póréhagyma

darált hús, egytálétel, kaliforniai paprika, pite, póréhagyma

Póréhagymás húsos pite

Hegyvári Zoltán

A múltkori pitekészítésem kapcsán kis családom jelezte, hogy meg kellene ismételnem a projektet, de most nemcsak egyet, hanem egyből háromat kellene megsütnöm. Esztikémnek már előre szóltam, hogy valamit variálni fogok az ízesítésen, bár Ő azt szerette volna, hogy egy az egyben a múltkori recept alapján dolgozzak – de hát az már nem én lennék, mert nekem mindig valamit kísérleteznem kell… Most úgy döntöttem, hogy a póréhagyma és a kaliforniai paprika lesz a hús mellett a fő összetevő, de lássuk a részleteket.

Tovább olvasom »
édesburgonya, őszi ízek, póréhagyma, pulykamell, sütő, zsálya

Almás-édesburgonyás pulykamell

László Márta

Ha a klasszikus őszi gyümölcspárosításra szavazunk, könnyű dolgunk van. Elég egy tepsiben összesütni a húst és a köréje halmozott terméseket, máris kész a vasárnapi ebéd! Mindkét gyümölcs rostban, vitaminban gazdag, és távol tartja tőlünk a megfázásos betegségeket. Dossó Gabi recetje nálad is nyerő lesz!

Tovább olvasom »
angol reggeli, póréhagyma, reggeli, szendvics, tojás, tonhalkonzerv

Tojásos tonhalkrém

Hegyvári Zoltán

Egyre gyakrabban előforduló reggeli fogás nálam a tonhal – azt hiszem kezdek egy kicsit rákattani. A múltkor a szlovéniai síelésünk során is megleptem vele a családot az egyik reggel, most pedig egy tojásos verziót próbáltam ki. Eszter – a nejem – szerint ez az utolsó volt eddig a legjobb kreáció, úgyhogy egyelőre ez lesz a sztenderd változat – állítja az egri húsimádó.

Tovább olvasom »
csirke, fehérbor, kínai konyha, kukoricaliszt, póréhagyma

Kínai csirkemell póréhagymával

László Márta

Már akkor szerettem a távol-keleti konyhát, amikor csak egymásnak küldözgetett receptes füzetekből ismerkedtem vele. Majd úgy hozta az élet, hogy ott tölthettem fél évet, és több ország gasztronómiai különlegességeit is végigkóstolhattam! Ma már nálunk is kapható szinte minden fűszer vagy alapanyag, azért néhány receptet némileg – úgymond – magyarosítottam -. Íme itt egy remekül sikerült példány! 

Tovább olvasom »
krémsajt, kukorica, ősz, póréhagyma

Póréhagymás kukoricaleves

Kandikó Éva

A kukorica nem csak főzve, leszemezgetve a csőről finom, leves is készülhet belőle, nem túl karakteres íze mellé választhatunk egyéb zöldségeket is, mint esetünkben a póréhagymát. Igazi melengető, őszi leves.

Tovább olvasom »
borsó, csirkemell, gomba, paprika, póréhagyma, rizs

Tavaszi csirkemell

Kandikó Éva

Amikor már szinte minden tavaszi, nyári zöldség megtalálható a piacokon, isteni dolgunk van, csak válogatni kell a jobbnál jobb receptekből, hogy mit is főzzünk. Ez a csirke étel egyszerű, ízletes, hamar elkészül, nem kell egész délután a konyhában állnunk, mégis hamisítatlan nyári ízeket élvezhetünk.

Tovább olvasom »
fasírt, póréhagyma

Sütőben sült póréhagyma fasírt

bulkshop.hu

Olcsó, ízletes, sokoldalúan használható, több módon, gluténmentesen is elkészíthető, vegán táplálkozásba is beilleszthető fasírtokat készítettünk póréhagymából. Ehető zsömlében, kenyérszeletek között burgerként, főzelékekhez vagy más garnirunghoz feltétként, jó kiegészítője egy hatalmas salátaételnek.

Tovább olvasom »
alaplé, brokkoli, póréhagyma, répa, sárgarépa

Brokkoli-sárgarépa leves

Hegyvári Zoltán

Úgy terveztem, hogy nemcsak a brokkoli, hanem a friss sárgarépa is domináns lesz a levesben, ami kicsit legyen krémes is, meg nem is. Elképzelésem egyik fontos alkotóeleme a póréhagyma lett, ami megadta az üde tavasz ízt, a másik fontos ízesítő pedig a citrom lett.

Tovább olvasom »
ásványi anyagok, brokkoli, kukorica, póréhagyma, szezámmag

Szezámmagos saláta

Kandikó Éva

Amilyen aprócskák a szezámmag magjai, élettani hatásuk annál jelentősebb. Kalciumban különösen gazdag, de más ásványi anyagoknak, így például káliumnak, foszfornak, magnéziumnak, vasnak is bőséges forrása.

Tovább olvasom »
gépsonka, kukorica, kukoricaliszt, póréhagyma

Kukoricaleves

majomkenyer.hu

Nyáron, amikor van friss kukorica, készítsük abból, a többi időszakban megfelel a konzerv is. Bátran ízesítsük úgy, ahogyan szeretjük, lehet kicsit csípős, fűszeres, az is nagyon jól áll a kukoricának.

Tovább olvasom »
chili, csípős, krémleves, kukorica, póréhagyma, tejszín

Chilis kukoricakrémleves tortillával

Kandikó Éva

A krémlevesek kedvelőjeként most egy fűszeres kukorica krémlevest készítettem. Tartalmas, kiadós levesről van szó, remek választás lehet például vacsorára, kiegészítve egy kis ropogós tortilla chipsszel, vagy ha igazán bírod az erőset, még egy kis chilit tehetsz bele tálaláskor is.

Tovább olvasom »
brokkoli, fokhagyma, leves, póréhagyma, sárgarépa

Brokkolis, sárgarépás leves

Hegyvári Zoltán

Úgy érzem, hogy a brokkoli egy kicsit méltánytalanul háttérbe szorult zöldségfélénk, ami talán a régi menzai beidegződéseknek köszönhető. Mi nagyon szeretjük, úgyhogy amikor a zöldségesnél a kezembe került, már tudtam is, hogy mi lesz belőle.

Tovább olvasom »
muffin, póréhagyma, sajt, sonka, sós muffin

Sós muffin tízóraira

Kandikó Éva

Ki mondta, hogy a muffin csak édes lehet? Elkészíthetjük sósan is, így szaftosabb húsok remek kísérője lehet, de könnyen magunkkal vihetünk néhányat belőle munkahelyi ebédnek, tízórainak.

Tovább olvasom »
cheddar, gomba, póréhagyma, répa, rétes, rétes tészta, sós rétes, zöldség

Zöldséges rétes

Kandikó Éva

Az édes réteseket mindenki ismeri és szereti, de próbálták már a zöldséggel töltötteket? Tehetnek bele brokkolit, spenótot, póréhagymát, gombát, szaporíthatják a tölteléket túróval, sajttal.

Tovább olvasom »
burgonya, leves, német burgonyaleves, petrezselyem, póréhagyma, sárgarépa, zeller

Német burgonyaleves

Kandikó Éva

Remek élmény volt 1800 méter magasan, egy hüttében kanalazni ezt a forró, tartalmas levest, de nem volt kevésbé jó az sem, amikor elkészítettem a saját konyhámban. A németek tudnak valamit, ha krumpliról van szó, az egyszer biztos!

Tovább olvasom »
bazsalikom, leveles tészta, mozzarella, paprika, póréhagyma, újhagyma

Póréhagyma torta

Kandikó Éva

Mindig jó, ha tartunk a hűtőben leveles tésztát, számtalan varázslatos ételt rittyenthetünk belőle igen rövid idő alatt. Választhatunk a friss tészta és a fagyasztott között, nyilván mindkettő jó, a frissel azonnal lehet dolgozni, viszont a mirelit hónapokig eltartható.

Tovább olvasom »
csirke, omlós tészta, pite, póréhagyma, rozmaring, ünnepi

Csirkés, póréhagymás pite

Kandikó Éva

Ez a recept alkalmas bármilyen ünnepi étkezést bearanyozni, és nem elég, hogy igazán látványos, ráadásul nagyon finom, és valójában elkészíteni sem nagyon macerás. A tésztát elkészíti helyettünk egy okos kis robotgép, a töltelékkel sincs sok gond, a sütő pedig elvégzi az utolsó simításokat.

Tovább olvasom »
fokhagyma, leves, póréhagyma, rozmaring, tejszín, vöröshagyma

Pórékrémleves

Kandikó Éva

Már nem emlékszem, hogyan lett nálunk ez A Kedvenc Leves, talán egy karácsony előtti teszetoszáskodásom eredménye lett, és aztán úgy maradtunk. Évekig minden karácsonykor és minden családi ünnepen ezt kellett asztalra adni, néha legörbülő szájjal kérleltem a többieket, hadd főzzek inkább más levest, de nemigen engedtek a póréból.

Tovább olvasom »
póréhagyma, saláta, szardínia, vacsora

Szardíniás tálam estére

László Márta

Sokaknak biztosan egy mediterrán est jut eszükbe erről a remekbe szabott kis receptről. Az egészet úgy találtam ki egy este, hogy konkrétan csak ennyi hozzávaló volt itthon. Összedobtam, és nagy sikere volt. Halat enni pedig nemcsak egészséges, hanem valami isteni!  

Tovább olvasom »
körözött, liptói, póréhagyma, snidling, túró, uzsonna

Friss tavaszi körözöttem uzsira

László Márta

Gyerekkorom óta szeretem ezt a nagyon finom, egyszerű, de mindig izgis uzsonnát. Ez az, amit mindenki másként csinál. Van, aki a tehéntúróból többet kever bele, mások csak snidlinggel készítik, megint mások a köménymagot hagyják el. Ez a variáció – biokertészemnek köszönhetően – csupa friss anyagból készült! Valami isteni!

Tovább olvasom »
kínai recept, póréhagyma, sárgarépa, sertéskaraj, ünnepi különlegesség

Ötfűszeres kínai csoda!

László Márta

Kínában az étkezések az élet legkiválóbb pillanatait igyekeznek bearanyozni! Így vált a gasztronómia is óriási kinccsé az évszázadok alatt! A most következő recept egyik alkotóeleme a póréhagyma, ami önmagában is remek! Annak sem csípi a szemét, aki a hazai vöröshagymába belehal – szeletelés közben! Gyors, mutatós és nagyon finom!

Tovább olvasom »
pite, póréhagyma, réteslap

Póréhagymás macedón pite

Krajcsó Judit

Macedón szomszédaink kedvelt pitéje, ami a náluk oly annyira közkedvelt réteslapból készül. Ez a zöldséges finomság, akár egy finom ragu társa is lehet egy hétköznapi vacsorán. No és a böjti időszakra is tökéletes!

Tovább olvasom »
gasztronómia, leves, póréhagyma, recept

Márti varázslatos póréhagyma krémlevese

László Márta

Ez volt az első francia leves, amit  hosszú évekkel ezelőtt kóstoltam, de már akkor nagyon ízlett. Azóta számtalan formáját kipróbáltam a hagymalevesnek, de bátran mondhatom, mind isteni volt. Nos, most itt a legegyszerűbb változat! Nem bánod meg, ha kipróbálod!

Tovább olvasom »
csirke, póréhagyma, receptverseny

Póréhagymás csirke

PP-Eletforma

A hagymát sokféle módon párosíthatjuk a húsokkal, ez a recept egy különleges módszert mutat be. A póréval töltött csirkemell gyors és tápláló vacsora lehet, beküldője szerint sok férfi szívet megdobogtat. Érdemes hát kipróbálni!

Tovább olvasom »