Facebook hozzászólás
825

Sörszivacs – a nagyitól

Sajnos a sósak a gyengéim! Egy jó sörözéshez pedig kell néhány falat! Tehát: sör+sós! Mi kell még hozzá? Egyértelmű: egy jó társaság, foci vb, és persze kiváló magyar sörök, amiből igazán akad bőven! (Én csak segítettem!)

Köménymag ernyős virágzata, Kép: flickr
Gondoltad volna, hogy ilyen szép a köménymag ernyős virágzata? Kép: flickr

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet a sütőporral, a margarinnal, ízesítsd sóval, és adj hozzá annyi tejfelt, hogy egy kellemes, lágy rétestésztát kapj. Nyújtsd ki! Kend meg tojással, néhány szem köménymaggal, sok-sok reszelt sajttal, majd hajtogasd össze, mint a konyharuhát! Újabb nyújtás jön sajtszórással, és nyújtogatással. Ezt ismételd meg összesen 4-5-ször. A végén nyújtsd ki fél ujjnyi vastagra, kend meg tojással, szórd meg a tetejét még reszelt sajttal, és vágd úgy körülbelül 3,5 x 5,5 cm-es, magyarul egy gyufásdoboznyi téglalapokra.

Rékasi gulyásom, ahogy Apukám szereti
Édesapám mindig is kedvelte a leveseket. Gasztronómiai magyarázata is van, állítja, a levesben a lé a jó. A gulyást is így kedveli – bő lével, kicsi kenyérrel. A hétvégén három tányérral is kért, majd boldog volt, mert végre melege lett, ami nagy dolog egy idős embernél!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!