Facebook hozzászólás
9 742

Rukkola saláta – házi öntetemmel

Sokan panaszkodnak arra, hogy a rukkola zöld ízű, – mintha a zöldnek lenne íze…  Pedig ez a manapság igencsak divatos zöldség rengeteg ásványi anyagot rejt, amire igencsak nagy szükségünk van – főként ilyenkor, tavasszal! Adok hozzá egy saját magam által kikísérletezett öntetet, ami eddig mindig bevált. Vendégeknek csak akkor tálald, ha mindenki eszik belőle! (Tudod, a hagyma…!)

Hozzávalók: 

Rukkola saláta fokhagymás öntettel, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • 1 nagy marék rukkola, ha többféle van, nem baj, annál ízletesebb lesz a salátád
  • 1 kövér gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
  • 2 tk finom, salátához való olívaolaj
  • pár csepp citromlé
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

Mosd meg a leveleket, alaposan csepegtesd le. Ha túl nagyok, tépd kettőbe azokat! Az öntet „alkatrészeit” tedd egy tálba, és jól kavard össze. Kóstold is meg, hogy pl. elegendő-e a citrom vagy a bors? Öntsd rá a rukkolaleveleket, majd lágyan keverd össze, hogy mindenhova jusson az olajos öntetből. Ha kész, öntsd az egészet abba a tálba, amiben szervírozni fogod! (Így nem lesz maszatos, olajfoltos a tál, amiben a vendégek elé teszed!) Jó étvágyat!

Hallottad?
A Földközi-tenger partjai mellől indult világhírű útjára a rukkola. Akár egy balkonládában is termeszthető. Leveli a gyermekláncfűre, népies nevén a kutyatejre hasonlítanak. Picit kesernyés az íze, de az olasz konyha imádja, pizzákhoz, tésztás ételekhez kitűnő! Segíti az emésztést is!
Itt egy másik receptünk is, amihez rukkolát ajánlunk!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!