PTE

egyetem, elismerés, londoni rangsor, nemzetközi mérce, PTE, színvonal

A londoniak szerint is helye van az elitben a PTE-nek!

László Márta

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég. A világ legjobb felsőoktatási intézményeit rangsoroló listára tavalyhoz hasonlóan ezúttal is felkerült a Pécsi Tudományegyetem, a 751-800. helyre sorolva, az ötödik legjobb magyar egyetemként – kaptuk Pécsről az információt. 

Tovább olvasom »
Botanikus Kert, cserjék, PTE, tavasz, trópusi növények, virág

Ezt a kefét nem kell enni!

László Márta

Ismét gyöngörű tavaszi hétvégénk lesz, itt az idő egy kis kikpcsolódsára, kirándulásra, szerelmes andalgásra. Nem is találhatnál jobb helyet, mint a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjét. Az üvegházakban trópusi különlegességek, a parkban pompás cserjék borultak virágba.     

Tovább olvasom »
kerékpár, környezettudatosság, PTE, szelektív hulladékgyűjtés, zöld egyetem, zöld gondolat

Egyre zöldebb a PTE

László Márta

A Pécsi Tudományegyetem is felkerült arra a nemzetközi listára, amely a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsorolja. A zöld egyetemek sorrendjét különböző mérőszámok alapján állítja össze a University of Indonesia 2010 óta minden évben a fenntartható környezeti fejlődés elősegítésére és támogatására.

Tovább olvasom »
baba, betegség, McDonald Gyermeksegély Alapítvány, orvosi kezelés, PTE, Ronald Szoba

Nagyon cuki a nagy segítség Pécsett!

PP-Eletforma

 Átadták az első hazai Ronald Szobákat a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján. Magyarországon először Pécsett, a Gyermekgyógyászati Klinikán létesített családi szobákat a beteg gyermekek gyógyulását támogató Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány. A nálunk 21 éve működő Alapítvány és a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika együttműködésében megvalósult szobák négy kis beteg és az őket kísérő négy szülő részére, a kórházi osztály területén belül nyújtanak elhelyezést a kezelések idejére.

Tovább olvasom »
Botanikus Kert, cserje, kefevirág, orchidea, PTE

Ezt a kefét nem eszed meg!

László Márta

Nem árt kicsit kiszellőztetni a fejünket a két hosszú ünnep között! Ha tehetitek, sétáljatok egyet az erdőben, vagy ha fáztok, válasszatok egy másik remek helyet. Ajánlom például a PTE Botanikus Kertjét, ahol ezekben a napokban is páratlan ritkaságokban gyönyörködhettek! A kefevirág például épp most virágzik! Tényleg olyan, mint egy üvegmosó!

Tovább olvasom »
elhízás, gyermek, megelőzés, orvos, PTE

Segítség, elhízott a gyerekem!

László Márta

A Pécsi Tudományegyetemen működő centrum feladata lesz a már meglévő prevenciós tevékenységek, az elhízás megelőzésére irányuló szakmai kezdeményezések összehangolása, fejlesztése és népszerűsítése, egységes nemzeti koncepció kidolgozása, szakmai továbbképzés, oktatási anyagok összeállítása, egészségfejlesztési modulok kifejlesztése a gyermekek életének első ezer napjára.

 

Tovább olvasom »
baktérium, fertőtlenítés, legionella, PTE, víz

Pécsett maradnak az óvintézkedések!

PP-Eletforma

Jelentősen csökkent a legionella baktérium csíraszáma a PTE Klinikai Központ 400 ágyas tömbjében. A szakemberek gyors intézkedésének köszönhetően lassan helyre áll a rend, de az óvintézkedések még érvényben maradnak, mert néhány mérőpontnál az adatok még mindig az egészségügyi határérték felettiek voltak.

 

Tovább olvasom »
buli, Pécs, ponthatár, PTE

Pont OTT Party

PP-Eletforma

A hagyományokhoz híven a Pécsi Tudományegyetem idén július 23-án 18.00-23.00 óra között ismét megtartja a felvételi ponthatárok hivatalos kihirdetésének szabadtéri rendezvényét, a Pont Ott Partyt. 

Tovább olvasom »