Ön életében? A szabadsága, a tudása, a családja, vagy a nagymama ékszerei? Tudna most választani? Választaná az egészséget, a szeretetet és a békét?

Tovább olvasom »
béke, emberi jogok, háború, szabadság

Ma Béke Világnap! Gyere ünnepelj velünk a Fevonulási téren !

PP-Eletforma

Az elmúlt 63 évben egyetlen nap sem telt el úgy, hogy valahol a világon ne dúlt volna háború. Szeptember 21. a Béke Világnapja. Szóljon a zene a békéért! Az ENSZ a II. világháború után megalkotta az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. Tette ezt abban a tudatban, hogy ezen 30 alapvető jog elismerése alkotja a szabadság, az igazság és a béke alapját a világon, és bár azóta az Egyesült Nemzetekhez, és így ehhez az eszméhez sokan csatlakoztak, nem volt egyetlen olyan nap sem, amikor a Föld valamely pontján ne folyt volna háború.

Tovább olvasom »
kapcsolat, magány, nyár, nyaralás, szabadság, szerelem

Szabadságon van a szeretőd?

PP-Eletforma

Az a bizonyos háromszög, mely nem illik bele a nyári párhetes családi harmóniába. Talán a szeretőknek a legnehezebb az a néhány hét, amit egyedül, magányosan töltenek el az amúgy romantikus nyári estéken.

Tovább olvasom »
emlékezés, szabadság

Március 15.-Videó

DPA

A 2009-es, a Nemzeti Múzeumnál bemutatott műsorral szeretnénk ezúttal emlékezni. Nézzék meg videónkat!                      

Tovább olvasom »
harc, szabadság

Tud harcolni a magyar!

PP-Eletforma

1956 óta rendkívül sokat változott a világ, az emberek, a sajtó. A sajtótermékek 1956-ban a Rákosi-Gerő-Farkas diktatúra hivatalos szószólóiként, mint a hatalom kiszolgálói működtek.

Tovább olvasom »
szabadság, ünnep

Buli lett ez a szent ünnep?

PP-Eletforma

Elvben augusztus 20. leggazdagabb ünnepnapunk, hiszen e naphoz egyházi, népi és állami ünnep is kötődik. Az ünnepeket jellemző magasztosság azonban nemhogy megháromszorozódna, hanem épp ellenkezőleg az ünnepélyesség helyett egyre inkább népünnepély, össznépi szórakozás jelleget ölt.

Tovább olvasom »