pszichológus

divat, farsang, hagyomány, jelmez, pszichológus, sláger, szuperhős

Vigyázz! Lehet, hogy még visszajön Ludas Matyi!

László Márta

Legfeljebb 6000 forintot szántak farsangi jelmezre és kiegészítőkre a magyar szülők idén. A kiadások viszont akár 10 000 forintra is rúghattak ott, ahol a vendéglátásról is ők gondoskodtak. A Régió Játék friss kutatásából az is kiderült, hogy a jelmezeket manapság inkább készen vásárolják, mintsem kézzel készítik, főleg, hogy az egyszerűbb, hagyományos maskarák kezdenek kikopni, helyüket a szuperhősök veszik át…

Tovább olvasom »
Jövő bajnokai program, pszichológus, sportág, tanács, úszás, választás

Hogyan és mikor válasszunk sportágat a gyereknek?

PP-Eletforma

Szomorú dolog szülőnek, gyereknek egyaránt, ha kiderül, hogy a választott sportág nem megy, nem tetszik, nem jönnek az eredmények. Ilyenkor a szülők, a pedagógusok az edzők sokszor magukat ostorozzák. Azon gondolkodnak, mit és hogy rontották el? Mi most ehhez adunk tanácsot. Dr. Lénárt Ágota sportpszichológus, a Testnevelési Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia tanszékének vezetőja mondja el, hogy a sport milyen hatással van a gyermekek fejlődésére, és milyen szempontokat kell a szülőknek figyelembe venniük, hogy megtalálják gyermeküknek a legmegfelelőbb sportágat.

 

Tovább olvasom »
pszichológus, RTL, szakértő, tévéműsor, új műsor, vakházasság

Házasság első látásra

László Márta

Forradalmian új műsorral jelentkezik az RTL Klub május első hetében. A szakértők és pszichológusok szerint összeillő párok életét a „vakon” kötött esküvőtől kísérhetik majd nyomon a nézők.

Tovább olvasom »
állatorvos, cica, macskastressz, pszichológus, szorongás

A te cicád is szoronghat!

László Márta

Míg néhány évtizede inkább az egerészés miatt tartották a cicákat, mára a doromboló szőrgombócok igazi házikedvencekké, sőt, a család teljes jogú tagjává váltak. A szeretetteljes környezet ellenére azonban számos tényező szorongást okozhat a kedvenceknél, ami igencsak megnehezíti a gazdik mindennapjait is. A téma szakértőinek segítségével nézzük, hogy mitől alakulhat ki a macskastressz, melyek az árulkodó jelek, illetve hogyan lehet kezelni a problémát.

Tovább olvasom »
elvárás, karácsony, pszichológus, stressz, veszekedés

Miért pont karácsonykor veszekszünk?

PP-Eletforma

Ma márt kimutatható stresszt okoz egy csomó családnál a karácsony. Sokszor nagyon magasra állítjuk magunknak a lécet, és szorongunk, hogy nem tudjuk megcsinálni, de ha segítenek, akkor az a baj. Kiderülhet, hogy nélkülem is minden megy. A probléma összetett, a Nielsen piackutató cég egy nemzetközi felmérés kapcsán készített interjút Tuulia Ortner osztrák pszichológusnővel. A beszélgetés második részét itt közöljük, olvassátok el gondosan!     

Tovább olvasom »
gyerek, játék, levelezés, manók, nevelés, pszichológus

Titokzatos levelezésbe kezdtek a kismanók Budapesten

László Márta

Szokatlan programot indított kisgyermekes családoknak a Plukkido, egy Felelős Innováció díjas magyar tervezőcsapat. Motivációs játékaikhoz hasonlóan, legújabb gyereknevelést segítő eszközük célja is a szülő és kisgyermek közti nézeteltérések feloldása, ezúttal azonban szabadtéren. A Plukkido IDEKI Programja a családok számára térítésmentesen elérhető, első körben 6 budapesti játszótéren.

Tovább olvasom »
anyaság, Dr. Lux Elvira, meddőség, párkapcsolat, potenciazavar, pszichológus, szex

Doktornő kérem, mi lesz most a szexuális életemmel?

Krajcsó Judit

A 40 év fölöttiek számára ő volt szexuálpszichológia nagyasszonya. Olyan témákról beszélt nyilvánosan, a maga jólmegmondó stílusában, melyekről akkor a hálószobákban is csak susogni szabadott, mert a szex az időtájt még tabu volt. A napokban hunyt el Dr. Lux Elvira, klinikai pszichológus, egyetemi adjunktus, életének 88. évében.

Tovább olvasom »
gyermekvállalás, meddőség, pszichológus

Pszichológus segít, hogy gyermekem születhessen?

PP-Eletforma

Magyarországon több mint 150.000 pár küzd fogamzási problémával, sokan közülük meddőségi központ segítségét kérik, hogy végre gyermekük születhessen. A párok közül sokakat az idő is sürget, vagy speciális egészségügyi problémával küzdenek, míg mások egyedülállóként keresik fel a szakembereket, hiszen évek óta nem találtak olyan párt, akikkel családot tudtak volna alapítani. A meddőség lelki hátteréről Dr. Süli Ágota pszichoterapeutát, és Higi Vera pszichológust, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet szakembereit kérdeztük.

Tovább olvasom »