probléma

gyerek, iskola, probléma, pszichés tünet, szorongás

Mikor és hogyan váltsunk iskolát?

PP-Eletforma

Egy gyermek életében nem csak az iskolakezdés jelenthet nehézséget, hanem az iskolaváltás is. Ezt nagyban meghatározza, hogy milyen okból, és mikor kerül rá sor. A szakember szerint ha nem muszáj, év közben ne váltsunk iskolát…

Tovább olvasom »
gondolkodás, hormonok, lélek, mozgás, probléma, sport, stressz

Hogyan segít a futás a lelki problémákon?

Krajcsó Judit

Van, aki kiordítja, van, aki kifüstöli, megint mások kifutják magukból a napi stresszt. Az tény, hogy a futásnak, mint minden mozgásnak rendkívül sok pozitív hatása van. A hatékony stresszoldás érdekében azonban minőségi futásra kell törekedni, és érdemes pár szempontot betartani. Soroljuk!

Tovább olvasom »
érzelmek, gyűlölet, harag, kapcsolatok, megbocsátás, probléma, újakezdés

Meg tudjuk-e bocsátani a megbocsáthatatlant?

Krajcsó Judit

Meg lehet-e bocsátani a gyermekkori bántalmazást, elhanyagolást? Ha a társunk szerelmet hazudik, vagy a barátunk elárul? Amikor a  hátunk mögött kinevetnek, vagy szemtől szemben megaláznak? Olyan helyzetek ezek, amelyek még a legegészségesebb lelkületű embert is térdre kényszerítik, sebet ejtenek, amely úgy tűnik, sosem fog begyógyulni…

Tovább olvasom »
Belső alkímia, könyv, probléma, spirituális, taoizmus

Belső alkímia: válasz a kérdésekre

PP-Eletforma

Mindenki, aki erre a világra született, problémákkal kell, hogy szembenézzen. A születés nagy megrázkódtatással jár. A családunkkal és a társadalommal együtt élni gyakran igen gyötrelmes. A serdülőkor tele van fájdalommal. A munka nehéz. Miféle módszerekkel gyógyíthatjuk ki magunkat a jelen és a múlt problémáiból?  

Tovább olvasom »
betegség, böfögés, emésztés, leszokás, probléma

Böfögjünk, vagy ne böfögjünk?

PP-Eletforma

Ne böfögj bele mindenbe, ha jót akarsz! – szokták mondani annak, aki idegesítően, okoskodva és kéretlenül beszólogat egy társasági beszélgetésbe. Illetlenség, horkanunk fel méltatlankodva, amikor a kamasz gyerek a kólásüveg meghúzása után hangosan kiereszti a “gázt”, és a családfő a vacsora utáni sörözés közben rákontráz…

Tovább olvasom »
munka, munkanélküli, probléma, stressz

Megkönnyebbülés, ha végre közlik, hogy ki vagy rúgva!

PP-Eletforma

Kedvenc anekdotám jutott eszembe: Kosztolányi Dezsőnek, az író-költőnek állítólag csak egyszer volt tisztességes állása. Nagyjából 2-3 percig. Az ő munkája ugyanis mindig is az éjszakai élethez, a kávéházi világhoz idomult: vagyis délben kelt, köntösben töltötte a napot, és késő délután betelepedve kedvenc törzshelyére kezdetét vette az írás, társasági élet.

Tovább olvasom »
férfiak, probléma, prosztata, szemérem, vizelési inger

Férfiak! Le a szeméremmel!

PP-Eletforma

Ne lapozzanak tovább és ne dugják a fejüket a homokba, mert a prosztata problémák nemcsak a reklámokban szereplő Kovács Józsefeket érintik. Beszéljünk róla és előzzük meg a súlyosabb problémák kialakulását! 

Tovább olvasom »
frigiditás, impotencia, probléma, szexuális, szexuális élet

Nincs impontens férfi, sem frigid nő!

PP-Eletforma

A nemi élet legtöbb zavara nem az egyénben, az egyén alkalmatlanságában, “természetellenes”, szabálytalan érzéseiben rejlik, hanem abban, hogy össze nem illő társak léptek kapcsolatra. Ami az egyik fél számára vonzó, az a másiknak taszító, és szégyelli megcsinálni. Bajt okozhat az is, ha mindkét fél visszahúzódó és a másiktól várja a kezdeményezést.

Tovább olvasom »
dohányzás, leszokás, probléma, segítség, szenvedélybetegség

Leszokás a dohányzásról coaching támogatással

PP-Eletforma

Az utóbbi 50 év egyik legnagyobb problémája a dohányzásról való leszokás. Több száz módszer van, ami segít ebben, mégsem nagyon sikerül leszokni mindenkinek, aki szeretne, illetve nehezen szoknak le azok, akiknek valamilyen úton-módon sikerül. Ez a kérdés most még aktuálisabbá válik, mint eddig, mivel az új jogszabályok már szinte mindenhol tiltják a dohányzást.  

Tovább olvasom »
nyaralás, probléma, segítség, terápia, válás

Váljunk, vagy menjünk inkább nyaralni?

PP-Eletforma

Lehet hogy közhelynek tűnik, de tényleg néha el kell távolodni a problémáktól, az otthontól és a megszokott mókuskeréktől, hogy az egész összképet jobban láthassuk, átértékelhessük életünk kereszteződési pontjait.Ezt fogadták meg Mária és István is.

Tovább olvasom »
gazdag, lélek, probléma, szegénység

Ki a szegény ember? Az a szegény, aki nem tud élni!?

PP-Eletforma

Már a mesékből jól ismerjük a szegény embert. Aki szegény, de becsületes, szegény, de furfangos, szegény, de erős, bátor stb. És a végén elnyeri méltó jutalmát. Az alábbiakban a szegény, de szegény emberről lesz szó. Aki nem nyer el semmit a végén.Ehhez persze tisztáznunk kell, ki a szegény ember.

Tovább olvasom »
erotika, orgazmus, probléma, szexualitás

Nem jutsz a csúcsra? Próbáld ki ezeket!

PP-Eletforma

“Drágám, ma nem megy”. Ki ne ismerné ezt a mondatot, melynek hatására oda az izgalomnak, a romantikának? A férfi talán gyanakodni kezd: vajon nincs-e másik hím a nő életében, aki annyira kifárasztja szexuálisa, hogy már emiatt nem kívánja a szexet? Nos, uraim, mielőtt párjuk mobiltelefonjában és határidőnaplójában kezdenének kutakodni, érdemes elgondolkodni azon, vajon nem valamilyen szexuális zavar okozza az elutasítást?

Tovább olvasom »
alvás, éjszaka, probléma

Elegem van, ki az ágyamból!

PP-Eletforma

Hallott már olyat, hogy egy kapcsolat azért ment tönkre, mert az egyik fél őrülten horkol? Banálisan hangzik, de az éjszakai zaklatott alvás olyan kimerítő lehet, hogy nappali vitákhoz, veszekedésekhez vezethet. Ilyenkor következik – jobb esetben – a külön szoba, vagy az alvásklinika. Rosszabban a szakítás.

Tovább olvasom »
erőszak, férfi, kapcsolat, május, nő, probléma, szex

Brutális! Már a férfi is csak verve jó…?

PP-Eletforma

Egy napokban napvilágot látott amerikai felmérés szerint: tíz férfiból három szenvedett már partnerének fizikai vagy lelki bántalmazásától. Akárcsak a nők elleni családi erőszaknál, a bántalmazás jellemzően nem egyszeri eset, viszont kevésbé súlyos erőszakkal jár.

Tovább olvasom »
nő, probléma, szépség, táplálkozás

Felejtsd el ezt a napot!

PP-Eletforma

10 nőből 9 rendszeresen tart „hájnapot”, a legtöbb pedig elégedetlen a testével – állítja egy tanulmány. A felmérést két melbourne-i egyetem végezte, és sivár képet festenek azokról a nőkről, akik nem szeretnek tükörbe nézni.

Tovább olvasom »
bor, probléma, tavasz

Bőrünk nehezen felejt!

PP-Eletforma

Nagy lendülettel vetettük bele magunkat a korai nyár és napsütés örömeibe. Azt azonban tudnunk kell, hogy a tavaszi napsugarak is okozhatnak bőrpirosodást, leégést, ezért nagyon fontos, hogy már most használjuk a bőrünk védelmére szolgáló fényvédő szereket.

Tovább olvasom »
egészség, probléma, vitamin

Csodaszer vagy méreg a B17 vitamin?

PP-Eletforma

A rák diagnózis a betegek számára legtöbbször a halálos betegség szinonimájaként jelenik meg, holott ma már számos gyógymód létezik a daganatos betegségek ellen. Ezek lehetnek bevált, az orvosi szakmában alkalmazott kezelések, és lehetnek természetes eredetű gyógyhatású készítmények.

Tovább olvasom »
gyerek, lélek, probléma, szülő

Segélykiáltások gyermekeinktől

PP-Eletforma

A gyermek szokásostól eltérő, furcsa viselkedése egyfajta segélykiáltás. Ennél a pontnál a legtöbb esetben szakember segítségét kéri a szülő. Hatalmas felelősség annak megállapítása, hogy a gyermek milyen súlyos pszichés problémákkal küzd, és azt milyen kezeléssel és terápiával lehet gyógyítani.

Tovább olvasom »