rák

egészség, ifjúság, megelőzés, rák, szűrés, vastagbél

Már a fiatalokat is támadja a vastagbélrák

PP-Eletforma

A végbél- és a vastagbélrák az összes rosszindulatú daganat 15%-át teszi ki. Gyakorisága a civilizált országokban egyre nő. Magyarországon férfiaknál a második, nőknél a második-harmadik daganatos halálok, ezzel világelsők vagyunk. A vastagbélrák az esetek többségében évek alatt alakul ki, korai stádiumban még nagy eséllyel gyógyítható, ezért is fontos az 50 év felettieknek a szűrés. Prof. Dr. Banai János, a Duna Medical Center gasztroenterológiai részlegének szakmai konzulense szerint rengeteg megbetegedést meg lehetne előzni, ha többen járnának vizsgálatra, és ha az emberek jobban hinnének a daganatos betegségek gyógyíthatóságában.

Tovább olvasom »
daganat, életmód, gégészet, HPV-fertőzés, megelőzés, orális szex, rák, rendszeres szűrővizsgálat

Veszedelmes viszonyok

PP-Eletforma

Mivel a Humán Papilloma Vírus 16-os genotipusa felelős egyes szájüregi és gége rosszindulatú daganatos megbetegedésekért, ill. a 6-os és a 11-es genotípus egyes jóindulatú elváltozások kialakulásáért, ezért még panaszok nélkül, megelőzésképpen is fontos a fül-orr-gégészeten a rendszeres szűrővizsgálat! A különböző rizikócsoportokba tartozó személyeknél ez még nagyobb jelentőségű!

Tovább olvasom »
aranyér, megelőzés, mozgás, népbetegség, rák

Ettől szenved az emberek majdnem fele

PP-Eletforma

Megerőltetés, rostszegény táplálkozás, várandósság, de akár az idő múlása is hozzájárulhat az aranyerességhez, amely a fejlett országokban a lakosság majdnem 40 százalékát érinti. Sokan nem veszik elég komolyan, vagy szégyellik felkeresni az orvost, pedig az aranyerességnél gyakran jelentkező vérzés előhírnöke lehet a vastagbél daganatos megbetegedéseknek, amely Magyarországon a tüdőrák után a második legtöbb ember halálát okozza.

Tovább olvasom »
csillagjegy, érzékenység, páncél, rák, romantika

Kedves, érzékeny rákok, eljött a ti időtök!

László Márta

Rendkívül sikeres időszak köszönt a rákokra! A téli, tavaszi gondok eltörpülnek, és el is felejtitek azokat! Béke, romantika, harmónia uralkodik majd a szerelmi életetekben! Ha még nincs párotok, legyetek nyitottak, mert nem tudhatjátok, mikor kopog be a szerelem! Karrieretek felfelé ível, a munkahelyeteken gondolataitokat, ötleteiteket örömmel fogadják, mert kitűnően kiálltok mellettük! Bravó!    

Tovább olvasom »
anyajegy, bor, melanoma, napsütés, rák

Alig észrevehető tünetek

PP-Eletforma

Egyre többet hallunk a napvédelem fontosságáról – főként itt, a nyár elején! Ha a napon tartózkodunk, használjunk a bőrtípusunknak megfelelő fényvédő krémet, ne napfürdőzzünk 11 és 15 óra között, kerüljük a tűző napsütést. Ennek ellenére sokszor döntünk úgy, hogy nem tartjuk meg ezeket a tanácsokat, azt gondolva, hogy mi baj is történhet, ha egy picit megpirulunk. De vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy a leégés mellett milyen káros hatása lehet a túlzásba vitt napozásnak?

Tovább olvasom »
megelőzés, rák, szűrővizsgálat, TBC, tüdő

TBC – már nem népbetegség, de…

PP-Eletforma

Tüdőnk egészsége: a tbc már ritka, de van több olyan betegség, amit komolyan kell venni. Nem véletlen, hogy az Európai Tüdőgyógyász Társaság 2010-et a tüdő évének nyilvánította, felhívva ezzel is a figyelmet a világszerte több százmillió embert érintő krónikus tüdőbetegségek jelentőségére, és arra, hogy bár a legtöbb tüdőbetegség gyógyítható, a megelőzés a leghatékonyabb módszer ezek kivédésére. Igaz, ennek már nyolc éve, azonban aktualitása vitathatatlan. A tüdő betegségeit komolyan kell vennünk, hiszen a tüdő az egyik legfontosabb szervünk. A tüdő három veszélyes betegségéről szól a WEBBeteg.hu összefoglalója.

Tovább olvasom »
daganat, fiatal nők, orvosi kezelés, pajzsmirigy, rák

8 dolog, amit érdemes tudni a pajzsmirigy-daganatról

PP-Eletforma

Igen sok embert érint a pajzsmirigy daganatos megbetegedése, amire a szerven lévő göbös elváltozások hívhatják fel a figyelmet. Inkább az úgynevezett hideg göbök esetén áll fenn a veszély a rosszindulatúságra, így alapos kivizsgálást igényel. Hogy mi mindent érdemes tudni a pajzsmirigy daganatáról, arról dr. Békési Gábor PhD., a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája beszélt.

Tovább olvasom »
dohányzás, egészség, élet, rák, segítség, támogatás

Add magadnak a legnagyobb ajándékot!

PP-Eletforma

Számos cikk és tanulmány szól a dohányzás káros hatásairól és következményeiről, és amíg a nemzetközi és a hazai statisztikák riasztó számokat mutatnak a dohányosok számáról és a dohányzás okozta betegségekről, addig nem is lehet elégszer elismételni ezeket az intelmeket. De talán nemcsak a figyelmeztetés és az elijesztés lehet hatékony a dohányzás elleni küzdelemben, hanem a leszokással járó pozitív következmények tudatosítása is. Mert ezekből is van bőven.

Tovább olvasom »
bőrgyógyász, melanoma, rák, szűrővizsgálat

5 rejtett hely, ahol melanoma alakulhat ki

PP-Eletforma

A legveszélyesebb bőrdaganatról, a melanomáról tudjuk, hogy az anyajegyek formájában, méretében és színében látható eltéréseket okoz, vagy a bőrön újonnan jelentkező elváltozás formájában is kialakulhat. Emiatt könnyen megnyugodhatunk, ha a rendszeres önvizsgálatkor nem találunk olyan jelet, ami aggodalomra adhatna okot. Dr. Rózsa Annamária bőrgyógyász, az Anyajegyszűrő Központ orvosa azonban arra figyelmeztet, hogy a melanoma az önellenőrzéskor nehezen látható és hozzáférhető testrészeken is kialakulhat.

Tovább olvasom »
csontritkulás, gyógyítás, izület, kalcium, méz, rák, stressz, szépség, torokfájás

Van 19 tippünk, hogyan szépülj, gyógyulj mézzel!

Krajcsó Judit

Az istenek eledelének tartott méz számos jótékony hatását ismerjük, ami nem csupán belsőleg történő fogyasztásával tud érvényesülni, hanem külsőleg alkalmazva is, ezért számos kozmetikum és gyógynövényes krém összetételében szerepel összetevőként. Most mutatunk 19 házi praktikát, amivel szépülhetünk és gyógyulhatunk is!

Tovább olvasom »
előétel, garnéla, mediterrán, rák, tapas

Grillezett garnélarák

Somogyi Zoltán Max

Mediterrán falatka, vagyis tapas. Beszélgetős, csipkedős és mártogatós, igazi parti étel. Szerencsére nagyon jó minőségű rákokat lehet már kapni, hűtött vagy fagyasztott kivitelben, és egészen elérhető áron. Érdemes belőle tartani a fagyasztóban, mert rövid előkészülettel, pompás mediterrán falatokat tudunk készíteni.

Tovább olvasom »
allergia, hal, kagyló, kalcium, megelőzés, nyaralás, rák

Amikor a rák visszaharap!

PP-Eletforma

Ki ne kóstolná meg a nyaraláskor a helyi konyha specialitásait. A halak és a különböző tengeri herkentyűk sokak kedvencei, ám az arra érzékenyeknél fogyasztásuk allergiát okozhat, melynek ellátása azonnali orvosi segítséget igényel. 

Tovább olvasom »
aktképek, daganat, fotók, kiállítás, nőgyógyászat, rák

Különleges aktképek, melyeken a rák is elidőzött

Krajcsó Judit

Bánhalmi Norbert profi fotós – Dr. Csernus Imre inspirálására – arra a a feladatra vállalkozott, hogy nőgyógyászati daganattal érintett hölgyekről készült különleges aktképekkel mutassa meg „a formán túli szépséget”.  A kiállítás üzenete: hogy a rák csak egy állomás, létezhet új kezdet ezen állapot után is.

Tovább olvasom »
Európai Rákellenes Kódex, gyógyítás, Magyar Rákellenes Liga, megelőzés, rák, szűrés

A legjobb gyógymód

PP-Eletforma

Sokszor esik szó a daganatos betegségek gyógyításáról, új kezelési lehetőségeiről. Érdemes azonban észben tartani a régi igazságot: a legjobb gyógymód a megelőzés. A rizikótényezők csökkentésével, kiküszöbölésével a daganatos megbetegedések egyharmada megelőzhető lenne. Ezért a személyes felelősség az egészséges életmód kialakításában tematikával szervezett konferenciát a Magyar Rákellenes Liga, ahol a megújult Európai Rákellenes Kódexet is bemutatták.

Tovább olvasom »
anyajegy, megelőzés, melanoma, orvos, rák

Vannak anyajegyeid? Azonnal ellenőriztesd!

PP-Eletforma

Úgy néz ki, mint egy ártatlan kis pötty a bőrödön, de nem az! Életet menthet, ha tudod, hogyan ismerd fel a melanomát! Magyarországon évente 2000 új, ilyen tipusú megbetegedést diagnosztizálnak. Kevesen tudják, hogy ez a daganatos betegség az esetek többségében genetikai eredetű, és korra, nemre való tekintet nélkül bárkinél előfordulhat. Pánikra azonban nincs ok, hiszen ha időben felfedezzük, 100%-ban gyógyítható és túlélhető. Dr. Horváth Béla bőrgyógyász szakorvos, a MelanomaMobil bőrgyógyászati szűrőközpont vezetője segítségével alább összefoglaljuk a legalapvetőbb tudnivalókat.

Tovább olvasom »
COPD, dohányzás, függőség, megelőzés, rák, tüdőbetegség

A kocadohányosok sem ússzák meg tüdőbaj nélkül!

PP-Eletforma

Magyarországon a lakosság közel 30 %-a dohányzik – a statisztika magába foglalja a láncdohányosokat és a csak alkalomszerűen rágyújtókat is. Számos súlyos betegség – légúti megbetegedések, szív- és érrendszeri megbetegedések – nagy része is a dohányzás számlájára írható. De vajon a kocadohányost is fenyegetik a dohányosokra jellemző kockázatok?

Tovább olvasom »
bouillabaisse, francia, hallé, halleves, kagyló, rák

Bouillabaisse, a marseille-i halleves

Kandikó Éva

A bouillabaisse (ejtsd: bujábesz) eredetileg a halászok étele volt, akik mindjárt a halászat befejezése után kint a tengerparton készítették el, szabad tűzön, nagy üstben, méghozzá azokból a halakból, melyeket amúgy se lehetett volna eladni a piacon, pl. sziklahalakból (ezek ma sem hagyhatók ki egy igazi bouillabaisse-ből), amelyeket semmi másban nem lehet felhasználni, csak ebben a levesben. Gyakran tesznek a levesbe rákokat és kagylóféléket is.

Tovább olvasom »
hormonok, mell, mellvizsgálat, nőgyógyászat, önvizsgálat, rák

Csomó a mellben – nem csak rákot jelezhet!

PP-Eletforma

Ijesztő, amikor egy nő kisebb-nagyobb csomót vagy csomókat tapint ki a mellében. A legtöbben ekkor egyből rosszindulatú daganatra gondolnak, ám az esetek nagy részében egészen más húzódik a hátterében, ami gyakran kezelést igényel. A szakember a lehetséges okokat ismerteti.

Tovább olvasom »
bordás kel, gyors, ízletes, pak choi, rák

Ázsiai mese – egészségesen

László Márta

Fél évet töltöttem a Távol-Keleten, de már előtte is imádtam az ottani konyhát. Lassan-lassan nálunk is egyre ismertebbek lettek a fogások, az alapanyagok, és bizony fantasztikusan egészséges ételek készíthetők a számunkra egzotikus zöldségekből, fűszerekből! A legnagyobb meglepetésemre az Ázsia Centerben rábukkantam egy zöldségesre, akinél lehet kapni pak csoit, azaz bordás kelt.

Tovább olvasom »
megelőzés, posztata, rák, szűrés

NOVEMBER, a férfiak hónapja – NOVEMBER mozgalom

László Márta

Ahogy a nőknél a mell- vagy a méhnyakrák megelőzhető szűrésekkel, illetve időben felfedezve, az esetek döntő többségében gyógyítható, úgy érdemes imamalomként hajtogatni, hogy a férfiak betegsége, a prosztata rosszindulatú betegsége is megelőzhető és gyógyítható! Amíg a nők másfélszer többször mennek orvoshoz, mint férfi társaik, addig egy férfi sok esetben csak akkor, ha valamelyik családtagja – leginkább a párja „elküldi”, vagy már komoly indoka van arra, hogy orvoshoz forduljon. Ugyanakkor Magyarországon, a prosztata rosszindulatú elváltozása, a második leggyakoribb halálok az ötven éven felüli férfiak körében. Statisztikai adatok szerint évente ezerötszázan halnak meg és hatezer új beteget regisztrálnak. Pedig ez a betegség, időben felfedezve SZÁZ SZÁZALÉKOSAN gyógyítható!

Tovább olvasom »
online-kampány, rák, rákszűrés, rúzs

Kend a rúzst!

PP-Eletforma

A Mályvavirág Alapítvány a Budapest Essentials fesztivál központi helyszínén, az Akvárium klubnál csütörtök délután 5-től újraindítja a Kend a rúzst! Merj kenni, merj tenni! kampányát, mellyel a méhnyakrák megelőzés fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Tovább olvasom »
kemoterápia, mellékhatás, rák

A kemoterápia mellékhatásai

PP-Eletforma

Míg a kemoterápia célja a gyorsan szaporodó rákos sejtek elpusztítása, a normális testi sejtek  is sérülnek, pusztulnak. Ez enyhébb-súlyosabb mellékhatásokat okozhat, melyek általában átmenetiek és minden embernél mások. Összeszedtük a legfontosabbakat!

Tovább olvasom »
ételmérgezés, rák, szalmonella

Ételmérgezéssel harcolhatunk a rák ellen

PP-Eletforma

Az ételmérgezést okozó szalmonella-baktérium génmódosított törzsei hatékonyan semmisítik meg a daganatos sejteket anélkül, hogy károsítanák a gazdaszervezetet – bizonyították sejttenyészeteken és állatkísérletekben az Arizonai Állami Egyetem tudósai.

Tovább olvasom »
daganatos betegség, rák, rákszűrés

14 daganatos betegség első tünetei – Így veheted észre!

PP-Eletforma

A daganatok rendkívül alattomosan, sokszor évekig, akár 10– 15 évig is fejlődnek bennünk feltűnőbb panaszok kiváltása nélkül. Ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk nemcsak a megelőzést segítő egészségesebb életformára, hanem testünk apróbb jeleire is. Összegyűjtöttük a legfontosabb elváltozásokat, amelyek a leggyakrabban előforduló daganatokra jellemzőek.

Tovább olvasom »
daganatos betegség, orvosi tanácsok, rák

Zöldszám a daganatos betegekért – kemoterápiáról, sugárkezelésről

PP-Eletforma

A rák diagnosztizálása után gyakori, hogy a beteg és hozzátartozói teljesen kétségbeesnek, hirtelen azt sem tudják, mihez fogjanak. Egy ingyenesen hívható információs vonal megkönnyíti az érintettek helyzetét, legyen szó az első lépésekről, a kemoterápia mellékhatásainak enyhítéséről vagy a lehetséges kezelések megbeszéléséről.

Tovább olvasom »
aszpirin, egészség, rák

Aszpirinnel a gyomorrák ellen

PP-Eletforma

A naponta szedett aszpirin csökkenti a bél- és gyomorrák kockázatát – derült ki egy brit elemzésből. A kutatók úgy vélték, ha Nagy-Britanniában minden 50 éves vagy annál idősebb ember tíz éven át szedné a gyógyszert, akkor elkerülhető lenne körülbelül 122 ezer haláleset.

Tovább olvasom »
betegség, rák, weboldal

Segítség a rákos betegeknek

PP-Eletforma

A rákos áttéteket is okozó és egyes daganatok kialakulásáért is felelős endotoxinokról új, tudományos-ismeretterjesztő honlap indul, amely nemcsak a méreganyagról, hanem gyógymódokról is hasznos információkat ad az érintetteknek.

Tovább olvasom »
adakozás, gyógyulás, rák

Esély az életre

Práger Kitti

Ismét segítő kezet nyújtottak Armuth Viviennek! Miután alapítványok, sztárok és sok ezer civil több millió forintot adakozott, hogy a kislány élhessen, a Gyermekrák Alapítvány segítségével most ahhoz a drága gyógyszerhez is hozzájuthat, amely a teljes felépülést jelentheti számára. Nemrég még úgy tűnt, Viviennek pár hete maradt hátra, most azonban minden esélye meg van arra, hogy fájdalmak nélkül, boldogan élhessen.

Tovább olvasom »
rák, rák betegség, termékenység

Rákos lettem, de gyermeket szeretnék!

PP-Eletforma

Magyarországon annak ellenére kevés szó esik a rákos megbetegedésben szenvedő páciensek fertilitás prezervációjáról, vagyis termékenység megőrzéséről, hogy a statisztikák szerint a rák egyike a vezető halálozási okoknak. A külföldi statisztikák szintén azt igazolják, hogy ezt a fontos területet még maguk a szakemberek sem ismerik kellőképpen, talán ez az oka annak, hogy 9-ből mindössze 1 rákos megbetegedésben szenvedőt tájékoztatnak arról, hogy vannak lehetőségek a termékenység megőrzésére.

Tovább olvasom »
egészség, napozás, rák

Életmód-rák: alkohol, dohányzás, napozás

kfarkas

A mértéktelen napozás, a dohányzás és az alkohol tíz év alatt negyven százalékkal emelte az életmóddal kapcsolatos rákos megbetegedések számát Nagy-Britanniában. A brit Országos Statisztikai Hivatal (ONS) adatai szerint a rosszindulatú bőrrákos esetek száma emelkedett a legmeredekebben: 2002 óta 56 százalékkal a nőknél és 38 százalékkal a férfiaknál – idézi a jelentést The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.

Tovább olvasom »
gyomor, gyomorrák, rák

Leheletteszt a gyomorrák kimutatására

PP-Eletforma

Egy gyors és egyszerű leheletteszttel kilencvenszázalékos biztonsággal megállapítható a gyomorrák – derül ki egy új tanulmányból. Izraeli és kínai tudósok 130 páciensnél alkalmazták a módszert, és a teszt segítségével nemcsak diagnosztizálni tudták a gyomorrákot, hanem képesek voltak megkülönböztetni azt más gyomorpanaszoktól.

Tovább olvasom »
daganat, gyömbér a rák ellen, rák

Gyömbér a rák ellen

PP-Eletforma

A gyömbérről már nemcsak az ismert, hogy a kurkuma „unokatestvére, hanem az is, hogy képes csökkenteni a daganatok méretét. Gyakran fogyasztják szerte a világon kis adagokban élelmiszeri-pari termékek és italok formájában. Különösen a prosztatarák esetében lehet hatásos.

Tovább olvasom »
biológiai daganatkezelés, rák, tumor

Biológiai daganatkezelés

PP-Eletforma

Ma hazánkban a daganatos betegségek a második leggyakoribb haláloknak számítanak. Az egészségügyi költségvetés jelentős részét a rákos betegek kezelése és gondozása emészti fel – sajnos csekély eredménnyel -, a megelőzés pedig kevés hangsúlyt kap. Minden rákos megbetegedés kezelésénél döntő fontosságú, hogy lesz-e visszaesés és áttétképződés más szervekben. A legtöbb tumoros beteg sajnos még ma is a metasztázis (áttétek) kialakulása miatt hal meg.

Tovább olvasom »
rák, stressz, szívinfarktus

Te milyen betegségektől rettegsz?

PP-Eletforma

A stressz tehet leginkább a rövidebb életről, a stressz miatt alakulnak ki bennünk a rettegett betegségek – ezt gondolja a magyar lakosság jelentős része. Miközben nagyon sokan tisztában vannak a helytelen életmód következményeivel, a magyarok közel harmada semmit nem tesz egészsége megőrzése érdekében – állapította meg a CIG Pannónia megbízásából készült országos kutatás.

Tovább olvasom »
életmódváltás, mellrák, rák, rák megelőzés, rák szövődményei

A mellrák önmagában nem halálos…

PP-Eletforma

Ma Magyarországon évente 7500 nőnél diagnosztizálnak mellrákot. Az önvizsgálat és a korai felismerés jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni, és fontos tudni az életmód és a megelőzés összefüggéseiről is. Dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa segít az eligazodásban. 

Tovább olvasom »
halak, horoszkóp, rák, skorpió, víz jegy

Ők a gyengédség igazi megtestesítői

PP-Eletforma

A gyengédség igazi megtestesítői természetesen a befogadó és érzékeny Víz-jegyűek, tudd meg, mi mindenre számíthatsz Tőlük! A gyengédség igazi megtestesítői természetesen a befogadó és érzékeny Víz-jegyek: a Rák, a Skorpió és a Halak, akik mind testi, mint pedig lelki értelemben rendkívül érzékenyek, így rendkívüli gyöngédségre képesek.  

Tovább olvasom »
daganat, emlődaganat, rák, szűrés, tumormarker

A tumormarker nem csak daganatot jelezhet

PP-Eletforma

A magyar nők Európában a második helyen állnak a rák okozta halálozások tekintetében, évente közel 5.500 új emlőrákos beteget fedeznek. Holott felvilágosítással és idejében végzett szűrővizsgálatokkal az esetek harmadát meg lehetne előzni, másik harmadukat pedig gyógyítani. Dr. Király Viktória, az Oxygen Medical labororvosa az ún. tumormarker-vizsgálat jelentőségét hangsúlyozta.  

Tovább olvasom »
D vitamin, elhízás, rák, vitamin, vitaminhiány

D-vitaminnal az elhízás és a daganatok ellen

PP-Eletforma

Becslések szerint a Föld északi féltekéjén élők legalább 40-50%-a D-vitamin hiányban szenved, különösen a téli hónapokban. A D-vitamin évszaki ingadozásának komoly egészségügyi hatása van, hiánya pedig nem csak a csontok épségét veszélyezteti. A következőkben ezért összegyűjtöttük, milyen betegségek ellen nyújt védelmet a D-vitamin. 

Tovább olvasom »
a-vitamin, bőrrák, megelőzés, melanoma, rák, rosszindulatú bőrrák, vitamin

Csodaszer a rosszindulatú bőrrák, a melanoma ellen

PP-Eletforma

A-vitamin szedésével a legveszélyesebb rosszindulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásának veszélye csökkenthető- állítja egy, a napokban megjelent kutatás. A pontos összefüggés azonban egyelőre nem tisztázott, a szakértők pedig óva intenek a vitamin túlzásba vitt fogyasztásától, mivel az súlyos szövődményeket is okozhat. 

Tovább olvasom »
„Mentsd meg szeretteidet!”, egészség, kolonoszkópia, megelőzés, rák, vastagbélrák

Mentsd meg szeretteidet a vastagbélráktól !

PP-Eletforma

Szeretnék elérni, hogy a fiatalok is megismerjék, mi fenyegetheti szüleik, nagyszüleik egészségét, és talán sajátjukat is. Fontos tudniuk, hogyan előzhető meg a betegség, és mi a teendő, ha valamelyik rizikófaktor fennáll egyik családtagjuknál, hiszen ők maguk is sokat tehetnek szeretteik egészségének megőrzéséért vagy visszaszerzéséért.

Tovább olvasom »
intimitás, rák, szex, tabu

A szex és a rák…

PP-Eletforma

Az ausztráliai Nyugat-Sydney Egyetemen végzett, különleges témát elemző kutatása a rákos betegeket ápolók életét vizsgálta. A kutatás arra koncentrált, hogyan viszonyulnak a rákos partnerüket ápolók a szexualitás és az intimitás kérdésköréhez.

Tovább olvasom »
ásványi anyagok, ásványvíz, hosszú élet, hunza népcsoport, magas vérnyomás, rák, víz

Mi is meghosszabbíthatjuk életünket?

PP-Eletforma

A hunza népcsoport, illetve az okinawai japánok akár 100 évig is elélnek, ráadásul egészségesen. Nem szenvednek a nyugati országokban gyakori betegségektől, mint a rák vagy a magas vérnyomás, a nők pedig nem ismerik a klimaxot. Miben rejlik hát a hosszú és egészséges élet titka? 

Tovább olvasom »
emlődaganat, mellrák, rák

Így kerülheted el a mellrákot!

PP-Eletforma

Az egyik elismert amerikai szakértői bizottság szerint az emlődaganattól félő nőknek kevesebbet kellene aggódniuk a mobiltelefon és a hajfesték miatt, és jobban oda kellene figyelniük a testsúlyukra, az alkoholfogyasztásra, a testmozgásra, a menopauza hormonális kezelésére és az orvosi vizsgálatokból származó túl sok sugárzásra.

Tovább olvasom »
emberség, meddőség, műtét, orvos, rák, terhesség

Leküzdöttem a rákot, és most gyermeket várok!

PP-Eletforma

Melinda és György terhességi ultrahang vizsgálatra érkeztek Dr. Vereczkey Attila meddőségi és endoszkópos specialistához. A beszélgetést nagy örömmel vállalták, mivel nagyon hálásak a főorvos úrnak és klinikája egész csapatának. Mindketten őszintén hisznek abban, hogy történetük megosztásával sok hasonló helyzetben szenvedő sorstársuknak segíthetnek. A pár 2008-ban házasodott össze, de a közös történetük már jóval előbb kezdődött. 

Tovább olvasom »
here, ondó, önvizsgálat, orvos, rák

Urak, figyelem!

PP-Eletforma

A szakemberek szerint e rákfajta kialakulásának valódi oka ismeretlen, ám egész sor kockázati tényezőt fel lehetne sorolni, amely végül is a betegség kialakulásához vezet. Hogy csak a legfontosabbakat említsük: öröklött tényezők, hormonális zavarok, bizonyos gyulladások, a nemi szervek sérülései, stb. A legsúlyosabb kockázati tényező azonban a rejtett here.  

Tovább olvasom »
daganat, orvos, rák, stroke

Daganatosok stroke-veszélyben!

PP-Eletforma

A stroke és az agydaganatok kapcsolata akkor is kézenfekvő, ha nem ok-okozati viszony van köztük. Az átlagéletkor emelkedésével a daganatos betegek száma növekszik, mint ahogy a stroke-osoké is. Ennek megfelelően az egyre magasabb korú személyekben két egymástól független betegség is kialakulhat: agyi érbetegség illetve daganat. A tudományos vizsgálatok azt is igazolták, hogy a test más (nem agyi) rosszindulatú daganataiban szenvedők magasabb arányban kapnak stroke-ot, mint akiknél nincs daganat. 

Tovább olvasom »
anyajegy, betegség, bőrrák, halálos, önvizsgálat, rák

Halálos ítélet…?

PP-Eletforma

A bőrrák legagresszívebb formáját a melanomát különösen nehéz megfékezni, ha átterjedt egy másik testrészre. Ha azonban kezdeti stádiumában felfedezik jól gyógyítható. Arról, hogyan ismerhető fel az alábbiakban olvashat.

Tovább olvasom »
halál, lélek, rák, vallás

Megbarátkozni a rákkal, a halál lehetőségével

PP-Eletforma

Azt az utat, melyen szeretnénk elindulni, hogy betegségünkkel leszámoljunk, nagyban befolyásolja az, hogy milyen jelentést tulajdonítunk magának a bajnak. Ken Wilber, filozófus, az integrált pszichológia atyja csak pár évet tölthetett együtt szerelmével, Treyával, miközben az asszony rákbetegségével együtt vették fel a küzdelmet, s egy könyvben rajzolták meg útjukat, egészen az asszony haláláig.

Tovább olvasom »