saláta

saláta, sárgerépa, tejföl, tél, vitamin

Spanyol sárgarépás vitaminbomba

László Márta

Ilyenkor télen egyszerűen kiéhezett a szervezetünk a vitaminokra. Itt a spanyolok egyik nagy találmánya, két variációban is. Természetesen a nyers a jobb, már ami a vitaminokat illeti. Kínálhatod magában, vagy akár sültek mellé, és pár perc alatt kész!   

Tovább olvasom »
ausztria, burgonyasaláta, gasztronómia, krumpli, marha alaplé, Roto, sajtónap, saláta

Burgonyasaláta a borjú bécsi mellé

László Márta

Ismét az a megtiszteltetés ért, hogy részt vehettem a német székhelyű családi vállalkozás, a ROTO Nemzetközi Szaksajtó Napján – ezúttal Grazban. Ilyenkor megismerhetjük például, hogy hogyan változik az emberek ízlése, lakhatási igényei, és bepillantást is nyerhetünk a konferenciát rendező ország gasztronómiájába. Itt jegyzem meg, hogy ilyenkor mindig a cég helyi munkatársai az idegenvezetők, a szervezők, sőt a catering is az ő feladatuk! Nagyon kedvesek, nagyon szolgálatkészek. A menüből természetesen nem hiányozhatott például a híres bécsi szelet és a hozzá járó hamisíthatatlan krumplisaláta. Itt a teljesen autentikus recept!     

Tovább olvasom »
cékla, kecskesajt, öntet, pulykamell, saláta, vas

Vadíts a rózsaszín körettel

László Márta

Ez a céklás szőlős pulykás saláta pulykamellel és friss kecskesajttal! Hatékony vérképző a cékla vastartalmának köszönhetően, immunerősítő és méregtelenítő zöldség. Sokáig eláll, bármikor előkaphatjuk a kamrából, ha méltó köretet szeretnénk a pulyka köré varázsolni. Gyönyörű színt ad például a rizottónak. Egy rizses egytálétel, egy szelet pulyka, és már jól is laktunk! Dosso Gabi ebben soha nem téved!

Tovább olvasom »
kígyó, májkrém, pulyka, saláta, sonka, uzsonna

Ez a kígyó nem harap!

László Márta

Kedves Szülők! Bizony, sokszor óriási kreativitásra van szükség ahhoz, hogy étvágyat csináljunk a gyereknek, aki egész nyáron a strandkoszton, a fagyin, meg a nassolnivalókon élt! Itt az ideje, hogy egészséges, étvágygerjesztő falatokat “gyártsatok”. Közben azért ti se bontsatok egy zacskó chipset, mert vége a varázslatnak!   

Tovább olvasom »
koktélparadicsom, makréla, nyár, saláta, uborka

Bogyós uborkasaláta csírával és füstölt makrélával

Csaba Steffel

A salátakészítés egyszerű dolog, de nem könnyű leírni a hozzávalók mennyiségét… Itt van például a kígyóuborka. Mégis mekkora, hosszú, vagy vékony, Én egy 61 dekásat vettem elő. Szeretem az olíva-, és a kapribogyót (nagyon) aki nem rajong érte, de megeszi, annak sok az az 5 szem, vagy bőven ölég 3 is…, és éppen mekkora az a koktélparadicsom…? folytathatnám a sort, de inkább azt mondom, hogy a salátákat mindenki alakítsa ízlésének megfelelően, az adott hozzávalók mennyiségének variálásával. A következő salátánál, amit lényegesnek illetve főelemnek tartok az az uborka… Mégis írtam valamiféle mennyiségeket, de mint azt fentebb jeleztem, ez legyen szabad döntés tárgya – ajánlja fantasztikus nyári receptjét az őrülten jó ételek gazdája

Tovább olvasom »
dresszing, friss, olcsó, saláta, tavasz

Fejes saláta zellerrel nyakon öntve

László Márta

Ilyenkor annyira jól esik egy falat tavasz! Ez a recept pont ilyen! Gondold csak el! A friss zöld levelek találkoznak az erőt adó zeller pikáns ízével! A kerti grillezéshez is igazi különlegesség! Bámulatosak a természet ízei! Használjuk bátran azokat! 

Tovább olvasom »
leves, saláta, tárkony, tojás

Saláta és tárkony házassága – Steffel Csaba konyhájából

Csaba Steffel

Biztos az én hibám, de a salátalevessel úgy vagyok, illetve voltam, hogy egy nehezen értelmezhető étel – írja Steffel Csaba. Már többször próbálkozott vele, de valahogy nem volt az igazi, míg az ünnep előtti napokban néhány Facebook-os csoportban a – Ki mit eszik? – kérdésre többször is előjött a salátaleves. Újra belevágott, ezúttal jégsalátával, mert épp az volt akcióban…  

Tovább olvasom »
cékla, fusilli, penne, pulykamellfilé, saláta, sütőtök

Tésztasaláta pulykamellkockával

László Márta

Van úgy, hogy az embernek mindentől elmegy a kedve. Nem vágyik másra, mint egy jó teára, valamilyen egytálételre, egy kényelmes, nagy fotelre, egy pokrócra és valamilyen jó kis zenére. Nos, az egytálételben tudok segíteni! Ezzel aztán tudsz lazítani! Töltődj fel, mert szükség van ezekre a pillanatokra! 

Tovább olvasom »
cékla, majonéz, pulyka virsli, saláta

Céklás salátám

László Márta

Már az ókori rómaiak is céklalevet ittak láz és székrekedés ellen. Tudták, hogy segíti a sebgyógyulást, és az izomszövet épülését. Számon tartották, mint afrodiziákumot, amit azóta a tudomány bizonyított is. Ha csak ennyit tudnánk a cékláról, már elég lenne ahhoz, hogy kedvet csináljunk hozzá. Pedig egy úgynevezett megosztó zöldség. Valaki vagy nagyon szereti, vagy nagyon utálja. Ha Te még nem döntöttél, hová is tartozol, itt a remek alkalom!   

Tovább olvasom »
karfiol, őszi ínyencség, pulyka, saláta

Pulykás sült karfiolsaláta

László Márta

Olyan zöldségeket és gyümölcsöket gyűjtött egy csokorba az egyik legnagyobb baromfitermékeket készítő cég háziasszonya, amelyek kiválóan illenek a pulykahúshoz, és persze az őszhöz! Most sokak kedvence, karfiol van soron. A keshudió, a méz, az áfonya teljesen megbolondítja!

Tovább olvasom »
madár saláta, radicchio, saláta, vinaigrette

Saláta James Bond módra

Hegyvári Zoltán

Néha az a legjobb, ha a főétel mellé tálalt salátát nem bonyolítjuk túl, vagy akár azt is mondhatnám, a legminimalistább szinten tartjuk. Ez a saláta megfelel ennek az iránynak, egy kis zöldsaláta, klasszikus vinaigrette szósszal. Csak semmi flanc, fő az egyszerűség!

Tovább olvasom »
gomba, saláta, tojás, vacsora

Tojásos gombasaláta

László Márta

Soha nem felejtem el azt fantasztikus gombakínálatot a barceloniai piacon, már csak ezért sem, mert imádom a gombát minden formában. Sajnos a hazi kínálat meglehetősen szegényes, és bizony kevesen is értenek hozzá. Ezért is örültem meg, amikor az egyik kolléganőm elmesélte, hogy látott rókagombát és pöffeteget is az újpalotati piacon. Annyira megkívántam a gombát, hogy berohantam a legközelebbi nagyáruházba, és vettem egy kis szeletelt csiperkét. Csak ez volt, de adtak hozzá receptet is. Ezt most megosztom Veletek!       

Tovább olvasom »
egészséges, egyszerű, halloumi, kolbász, saláta

Ízbomba saláta sajttal, kolbásszal

Kandikó Éva

Egy tévéműsorban láttam meg ezt a receptet, egy huszonéves ír szakács, Donal Skehan készítette el ezt a salátát, amihez minden hozzávalót megkaphatunk itthon is, úgyhogy mindenképpen kipróbálásra ajánlom ezt a finom, egészséges salátát.

Tovább olvasom »
avokádó, lazac, saláta, svéd recept, tormás drersszing, zldbab

Saláta, fűszeres lazaccal és avokádóval

László Márta

Hazértél a munkából, jó egy picit othon elterülni… Azután rádöbbensz, hogy elég a lustálkodásból, kéne valami könnyű és finom vacsorára is. Nos, ez az avokádós-halas csoda pont ilyen helyzetekben ideális! 25 perc alatt kész, és a lazac meg – nekem, hmmm… – egyébként is bármikor jöhet!  

Tovább olvasom »
dió, krémsajt, ősz, saláta, szőlő

Krémsajtos szőlősaláta

Kandikó Éva

Tartozom egy vallomással. Én nem nagyon rajongok a szőlőért. A saszlaszerűeket ki nem állhatom, az Otellót se díjazom különösképpen, a külföldről importált óriás szeműeket néha meg-megkívánom, és be is habzsolok belőlük akár 6-7 szemet is. Ez az én szőlőfogyasztásom, szerintem egy évben nem teszi ki a fél kilót sem. De ez a recept simán rá tudna venni, hogy akár napi fél kilót is lenyomjak belőle.

Tovább olvasom »
lila káposzta, ősz, sajt, saláta, szőlő

Vincellér saláta

Kandikó Éva

Nem gondoltam volna, hogy a lila káposzta és a szőlő ilyen közeli, jó viszonyt ápolnak egymással, pedig nagyon jó barátok. Az édes és a sós ízek keveredése nekem nagyon bejön, így bátran ajánlom ezt a salátát a hozzám hasonló ízlésűeknek.

Tovább olvasom »
leves, nyár, saláta, zabpehely

Nyári salátaleves

Krajcsó Judit

Salátából nemcsak salátát, hanem főzeléket, sőt most éppen egy könnyű nyári levest készíthetünk. Állítólag a fogyókúrázók nagy előszeretett fogyasztják, hetente többször is…

Tovább olvasom »
görögdinnye, saláta, sárgadinnye, tartósítás

Te milyen dinnye vagy!

Kandikó Éva

Édes, lédús, illatos, táplál, oltja a szomjat – ez a dinnye. Mindegy, hogy sárga, vagy zöld, magos vagy mag nélküli, szeretjük. Jól behűtve, mert úgy az igazi. Összeszedtük legjobb 5 receptünket a dinnye kedvelőinek.

Tovább olvasom »
dressing, fokhagyma, majonéz, mustár, öntet, saláta, tabasco, tejföl

Farm öntet

Hajós Ágnes

Ugye veled is előfordult már, hogy végtelenül unalmasnak találtad a kefíres öntetet a diétás salátádon? És sima majonézt se lehet mindig rányomni a zöldségekre. Itt jön a képbe a klassz kis farm öntet.

Tovább olvasom »
alma, saláta, szőlő, Waldorf, zeller

Waldorf saláta

Kandikó Éva

Nem javaslom, hogy a reggelit kihagyjuk, az a nap legfontosabb étkezése, de azt szívből ajánlom, hogy egy ilyen könnyű salátával indítsuk a napot. Tudtad, hogy az első Waldorf salátát Oscar Tschirky, a New York-i Waldorf Astoria séfje készítette 1893-ban?

Tovább olvasom »
citrom, csiperke, gomba, nyers, saláta

Citromos-olívás nyers gombasaláta

Hajós Ágnes

A gombát nem mindenki kedveli, ezt kénytelenek vagyunk elfogadni. Nálunk a családban is mindig vita van, ha gombát akarok készíteni, mert a gyerekek látni se akarják. Ez a remek saláta viszont tökéletesen megfelel a felnőtteknek bármilyen hús köreteként.

Tovább olvasom »
saláta, tészta, tonhal

Mézes-tonhalas tésztasaláta

Krajcsó Judit

A nagy melegben az a jó, hogy a sok folyadék mellett nincs kedvünk a fűszeres, meleg és nagyon tartalmas ételekhez. Egy jól elkészített tésztasalátával is beérjük, sok zöldséggel megpakolva, vagy éppen egy izgalmas összetevővel megízesítve.

Tovább olvasom »
aszalt szilva, barack, gyümölcs, majonéz, nyár, sajt, saláta

Aszalt szilvás, barackos sajtsaláta

Hajós Ágnes

A sajt és a gyümölcs kiváló párosítás, akár főételben, akár salátában. Válogassunk a sajtok közül, egyszer karakteresebb, máskor lágyabb ízű sajtot használjunk, sőt, akár a barackot is lecserélhetjük, így egy alapreceptből többféle salátát varázsolhatunk.

Tovább olvasom »
kapor, saláta, tészta, uborka

Kapros-uborkás tésztasaláta

Krajcsó Judit

A tésztasalátában az a jó, hogy összetevőit kedvünkre variálhatjuk, elkészítése pedig nagyon egyszerű. Ez a kapros-uborkás változat nemcsak színében, de ízvilágában is rendkívül üdítő nyári egytál étel.

Tovább olvasom »
ecet, paprika, saláta, tejföl, uborka

Frissítő ubislai

László Márta

Nekem akár előételnek is jöhet az ubisali, annyira szeretem. Ráadásul úgy variálod, ahogy akarod! Ha vendégeket vársz, és nem ismered elég jól az ízlésüket, akkor csak addig készítsd el, ameddig megkapja salátalevet. A többi alapanyagot tedd ki nyugodtan, és mindenki úgy ízesíti, ahogy a legjobb szereti! Ez vonatkozika a grillpartikra is! A háziasszony gondoskodását jelzi, ha segítesz az összeállításban! Ez mindenkinek jólesik!     

Tovább olvasom »
eper, nyalángság, nyári hangulat, saláta, vörösbor

Részeges epersalátám

László Márta

Ha valaki azt hiszi, hogy csak a pezsgő illik az eperhez, az nagyon téved! A vörösbor legalább ilyen pompás! A barátnőm, akitől ezt a receptet tanultam, azzal variálja ezt a remek gyümölcsalátás receptet, hogy fele-fele arányban használ epret,és karikára vágott banánt. 

Tovább olvasom »
majonéz, sajt, saláta, tartás mártás, tojás, virsli

Majonézes virsli saláta

Kandikó Éva

Néha nem vágyunk túl nagy ebédre, megelégszünk egy könnyű, egyszerű salátával. Ezzel a virsli salátával alig van munka, mire megkeverjük a tartárt és belekarikázzuk az alapanyagokat, a virsli is kihűl. Magos kenyérrel a legfinomabb.

Tovább olvasom »
gluténmentes, húspótló, kalóriaszegény, quinoa, reggeli, saláta

Az inkák aranya, a quinoa

Kandikó Éva

A quinoa az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, kiemelkedően magas a fehérje-tartalma.Található benne C-, E- és B-vitamin, továbbá az öregedésért is felelős szabadgyököket hatástalanító béta-karotin, az ásványi anyagok közül pedig magnézium, vas, foszfor, cink, kálcium, valamint minden olyan aminosav, melyre a szervezetnek szüksége van. Egyik legnagyobb vonzereje, hogy gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Tovább olvasom »
bab, kukorica, quinoa, saláta

Quinoa saláta

Kandikó Éva

A quinoát főzés előtt nagyon alaposan le kell öblíteni, ha ezt elmulasztjuk, ételünk keserű lehet. Érdemes sűrű szűrőt használnunk, netán gézzel kibélelni azt, hisz a magok nagyon kicsik.

Tovább olvasom »
batáta, édesburgonya, leves, saláta, töltött

Legjobb édesburgonyás receptjeink

Kandikó Éva

Noha magyar neve megtévesztő lehet, jó tudnunk, hogy az édesburgonyának semmi köze a krumplihoz. Gumóit sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként fogyaszthatjuk, édes sütemény, lepény is készülhet belőle, vagyis igen sokoldalú, ezt válogatásunk is megerősíti.

Tovább olvasom »
bazsalikom, mozzarella, nyár, olasz, olívaolaj, oregánó, paradicsom, saláta

Insalata Caprese

Kandikó Éva

Készítem mindig, amikor rossz kedvem van, jó kedvem van, van itthon friss bazsalikom, amikor gyorsan, JÓT akarok enni, valamint folyton és folyvást, mert a caprese az egyik kedvenc ételem.

Tovább olvasom »
füstölt sajt, joghurt, retek, saláta, uborka

Sajtos uborkasaláta

Kandikó Éva

Tele van a piac gyönyörű, piros retkekkel, megjelent már az üvegházi saláta is, kígyóuborka meg egész évben van. Nincs semmi akadálya ennek a vitamindús, friss salátának az elkészítésének tehát.

Tovább olvasom »
gyümölcs, húsvét, kávé, Nespresso, saláta, tavasz

Vaníliás gyümölcssaláta

PP-Eletforma

A Nespresso szakértői megalkották ezt az élénk színű desszertet, mely igazi élmény az ízlelőbimbóknak édes, gyümölcsös aromákkal, amelyek tökéletes kombinációt alkotnak a Nespresso Vivalto Lungo Decaffeinato Grand Cru őrleménnyel.

Tovább olvasom »
gomolya, grill, grill sajt, kesudió, saláta

Grillezett gomolya salátával

Bartek Kata

Hétköznapi csodavacsinak is bevállalja az ember az alábbi sült sajtot friss salátával, kevés pirított maggal. Ha te is így vagy ezzel, ne habozz tovább, vásárolj be az alábbiak szerint hazafele, aztán lepd meg a családot vele.

Tovább olvasom »
diéta, karfiol, kefír, kukorica, saláta, tavasz, újhagyma

Sajtos vitamin saláta

Kandikó Éva

Tavasz közeledtével egyre többen odafigyelnek az alakbarát étkezésre, azoknak pedig, akiknek egészségügyi problémáik miatt kell diétázniuk, az a jó hírem van, hogy lehet finomakat enni. Erre itt van példának ez a csodás saláta.

Tovább olvasom »