rehabilitáció

edzés, izomzat, kezelések, rehabilitáció, sportsérülés

Így vágj bele az edzésbe sérülés után

PP-Eletforma

A sportsérülések helyes kezelése és rehabilitációja döntő jelentőségű lehet egy élsportoló, de akár egy nagyobb kihívás előtt álló hobbisportoló számára is. Fülöp Tibor, a Sportorvosi Központ szakmai igazgatója a sportrehabilitáció profi kivitelezésére hívta fel a figyelmet.

Tovább olvasom »
edzésterv, egészséges táplálkozás, masszázs, mozgás, rehabilitáció, teljesítmény, vitamin

40 felett már sérülékenyebbek vagyunk

PP-Eletforma

40-50 éves kor felett sem kell lemondani a remek fizikai kondícióról, a könnyedebb tréningekről és a komoly edzésről sem. Ebben az életkorban azonban előtérbe kell, hogy kerüljön a sportártalmak kezelése és megelőzése, a biztonság. Azonban Fülöp Tibor, a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatója, laborvezetője szerint mindezek ellenére a teljesítmény bármilyen életkorban javítható!

Tovább olvasom »
ápoló, beteg, gyógyítás, Katona Sándor, önálló élet, orvos, Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, rehabilitáció, szeretet, törődés

A szeretet osztálya

László Márta

Naponta hallunk elképesztő történeteket a hazai egészségügy állapotáról, az orvos- és ápolóelvándorlásról, a gyógyszer- és eszköztelenségről. Azt is sokat hallani: jaj, csak betegek ne legyünk! … Egykori televíziós kollégám, Katona Sándor sem hitt a szemének, amikor kórházba került. Írását azért adom közre, hogy tudjátok, most is vannak kivételek, dolgoznak kivételes emberek az egészségügyben, akik tudják: a szeretet, a figyelmesség, a törődés maga is gyógyít. Megérdemlik az elismerést!    

Tovább olvasom »
AQUA DANCE, fogyás, gerinc, izület, mozgás, rehabilitáció, víz

Táncolj a vízben! Erősít és fogyaszt is…

PP-Eletforma

A speciális vízi mozgás nem csak kellemes, de a rendszeres edzések növelik a teherbírást, az állóképességet, formálják az alakot és bizonyos állapotok, betegségek rehabilitációjában is segítenek. Kifejezetten hasznos gerincbántalmak, ízületi panaszok esetén is, sőt, a fogyást is elősegítheti.

Tovább olvasom »
rehabilitáció, szívinfarktus, szívinfarktus utáni rehabilitáció

Veszélyes a szívinfarktus utáni mozgás?

PP-Eletforma

Bár hazánk a világ élvonalába tartozik a szívbetegek ellátása és rehabilitációja terén, sokan még mindig veszélyesnek tartják a szívinfarktus utáni fizikai aktivitást. Dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa azonban arról beszélt, hogy a rehabilitációba beillesztett pontos mozgásprogram minden téren életfontosságú hatással bír.

Tovább olvasom »