siker

algák, duna, magyar Tudománys Akadémia, siker, tápanyag, víz

Magyar kutatók felfedezése: átalakul a Duna

PP-Eletforma

Drasztikusan megnőtt a lebegő alga mennyisége a Dunában. A klímaváltozás és az emberi hatások együttesen az élővilág átrendeződéséhez vezetnek. Egy különlegesen hosszú időre visszanyúló adatsor alapján azt vizsgálták az MTA Ökológiai Kutatóközpont munkatársai, hogy egy nagy folyóban az éghajlatváltozás, a közvetlen emberi hatások és a tápanyagban szegényebbé váló víz hogyan befolyásolja a vízi táplálékhálózat alapját, a fitoplankton fejlődését?

Tovább olvasom »
anmáció, Bukarest, díj, magyar film, Ruben Brandt, siker

Begyűjtöttünk egy magyar díjat Bukarestben

László Márta

Magyar siker koronázta a bukaresti Anim’est nemzetközi filmfesztivált. A legjobb egészestés alkotás díját Milorad Krstic Ruben Bandt, a gyűjtő című filmje nyerte. A díjat a rendező személyesen vette át a fesztivál záróünnepségén. Az idén 13. alkalommal megrendezett egyhetes bukaresti seregszemlén brazil, francia, olasz és orosz egészestés filmek versenyeztek a magyar alkotással, a díjakról szakmai zsűri döntött.

Tovább olvasom »
cukorbetegség, egészség, étrend, fehérje, glutén, lisztérzékenység, rostbevitel, siker

Sikér és siker – együtt!

PP-Eletforma

Nem a glutén hiánya, hanem a rosszul összeállított gluténmentes étrend hajlamosíthat cukorbetegségre! A napokban jelent meg a Diabetologia folyóiratban közölt kutatás, mely leegyszerűsítve azt állítja, hogy a gluténmentes étrend növeli a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. Szarka Dorottyát, a Budai Allergiaközpont dietetikusát arról kérdeztük, aggódjunk-e, ha valamilyen okból mi magunk is gluténmentesen étkezünk.

Tovább olvasom »
allergia, liszt, lisztérzékenység, magyar kutatók, siker

Megnyílt az út a lisztérzékenyek kenyere felé

PP-Eletforma

Új lehetőségeket tár fel a gabonaallergiában szenvedők életminőségének javítására egy magyar, ausztrál, norvég, német és kínai kutatócsoportok együttműködésével végzett vizsgálat. A csoport tagja volt az MTA Agrártudományi Kutatóközpont három munkatársa is. Az eredményeket összegző cikk vezető szerzője Juhász Angéla, a nyugat-ausztráliai Murdoch Egyetem Mezőgazdasági Biotechnológiai Központ és az MTA ATK Mezőgazdasági Intézet kutatója. A tanulmányt a Science Advances közli.

Tovább olvasom »
Bolyhos, életmű, elismerés, pálinka, siker

Egy életmű, amit mindenki szeret

László Márta

Életműdíjat kapott az újszilvási Bolyhos László. A Pálinka Nemzeti Tanács elismerését az országos pálinkaversenyen vehette át a Parlamentben, amikor kihirdették 2018 legjobb pálinkáját. Bár a legjobb itóka díját idén a Tolna megyei Brill Pálinkaház Jázmin szőlő pálinkája nyerte el, de Magyarország legjobb, 10 ezer palack feletti pálinkája a Bolyhos Ágyas szilvapálinkája lett. 

Tovább olvasom »
felfedezés, magyar kutatók, siker, terhesség, tudomány

Magyar tudósok életért vívott fantasztikus sikere

PP-Eletforma

Az úgynevett terhességi toxémia a várandós nők 5-8 százalékában a terhesség 20. hete után kialakuló, fehérjeürítéssel járó magas vérnyomás, mely súlyos, életveszélyes komplikációkkal járhat. Than Nándor Gábor, az MTA TTK Reprodukció Rendszerbiológiája Kutatócsoport tudományos főmunkatársa vezetésével, hat ország kutatóinak együttműködésében, rendszer-biológiai módszerekkel a világon elsőként sikerült azonosítani a praeeclampsia kialakulásában szerepet játszó korai molekuláris útvonalakat és szabályozási hálózatokat. Eredményeik hozzájárulhatnak korai diagnosztikus eljárások kidolgozásához, illetve terápiás eljárások kifejlesztését segíthetik elő.

Tovább olvasom »
Balog László, Bereczki Zoltán, ifjabb Malek Miklós, magyar, reklám, siker, verseny, zene

Nem hiszed el, hol találod Bereczkit!

László Márta

A Bereczki Zoltán – Balog László szerzőpáros új dala lesz egy évig a Pringles reklámok hivatalos zenéje. Az egész Európát átívelő, minden felületet lefedő kampányt a londoni Grey reklámügynökség Free Demo pályázatán nyerte el a szerzőpáros.

Tovább olvasom »
csillagjegy, nyár, oroszlán, siker, szerelem, szeretet

Vissza a sörénnyel, mi is itt élünk!

László Márta

Többször is ki kell magadért állni a következő napokban minden téren, de ne hátrálj meg! Ugyanakkor tudd, kompromisszumkészség nélkül nem mész semmire! Még neked se lehet mindent! Gondold végig, vehemensségeddel mit is akarsz takargatni? Nemcsak a munkádban, a magánéletedben is elég mozgalmas időszak vár rád! Ha új kapcsolatra leltél, őrizd meg! Ragyogd be a mindennapokat!

Tovább olvasom »
BBQ, édesanya, étterem, kitarás, kulináris élvezet, siker, szorgalom

Igaz történet a Kis(s-)testvérekről, akik szót fogadtak…

László Márta

Egy tál ételt és egy ágyat mindig tudok adni, de, ha ennél több kell, azt nektek kell előteremteni – így bocsátotta útjára fiait egy három gyermekét egyedül nevelő pedagógus édesanya. A fiatalemberek pedig többre vágytak, és a pincérből és a szakácsból ma sikeres étterem tulajdonos lett, amit a legidősebb gépészmérnök báty saját szakmai tudásával támogatott. Elmondásuk szerint mindent az édesanyjuk iránymutatásának, bölcsességének köszönhetnek, de ők is megdolgoztak érte. És ez egy igazi mai magyar sikertörténet, ami nem mese! Tartsatok velem egy kulináris kirándulásra az egyik legismertebb hazai BBQ étterembe!  

Tovább olvasom »
gyökerek, hazatérés, Kanada, kivándolás, pénz, siker, új könyv

Miért jöttél haza?

László Márta

Ahogy a kinti öregek mondják, az első öt év eltűnik az ember életéből. Az elején belevágja magát az életbe, dolgozik, megy előre. Aztán eljön az az időszak, amire vágyik, a kényelmes élet. És ekkor szép lassan elindulnak a régi emlékek: jó lenne látni a Balatont, enni egy jó májashurkát… Végül elkezd szétesni minden. Nem boldogít többé az anyagi biztonság. Surányi P. Balázs a diplomájával és két bőrönddel indult útnak Kanadába, ahonnan hátrahagyva sikeres életét 11 év után hazatért. Az elsőkönyves szerző olvasmányos, olykor torokszorító, de mindvégig roppant szórakoztató könyve a napokban jelent meg a PapírPunk kiadó gondozásában, Gyüdi Sándor szellemes rajzaival illusztrálva. 

Tovább olvasom »
érettségi, felkészülés, OKJ-s képzés, siker, tanácsok, tanulás, tervszerűség

Vén diák vagy? Ballagsz? Tudsz mindent?

László Márta

Minden évben ilyenkor indul el a para! Idén május 7-én – hagyományosan – a magyar írásbelivel kezdődik az érettségi szezon, vagyis alig néhány hét maradt hátra a középiskolásoknak a felkészülésre. A Perfekt Zrt. oktatási szakértője tippekkel segít, hogy a tanulás biztosan meghozza a várt sikereket.

Tovább olvasom »
Bródy János, dallamvilág, Fonográf együttes, koncert, magyar, siker, sláger, Szörényi Levente

Távolból írok, kedvesem…

László Márta

…és még az Utazás, Az utolsó villamos, a Jöjj kedvesem, és a végén – kórusként – Ha felépül egyszer a házunk… Ahogy megszokhattuk, kristálytiszta vokállal. Egyszóval igazi fonográfos szuperkoncert volt a Papp László Budapest Sportaránában. Egy gombostűt sem lehetett leejteni, és mindenki énekelt! A fiatalok is!     

Tovább olvasom »
díjkiosztó, fiatalok, film, magyar filmgyártás, siker, teszt, verseny

Magyar filmet nézni menő!

László Márta

Idén több mint húsz magyar filmet mutattak be, filmgyártási szempontból tehát mindenképpen mozgalmas és bizakodó év volt. Ami az elmúlt időszakban változott az az, hogy a lelkesedés nézői oldalról is egyre inkább jelen van. A kétmillió fő idei nézőszám nem lehet a véletlen műve. A közönség kezdi felfedezni a magyar filmet, hiszen van is mit. Milyen jó lenne természetesnek venni lassan, hogy ha magyar film indul valamilyen nemzetközi megmérettetésen, ott meg is nyeri a kategóriáját. A Saul fia óta akár ezt is el tudjuk képzelni.

Tovább olvasom »
aszú, bor, Holdvölgy, Mád, minősítés, siker, Takaj, ünnep, vakkóstolás

Száz bornak is egy a vége: Culture 2009

László Márta

95 pontot kapott a Holdvölgy Culture 2009 hatputtonyos tokaji aszú a világ egyik legjobb sommelier-jétől. Andreas Larsson 2007-ben lett a Világ Legjobb Sommelier-je cím birtokosa. A bor Larsson úr úgynevezett szezonális vakkóstolásán szerepelt, ahol a 640 borból álló nemzetközi mezőny legmagasabb pontszámát kapta. Gratulálunk!

Tovább olvasom »
amerikai közönség, Enyedi ildikó, film, siker, Testről és lélekről, vetítések

Óriási magyar filmsiker Amerikában

László Márta

Az egyik legrangosabb amerikai fesztiválon, az 50. AFI Festen (az Amerikai Filmintézet fesztiválja) mutatkozott be az amerikai közönség előtt a napokban Enyedi Ildikó Arany Medve díjas filmje, a TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL (16), ahol elragadtatással fogadta a közönség. Ezt követően a 17. Magyar Filmfesztiválon is hangos siker övezte Enyedi díjnyertes alkotását, majd az Oscar és Golden Globe tagoknak tartott első hivatalos vetítésen is kedvező fogadtatásban részesült. A filmet Enyedi Ildikó rendező Mécs Mónika és Mesterházy Ernő producerek kísérték el az amerikai premierre. A világ eddig 91 országa vásárolta meg a filmet, melyre a hazai mozikban eddig majd 90 ezren váltottak jegyet.

Tovább olvasom »
debrecen, Kubik Anna, Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztivál, siker, színház

Óriási magyar színházi siker

laszlomarta

Kubik Anna nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat a brassói XXVIII. Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztiválon. A seregszemlére, amely az eredeti, újszerű dramaturgiájú előadások bemutatására törekszik, a Csokonai Színház Az ajtó című előadása kapott meghívást, melyben a Kubik Anna a különös házvezetőnő, Emerenc alakját kelti életre.

Tovább olvasom »
erdő, genetika, kutatás, magyar felfedezők, MTA, pusztítás, siker, tuskógomba

Magyar felfedezések a világ legnagyobb szárazföldi élőlényeiről

László Márta

Nagy László és kutatótársai a hazai erdőkben is gyakori tuskógombák genetikáját vizsgálták, hogy kiderítsék, milyen evolúciós örökség rejlik rendkívüli erdőkárosító képességeik mögött. A szegedi és soproni kutatóknak a Nature Ecology & Evolutionben most megjelent eredményei hosszabb távon hasznot hozhatnak a növénykárosító gombák genomevolúciójának feltárásában, de az erdészeti védekezést és a komplex soksejtűség eredetének megértését is segíthetik.

Tovább olvasom »
baleset, Irigy Hónaljmirigy, koncert, siker, zene

Baleset érte az Irigy Hónaljmirigy egyik tagját

Krajcsó Judit

Súlyos baleset érte az IHM egyik zászlós tagját, Kabai Lacit az élő koncert előtt 48 órával. Miután a kórházban megállapították, hogy középső ujja szilánkosra tört, azonnal aggódni kezdett a fellépése miatt. Szerencsére a közismert rocker dobosnak, Németh Gábornak még a fél napos felkészülési idő is elég volt ahhoz, hogy kihúzza a bandát a pácból.

Tovább olvasom »
díjak, Enyedi ildikó, film, Oscar-jelölés, siker

Ismét Oscar-esélyesek vagyunk?!

Krajcsó Judit

Magyarország az Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotását nevezi – közölte az illetékes bizottság keddi döntését a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

Tovább olvasom »
akaraterő, atlétika, edzés, interjú, siker, sport

Mi Baji Balázs sikerének titka? Elárulta…

Krajcsó Judit

Minden várakozást felülmúlt Baji Balázs, aki bronzérmet szerzett a 110 méteres gátfutás döntőjében a londoni atlétikai világbajnokságon. Az állatorvosként is praktizáló magyar sprintert a verseny utáni első hazai nyilvános rendezvényén, a Scitec által támogatott siófoki Fitt Plázson kérdeztük pályafutása eddigi legnagyobb sikeréről és arról, mi minden szükséges annak eléréséhez.

Tovább olvasom »
Bonbonier Manufaktúra, fagyi, fagylalt, Great Taste Awards, siker

Most először nyert magyar fagylalt az élelmiszeripari Oscaron

PP-Eletforma

A magyar fagylaltok taroltak  a világ élelmiszeripari Oscarjának számító Great Taste Awards-on: a zsűri összesen 4 csillaggal jutalmazta a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra három különböző ízű fagylaltját, amelyek megkóstolhatóak a cég nemrégiben nyílt Király utca 38. szám alatti üzletében. Ez az eredmény különösen annak fényében kiemelkedő, hogy magyar fagyi még soha nem nyert semmit a világ legkiemelkedőbb ízversenyén.

 

Tovább olvasom »
budapest, film, koncer, siker, zene, zeneszerző

Micsoda koncert lesz itt novemberben!

Krajcsó Judit

A Micsoda nő!, Az éhezők viadala és még számos sikerfilm zeneszerzője, James Newton Howard Budapestre is ellátogat 2017-ben első élő koncertturnéjával. Karlovy Varyban az idei 52. nemzetközi filmfesztiválon kapott életműdíjat az amerikai zeneszerző.

Tovább olvasom »
brit becsületrend, gazdagság, Harry Potter, J.K. Rowling, siker, születésnap

Az igazi self made milliomos hihetetlen, de igaz története

PP-Eletforma

Amikor a Bloomsbury könyvkiadó 1997. június 26-án piacra dobta egy teljesen ismeretlen angol írónő, bizonyos Joanne Rowling kötetét, amely a Harry Potter és a bölcsek köve címet viselte, a cég nem fűzött vérmes reményeket a várható sikerhez: az első kiadásból mindössze 500 példányt nyomtatott. A szerzőnőt ma a leggazdagabbak között tartják nyilván Nagy-Britanniában. Bevételei majdnem megkétszerezik II. Erzsébetét.   

Tovább olvasom »
kopoltyúháló, siker, totoaba hal, úszóhólyag, vaquita, WWF

Megmenekült a tenger pandája!

PP-Eletforma

Óriási siker az Óceánok Világnapján! A WWF május eleje óta sürgeti a Mexikó partjainál élő, kritikusan veszélyeztetett kaliforniai disznódelfin védelmét, és a fajt veszélyeztető halászhálók tilalmát, amely most megvalósul! A mexikói kormány, a Leonardo DiCaprio és a Carlos Slim Alapítvány ugyanis megállapodást kötött a Kaliforniai-öböl, és ezzel együtt a világ legkisebb cetfajának megmentése érdekében.

Tovább olvasom »
budapest, kitartás, Kocsis Ágens filmrendező, sérült ember, siker, Sors Tamás, szorgalom, teljesítmény, unicum, úszás, vizes vb, Zwack

Hoppá! Sors Tamás terjeszti a vizes vírust

László Márta

Ha elesek, kétszer olyan erővel kelek fel – mondta Sors Tamás többszörös paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó abban filmben, amit mostantól már mindenki láthat a neten. A szenzációs sportemberről készült minijátékfilmmel tiszteleg a Zwack Unicum a kitartás, az elszántság, a kemény munka, és természetesen az idei budapesti vizes vb előtt!

Tovább olvasom »
Egyasszony, Jurányi Inkubátorház, siker, svédország, színház

Egyasszony sikere Svédországban

László Márta

Hangos siker mellett mutatkozott be Tenki Réka előadásában az Orlai Produkciós Iroda Egyasszony című monodrámája a napokban a svédországi stockholmi Teater Tre Színházban. A 2015-ös bemutató óta, a Jurányi Inkubátorházban és szerte az országban látható előadást, a színházi szakma több elismerésben is részesítette, és a mostani alkalom is megerősítette a készítőket abban, hogy a darab mondanivalója egyetemleges, nemcsak Magyarországon érinti meg a közönségét.

Tovább olvasom »
díjazás, fényképek, fotók, nemzetközi, siker, Sony World Photography Awards, verseny

Ezek most a világ legjobb fotói

Krajcsó Judit

Az Év Fotósa elismerést és a győzelemmel járó 25 000 dolláros pénzdíjat Frederik Buyckx belga fotográfus nyerte el az idei Sony World Photography Awards-on. A tíz Professzionális kategória, valamint a Nyílt, Ifjúsági és Diák versenyekek nyerteseinek névsorát is kihirdették.  A világ legnagyobb fotóversenyére több mint 227 000 nevezés érkezett mintegy 183 országból.

Tovább olvasom »
fiatalok, mozi, siker, szabadidő, szokások, szórakozás

Tízből négyen már csókolóztak a moziban!

László Márta

Húsz éve nyitotta meg első moziját a Cinema City Magyarországon a Miniszter félrelép című film bemutatójával. A jubileum kapcsán készült országosan reprezentatív kutatás az egyes korosztályok mozis szokásait térképezte fel. Kiderült, hogy életkortól függetlenül a vendégvárás után a moziba járás a legkedveltebb szabadidős program. A huszonévesek valósággal falják a filmeket, ők azok, akik ugyanolyan gyakorisággal mennek hétköznap, mint hétvégén moziba. A magyarok a teremben ülve a legzavaróbbnak a széktámla rugdosását tartják. A megkérdezettek 42%-a, vagyis 10-ből 4 magyar már csókolózott a termek félhomályában.

Tovább olvasom »
bajnok, hip-hop, olimpia, siker, tánc, verseny

Hoppá! Betáncoltuk magunkat a Hip Hop Olimpiára

Krajcsó Judit

Véget ért a VI. Hungarian Hip Hop Dance Championship. Az ország legelismertebb street dance versenyén több mint ötszáz táncos, majdnem száz produkcióját értékelte a nemzetközi zsűri. A magyar válogatott harmadik helyezést ért el a kategóriájában, így részt vehet a Hip Hop Olimpián.

Tovább olvasom »
Arany medve, Békés Itala, életút, Enyedi ildikó, film, siker, színésznő, születésnap, Testről és Lélkeről

Békés Itala 90 éves

László Márta

A 90 éves Békés Italával alig lehet időpontot egyeztetni. Hajnalig dolgozik, de korán reggel már talpon van, lemezfelvételt készít, rendezi a Madách Színház Tolnay Szalonjában hamarosan nyíló életműkiállítás anyagát, rendszeresen tornázik, és alig várja, hogy beköszöntsön a meleg és újra kielboatba ülhessen és evezhessen a Dunán.

Tovább olvasom »
Farkasházi Réka, Fonogram-díj, klub, koncert, lemez, siker, Tintanyúl

Légy egy hang a sok közül!

László Márta

Eseménydúsan indult a 2017-es év Farkasházi Rékának. Zenekarával február elején teltházas koncertet adott a MOM Kulturális Központban, március elsején pedig átvehette a csapat a magyar zenei élet legrangosabb díját: gyerekzenei kategóriában elnyerték a Fonogram-díjat. Az év legjobb gyermekalbumát, a Bumm, Bumm, Bumm zenei anyagával országos turnéra is készülnek, klubot indítottak a törzsrajongóknak és persze további produkciókon is törik a fejüket Rékáék.

Tovább olvasom »
álom, Amerika, edzés, hip-hop, siker, tánc, tinédzser, világverseny

Amerika táncbajnoka lehet kilenc magyar tinédzser

Krajcsó Judit

Egészen az amerikai világbajnokságig juthatnak a Hungarian Hip Hop Dance Championship kategóriánkénti legjobb táncosai. A VB részvételt tűzte ki célul az ország első, 13-16 éves lányokból és fiúkból álló hip hop válogatottja is, akik nem bízzák a véletlenre a továbbjutást. Profi szakértői csapattal a hátuk mögött szeptember óta heti 10-14 órát edzenek, hogy valóra váljon a dédelgetett álom, bejusson a csapat a világbajnokság középdöntőjébe.

Tovább olvasom »
bemutató, film, siker, tavasz, vígjáték

Jönnek a Brazilok, jönnek a Brazilok!

Krajcsó Judit

Április 6-án mutatják be a magyar mozik a Brazilok című felszabadító vígjátékot. A film sok-sok humorral és könnyel, egy fordulatokkal teli falubajnokságról szól, melynek során a foci és a szerelem minden gátat áttör. Az M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor rendezte film valószínűleg nemcsak a focirajongók kedvence lesz.

Tovább olvasom »
bűvészek, Guinness-rekord, illúzió, siker, trükkök, varázslat

Varázslatos Guinness-rekordok

Krajcsó Judit

Kitűnni a többiek közül – ez motiválja a bűvészeket is, de mindenki másképp, akarva vagy akaratlanul írja be magát a legek közé. Az Illúzió Mesterei most felidézik a történelem legkiemelkedőbb bűvészteljesítményeit.

Tovább olvasom »
előadás, kritika, Recirquel Társulat, siker, újcirkusz

Ilyen egy lelki-mentális orgazmus

Krajcsó Judit

Egy hét alatt több mint hétezren látták a magyar Recirquel Társulat öt egész estés előadását az Izraeli Operaházban, amely első alkalommal tűzött műsorára újcirkusz produkciót. A héber nyelven február 6. és 12. között bemutatott A Meztelen Bohóc című darabot nemcsak a közönség, hanem a kritika is hatalmas lelkesedéssel fogadta, „varázslatos showként” és szavakkal vissza nem adható, „újfajta lelki-mentális orgazmusként” aposztrofálták a magyar társulat előadását.

Tovább olvasom »
díj, Enyed Ildikó, fesztivál, film, mozi, siker

Így lenne jó élni! Arany Medve díjas filmünk van!

Krajcsó Judit

Hatalmas sikert aratott Enyedi Ildikó filmje a a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon! A Testről és lélekről című alkotása, – amely egy különleges szerelmi történetet mesél el, – megkapta a legjobb filmek járó Arany Medve díjat, és emellett a filmkritikusok nemzetközi szövetségének (FIPRESCI) díját, az ökumenikus zsűri díját és a Berliner Morgenpost című lap olvasói zsűrijének díját is elnyerte.

Tovább olvasom »
díjak, énekesek, Glammour Womesn Of Te Year, nők, siker, tehetség

Ők az idei GLAMOUR Women of the Year jelöltjei

Krajcsó Judit

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a GLAMOUR Women of the Year díjátadót: a több tucatnyi hírességet felvonultató eseményen az egyik legnépszerűbb női magazin most is a legtehetségesebb és legsikeresebb hölgyek munkáját ismeri el. A március 23-án tartandó exkluzív gála a nemek közötti egyenlőség témáját helyezi fókuszba.

Tovább olvasom »
Aranylemez, dal, kémia, siker, sztár, Zséda

Bravó! Zséda már most nagyot szólt!

László Márta

Zséda új lemeze nagyot szól: nem kellett hozzá 8 hét, hogy a Kémia című album elérje az aranylemez minősítéshez szükséges példányszámot. A többszörös platina és aranylemezes énekesnő több év zenei anyagát sűrítette egyetlen korongra. Jól tette: az ütős album hamar népszerű lett.

Tovább olvasom »
introvertált ember, siker, Sylvia Löhken, új könyv, visszahúzódás

A csend ereje

László Márta

Előbb gondolkodsz, azután beszélsz? Mindenkit meghallgatsz? Egy zsúfolt nap után szívesen vagy inkább egyedül? Jobb szereted, ha kevés, de igazán jó barát vesz körül? Akkor Te egy visszahúzódó vagy introvertált ember vagy, és pont Neked íródott ez a könyv, hogy ki tudd magadból hozni a legjobbat ezekkel a tulajdonságokkal! 

Tovább olvasom »
Class Utas, gyerekkor, Király Linda, otthon, pályafutás, siker, zene

Király Linda, az ökölharc bajnoka

László Márta

Király Linda karrierje csaknem 15 éves múltra tekint vissza: bár az énekesnővel és csodálatos hangjával gyakran találkozhatnak rajongói, izgalmas gyerekkoráról és jövőbeli terveiről keveset tudni. Nemrég viszont ő volt a Class Utas, és mesélt a Class FM népszerű webes sorozatában Garami Gábornak arról, milyen zenei hatások indították el a pályán, hogyan viselkedett az iskolában, és hol kezdene új életet, ha tehetné…

Tovább olvasom »
cirkusz, előadás, érdekesség, kritika, siker

Cirkusz az Éjszakában

Krajcsó Judit

A kritikát, a szakmát és a közönséget egyaránt elbűvölve hódította meg az újcirkusz hazáját, Montreált a Recirquel. A magyar újcirkusz társulat októberi évadnyitó előadásait két hét alatt több mint tízezren látták a La TOHU kőszínházban. A szakmai közönség ovációval, a helyi lapok pedig ötcsillagos kritikával fogadták a Cirkusz az Éjszakában észak-amerikai premierjét.

Tovább olvasom »
író, könyv, kortárs, kultúra, Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, siker

Margóra kattannak az irodalomkedvelők

László Márta

Ismét a külföldi szerzők bemutatása áll a Margó őszi kiadásának középpontjában a Margó-díj átadása mellett. A rendezvényt idén könyvvásárral bővítik. Az eseményt október 12-16. között rendezik a Tesla Budapestben. Könyvbemutató esteken egyebek köz találkozhatunk a lengyel Joanna Batorral, a szlovén Drago Jancarral, az olasz Alessandro Marival és a francia Jean Matternnel.

Tovább olvasom »
Budapest Sportaréna, jubileum, koncert, Quimby, siker, zene

Egy kupacban a nagyi, a Quimby és a házi kedvencek

Krajcsó Judit

A Quimby valahol ott van a nagymama és a házikedvencek között, “sz…al bekent aranykeretben, hiszen az élet pelenkával kezdődik és fejeződik be – mondta Kiss Tibi énekes, gitáros, dalszerző az együttes november 26-i jubileumi koncertjének alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Mi is ott leszünk valahol az Arénában, a 2,5-3 órásra tervezett cirkuszos-vurstlis ünneplésen!

Tovább olvasom »