sajtos

besamel mártás, reszelt sajt, sajt, sajtos

Sajtropogós

Kandikó Éva

Ha sajt van otthon, minden van otthon, régóta tartom magam ehhez a bevált módszerhez. Persze ennél a receptnél jó, ha többféle sajt áll rendelkezésünkre, de végül is egyféléből is elkészíthető.

Tovább olvasom »
parmezán, ropogtatni való, sajtos, sós

Parmezános rúd

Kandikó Éva

Ha adhatok egy jó tanácsot, kezdjétek rögtön dupla mennyiséggel, majd konstatáljátok döbbenten, hogy az is milyen kevés! Az egyik legjobb sós süti, amit valaha készítettem.

Tovább olvasom »
galuska, hagyma, nokedli, sajt, sajtos

Sajtos nokedli

Kandikó Éva

Az alpesi hütték megunhatatlan sztárja a sajtos spatzle, az én változatom másfajta sajtos galuska. Érdemes kipróbálni, mert viszonylag olcsó étel, hétköznapi vacsorának szuper lesz!

Tovább olvasom »
liszt, ropogós, sajt, sajtos, snack

Sajtos csiga

Kandikó Éva

Még szilveszterre készítettem el ezt a nagyszerű sajtos csigát. Isteni finom lett, itt-ott megpirultak a szélei, ropogós lett benne a sajt, alig bírtuk megállni, hogy egy ültő helyünkben fel ne faljuk, bár ez elég nagy hiba lett volna, mert nem egy könnyű kis étel, hiszen a sajt és a vaj eléggé megterheli a gyomrot.

Tovább olvasom »
parmezán, ropogtatni való, sajt, sajtos, vaj

Sajtos ropogós

Fajcsák Sándorné

Hiába no, sajttal minden jobb! Megpirult sajttal meg pláne… Judit sajtos ropogós receptje nagyon egyszerű, a végeredmény viszont zseniálisan finom. Akkor jársz a legjobban, ha rögtön dupla adagot készítesz.

Tovább olvasom »
csirke, sajt, sajtos, tejszín

Sajtban sült csirke

Kandikó Éva

Bátran állíthatom, hogy a családunkban ez az egyik legnagyobb favorit, magam is igencsak kedvelem, mert az elkészítésével igazán nem kell sokat bajlódni, a végeredmény pedig mindig garantáltan isteni. Az évek alatt úgy alakítottam a receptet, hogy bár eleinte több sorban is egymásra raktam a húsdarabokat, mostanra jobban szeretem, ha a húsok inkább csak egy rétegben kerülnek az edénybe, mert így nem lesznek benne nem kellően átsült részek.

Tovább olvasom »
borkorcsolya, sajtos, sörkorcsolya, sós rágcsálni való

Sajtos stangli

Kandikó Éva

Ünnepek közeledtével mindig kiderül, hogy jó sós rágcsálni valókból sosem elég. Gyorsan össze lehet őket dobni, nagyon népszerűek a vendégek körében, és az ebéd vagy vacsora után a sör vagy a bor mellé el-elfogy egy adag belőle. De ha este filmmaratont tervezel a pároddal, akkor is jól jön néhány darab sós stangli.

Tovább olvasom »
amerikai, klasszikus, Mac'n'cheese, makaróni, sajtos, tészta

Sajtos makaróni, ahogy az amerikaiak eszik

Kandikó Éva

A nagy amerikai klasszikus. Mindenhol lehet kapni étteremben, a szupermarketekben ezerféle dobozos változata létezik, amit nagyjából öt perc alatt lehet elkészíteni, három perc alatt eltüntetni. Az amerikai gyerekek nagy része ezen nő fel – aztán meg is nézheti magát, ha felnőtt… -, és mi tagadás, a macaroni and cheese nem rossz. Szerintem ugyan semmi különös, de mondjuk szénhidrát függőségben jó szolgálatot tesz, mint lélekmelegítő comfort food. Atlantic Cityben kóstoltam jó néhány éve az eredeti változatot, és aki azt gondolja, hogy ez a sajtos tészta az a sajtos tészta, amit mi eszünk reszelt sajttal és tejföllel, téved.

Tovább olvasom »
burgonya, gnocchi, sajtos, tészta

Négysajtos gnocchi

Kandikó Éva

Gnocchit, és más burgonyás tésztákat készíteni egyáltalán nem ördöngösség. Azt nem állítom, hogy ugyanannyi időbe telik, mint a mirelitet kifőzni, bár a víz felforralása és a főzési idő ugyanannyi, azért a zacskó felvágása, valamint a gombóc tészta összeállítási ideje messze nem azonos. De megéri a plusz ráfordítás.

Tovább olvasom »