sperma

férfi, hormon, mozgás, sperma, stressz, vitamin

Valóban olyan nagy mumus, vagy csak eltúlozzuk?

PP-Eletforma

Egészen más reakciót vált ki a férfiakból elsőre a családalapítás, mint a nőkből. Főleg akkor, ha azt előre eltervezik, vagy akkor, ha nem sikerül olyan gyorsan, mint szeretnék. Ilyenkor a stressz veszi át az uralmat, ami akár a szexualitásra is rányomhatja a bélyegét. A témában Ratkó Tünde szülésznő van a ratkotunde.hu segítségére.

Tovább olvasom »
egészséges étkezés, meddőség, sperma, szülésznő, termékenység, vitaminok

Ezt egye egy igazi férfi!

PP-Eletforma

Sokszor halljuk, hogy egy férfi termékenysége a spermiumok optimális minőségén múlik, és ezért érdemes egészségesen étkezni. De ez mit jelent pontosan? Még egy salátalevelet a hamburgerbe? Vagy reggelente egy turmixot? A kérdés ennél azért bonyolultabb. A választ Ratkó Tünde szülésznőtől kapjuk. 

Tovább olvasom »
férfi, gyermekvállalás, meddőség, mozgás, sperma, szerves kötésű anyagok

Így lehetsz igazi férfi!

PP-Eletforma

A sperma minősége áll a férfi meddőség hátterében a leggyakrabban. Ez önmagában nem egy jó dolog, mégis szerencsésebb, ha nem betegség okozza a gondot, hiszen a sperma minőségén mi magunk is képesek vagyunk javítani, ráadásul nincs is olyan nehéz dolgunk. Ratkó Tünde szülésznő segítségít eligazodni.

Tovább olvasom »
férfi, gyerekvállalás, meddőség, megtermékenyítés, sperma, szülés, utódok

Baj van a férfiak spermaképével!

PP-Eletforma

Népszaporulati témában főleg nőkről szóló statisztikákat olvashatunk, így ha kimondatlanul is, őket okoljuk a népességfogyásért. Holott statisztikák szerint a párok 50%-ánál, újabb szülészorvosi tapasztalatok szerint a párok 60%-ánál a férfi megtermékenyítő képességével van baj.

Tovább olvasom »
alkohol, fogamzás, függőség, meddőség, sperma

A folyékony spermagyilkos

PP-Eletforma

Azt már szinte mindenki tudja, hogy az alkohol, a drog, a cigaretta, a helytelen táplálkozás és a stressz károsítja a méhmagzatot, de vajon azt is tudják a párok, hogy mindezek kihatással vannak a fogamzás sikerére, pontosabban sikertelenségére is?

Tovább olvasom »
férfiak, meddőség, mobiltelefon, nemzőképesség, öltözködés, sperma

A spermák nem szeretnek telefonálni

PP-Eletforma

Károsíthatja a férfiak nemzőképességét a mobiltelefonok sugárzása. Aki naponta egy óránál többet beszél a készüléken, annál kétszeresére nőhet a spermaszám terméketlenséggel fenyegető csökkenésének a kockázata – állapították meg izraeli kutatók.

Tovább olvasom »
férfi, meddőség, megtermékenyítés, sperma, spermium

Nagy baj van a spermákkal!

PP-Eletforma

A gyermekáldások elmaradása világszerte problémaként jelentkezik, Magyarországon kifejezetten kritikus értéknél tart a termékenységi arányszám. A probléma egyik fő oka a nagyszámú nemfunkcionális férfimeddőség, amelyen lehet segíteni, ám az érintettek sokszor nem is tudják, hogy mit tehetnének.

Tovább olvasom »
férfi, lombikbébi, meddőség, sperma, stressz

Nem a méret a férfiak legnagyobb problémája!

PP-Eletforma

A magyar férfiak megtermékenyítő képessége az elmúlt húsz évben a megtermékenyítésre alkalmatlan szint felé mutat. Pedig létezik megoldás a férfiak meddőségének kezelésére, például stressz megelőzésével, öltözködési szokások ésszerűsítésével és készítményekkel.

Tovább olvasom »
fogamzás, hím, közösülés, párosodás, sperma

A vonzó hímek tudják, hogy okosan kell szórni a “magvaikat “

PP-Eletforma

A vonzó hímek kevesebb spermiumot bocsátanak ki párzáskor, hogy minél több nősténnyel legyen esélyük az utódnemzésre – állítja egy az ejakulációs stratégiák fejlődését vizsgáló tanulmány. A Londoni Egyetem (UCL) és az Oxfordi Egyetem kutatóinak eredményei azt mutatják, hogy – ellentmondásos módon – a vonzó hímekkel folytatott párzás kevésbé lehet termékeny, mint az átlagos hímekkel. 

Tovább olvasom »
donor, ivarsejt, lombikbébi, meddőség, sperma, terhesség

Mindent a petesejt és spermadonorokról

PP-Eletforma

Napjainkban a magyar párok 15-25%-a fogamzási problémával küzd. Ilyenkor sajnos gyakran előfordul, hogy egy ismeretlen segítségére van szükség ahhoz, hogy egy párnak gyermeke szülessen. Emellett az is egyre gyakoribb, hogy egyedülálló nők a termékeny éveik vége felé közeledve spermadonor segítségét veszik igénybe annak érdekében, hogy teherbe essenek. Előző cikkünkben arra kerestünk választ, hogy kik azok, akiknek egy ismeretlen segítségére van szükségük ahhoz, hogy utódjuk legyen. https://www.eletforma.hu/orvosi_rendelo/ismeretlentol_lesz_gyermekem__az_ivarsejt_adomanyozasrol_.html  

Tovább olvasom »
fiatal, öreg, sperma, szex

Öreg sperma ne akarjon fiatal petesejtet!

PP-Eletforma

A késői apává válásnak mind egészségügyi, mind pszichológiai szempontból hatása van a gyermekekre. Évtizedek óta hangsúlyozzák az idősebb anyai életkor kockázatait, ám a férfiak valamiért azt gondolják, a késői apaság nincs hatással az utódokra. Ideje megváltoztatni a közgondolkodást erről.

Tovább olvasom »
férfi, fogamzás, kapcsolat, nő, sperma, szex

Nem kell a spermád!

PP-Eletforma

A női nemi szervek, a férfiakéval ellentétben általában nem mozognak. A petefészkek és a petevezetékek egyhelyben állnak a medencében, a méh pedig csak a terhesség során tágul ki, és hamar visszanyeri eredeti méretét a szülést követően.

Tovább olvasom »
gyógyszer, ondó, öregedés, sejt, sperma, szex

Sperma az új fegyver, az öregedés ellen

PP-Eletforma

A spermában található, spermidinnek nevezett vegyület lehet a legújabb fegyver az öregedés ellen, az ausztriai Graz Egyetem kutatói szerint. Felfedezték, hogy a spermidinek lassítják az öregedési folyamatot és növelik az élettartamot élesztőgombák, legyek, giliszták és egerek esetében és az emberi vér sejtjeit pedig megvédik a károsodással szemben.

Tovább olvasom »