programok

év gyümölcsfája, fekete tányéralma, ősi magyar almafajta, programok

Lenyomta a tányéralma a berkenyét

László Márta

Nagyszüleink gyümölcsösének nagy múltú fajtája, a fekete tányéralma lett az Év gyümölcsfajtája. Az MKSZN által tavaly hagyományteremtő szándékkal indított szavazáson két különleges fajta, a Fekete berkenye és a Pipacs1 meggy mellett indult az az ősrégi magyar alma, amely idén a vállalat lakossági programjának központi elemévé vált.

Tovább olvasom »
advent, forralt bor, Gyenesdiás, karácsony, Nyugat-Balaton, programok, üdülőfalú

Adventi gesztenyesütés

László Márta

Még hogy a Balatonon nincs téli program! Most megmutatjuk, milyen remek eseményeket, szórakozást nyújt Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton üdülőfaluja. A közeledő karácsony jegyében már az adventi hangulat lengi be a helyiek meghívóját. Válogass belőle!

Tovább olvasom »
borok, Bujdosó Pincészet, Dél-Balaton, kirándulás, Lelle, programok

Szelíd lankák, kiváló borok – ahol Téged kényeztetnek…

PP-Eletforma

Ahogy véget ért a szüret, mindenkinek felszabadult egy kis ideje a borvidéken, és végre Lellén is elkezdődött a közös gondolkodás az őszi, téli és tavaszi programokról. Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Pincészet ismert vezetője részt vett a Turizmus Summit konferenciáján, ami több szempontból volt inspiráló számára. Sok jó gondolatot hallott, és azzal teljesen egyet értett, hogy ha valaki jó vendéglátó akar lenni, szeretnie kell a környezetét. Ezzel nálunk nincs gond, az egész család szerelmese a Balatonnak és a Somogyi-dombságnak, a legtöbb hétvégéjüket a környéken töltik.

Tovább olvasom »
jazz, Kecskemét, koncertek, programok

Legyen a jazz is mindenkié! Irány Kecskemét!

László Márta

A nyár legjobb családi kikapcsolódásaként hirdetik a szervezők a kecskeméti JAZZFŐVÁROS fesztivált. Az augusztus első hétvégéjén zajló rendezvény fesztiváligazgatójának, Dr. Ittzés Tamásnak nem titkolt célja, hogy a kisbabák, a tinédzserek, a szülők, sőt, a dédnagymamák is ugyanolyan jól érezzék magukat!

Tovább olvasom »
budapest, kerékpár, kirándulás, mozgás, programok, szabadidő

5 szuper szabadtéri program májusra – Budapesten

Krajcsó Judit

A kellemes, tavaszi idő már most májusban is egyre gyakrabban hív minket a szabadba. Ilyenkor az egész város felpezsdül, nyüzsögnek az emberek, a terek, az utcák és Budapest egy egészen másik oldalát mutatja nekünk még több, izgalmas szabadtéri lehetőséggel.
Hogy Te se maradj ki belőlük, összegyűjtöttünk 5 olyan programot, amit kár lenne kihagyni a jó idő beköszöntével.

Tovább olvasom »
fesztivál, gasztro, hétvége, programok, tavasz

Tavaszi gasztro programok

Kandikó Éva

Ha majd eltűnik ez a kellemetlenül szeles, esős, már-már télies időjárás, és hogy eltűnik, az bizonyos, mert így nem maradhat, akkor ismét lesz kedvünk különböző fesztiválokon tölteni a hétvégéinket. Összeszedtük, hogy a közeljövőben merre érdemes elindulni.

Tovább olvasom »
Hollókő, húsvét, koncertek, programok, tavasz, világörökség

3 napos húsvéti fesztivál Hollókőn

Krajcsó Judit

Idén is vödörrel locsolkodnak Hollókőn a húsvéti fesztiválon, és ennek a látogatók is részesei lehetnek április 15. és 17. között; a Nógrád megyei világörökségi falu hagyományos húsvéti programjára érkezők megkóstolhatják a házi rétest, megnézhetik a középkori lovagok fegyveres bemutatóját, és számos koncertet láthatnak, fellép többek között Lajkó Félix vagy Ferenczi György is.

Tovább olvasom »
Budapesti Tavaszi Fesztivál, érdekességek, Kodály, koreográfia, programok, tánc

Minden magyarok tánca, – több mint 100 résztvevővel!

Krajcsó Judit

A néptánctól a flamencóig, a kortárs koreográfiáktól a klasszikus balettig a műfaj szinte minden spektrumából kínál valami csemegét a közönségnek március 31. és április 23. között a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) táncprogramja. Az egyik legnépesebb táncesemény a Minden magyarok tánca című, április 22-i produkció lesz, amelyben csaknem száz fő áll színpadra a világ legkülönbözőbb részeit képviselve a Papp László Budapest Sportarénában.

Tovább olvasom »
balaton, életmód, fesztivál, programok, spiritualitás, szórakozás

Új helyszínen az Everness Fesztivál

Krajcsó Judit

Idén új helyszínen várja a feltöltődni vágyókat az ország legnagyobb spirituális életmód fesztiválja, az Everness Fesztivál. Június végén közel háromszáz hazai és külföldi előadó érkezik, hogy a fesztivál hagyományai szerint a legkülönbözőbb területeken hirdesse a tudatos életformát.

Tovább olvasom »
élmények, párkapcsolat, programok, romantika, szerelem, Valentin nap

Romantika? Az vajon mi?

Krajcsó Judit

Kedden Valentin nap. Tárgyak és plüss szív helyett ajándékozzunk élményt, hisz a közösen megélt élmények jobbá tehetik a kapcsolatot. Egyetlen romantikus pillanat is életre szóló élmény lehet. De mi is a romantika valójában?

Tovább olvasom »
állatkert, árnyék, családi programok, fesztivál, gyerekek, időjóslás, medve, programok

Kukucs! Te vagy az, maci?

László Márta

Csütörtöktől vasárnapig, azaz négy napon át tart a Mackófesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kilencedik alkalommal megrendezett fesztiválon változatos programokkal, etetésekkel, állatbemutatókkal, kézműves foglalkozással, méhészeti bemutatóval, zenés családi programokkal és kedvezményekkel várják a nagyközönséget.

Tovább olvasom »
balaton, programok, szórakozás, tél

Ilyet még nem látott a Balaton!

PP-Eletforma

A hétvégén elképesztő programokkal várt mindenkit a balatonlellei YachtClub, amely a Stihl-lel karöltve újra körhintát vágott a tó 30 centis jegébe. A yachtclub csapatát sztárok is erősítették: Nagy Ákos súlyemelő világbajnok, Bárdosi Sándor olimpikon, Bűdi Szilárd rádiós műsorvezető ragadtak fűrészt és vágtak egyóra alatt 18 méter átmérőjű körhintát a jégbe. Eközben M. Tóth Zsolt, világbajnok jégszobrász pedig megalkotta a Balaton első óriás jégkacsáját.

Tovább olvasom »
50. Debreceni Virágkarnevál, augusztus 20, időjárás, Mesterségek Ünnepe, MTVA, programok

Igazi nyári napunk és rengeteg programunk lesz!

László Márta

Kora délután már 31 fokot mutatnak majd a hőmérők, estére csupán 22 fokig mérséklődik a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.hu. Szerte az országban remek programok várják az ünneplőket. Budapesten a 30. Mesterségek Ünnepe, míg Debrecenben az 50. virágkarnevál kápráztat el minket. Senki nem marad le semmiről, mert az MTVA körkapcsolásokkal, helyszíni közvetítésekkel számol be az eseményekről!    

Tovább olvasom »
állatsimogató, Fővárosi Állat- és Növénykert, jubileum, programok, szezonnyitó, újdonságok

Nyulak váltott műszakban

László Márta

Jubileumi emlékévet tart a Fővárosi Állat- és Növénykert. Augusztus 9-én ünneplik az intézmény fennálllásáank 150. évfordulóját. Ebből az alkalomból a Magyar Nemzeti Bank emlékérmét, a Magyar Posta pedig jubileumi bélyeget bocsát ki – jelentette be az állatkert főigazgatója, dr. Persányi Miklós. Nyárra elkészül az Állatkert történetét felidéző jubileumi képes album is, az intézmény honlapján és Facebook-oldalán pedig már januárban elindult az a hetente megjelenő cikkekből álló sorozat, amely a kert történetének egyes korszakait mutatja be a legújabb történeti kutatások alapján. 

Tovább olvasom »
farsang, futóverseny, jelmezek, Kaposvár, maskara, programok, téltemetés

Áll a bál Kaposváron is!

Krajcsó Judit

Ezen a hétvégén mindenképpen, hiszen maskarás felvonulással, bolondesküvővel, bállal, játszóházzal, kiállításokkal, játékos vetélkedőkkel és futóversennyel űzik el a telet péntektől vasárnapig a somogyi megyeszékhelyen. A hagyományokat és a modernitást ötvöző fesztivál fő eseményére, a szombati belvárosi karneválra mintegy négyszáz jelmezest várnak.

Tovább olvasom »
árnyékészlelés, brummogás, fesztivál, Fővárosi Állat- és Növénykert, medve, programok

Aki bújt, aki nem, MEDVE!

László Márta

Szombattól keddig négy napon át tartó Mackófesztivállal várja a nagyközönséget a Fővárosi Állat- és Növénykert. A fesztivál keretében a különféle medvékhez kapcsolódó programokat, látványetetéseket, arcfestést, kézműves foglalkozást, mézkóstolót és sok más érdekességet kínál a városligeti intézmény. A 14 éven aluli gyermekek pedig – ha brummognak is – díjmentesen léphetnek be. Február 2-án kedden a szokásos medveárnyék észlelést is megtartják!

 

Tovább olvasom »
3D, advent, bazilika, ExperiDance, gyertyagyújtás, karácsony, programok, street food

Gyertyagyújtás, Angyalok Kara, Diótörő – indul a buli a Bazilikánál!

PP-Eletforma

Idén november 27-én ötödik alkalommal nyílik meg a belváros látványos és élményekkel teli találkozópontja, az Adventi Ünnep a Bazilikánál. A vásár hagyományai szerint advent első vasárnapján ünnepélyesen meggyújtja az első gyertyát Snell György püspök, a Szent Jobb őre. Az ünnep fényét az ExperiDance Angyalok Kara kórusprodukció november 29-i ősbemutatója, és a Diótörő a Bazilikán, a klasszikus mese 3D-s animációja emeli, a világhírű hazai vizuális alkotócsoport, a Kiégő izzók izgalmas feldolgozásában. Január 2-ig fényfestés, kézműves termékek, koripálya, jótékonysági és családi programok, valamint a karácsonyi szezon legnagyobb street food kínálata és január elsején lencse nap várja a látogatókat a Bazilikánál.

Tovább olvasom »
erdészek, erdő, magyarország, programok

Most mindenkit bevisznek az erdőbe

PP-Eletforma

Országszerte több, mint 150 programot kínálnak az érdeklődőknek a ma kezdődött Erdők Hete alkalmából. Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy a magyar erdőket, a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára. 

Tovább olvasom »
Állatkertek Éjszakája, Hanga Zoltán, Pécs, Poroszló, programok, szeged

Holdfénytúra fehér szalamandrával

László Márta

Augusztus 28-án este ünnepeljük a magyarországi állatkerteket. 11 településén, 12 bemutatóhelyen ismerkedhetsz a különleges teremtményekkel, amelyek gazdagítják élővilágunkat! Tanuld meg szeretni azokat az állatokat, amelyektől eddig féltél! A rengeteg program közül most ismerkedj meg a pécsiekkel, a poroszlóiakkal és a szegediekkel! 

Tovább olvasom »
Állatkertek Éjszakája, Hanga Zoltán, Kecskemét, Miskolc, programok

Hová kúszik a kúszósül éjszaka?

László Márta

Barátkozz azokkal az állatokkal is, amelyeket nem szeretsz! Majd meglátod, tévedtél, csodálatos lények! A kígyó például nem nyálkás, hanem selymes, tapintása nagyon kellemes! Augusztus 28-án este az ország 12 bemutatóhelyén ilyen, és ehhez hasonló élményekkel gazdagodhatsz! Most Kecskemétre és Miskolcra kalauzolunk el!

 

Tovább olvasom »
Állatkertek Éjszakája, Hanga Zoltán, programok

Nem fekszik le mindenki a naplementével

László Márta

Szerte az országban különleges programokkal várják az állatok kedvelőit az Állatkertek Éjszakáján, augusztus 28-án! Sokan azt hiszik a naplementével az állatok is mind nyugalomra hajtják fejüket. Hogy ez mennyire nincs így, az most kiderül! Ezúttal egy fővárosi, egy debreceni és egy győri bemutatóhely programjait ajánljuk!     

Tovább olvasom »
Állatkertek Éjszakája, budapest, Hanga Zoltán, programok

Éjszakai pillangók elefánttal

László Márta

Augusztus 28-án rendezik az Állatkerték Éjszakáját szerte az országban! 11 település 12 bemutatóhelyén gyönyörködhetünk a legcsodálatosabb teremtményekben, ismerkedhetünk életükkel, szokásaikkal. Ezúttal két budapesti programot ajánlunk figyelmedbe!

Tovább olvasom »
fesztivál, programok, rendezvény

Igazi fesztiválrajongók a magyarok!

PP-Eletforma

Szeretünk fesztiválokra járni: minden harmadik magyar egy évben legalább egyszer ellátogat egy ilyen eseményre – állapítja meg egy kutatás. A hazai fesztiválrajongók elsősorban a gasztronómiai és könnyűzenei rendezvényeket kedvelik.

Tovább olvasom »
március, programok, ünnep

Kalandra fel! Országszerte programok március 15-én

PP-Eletforma

Nemzeti ünnepünkön, március 15-én és az egész hétvégén számos program várja az érdeklődőket. Lehet túrázni, kirándulni, kulturális programokat látogatni, meg persze minden mást csinálni, amihez kedvünk van. A fővárosban fegyverbemutatókkal, történelmi játszóházzal, hagyományőrző programokkal és népzenével várják az érdeklődőket a Várban. Az Országházban ingyenes nyílt nap lesz, és koncertekkel, kiállításokkal nyit a megújult Pesti Vigadó.


Tovább olvasom »
Hay Fesztivál, kultúra, programok

Budapesten a Hay Fesztivál

PP-Eletforma

A 25 éve alapított Hay Fesztivál mára a világ egyik legjelentősebb kulturális eseménysorozatává nőtte ki magát, melyet öt kontinens tizenegy városában rendeznek meg. Május 17–21. között a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Közép-Európai Egyetemen és az Akvárium Klubban nemzetközi hírű írókkal, gondolkodókkal, muzsikusokkal és ismert magyar szerzőkkel találkozhat a hazai közönség a Budapesti Hay Fesztiválon. A magyar fővárosba látogat többek között az egyik legjelentősebb amerikai regényíró, Nicole Krauss, Odile Decq építész, Carl Bernstein amerikai oknyomozó újságíró, a fesztivál alapító igazgatója, Peter Florence pedig Esterházy Péterrel beszélget majd.

Tovább olvasom »
Kocsonyafesztivál, Miskolc, programok

Több, mint Kocsonyafesztivál, több mint legenda…

PP-Eletforma

Magyarország egyik legismertebb, turisztikai nívódíjjal is kitüntetett fesztiválja mára kinőtte Miskolc sétálóutcáját, így most, amikor 13. alkalommal rendezik meg február 22-24-e között, belakja az egész belvárost. Kell is a hely, hiszen Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb közösségi találkozójára 200-300 ezer látogatót várnak.

Tovább olvasom »
Budapest Park, programajánló, programok

Nemzetközi sztárok a Budapest Parkban

PP-Eletforma

Budapest legnagyobb szabadtéri szórakozó helye és kulturális közösségi központja határtalan buli-fesztivált ígér a Soroksári úti szabadtéri összművészeti kultúrtéren, az 5 látványos helyszínnel működő Budapest Parkban. 

Tovább olvasom »
Budapest Park, buli, júniusi programok, programajánló, programok

Buli-fesztivál egész héten

PP-Eletforma

Ingyenes NYÍLT HÉT indítja a Budapest Park júniusi programözönét június 4-10. között! Budapest legnagyobb szabadtéri szórakozó helye és kulturális közösségi központja, a Park teljes fordulatra kapcsolt, a fogaskerekek olajozottan működnek, a fergeteges programözön elkezdődött! Beindult a buli-fesztivál a Soroksári úti szabadtéri összművészeti kultúrtéren, az 5 látványos helyszínnel működő Budapest Parkban.

Tovább olvasom »
budapest, Idegenvezetői Világnap, ingyenes, kiállítás, programok, városnézés

Az Idegenvezetői Világnapon ingyen csodálhatod Budapestet!

PP-Eletforma

A minden év február utolsó vasárnapján tartott Idegenvezető Világnap immár 11 éves hagyománnyal rendelkezik Budapesten. Idén 9. alkalommal szervezi a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, ill. idegenvezetői ezt a főváros turisztikai életében kiemelkedő eseményt, amelyen idegenvezetőink bemutatják fővárosunk nevezetességeit, közúton, vízen, kerékpáron, valamint sétákon és tematikus vezetéseken keresztül.

Tovább olvasom »
Design Hét Budapest, fesztivál, programajánló, programok

Elkezdődött a Design Hét Budapest!

PP-Eletforma

A Magyar Formatervezési Tanács védnökségével, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, a Magyar Formatervezési Tanács és a Design Terminál közös szervezésében, idén nyolcadik alkalommal kerül sor a Design Hét Budapest fesztiválra. A 2011. szeptember 30. és október 9. között, a főváros egész területén zajló fesztivál 190 partner együttműködésében több mint 100 eseménnyel várja a hazai és a nemzetközi design iránt érdeklődőket.  

Tovább olvasom »
ér, programok, republic, szívbetegség, szívünk napja, szűrés

Szívünk Napja-szűrésekkel, Republic zenekarral

PP-Eletforma

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket szeptember 25-én vasárnap a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány a Városligetben, Budapesten. A Szívünk Napja nevű rendezvényen a szív- és érrendszeri betegségek gyakoriságára, valamint a megelőzés fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. A rendezvényt a Republic zenekar koncertje zárja. 

Tovább olvasom »
bor, borfesztivál, Csík zenekar, fesztivál, programajánló, programok, vidám

Hétvégén is Budavári Borfesztivál

PP-Eletforma

A korábbi években az első napon soha nem tapasztalt látogatói érdeklődéssel nyitotta meg a kapuit a 20. Budavári Borfesztivál. Az időjárás is kedvezett ahhoz, hogy kora estére jókedvű, vidám emberekkel teltek meg a budavári palota teraszai. A Csík Zenekar nyitókoncertjén gombostűnyi szabad hely nem maradt a fesztiválszínpad környékén.

Tovább olvasom »
bio, jóga, programok, vegetáriánus, zöldség

Vegetáriánus Fesztivál, nem csak vegáknak!

PP-Eletforma

2011. augusztus 27-28-a között immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL-t, mely táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, relaxációs- és táncfoglalkozásokat, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, öko és bio szemléletű termékbemutatót kínál – nem csak vegetáriánusoknak!  

Tovább olvasom »
bor, hagyomány, programok, ünnep

Elkezdődött a visszaszámlálás!

PP-Eletforma

Már csak néhányat kell aludni és újra felbolydul a Budai Vár élete, hiszen hamarosan megnyitja kapuit a látogatók előtt a 25. Mesterségek Ünnepe. Közel 800 mester és több mint 80 000 látogató tölti immár hagyományosan a hagyományok jegyében ezt a pár napot. 

Tovább olvasom »
balaton, balatoni borongoló, hajó, nyaralás, programok, utazás

A Balaton, ha nem csak víz

Timar Gigi

Bár a tó vize az elmúlt években sorra kiváló minősítést kapott, és egyre több a homokos szakasszal büszkélkedő partrész is, a Balatonra menni korántsem csak a fürdőzés miatt érdemes.

Tovább olvasom »
hétvége, kultúra, művészet, programok

MNG Extra programsorozat

PP-Eletforma

A Magyar Nemzeti Galéria MNG EXTRA című programsorozata minden hónap első péntekén meghosszabbított nyitva tartással, koncertekkel, tárlatvezetésekkel és kreatív műhellyel várja! 

Tovább olvasom »