Románia

dödölle, hagyma, krumpli, kukorica, Románia, szaggatás, tél

Gánica, avagy a dögös dödölle

László Márta

Akár hiszitek, akár nem, a gánica egy román eredetű, kukoricakásából készült étel. Nálunk Salgótarján környékén, illetve Somogyban ismert. Az utóbbiban dödölle néven. Készülhet krumpliból, árpa- vagy kukoricalisztből, a lényeg, a hagymás szaggatás. Létezik és sós édes variáció is, én most a lehető legegyszerűbb verziót mutatom! Télvíz idején nagyon jó vacsora!

Tovább olvasom »
Erdély, legendák, Románia, természet, turizmus

Megszavaztuk Erdély 7 csodáját!

Krajcsó Judit

Választottunk! A Gyilkos-tó és a szomszédságában levő Békás-szoros kapta a legtöbb szavazatot azon a múlt vasárnap zárult szavazáson, amelyen Erdély  hét csodáját kereste a Transindex.ro erdélyi portál és a goTransylvania telefonos turisztikai alkalmazás fejlesztője.

Tovább olvasom »