spermium

petesejt, petevezeték, speciális vizsgálat, spermium, terhesség

Késik a gólya? Lehet, hogy a petevezetékkel van baj

PP-Eletforma

Számtalan tényező húzódhat a teherbeesési nehézségek hátterében, melyek lehetnek pl. pszichés, hormonális, illetve szervi okok is. Leggyakrabban az endokrin rendszer zavaráról esik szó a meddőség kapcsán, ám igen gyakoriak a fizikai akadályok is. Ilyen pl. az egyik vagy mindkét petevezető elzáródása, ami miatt az érett petesejt nem képes a méhet elérni. Dr. Hernádi Balázzsal, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyászával a petevezeték átjárhatósági vizsgálatairól beszélgettünk.

Tovább olvasom »
férfi és női készítmény, gyermekáldás, meddőség, nem hormonális készítmény, spermium

Minden ötödik magyar pár hiába várja a gólyát

PP-Eletforma

Világszerte mintegy 70 millióra teszik a meddő párok számát, nálunk is minden ötödik küzd fogamzási nehézséggel. Rajtuk kíván segíteni az a férfi-női készítménypár, mely magyar-amerikai kutatási együttműködés révén jött létre, és amely egy nagyszabású világrendezvényen mutatkozott be Genfben. Magyarország svájci nagykövete, Nagy István biztatta a kiállító cég képviselőit, hogy a bemutatott meddőség elleni készítménypár Svájcban is nagy érdeklődésre számíthat, hiszen ott is gond, hogy kevés gyermek születik. 

Tovább olvasom »
férfi, meddőség, megtermékenyítés, sperma, spermium

Nagy baj van a spermákkal!

PP-Eletforma

A gyermekáldások elmaradása világszerte problémaként jelentkezik, Magyarországon kifejezetten kritikus értéknél tart a termékenységi arányszám. A probléma egyik fő oka a nagyszámú nemfunkcionális férfimeddőség, amelyen lehet segíteni, ám az érintettek sokszor nem is tudják, hogy mit tehetnének.

Tovább olvasom »