szabadidő

hobbi, kamera, motorozás, síelés, szabadidő, szórakozás

Sielsz, motorozol, nyaralsz vele, mi az?

László Márta

Akció- vagy sportkamera névvel illetik azokat az eszközöket, amelyeket kifejezetten sport vagy szabadidős tevékenységekhez ajánlanak, és fényképek, videók rögzítésére alkalmasak. A két megnevezés között nincs különbség, de a gyártók és a készülékek képességei között nagyon is nagy eltérés lehet. Összegyűjtöttük, mire kell figyelni, ha a síelés, sportolás, utazás izgalmait akciókamerával szeretnénk rögzíteni. 

Tovább olvasom »
felelősség, gyerek, kreativitás, nyár, szabadidő, szervezés, szülő

Miért jó, ha hagyjuk a gyereket unatkozni nyáron?

Krajcsó Judit

Mit csináljak, unatkozom – hangzik majd gyakran a kérdés ezen a nyáron is. Mit tehetünk ilyenkor? A pszichológusok szerint fontos, hogy hagyjuk a gyerekünket unatkozni a nyári szünidő alatt. Így fogják ugyanis megtanulni magukat elfoglalni, szórakoztatni, motiválni és önellátóbbá, kreatívabbá válnak. A cikk arról szól, hogyan függnek ezek össze.

Tovább olvasom »
budapest, kerékpár, kirándulás, mozgás, programok, szabadidő

5 szuper szabadtéri program májusra – Budapesten

Krajcsó Judit

A kellemes, tavaszi idő már most májusban is egyre gyakrabban hív minket a szabadba. Ilyenkor az egész város felpezsdül, nyüzsögnek az emberek, a terek, az utcák és Budapest egy egészen másik oldalát mutatja nekünk még több, izgalmas szabadtéri lehetőséggel.
Hogy Te se maradj ki belőlük, összegyűjtöttünk 5 olyan programot, amit kár lenne kihagyni a jó idő beköszöntével.

Tovább olvasom »
férfi, GDP, háztartás, háztartási munka, idő, nő, önkéntes munka, pénz, szabadidő

Számold ki, mennyit keresnél láthatatlan munkával egy év alatt?

PP-Eletforma

A láthatatlan munka jelenleg nem számít bele a bruttó hazai össztermék értékébe, ám a fizetetlen munka a KSH számításai szerint évente 1565 milliárd forinttal, vagyis 25%-kal növelné a GDP értékét. Április első keddje a láthatatlan munka, azaz a háztartási teendők napja volt– ennek kapcsán az időfelhasználásra vonatkozó KSH-adatokból válogattunk.

Tovább olvasom »
énidő, hobbi, párkapcsolat, szabadidő, szex

Hihetetlen, de erre indul be a legtöbb férfi

Krajcsó Judit

Vajon mi a boldog párkapcsolat titka: a közös időtöltés vagy az elegendő énidő? Mik a legnépszerűbb szabadidős tevékenységek és a legszexibb csajos és pasis elfoglaltságok? Hány kapcsolat ért már véget amiatt, mert az egyik félnek elviselhetetlen hobbija volt? És egyáltalán, mi számít elviselhetetlen hobbinak? A Csajok és Pasik online társkereső többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ legfrissebb felmérése során. Íme, az eredmények!

Tovább olvasom »
fiatalok, mozi, siker, szabadidő, szokások, szórakozás

Tízből négyen már csókolóztak a moziban!

László Márta

Húsz éve nyitotta meg első moziját a Cinema City Magyarországon a Miniszter félrelép című film bemutatójával. A jubileum kapcsán készült országosan reprezentatív kutatás az egyes korosztályok mozis szokásait térképezte fel. Kiderült, hogy életkortól függetlenül a vendégvárás után a moziba járás a legkedveltebb szabadidős program. A huszonévesek valósággal falják a filmeket, ők azok, akik ugyanolyan gyakorisággal mennek hétköznap, mint hétvégén moziba. A magyarok a teremben ülve a legzavaróbbnak a széktámla rugdosását tartják. A megkérdezettek 42%-a, vagyis 10-ből 4 magyar már csókolózott a termek félhomályában.

Tovább olvasom »
sí, szabadidő, szálláskereső, téli sport

Itt síelünk mi az idén

László Márta

Zakopane a legkeresettebb úti cél a síelő magyarok körében, de szívesen megyünk csúszkálni a hazai terepekre is – derült ki az egyik legismertebb internetes szálláskereső felméréséből. 

Tovább olvasom »
kirándulás, Pécs, PTE Botanikus Kertje, szabadidő, tavasz, Téltemető virág, Vanda 'Anna'

Tavaszi zsongás Pécsett

László Márta

Ismét fantasztikus virágözönnel várja a virágok szerelmeseit a pécsi Botanikus Kert! Bámulatos csodákkal köszönti a gyűjtemény a látogatókat. Ha igazi tavaszi színekre vágysz, vagy csak egy romantikus sétára szeretnéd vinni a kedvesed, keresd fel a baranyai parkot és az üvegházakat! Páratlan élményben lesz részed!   

Tovább olvasom »
család, házimunka, munkamegosztás, otthon, sport, szabadidő, takarítás

Ehhez is kell a férfi, valljuk be őszintén!

Krajcsó Judit

A nők által leggyakrabban végzett feladatok a főzés és a mosogatás, az urak pedig a bevásárlást vállalják legtöbbször magukra. Az ablakpucolás iránti utálat általánosnak bizonyult. Családonként eltérnek a vélemények arról, hogy mikortól kell a gyereknek is besegíteni a házimunkába, vannak akik csak büntetésként adnak feladatot a kicsiknek – derült ki a Rendi friss kutatásából.

Tovább olvasom »
apa, család, gondoskodás, gyereknevelés, szabadidő, szeretet, vásárlás

Már az apák sem olyanok, mint régen!

Krajcsó Judit

Napjaink modern családjaiban az apák már nem tekintély, hanem szeretetelven működnek és párjukkal közösen hozzák meg a gyermekneveléssel kapcsolatos döntéseket. Az Apa Magazin felmérése azt a tendenciát is megerősítette, hogy egyre több családban a férfiak maradnak otthon a gyerekekkel.

Tovább olvasom »
internet, párválasztás, pszichológia, szabadidő, szimpátia, társkeresés

Csak sétálj velem, aztán meglátjuk!

PP-Eletforma

Naponta százezrek keresik az igazit, és ismerkednek a hazai internetes társkereső oldalakon. Azt gondolnánk, hogy a világhálón kialakult románcok fő mozgatórugója a közös értékrend, de legújabb kutatások szerint az ismerkedés első szakaszában egyáltalán nem ez számít. De akkor mi?

Tovább olvasom »
hajó, időjárás, kánikula, szabadidő, vitorlás

Hullámzó Balaton tetején

László Márta

Egyre nagyobb divat vitorlást venni vagy bérelni. Aki komolyabban szeretné űzni ezt a sportot, gyakran nem is a magyar tengert, hanem az Adriát vagy például az olasz Garda-tavat választja. A balatoni hajósoknak nehéz a megélhetés, mert életük erősen függ az időjárástól is…     

Tovább olvasom »
balaton, borok, gasztronómia, kemencében sült ételek, kirándulás, Nivegy-völgy, szabadidő, Tagyon Birtok, vitorlázás

Jegyezd meg: Nivegy-völgy!

László Márta

Egy kerékpár és egy tábla jelzi Zánka felől, a 71-es úton, hogy Barátom, ha felhajtasz a Tagyon Birtokra, azonnal ingyen fröccsöt vagy bodzaszörpöt kapsz! És ki tudna ellenállni a csábításnak egy jó kis tekerés után! Ami pedig ott vár, az a pazar kilátás, a béke, a madárcsicsergés, a szép kirándulások, a vitorlázás, a kemencében sült ételek, a páratlan helyi borok, szörpök, mézek…   

Tovább olvasom »
Botanikus Kert, írisz, kirándulás, nőszirom, Pécs, szabadidő

Szirmot bontottak a nők Pécsett

László Márta

A Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertje május 21-22-én 10 – 18 óráig tartja a 10. Dísznövény Kiállítást és Vásárt, mely idén először kiegészül az Íriszkedvelők Magyarországi Egyesületének kiállításával, melynek keretében 300-nál is több nőszirmot mutatnak be, valamint lesznek díszmadarak, díszgalambok és papagájok is.

Tovább olvasom »
Avalon Par, az év turisztikai Attrakciója, kirándulás, Miskolctapolca, szabadidő, szállás.hu

Miskolcon az Év Turisztikai Attrakciója

PP-Eletforma

A Szallas.hu, a hazai piacvezető szállásközvetítő portál immár harmadik alkalommal adta át november 26-án a magyar turizmus legkiemelkedőbb minőségi díjait Budapesten. A miskolctapolcai Avalon Park nyerte el az idei év új kategóriájának elismerését, az Év Turisztikai Attrakciója díjat.

Tovább olvasom »
Avalon Park, futsal pálya, gokart pálya, kalandpark, környezetbarát, Miskolctapolca, szabadidő

Élmény a természetben

PP-Eletforma

Európában is egyedülálló erdei elektromos gokart pályát, 2500 négyzetméteres szabadtéri Maya Játszóparkot, sörkertet, szabadtéri színpadot, és műfüves futsal pályát avattak egy helyen Miskolcon. Az Avalon Park mintegy 5,5 milliárd forintba került. Ez az év legnagyobb hazai turisztikai magán beruházása.

Tovább olvasom »
szabadidő, téli sport, zsírégetés

Minden porcikádat megmozgatja: sífutás sí és hó nélkül

PP-Eletforma

Az öregedésgátlás, a zsírégetés és az ízületek karbantartásának egyik legkiválóbb módja a nordic walking, magyarul északi sétálás. Igaz, városban még mindig kicsit furcsállva néznek arra, aki a testmozgás e formájával tartja karban magát, de ez ne rettentsen vissza senkit! Ez az egyáltalán nem költséges, szabad levegőn végezhető sport a szervezet szinte minden porcikáját átmozgatja.

Tovább olvasom »
e-mail, férfiak, internet, munka, okostelefon, szabadidő

Miért nehéz a munka és a magánélet szétválasztása?

PP-Eletforma

Magyarországon különösen a férfiak számára nehéz a szakmai és a magánélet szétválasztása: míg az erősebb nem képviselőinek 63 százaléka foglalkozik a munkájával a szabadidejében is, a nőknek csak 57 százaléka hajlandó erre. Igaz, a férfiaktól gyakrabban várják el, hogy folyamatosan elérhetőek legyenek:  

Tovább olvasom »
bizonytalanság, lektürök korszaka, szabadidő, változás

Minden változik! A lektűrök korszaka

Sebok Orsolya

A világban minden változik. A közhelyszerű megállapítás nemcsak a gazdasági miliőre vagy a pénzkereseti szokásainkra vonatkozik, hanem a mindennapjainkban végzett bármely tevékenységünkre, így a kultúrafogyasztásunkra is. Lassan már megszokott a technikai fejlődés dinamikája, természetes az állandó változás, a minket körülvevő bizonytalanság. Ilyen körülmények között természetes, hogy más jelent kikapcsolódást, feltöltődést.

Tovább olvasom »
felmérés, fiatal, internet, kamasz, média, net, szabadidő, tv

A tévé népszerűbb, mint valaha

PP-Eletforma

Az évente megrendezett „Amit a tinik akarnak” („What Teens Want”) konferencia részeként a The Nielsen Company tett közzé egy tanulmányt “Hogyan használják a kamaszok a médiát” címmel. Az eredmények azt mutatják, a fiatalabb generáció még mindig sok formáját használja a hagyományos médiának is.

Tovább olvasom »