rum

cukor, karácsony, meggy, rum

Rumos meggy télire

László Márta

Időhiányra, helyszűkére vagy lustaságra hivatkozva sokan nem tesznek el télire semmit, pedig annyira jó csak kikapni a polcról egy lekvárt, lecsót vagy kompótot! Most egy nagyon egyszerű, de isteni finom receptet mutatok, amit természetesen szintén a lőrinci nagymamámtól tanultam. Sokféle módon használhatod majd, de karácsonykor biztosan valahogy az asztalra kerül!  

Tovább olvasom »
dinnye, gyümölcs, hűsítő saláta, rum

Pikáns dinnyesaláta estére

László Márta

Rendkívül értékes nyári gyümölcsünk a sárgadinnye. Indiában már 4 ezer évvel ezelőtt termesztették. Hozzánk feltehetően örmény közvetítéssel jutott. Élettani hatása rendkívül kedvező. Gazdag A-, B-, C-vitaminban. Káliumtartalma miatt vízhajtó, gyorsabban távoznak a salakanyagok a szervezetből, és ez segít a fogyókúrázóknak is. Illatos sárgadinnye nélkül egyszerűen nincs nyár!

Tovább olvasom »
ananász, koktél, Pina Colada, rum, trópusi

Pina Colada koktél, a trópusi varázslat

Kandikó Éva

A Pina Colada az egyik legfinomabb trópusi koktél, mely egy San Juan-i szállodában született meg, 1954-ben. Olyannyira népszerű lett, hogy 1978-ban Puerto Rico nemzeti italának választották. Elkészítése gyors, egyszerű, és a hozzávalók is könnyen hozzáférhetőek.

Tovább olvasom »
kakaó, keksz, rum, töltött, vaj, zebra

Zebra keksz

Kandikó Éva

Egy-két csomag keksz, egy kis keverés, egy kis kutyulás, és kész az isteni finom, házias nassolni való. Vendégségre is tökéletes, de piknikre is jó, vihetjük magunkkal az irodába, vagy csomagolhatjuk az uzsonnás dobozba is.

Tovább olvasom »
piskóta, puding, rum, vajkrém

Két emelet boldogság

Emese Fodor

Három tésztaréteg között két réteg krém, egy vaníliás és egy rumos, kakaós. A krém klasszikus pudingos, vajas. Kicsit talán hosszadalmas elkészíteni, de ha rászánjuk magunkat, biztos lesz a siker.

Tovább olvasom »
barack, baracklekvár, dió, lakodalmas sütemény, rum

Barack

Emese Fodor

Nem tudom, most milyen sütemények divatosan a falusi lagzikban, de gyerekkoromban biztosan nem múlhatott el lagzi e nélkül a sütemény nélkül. Elkészítése türelmet igényel, de megéri a fáradozás.

Tovább olvasom »
babapiskóta, desszert, édesség, olasz, rum, tiramisu

Mindenki kedvence: a tiramisu

Kandikó Éva

Szerintem ha világszintű felmérést készítenének a desszertek népszerűségéről, a tiramisu az első tízben végezne. Nálam mindig van otthon babapiskóta és egy doboz mascarpone vészhelyzet esetére – és ezek a vészhelyzetek elég sokszínűek tudnak ám lenni! -, a tojás úgyse fogy ki sose a hűtőből, úgyhogy nincs akadálya egy jó tiramisunak, a nap bármely szakában legyünk is.

Tovább olvasom »
csokiszósz, dió, gazstronómia, Gundel palacsinta, mazsola, recept, rum

Gundel palacsinta Mártinál

László Márta

A férjem családját baráti és üzleti szálak fűzték egykor a Gundel-családhoz, és az étteremhez. Nem volt kérdés: elsők között tanultam meg anyósomtól az isteni fogást. Már a kiindulás is jó: van olyan, aki nem szereti palacsinta valamelyik válfaját, … a kakaót, … a csokit…, a rumot?…

Tovább olvasom »