séta

diéta, fogyókúra, jojó-hatás, mozgás, séta, újévi fogadalom

5 dolog, amitől idén sem fogsz lefogyni

PP-Eletforma

Aki az év elején életmódváltásba kezd, és a fogyás szót beírja bármilyen keresőbe, fél perc alatt mintegy másfélmillió találatot kaphat. A számtalan diéta, termék, étrend-kiegészítő és hirdetés között nehéz megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet. Nem megoldás az ünnepi túlevés után egy gyors 1000 kcal-ás diéta sem, hiszen ezzel csak sokkoljuk a szervezetünket, és nem érünk el tartós fogyást. Dr. Bajnok Éva, a Duna Medical Center obezitológus szakorvosa segít kiigazodni a tévhitek és berögződések útvesztőjében.

Tovább olvasom »
görcsös fájdalom, hideg, időjárás, infarktus, kirándulás, séta, tél

Minő meglepő: téli idővel kezdődik a tél

PP-Eletforma

Nem tágít a száraz, téli hideg idő már a héten, de legalább látni fogjuk a napot! Lesz azért mire vigyáznunk! Kiugró vérnyomással, görcsös fájdalmakkal, fejfájással kell megküzdenie az időjárásra érzékenyeknek, ráadásul alaposan megnő a keringési panaszok, infarktusok veszélye is. 

Tovább olvasom »
hedonizmus, kirándulás, könyv, ősz, séta, whisky

Őszi bakancslista hedonistáknak

László Márta

Lassacskán közeleg a tél, vége a barátokkal töltött vidám estéknek, a gourmet vacsoráknak, a közös nevetéseknek… Vagy mégsem? Íme tíz bakancslistás tippünk, amivel az ősz is garantáltan felkerül a kedvenc évszakaid listájára! 

Tovább olvasom »
a nap képe, mozgás, ősz, séta, termés, vadszőlő, vénasszonyok nyara

Vaduló szőlőm

László Márta

Itt a vénasszonyok nyara! A kerti vadszőlő levelei már színesre váltottak, és nem tudok betelni a látvánnyal! Aki csak teheti, menjen a szabadba, hisz dél körül, kora délután egy vékony pólóban sétálgathatunk!   

Tovább olvasom »
egészség, futás, kerékpározás, rendszeres mozgás, séta, szabadság

Nyaraláskor csúnyán lustulunk

László Márta

A gyaloglás, a biciklizés és a futás – ezek a leginkább kedvelt mozgásformák a magyarok körében – derül ki a legismertebb sárvári hotel megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból. Az eredmények szerint a többség napi, heti rendszerességgel mozog valamilyen formában, ugyanakkor nyaralás alatt inkább lazítunk: úgy gondoljuk, ilyenkor elmaradhat a rendszeres aktivitás.

Tovább olvasom »
fokozatosság, mozgás, séta, szív és érrendszer, trombózis

Mozgás trombózis után? Igeeeeeeeen!!!

PP-Eletforma

A rendszeres testmozgás mindenkinek elengedhetetlen az egészséges életmódhoz, de a trombózist követően nem mindegy, hogy milyen sportot választ az ember, és azt milyen intenzitással űzi – nyilatkozta Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász, klinikai farmakológus, a Trombózisközpont orvosa.

Tovább olvasom »
edzés, fokozatosság, séta, sport, tavasz, túlsúly

Olvadjon az a zsír!

PP-Eletforma

Mindenképpen nagy döntés a túlsúlyos, elhízott emberek életmódváltása, amihez nagy lelkierő és jó esetben komoly felkészülés szükséges. Fülöp Tibor, a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatója, laborvezetője az edzés elkezdésével kapcsolatos tanácsokkal szolgál.

Tovább olvasom »
friss levegő, influenza, láz, megfázás, mozgás, séta, vitamin

Hódoljunk a téli örömöknek – egészségesen

PP-Eletforma

Egyet jelentenek a megfázásos és influenzás megbetegedésekkel a téli hónapok. Az évszaknak nem megfelelő öltözék, a borongós idő és a korai sötétedés miatti rossz hangulat, a kevés napfény, valamint a nyári hónapokhoz képest kevesebb természetes vitaminforrás mind felelősek lehetnek a megbetegedésekért. De valóban elkerülhetetlen, hogy lázas betegen nyomjuk az ágyat? Megúszhatjuk meghűlés vagy influenza nélkül a telet?

Tovább olvasom »
háziorvos, idős ember, kutya, kutyatartás, mozgás, séta

Józsi bá’nak gyógyszer helyett kutyát írt fel a orvos

Krajcsó Judit

Az idősebb embereknek receptre kellene felírni kutyát, hogy gyakrabban kimozduljanak otthonról, a kutyasétáltatás ugyanis az egyik leghatékonyabb módja a fizikai aktivitás megőrzésének. A mozgás pedig képes csökkenteni a daganatos betegségek – köztük a mell- és a bélrák – kialakulásának kockázatát- állítja egy új brit tanulmány.

Tovább olvasom »
életmentés, nordic walking, séta, spárga, sport, tavasz, tavaszi zöldség, Te vagy a hős! program

Te vagy a felelős a szívedért!

László Márta

Végre itt a tavasz! Hosszabbodnak a nappalok végre, később sötétedik, később hűl le a levegő, többet lehetünk a szabadban. A természet is felölti lassan új ruháját, így érdemes kihasználni az időt, és óriási sétákat tenni a friss levegőn. Télen hajlamosak vagyunk kicsit ellustulni, begubózni, ellazsálni a testmozgást, de ilyenkor már ne találjunk kifogást, vegyünk egy kényelmes cipőt és irány a legközelebbi park! 

Tovább olvasom »
budapest, duna, programajánló, séta

Vegyük birtokba a Duna-partot! – Megnyílt a Duna Tanösvény

PP-Eletforma

Gondoltad volna, hogy valaha uszoda állt a Parlament előtt és bárki beugorhatott a Dunába? Vajon melyik állatról hitték, hogy varázslatos férfierőt ad, és segít az ágyban? Kik voltak a dunavíz árusok? Mit alkot egy street art művész két fehér dobozból? Hol lehet végigdőlni egy óriási nyugágyon a belvárosban? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, és egy kellemes séta közben rácsodálkoznál Budapest kincseire, vár a Duna Tanösvény október 3-ig.  

Tovább olvasom »
depresszió, napfény, oxigén, séta

Áldott napfény

Timar Gigi

A napfény tompítja a téli depresszió utóhatásait, élénkít és jókedvre derít, emellett pótolja a D-vitamint, és ellensúlyozza a fáradtságot okozó melatonin hormon hatását. 

Tovább olvasom »
budapest, séta

Sétáljunk és mentsünk meg egy szobrot!

PP-Eletforma

Szálljunk ki a megszokottságból, toljuk arrébb az unalmas, költséges céges ajándékokat és irányítsuk a karácsony alkalmán mozgósított pénzösszegeket a múlandó tárgyi ajándékok helyett inkább Budapest megszépítésére! Bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez, nem kell mást tennie, mint nyitott szemmel sétálni és jártában-keltében megtalálni Budapest megmentésre érdemes szobrait, műemlékeit.  

Tovább olvasom »
egészség, séta

Ruzsa Magdival sétáltunk, beszélgettünk

PP-Eletforma

Az énekesnő néhány hete egy étterem nyitópartiján elbűvölte a megjelenteket és a médiát ragyogó nőiességével, mely egyesek szerint a szerelem, mások szerint egy-két felszedett kiló eredménye. A “Séta van!” kampányhoz csatlakozva arról mesélt, hogyan találkozott a gyaloglással és mit jelent számára a sétálás: reméljük, ragyogásában a sétának és a gasztronómiának is szerepe van, hiszen a Séta van! nyolc hetes kampányának következő sétatémája a budapesti gasztronómia 

Tovább olvasom »
egészség, séta

Játék van! Sétálj fel a Budai Vár környékére

PP-Eletforma

“A sétáknak gyógyereje van. Már-már varázs. Egy erős séta évekkel hosszabbíthatja meg a sétálók, sőt a helyszín életét.” Az idézet Kemény Istvánnak Bartis Attila Séta című regényéhez írt ajánlójából származik, de akár a “Séta van!” kampány e heti, budai belvárosi sétajátékára is vonatkozhatna.

Tovább olvasom »
kirándulás, séta, természet, túra

Ki a szabadba!

Timar Gigi

A legkülönlegesebb, legextrémebb, soha nem hallott sportok és kikapcsolódások divatja van manapság, ezekért különleges pályákat látogatunk meg, drága felszereléseket veszünk, vagy éppen messzi tájakra utazunk el. Pedig testnek és léleknek egyaránt igazi felüdülés az is, ha egyszerűen csak kimegyünk a szabadba. Kirándulni. Vagy, ha komolyabban akarjuk venni a dolgot, hát legyen túrázás.

Tovább olvasom »
egészség, séta

World Walking Day a hétvégén!

PP-Eletforma

Magyarországon október 9-10-én rendezik meg a Világ Gyalogló Napot vagy ahogyan azt a világ számos országában ismerik a World Walking Day-t. A helyszínek többségén nem csupán a gyalogos túrákon, de érdekes és hasznos kiegészítő programokon is részt vehetnek az odalátogatók.  

Tovább olvasom »
arc, kiállítás, séta

Idén az ARC-on is Séta van!

PP-Eletforma

Az ARC-kiállításhoz kapcsolódóan negyedszer került kiírásra civil szervezetek, társadalmi célú kampányok számára az ARC-Ringier pályázat, amelynek célja, hogy politikai és egyéb irányzattól független, önkéntes társadalmi kezdeményezéseket szakmai elismeréssel és médiaeszközökkel támogasson. 2010-ben a zsűri a „Séta van!” kampányt díjazta első helyezettként. A díjátadón közismert személyiségek is csatlakoznak a kampányhoz. 

Tovább olvasom »
balaton, egészség, séta

Már Bogláron is Séta van!

PP-Eletforma

Eredetileg július 24-én, szombaton került volna sor az idei Balaton-átúszásra, melyet a piros jelzés miatt egy héttel elhalasztottak. A szeles idő azonban nem befolyásolta a nyaraló sétálókat: minden eddiginél többen vettek részt a boglári „Séta van!” eseményen.

Tovább olvasom »
kirándulás, kullancs, séta, természet, túra

Mit érdemes és ajánlatos cipelni?

PP-Eletforma

A hétvégétől egyre javuló, nyárias időt jósolnak a meteorológusok, ennek köszönhetően pedig egyre többen terveznek rövidebb-hosszabb túrákat, kirándulásokat. Ez mindenképpen hasznos időtöltés, hiszen a tiszta levegőn gyaloglással töltött órák szinte belülről masszírozzák a szervezetet. Érdemes azonban felkészülnünk a kisebb-nagyobb balesetekre, kényelmetlenségekre is. 

Tovább olvasom »
egészség, futás, láb, séta, sport

Világ Gyalogló Nap

PP-Eletforma

Az Önkormányzati Minisztérium kiemelt rendezvénysorozata keretében Október 10-11-én a világ 60 országához hasonlóan hazánkban is megrendezésre kerül a Világ Gyalogló Nap, vagy ahogyan azt a világ számos országában ismerik a World Walking Day.

Tovább olvasom »