síelés

Aklsó-Ausztria, kikapcsolódás, kirándulás, síelés, tavasz, túra

Tavaszi zsongás Alsó-Ausztriában

László Márta

Hamarosan beköszönt a tavasz, a napsütéstől feléled a természet, egyre több időt tölthetünk a szabadban, a madarak vidám csicsergése mellett. Alsó-Ausztriában a tavasz a megújulás évszaka – gyalogos és biciklitúrák, izgalmas kulináris kalandok várják a turistákat. Az utolsó síelési napokat is érdemes kihasználni – bármilyen kikapcsolódási lehetőséget is választunk, a tartományban felejthetetlen élményben lesz részünk. Ízelítőnek összegyűjtöttünk néhány kihagyhatatlan tippet, javaslatot, amit már most érdemes feljegyezni a naptárakba. Hagyjuk magunk mögött a telet, fedezzük fel együtt a tavaszt!

Tovább olvasom »
hobbi, kamera, motorozás, síelés, szabadidő, szórakozás

Sielsz, motorozol, nyaralsz vele, mi az?

László Márta

Akció- vagy sportkamera névvel illetik azokat az eszközöket, amelyeket kifejezetten sport vagy szabadidős tevékenységekhez ajánlanak, és fényképek, videók rögzítésére alkalmasak. A két megnevezés között nincs különbség, de a gyártók és a készülékek képességei között nagyon is nagy eltérés lehet. Összegyűjtöttük, mire kell figyelni, ha a síelés, sportolás, utazás izgalmait akciókamerával szeretnénk rögzíteni. 

Tovább olvasom »
abroncs, autó, biztosítás, hó, hólánc, mobil, síelés

5 tipp, hogyan készítsük fel autónkat a síútra

László Márta

A következő hetekben magyar síelők ezrei kelnek útra a környező országokba, hogy pár – remélhetőleg felhőtlen – napot hódoljanak a téli szenvedélyüknek. Egy hosszú téli út alatt gyakran több ezer kilométert is autózunk néhol csúszós, havas, jeges körülmények között. Ahhoz, hogy az oda- és hazavezető út is izgalmaktól mentes legyen, érdemes megfogadni pár tanácsot, amelyet az Abroncs Kereskedőház szakembereinek segítségével állítottunk össze.

Tovább olvasom »
csonthártya, gyulladás, nyáktömlő, síelés, térdfájdalom, ultrahang

Térdfájdalom: a síelők gyakori gondja

PP-Eletforma

A térdízület, a síelés kulcs ízülete. A folyamatos, intenzív terhelés miatt, a térdben lévő porcok, szalagok, ízületek gyakran sérülnek, kopnak és ennek következtében intenzív térdfájdalmat okoznak. Melyek a térdet érintő, hosszabb távon kialakuló sí ártalmak, és milyen kezelést javasol a térdfájdalmak megszüntetésére, és a teljes felépülés elősegítésére? Szakembert kérdeztünk.

Tovább olvasom »
Class FM, család, rádió, síelés, téli sport, Vágó Piros

Vágó Piros imádja a tavaszi havat

László Márta

Végérvényesen megérkezett a tavasz, a téli sportok szerelmesei azonban továbbra is hódolhatnak szenvedélyüknek a környék síterepein. Vágó Piros szinte minden évben elutazik síelni családjával, legutóbb a festői szépségű Salzburgi régiót látogatták meg. Hazatérve a Class FM sztárja elmesélte, milyen újdonságokkal találkoztak az osztrák síparadicsomban, és mikor kezdődött a tél iránti rajongása.

 

Tovább olvasom »
baleset, biztosítás, kórház, síelés, téli sport

Ha síelni indulsz, enélkül ne tedd!

PP-Eletforma

Michael Schumacher balesete és Liam Neeson feleségének tragikus halála az elmúlt években komolyan ráirányította a figyelmet a síelés veszélyeire. A Biztosítás.HU adatai szerint az utóbbi években ugyan jelentősen nőtt azoknak az aránya, akik biztosítást kötnek síelésük idejére, de a kiutazók közel fele még mindig biztosítás nélkül utazik és nincs tisztában a síelés anyagi és egyéb kockázataival.

Tovább olvasom »
balesetek, felszerelés, síelés, snowboard, szánkózás, téli sportok, veszélyek

A téli sportok veszélyei

PP-Eletforma

Télen a hideg miatt kissé módosulnak a sportolás körülményei. Így jobban oda kell figyelnünk arra, hogy ne fázzunk meg, valamint alaposan fel kell készülnünk, hogy síelés, snowboardozás vagy korcsolyázás közben ne szenvedjünk sérüléseket. Így legyünk óvatosabbak…

Tovább olvasom »
ausztria, síelés, stájerország, téli sport

10 mesés hely Stájerországban – csodás képekkel!

PP-Eletforma

Stájerország a magyar üdülővendégek legkedveltebb osztrák tartománya a kiváló sípályáinak, a változatos programlehetőségeknek és a megfizethető áraknak köszönhetően. Most tíz olyan helyszínt ajánlunk, amelyek nem csak gyönyörűek, de minden igényt kielégítenek üdülés szempontjából.

 

Tovább olvasom »
ausztria, James Bo, síelés, tél, turizmus

10 program, amiért érdemes télen a sógorokhoz látogatni

PP-Eletforma

A téli sportoknak rendszeresen hódoló fél millió magyar közül a tavalyi szezon során minden hatodik, azaz 75 000 utazó választotta a szomszédos ausztriai tartományt, Stájerországot. A tartományban található az Ausseerland-Salzkammergut régió, különösen vonzó, hiszen  festői hegyei szolgáltak az új James Bond film egyes jeleneteinek helyszínéül.

Tovább olvasom »
síelés, sportbaleset, vakáció

Sítáborba ne menjen biztosítás nélkül a gyerek!

PP-Eletforma

Februárban, március elején sok gyermek megy sítáborba. A szülők gondosan utánanéznek a gyerekeket szállító busznak, a szállásnak, a síoktatónak, a kísérő tanárnak – de vajon hányan gondolnak a balesetbiztosításra, a felelősségbiztosításra, a poggyászbiztosításra? Egyáltalán, hogyan tanítsuk meg a gyereket önmagunk biztosításának fontosságára?

Tovább olvasom »
biztosítás, síbaleset, síelés

Könnyű sérülés a sípályán, milliós tétel a számlán

PP-Eletforma

Magyarországon félmillióra tehető a rendszeresen síelők száma , akik a téli sportok főszezonjában előszeretettel utaznak a környező országok síparadicsomaiba. A külföldi pályákon nem ritka, hogy már egy könnyebb sérülés esetén is légi úton történik a mentés, amely biztosítás nélkül borsos költségekkel járhat, és ezt a legtöbb esetben nem fedezi az Európai Egészségbiztosítási Kártya sem.

Tovább olvasom »
időjárás, síelés, tél

Jön a zimankó ! Elő a télikabátokkal!

PP-Eletforma

Vége a tavaszi télnek! A hét elején még folytatódik az enyhe idő, majd egyre téliesebbre fordul havazás és hózápor kíséretében. A hétvégén a leghidegebb órákban akár mínusz 7 Celsius-fok is lehet, néhol nappal is fagypont alatt alakul a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Tovább olvasom »
időjárás, síelés, téli sportok

Add már uram, a havat!

PP-Eletforma

Normális téli időjárásra vágynak a sípályák üzemeltetői. A jelenlegi tavaszias idő miatt eddig alig élvezhették a síelni vágyók rohamát és a bevételük gyarapodását. De még nem temetik a telet.


Tovább olvasom »
külföldi nyaralás, síelés, téli sportok

A síléc mellett a téli gumit és a hóláncot se hagyjuk otthon!

PP-Eletforma

Itthon ugyan még nem mutatta meg igazi arcát a tél, de a környező országok hegycsúcsait már vastag hóréteg borítja, ami egy dolgot jelent: megkezdődött a síszezon. Sokan kerekednek fel már az év utolsó napjaiban is, hogy összekössék az ünnepeket a síelés élményével, nekik érdemes tájékozódni a szomszédos országok közlekedési előírásairól.

Tovább olvasom »
egészség, hó, síelés, snowboard, téli sportok, testmozgás

Téli sportok minden korosztálynak

Sebok Orsolya

Ilyen még nem volt, hogy december közepén, a síliftek indulásakor egy szem természetes hó nem esett az osztrák sípályákon. A szezon azért elindult, és valószínűleg sokan szeretnének már mozogni az oxigéndús hegyi levegőn, ami nemcsak élvezetes, de egészséges is: bármilyen mozgás javítja a sejtek oxigénellátását, erősíti az immunrendszert.

Tovább olvasom »
baleset, síelés, síszezon, tél, téli sport

Most kezdj felkészülni a síszezonra!

PP-Eletforma

Sokan már alig várják, hogy belevághassanak a téli sportokba, de érdemes belegondolniuk, hogy éppen ezt az időszakot ajánlott felkészüléssel tölteniük. Megfelelő állóképesség és előkészítés nélkül könnyen tönkremehet a legjobban induló síelés is. Holott körültekintéssel sok baleset megelőzhető lenne, állítják az Oxygen Életmód Központok szakemberei.

Tovább olvasom »
síelés, sport, verseny, vitorlázás

A győztes csapattagok egy-egy BMW X3-al lesznek gazdagabbak

PP-Eletforma

Szerdától vasárnapig (április 27. és május 1. között) rendezik meg Genfben a BMW X3 Games elnevezésű nemzetközi sportversenyt. A megmérettetésen hat sportágban – futásban, vitorlázásban, síelésben, golfban, autóvezetésben és kerékpározásban – valamint egy kreatív feladatban mérkőzik meg az Európa 19 országából érkezett 60 csapat.

Tovább olvasom »
baleset, gyermekek, síelés, veszély

A síelés komoly veszélyei

PP-Eletforma

A síelés ma már hazánkban is mind több család számára elérhető. A gyermekek egyre fiatalabb korban tanulnak meg síelni, ezért fontos, hogy a szülők tisztában legyenek azokkal a veszélyekkel, amelyek a sípályán fenyegetik őket. Ugyanígy elengedhetetlen, hogy gyermekek megfelelő védőfelszerelést viseljenek és ők maguk is ismerjék a biztonságos síelés követelményeit.

Tovább olvasom »
mozgás, síelés, torna

Hosszabb élvezet kifáradás nélkül

PP-Eletforma

Jó lenne gleccser mellett lakni, de legtöbben évente egyszer jutunk el a hó és hegyek világába.A sí különleges mozgás, ami messze áll a szokásos napi ülés és betonon járás terhelésétől, így nem árt erre megfelelően előkészíteni a testünket. A sérülések és a hegyimentők elkerülése mellett, javíthatjuk technikánkat, így hosszabban és jobban tudunk siklani.  

Tovább olvasom »
hó, kirándulás, múzeum, síelés

Szomszédoljunk!

Sebok Orsolya

Távoli tájak népeit, szokásait megismerni nagy élmény, de legalább ekkora öröm közeli, néhány órányi autózásra lévő helyeket felfedezni. Télidőben persze elsősorban a hó vonzza az embereket, de sípályákat szerencsére szinte minden szomszédos országban találunk. Sőt kulturális és egyéb kalandok is várnak ránk.

Tovább olvasom »
biztonság, síelés, sport, utazás

Síelni biztosítás nélkül a legmeredekebb

PP-Eletforma

Bár Magyarországon és Európa nagy részén áprilisi meleget hozott az ősz, a téli sportok szerelmesei máris lázasan csomagolják elő a tavasszal gondosan elpakolt sporteszközöket és gőzerővel tervezik, hogy idén hol hódoljanak majd szenvedélyüknek. Az Európai Utazási Biztosító szakemberei is felkészültek a síszezonra, a Terra csomaggal gyakorlatilag minden gondot levesznek a vállunkról, ha netán balul ütne ki az utazás.  

Tovább olvasom »
síelés, sport, tél

A sokszínű Szlovákia csábítja a síelőket

Timar Gigi

Sokak számára Szlovákia egyet jelent a régi síelések helyszínével – ráadásul ez is már csak régi emlék -, pedig északi szomszédunk számos más látnivalóval és programlehetőséggel is kecsegtet. Nem túl távol a határtól remek pályák találhatók, de Szlovákia hatalmas fejlesztésekkel is igyekszik csábítani a síelőket: a folyamatos hóágyúzás mellett számos új felvonóval és kiegészítő szolgáltatással készülnek, emellett legnagyobb síközpontjai ez évre közös síbérletet hoztak létre.

Tovább olvasom »
hideg, hó, síelés, sport, tél

Hova és mennyiért menjünk síelni?

PP-Eletforma

Ha hó nem is jött, a hideg, téli időjárás már megérkezett az országba. Előkerültek a kabátok, és a kesztyűk, valamint a kérdés: hová is menjünk síelni? Az elmúlt években új magyarországi síterepek kerültek fel a térképre, több tíz, sőt több száz millió forintot fordítva a pályák, szolgáltatások fejlesztésére, s kérdés elé állítva a síelni vágyókat. Magyarország legyen a célpont vagy külföld? 

Tovább olvasom »