program

állatkerti program, élmény, erdő, gyerek, iskola, program

Becsengetnek? Ilyenkor? Igeeeen!

László Márta

Amikor véget ér a tanév a hagyományos iskolákban, akkor kezdődik meg csak igazán az erdőkben. Az erdészeti erdei iskolák hálózata majd  harminc intézményt számlál, ezekben olyan élmények várják a gyerekeket, amelyekre tantermi körülmények között soha nem tehetnének szert.

Tovább olvasom »
egészség, elhízás, fogyókúra, program, Szögeczki Ági

Párjával együtt fogyókúrázik Szögeczki Ági

PP-Eletforma

Majdnem kétszer annyi a magyarországi szív- és érrendszeri betegséggel élők aránya, mint az egész unióban! És nem elhanyagolható diabétesz miatt elhunytak aránya sem! Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO felmérése szerint is, ez a betegség is a legmagasabbak közt van Európában.

Tovább olvasom »
Diósgyőr, kisüzemi sörfőzdék, kóstoló, KSE, program, sör, sörmustra

Ahol a sörben az igazság

László Márta

Megkezdődött a kisüzemi sörfőzdék sörversenye és sörmustrája a Diósgyőri várban. Szombat estig negyven magyar társaság  nyolcvan sörét kóstolhatjuk meg, de színesíti a palettát, hogy idén már hét országból 86 főzde is elküldte több mint 300 sörét a megmérettetésre.

Tovább olvasom »
haiku, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, Magyar–Japán Baráti Társaság, program, Shanghai

Finisszázs haikunappal

László Márta

Április 8-án zár a Sanghay – Shanghai. Párhuzamos eltérések Kelet és Nyugat között című kiállítás, melynek finisszázsát az V. Haikunappal egybekötve ünnepelik meg 7-én, vagyis szombaton.

Tovább olvasom »
csillagpark, euró, fejlesztés, program, Ropolyi-tó, turizmus, Zselic

Pénzt kap a magyar csillagkapu

László Márta

Magyar-horvát határon átnyúló együttműködés keretében fejleszti a SEFAG Zrt. a Zselici Csillagparkot és környezetét. Az erdészeti vállalat és a horvátországi Verőce megye közös pályázatának eredményeképpen összesen 800 ezer eurónyi beruházás készül el a következő másfél évben a Csillagpark és a Ropolyi-tó környékén.

Tovább olvasom »
DoQ, férfi nap, program, tévéműsor

Férfi vagy? Akkor ez a te napod!

László Márta

November 19-én tartják a nemzetközi férfinapot, melynek tiszteletére tematikus műsorkínálattal készül a  DoQ. Vasárnap este 7-től a József: a hallgatag szent című nagyfilmben a nézők megismerhetik Józsefet, aki önfeláldozó magatartással szerette és óvta a családját. Majd 20.00 órától a Gyerekkatonák című film mutatja be a világ legrettenetesebb hadseregét, melyben gyermekkoruktól megfosztott fiatalokat kényszerítenek harcra. Végül 22.00 órától a Veterán bajtársak mutatja be, hogy a bajtársiasság és egymás feltétel nélküli segítése milyen hatással van a fronton harcoló katonák életére.

Tovább olvasom »
koktél, longdrink, program, Szombati Zsolt bartender, Whisky Show

Gumicukor és narancsos csoki a Whisky Shown

László Márta

Meglepetésekkel várja a Whisky Show 2017 vendégeit a két legnagyobb skót whiskymárka. Az október 14-15-én a Corinthia Hotelben megrendezeendő találkozón a The Famous Grouse és a The Macallan magyarországi nagykövete, Szombati Zsolt bartender igazi ínyencségekkel készül a stand látogatói számára.

Tovább olvasom »
fotóművészet, kiállítás, Korniss péter, Magyar Nemzeti Galéria, program, rendkívüli tárlatvezetés, szombat

Rendhagyó tárlatvezetések Korniss Péter kiállításán

László Márta

Nemrég nyílt a Magyar Nemzeti Galériában Korniss Péter fotográfus életmű-kiállítása. A Folyamatos emlékezet című tárlat azokra a sorozatokra koncentrál, amelyek az életmű legfontosabb szellemi ívét adják. A kiállításon bemutatott mintegy 150 mű fél évszázadot fog át: elénk tárják a társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd mindebből saját képi világát megteremtő fotográfus pályáját.

Tovább olvasom »
bál, Balatonfüred, hagyományőrzés, program, reformkor

Párták és menték a főszerepben

László Márta

Ismét visszaidézték a romantikus reformkort Balatonfüreden. Tizenkettedik alkalommal varázsoltak XVIII. századi hangulatot a történelmi városrészben. A helybeliek pedig újra felöltötték korabeli ruháikat, hogy reggeltől estig fotózhassák őket a turisták. Szombaton este pedig így mentek vacsorázni, táncolni a híres Anna-bálok termébe.    

Tovább olvasom »
betegség, filmek, földrengés, katasztrófa, program, tévé

Katasztrofális vasárnapunk lesz!

Krajcsó Judit

Természeti csapások, földrengések, halálos járványok, világvége – gondolatébresztő programkínálattal készül a DoQ ma, szeptember 17-én. A 11 órakor kezdődő tematikus nap középpontjában a természeti és ember okozta katasztrófák állnak.

Tovább olvasom »
hétvége, program, programajánló

Édes hétvége

Kandikó Éva

Hűvösre fordult az idő, de a gasztro programok száma nem csökken, és talán még élvezhetőbbek is, mint a nyári forróságban. A hétvége legnagyszabásúbb eseménye a budapesti Édes Napok Csokoládéünnep, érdemes ellátogatni a Bazilikához.

Tovább olvasom »
balaton, élmény, program, sport, strand, top-listák

Már csak Disneyland hiányzik a Balatonról?

László Márta

Nem szorul fejlesztésre a balatoni programkínálat a nyaralók elsöprő többsége szerint, bár ingyenes koncertekből és gasztrofesztiválokból soha sem elég – derült ki a Szallas.hu friss kutatásából. Az aktív kikapcsolódások közül a kalandparkok a legnépszerűbbek, míg a kihagyhatatlan balatoni kulturális élmények sorában a Tihanyi Bencés Apátság megtekintése végzett az élen. A vendégek egyébként jellemzően 2-5 ezer forintot hajlandóak fejenként fizetni egy strandolást kiváltó élményért.

Tovább olvasom »
augusztus 20, hétvége, program, programajánló

Adjunk még a nyárnak, hisz nincs vége!

Kandikó Éva

Bár az időjósok nem kecsegtetnek bennünket túl jó idővel az augusztus 20-dikai hétvégére, ne törődjünk vele, húzzuk fel az átmeneti kabátot, ha szükséges, és vágjunk neki a gasztroprogramoknak. Mindenképpen érdemes lesz, hisz se szeri, se száma a jobbnál jobb ajánlatoknak.

Tovább olvasom »
Fót, gyermekmentők, lovas terápia, nyári tábor, program, sérült gyerek

Erről tudnod kell… – ez a csodálatos emberek tábora

László Márta

A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is táborokat szervezett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjának terápiás foglalkozásaira járó gyerekeknek. Négy hét alatt összesen 54, különböző típusú sérüléssel élő gyermek vett részt. A 3 és 18 év közötti gyerekek között volt tanulásban akadályozott, autizmussal élő, értelmileg akadályozott, hiperaktív, szorongó, mozgássérült, halmozottan sérült, hallássérült, valamint pszichés problémákkal küzdő gyermek.

Tovább olvasom »
fesztivál, Jászberény, népművészet, program, tánc, vásár, zene

Csángó fesztivál kezdődik holnap! Irány Jászberény!

Krajcsó Judit

Az augusztus 8. és 13. között zajló jászberényi 27. Csángó Fesztiválon komplex képet kaphatnak a látogatók a csángók népművészetéről, miközben más népek hagyományaiba is betekintést lehet majd nyerni. A mintegy színes 60 kulturális eseményen, – köztük moldvai és gyimesi csángók, erdélyi, felvidéki mellett, – magyarországi hagyományőrző csoportok előadásai is szerepelnek.

Tovább olvasom »
Fővárosi Nagycirkusz, július, korcsolya, program

Mi ez? Júliusi koribuli a prondon!

PP-Eletforma

Közkívánatra – júliusban, szombaton esténként szabad a jég – szabad a korcsolyázás a Fővárosi Nagycirkusz jegén! Olyan jól sekerült a Cirkuszok Éjszakája, hogy a rendezők újra várnak! Jó program ebben a melegben!  

Tovább olvasom »
kiállítás, magyarok, program, szobrász, titanic, Weisz Lipót

Rejtélyes magyarok a Titanicon

László Márta

Több mint 100 évvel a Titanic katasztrófája után se tudjuk pontosan, hogy voltak-e honfitársaink, és ha igen, hányan a világhíres óceánjáró fedélzetén, amikor a hajó 1912. április 15-én hajnalban hullámsírba merült. Július 20-án Budapestre érkezik a Titanic kiállítás, amely a katasztrófa magyar vonatkozású titkaira is próbál válaszokat adni.  

Tovább olvasom »
Badacsony, balaton, bor, program, rendezvény

Badacsony Bor7 – borfesztivál, új köntösben

PP-Eletforma

A több évtizedes múltra visszatekintő Badacsony Bor7 rendezvény idén megújult formában várja az érdeklődőket 2017. július 14-30. között a Badacsony Parkban. A fesztivál egyik újítása, hogy a kitelepülő 14 borászat zöme ezúttal a színpadon is bemutatkozik majd esténként.

Tovább olvasom »
Badacsonyi Tekergő, balaton, bor, környezetbarát, kóstoló, program

Hegynek föl a Badacsonyi Tekergő

László Márta

Vízitaxival jöttél? Tekeregj tovább ingyenes buszunkkal! A kikötőtől indulunk, a hegy tetejéig meg sem állunk! Útközben bejárjuk Badacsony legjobb helyeit! Szállj fel a BADACSONYI TEKERGŐre! Nemcsak pompás borok és ételek várnak Rátok, de az a páratlan kilátás a Balatonra! Az egészen káprázatos! Ne hagyd ki! 

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, lakás, otthon, pályázat, program

Már pályázhatunk a nyílászárók cseréjére!

Krajcsó Judit

2017. július 1től lehet jelentkezni az Otthon Melege program aktuális pályázatára. A támogatás nyílászárócserére, hőszigetelésre, napelem vagy napkollektor beépítésére és fűtéskorszerűsítésre fordítható. Úgy tudni, a programban eddig 23 milliárd forintos támogatással mintegy 125 ezer családot értek el, ez pedig az érintetteknek 100 ezer forint fölötti megtakarítást is jelenhet éves szinten.

Tovább olvasom »
balaton, Balaton Sound, fesztivál, program, Zamárdi, zene

Helló, Zamárdi! Szerdától nem alszol!

Krajcsó Judit

Már csak kettőt kell aludni és július 5-én igazi fesztiválőrület lesz Zamárdiban. Mintegy húsz színpadon több mint háromszáz előadó lép fel a Balaton Soundon. Az ötnapos rendezvényen fellépő világsztár dj-k között lesz Kygo, Hardwell, Armin van Buuren, Tiesto, Axwell & Ingrosso és Marshmello.

Tovább olvasom »
Fővárosi Állat- és Növénykert, Kernd András, koncert, nyár, program, sztárok

Hogy kerül a Lövölde tér az Állatkertbe?

László Márta

Kern András koncertjével keződik július 5-én a Zenés Állatkerti Esték elnevezésű koncertsorozat idei évada. Az est vendégei Hernádi Judit és Heilig Gábor lesznek. A szezonnyitó előadást követően egészen augusztus végéig minden szerdán este rendeznek koncertek az Állatkertben. 

Tovább olvasom »
balaton, Duna csatorna, nyár, program, tévéműsor

Idén is közvetítik a nyarat a Balatonról

PP-Eletforma

Harsányi Leventéék a Balatonra költöznek. Június 19-től újra indul a Balatoni Nyár színes tartalommal, sztárvendégekkel és a magyar tenger minden érdekességével. A Duna csatorna délelőtti műsora a hét minden napján jelentkezik majd Kraszkó Zitával, Rátonyi Krisztával, Harsányi Leventével és Vida Péterrel. A műsor sztárséfje a 2017-es évadban ismét Kovács Lázár lesz.

Tovább olvasom »
énekesek, június, koncertek, MÜPA, program, zene

Hey, June! Fesztivállal ünnepeljük a könnyűzenét!

Krajcsó Judit

A könnyűzenét ünnepli a Müpa június 7. és 19. között . A Hey, June! koncertsorozatot  a hazai alternatív színtér alapzenekara, az Európa Kiadó indítja, záróeseményeként 20-án pedig a KFT zenél a nemzeti hangversenyteremben. A fesztiválhangulatot számos együttes és rég em látott énekes fellépése garantálja.

Tovább olvasom »
11. Dísznövény Kiállítás, Növények Napja, Pécs, program, PTE Botanikus Kertje, rócsa

Aki a virágot szereti… nemcsak pécsi lehet

László Márta

A rózsa lesz az idei Dísznövény Kiállítás kiemelt növénye Pécsett, a Botanikus Kertben, amit több egyesület és cég is képvisel, így a szőregi  Rózsahölgyek Rendje, valamint a  Magyar Rózsatársaság lelkes képviselői mellett budapesti, szegedi és kecskeméti cégek is bemutatkoznak. A kiállítás alatt érdekes előadásokat is meghallgathatnak az érdeklődők például a magyar nemesítésű rózsafajtákról. 

Tovább olvasom »
állatvédelem, Felelős Állattartás Napja, program, Rex Kutyaotthon Alapítvány

Nemcsak minden kutya megy a mennybe!

PP-Eletforma

Az idén 25 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány országos szintű összefogást kezdeményez azzal, hogy május 6-án megalapítja a Felelős Állattartás Napját. A neves esemény alkalmából egész napos ingyenes rendezvény, valamint egy látványos rekordkísérlet várja mindazokat, akik szeretnének nyomot hagyni az állatvédelem történelmében.

Tovább olvasom »
divat, hagyomány, IV. Balatonfüred Concours d’Elegance, öreg autók, program, szépségverseny

Az öreg hölgyek látogatása Balatonfüreden

László Márta

Talán maguk a rendezvény ötletgazdái és megvalósítói sem gondolták volna három évvel ezelőtt, hogy a Balatonfüred Concours d’Elegance megrendezésével egy nem csupán közönségcsalogató és látványos, de a város presztízsét is nemzetközi szintre emelő oldtimer szépségversenyt hoznak létre ennyire rövid idő alatt.

Tovább olvasom »
budapest, David Bowie, lemez, program, retro, rock, zene

Holnaptól forgatjuk a lemezeket, a kultikus bakeliteket

Krajcsó Judit

Lemezjátszó címmel egy különleges rendezvénysorozat indul Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben. Havi két alkalommal kultikus albumokat hallgathat meg a nagyközönség bakeliten. Az első alkalommal, április 11-én David Bowie The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars albuma kerül terítékre, és Prieger Zsolt értekezik róla.

Tovább olvasom »
állatok, interaktív, kiállítás, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, program, rejtvények, szünidő, utazás

Kíváncsi vagy mit rejt az óceán sötétje? Gyere, nézd meg!

Krajcsó Judit

Március 18-tól Bűvös óceán címmel új tavaszi kiállítás és játék egy képzeletbeli, tengermélyi utazásra hívja a látogatókat a Mezőgazdasági Múzeumba. Egy különleges tengeralattjáró utasaként sosem látott tengeri tájakat barangolhatnak be az érdeklődők, miközben megtévesztő feladványok és furfangos fejtörők teszik próbára bátorságukat és ügyességüket.

Tovább olvasom »
április, előadás, hipnózis, Hosszú Katinka, lélek, motivációs, program, tréner

Április elseje az ébredés napja lesz!

Krajcsó Judit

Lisa Nichols, a világ egyik legismertebb transzformációs trénere, Marisa Peer, a hipnózis nagymestere és Jeffrey Allen lifecoach tízezer fős közönség előtt mutatkoznak be a Papp László Budapest Sportarénában. Mellettük Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup is inspirációs előadással készülnek a Wake-Up! Day-re.

Tovább olvasom »
Bagdi bella, Boldogságóra, pedagógus, pozitív gondolkodás, program, szülő, Zséda

Zséda hisz a gondolat teremtő erejében

László Márta

Talán a két legfontosabb dolog, amit egy szülő a gyermekének kívánhat: az egészség és a boldogság. A boldogság elérésében a családon kívül hatalmas szerepe van az iskolai, óvodai környezetnek is, amellyel gyakorló édesanyaként Zséda is egyetért. Az énekesnő azt is elárulta, miért tartja lényegesnek, hogy már egészen kis kortól tudatosan rávezessük a gyerekeket a pozitív gondolkodásra.

Tovább olvasom »
Pécs, program, tánc, világbajnokság

Pécs, a tánc új fővárosa!

PP-Eletforma

Magyarország nyerte el a 2016. évi WDSF Standard Táncok Formációs Világbajnokságának rendezési jogát – ez volt az elmúlt hetekben a szakma egyik legnagyobb híre. A rangos eseménynek Pécs városa ad otthont, a rendkívül sokszínű program pedig igazi ínyencségként jelenik meg a decemberi rendezvények sorában.

Tovább olvasom »
felújítás, környezetvédelem, program, szavazás, városszépítés

Segíts a városodnak szépülni! Szavazz!

Krajcsó Judit

Alig több mint 1 hónapunk van arra, hogy leadjuk voksunkat kedvenc vidéki városunk vagy budapesti kerületünk mellett, a MegSzépülAVárosom program keretében. December 15-ig szavazhatunk, hogy melyik helyszínt újítsa fel legközelebb az ÉpítkezemFelújítok csapata!

Tovább olvasom »
apa, család, halak, kislány, Nickleodeon, program, sorozat, sztár, Tropicarium

Igazi cukorfalat Sipos Tomi kislánya! Láttad már?

Krajcsó Judit

Alaposan megváltozott Sipos Tomi élete, amióta megszületett első gyermeke, a most 3 éves Emma. A zenész korábban motorozással, főzéssel, vagy baráti társaságban lazult, most azonban a legtöbb szabadidejét családjával tölti és gyakran szervez apa-lánya napokat is kislányával. Emma nagyon élvezi az apukájával töltött időt, aki igyekszik minél érdekesebb programokra vinni óvodás lányát.

Tovább olvasom »
alkohol, budapest, disznótor, fesztivál, hagyományőrzés, kolbász, program

Végre! Jövő hétvégén kolbászból lesz még a kerítés is!

Krajcsó Judit

Három napig kolbászból  lesz még a kerítés is Budapesten! Harmadjára kerül megrendezésre október 21-23-ig a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Családi programok, folklór műsorok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros fesztiválterületen egész nap neves fellépők szórakoztatják a közönséget 3 színpadon.

Tovább olvasom »
család, iskola, kamaszok, program, szépségápolás, szexuális felvilágosítás

Beavató suli – gátlásos tini lányoknak

Krajcsó Judit

Óriási az érdeklődés arra az idén indult edukációs programra, amelynek fő témája a kamaszkorban bekövetkező változások, beleértve a nővé válást és az ebben a korban jelentkező bőrproblémákat. A 12-13 éves lányok számára kidolgozott Manna Suli tavasszal indult, két hónap alatt 120 iskoláshoz jutott el.

Tovább olvasom »
anya, egészségtudatosság, felkészültség, gyerek, helyzetfelismerés, program

Anya tényleg jobban tudja!

László Márta

Nagyobb részt ma is a nőkre hárulnak a magyar családokban a gyermekgondozással, az egészséggel, betegséggel kapcsolatos teendők. Éppen ezért kiemelten fontos a jövő generáció szempontjából a kisgyermekes anyák egészségértési szintje, azaz hogy mennyire tudnak ilyen kérdésekben és az egészségügyi rendszerben tájékozódni, mennyire képesek megfelelő döntéseket hozni a prevencióval vagy a betegségek kezelésével kapcsolatban.

Tovább olvasom »
bolhapiac, divat, gadrob, Pop UP BaZaar, program, sör, vasárnap

Ha vasárnap, akkor bolhapiac!

László Márta

A bolhapiac, mint vasárnapi programlehetőség hallatán a nőket annyira hozza lázba, mint amennyire a férfiakat felizgatja egy magyar fellépés az olimpián. Ám a legtöbb nő által kedvelt program – a vásárlás – csak első hallásra tűnhet unalmasnak egy férfinek. Jó, ha tudjuk, hogy bizony van egy-két nemcsak csajoknak kitalált börzevásár, amelyen még a sörözés is a program része!

Tovább olvasom »