Facebook hozzászólás
255

Répa másképp!

Tavaszidéző, csupa egészség és ízletes: azoknak is bátran ajánlom, akik nem kifejezetten szeretik a répát! Ízletes, laktató, és még fogyunk is tőle. 

Hozzávalók:

Sárgarépa

Fokhagyma

Tej

Kevés olaj és vaj vagy vajízű olaj

A répát meghámozom és uborkagyalun vékony karikákra gyalulom.

Kevés forró olaj-vaj keveréken átforgatom, sózom, felöntöm annyi tejjel, hogy éppen ellepje és hozzáadok tört fokhagymát.

Fedő alatt 3-4 percig forralom, majd leveszem a fedőt és néha óvatosan megkeverve elfőzöm róla a tejet. Mire a tej elfő, kész a köret.

1/ 2 kg sárgarépához 3 gerezd fokhagymát szoktam tenni. Aki intenzíven szereti a fokhagyma ízt, az utolsó gerezdet a vége felé tegye bele.

Lehet gazdagítani tejszínnel, sűríteni kevés étkezési keményítővel, ha valaki jobban kedveli a krémesebb állagot!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!