savanyú káposzta

alma, babérlevél, mikorhullámú sütő, savanyú káposzta

Párolt savanyú káposzta

László Márta

Különösen elfoglalt hölgytársaimnak küldöm ezt a gyors és könnyű receptet. Cinkotai barátnőm nagy kedvence a káposzta, és neki sincs sok ideje. Egy jó csülökhöz, főtt krumplihoz ez a mikróban készült köret igazán pazar! Próbáljátok ki nyugodtan! 

Tovább olvasom »
babérlevél, darált sertéshús, kkolozsvári szalonna, kolbász, savanyú káposzta

Győzött a klasszikus töltött káposzta

PP-Eletforma

Reform konyha ide, paleózás ode, karácsonykor a klasszikus töltött káposzta volt a legnészerűbb recept a Nosalty oldalán. A kollégák megosztották velünk a listát, és most megmutatom Nektek, hogy mire is voltak annyira kíváncsiak az ország amatőr szakácsművészei! Jó étvágyat!  

Tovább olvasom »
C vitamin, egészséges, egytál étel, káposzta, savanyú káposzta, székely káposzta, tél

Székely káposzta, a téli kedvenc

Kandikó Judit

Itt a tél legnagyobb – és legegészségesebb – kedvence, a savanyú káposzta! Törekedjünk rá, hogy minél többet fogyasszunk belőle, főleg nyersen persze, mert segítségével nagyon hatékonyan vehetjük fel a harcot a téli megbetegedések ellen.

Tovább olvasom »
gomba, káposzta, korhelyleves, leves, savanyú káposzta, új év

Gombás korhelyleves

Kandikó Éva

Nagyobb ivászat után jól esik a megfáradt gyomornak a káposzta és a tejföl savanykássága, pótolja az alkohol által elszívott folyadékot a szervezetben, és megnyugtatja a gyomor háborgását.

Tovább olvasom »
disznótor, káposzta, rizs, savanyú káposzta

Toros káposzta

PP-Eletforma

Télen jól eshet egy-egy nehezebb fogás is, az igazi savanyú káposzta pedig olyan egészséges, hogy azzal mindent jóvá tesz ez az egyébként nem éppen diétás recept.

Tovább olvasom »
egészség, flavonid, folyadékfogyasztás, friss élelmiszerek, mozgás, öltözködés, savanyú káposzta, tea

4 jótanács a téli fittségért

PP-Eletforma

A hideg idő beköszöntével érdemes fokozott figyelmet fordítanod az egészségedre és a fittségedre, hiszen az őszi-téli hónapokban könnyebben veszítünk az energiánkból! Lássuk, mit tehetsz azért, hogy ilyenkor is a toppon maradj!  

Tovább olvasom »
csombor, Erdély, füstölt csülök, húsgombóc, korhelyleves, savanyú káposzta

Erdélyi korhelyleves – lightosan

László Márta

Remekül megy a korhelyleves a farsangi bulizáshoz! Kedves barátaim családi receptjét bízom most rátok! Ez egy különleges variáció, és óvatosan, de a cukrosok is ehetnek belőle! Egyszerűen pompás a békétlen gyomornak! Ha sok vendég jön, és nagy mennyiségben készítik, télen is a nyári konyhában főzik, mert már maga főzés is remek buli!

Tovább olvasom »
füstölt hús, gersli, savanyú káposzta

Téli káposzta

Práger Kitti

Imádom a savanyú káposztát, főleg ami a nagymamám hordójában készül, de a székely káposztát hamar megunom és zsíros kenyeret se ehet mindig az ember. A korhelyleves mintájára gerslivel házasítottam, a füstölt hús meg csak jót tehet egy téli ételnek, így az is került a receptbe. Az eredmény egy egyszerű és nagyon ízletes étel. 

Tovább olvasom »