Facebook hozzászólás
731

Póréhagyma torta

Mindig jó, ha tartunk a hűtőben leveles tésztát, számtalan varázslatos ételt rittyenthetünk belőle igen rövid idő alatt. Választhatunk a friss tészta és a fagyasztott között, nyilván mindkettő jó, a frissel azonnal lehet dolgozni, viszont a mirelit hónapokig eltartható.

Póréhagyma torta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
egy csomag mirelit vagy friss, csomagolt
leveles tészta ízlés szerinti darabokra, formákra vágva
1 póréhagyma
1 csomag újhagyma
1 kisebb piros kápia paprika
1 kisebb cukkini
1 csomag mini mozzarella
néhány karika kolbász
néhány szem koktél paradicsom
egy kevés tejföl
oregano
kakukkfű
bazsalikom levelek
olívaolaj

Elkészítés:A tésztát kerekre nyújtottam, kibéleltem vele egy 24 cm-es piteformát. Az alját villával megszúrkáltam. A mélyedést megkentem tejföllel. Belehalmoztam a tölteléket, amit úgy készítettem el, hogy egy kevés olajon megdinszteltem a hagymákat, a paprikát és a cukkinit, fűszereztem az oreganóval, kakukkfűvel, sóztam, borsoztam, némelyikbe vékony karika kolbász is került, és a félbe vágott paradicsomokat is beleültettem a töltelékbe, amit nem kell puhára párolni teljesen. 180 fokos sütőben sütöttem úgy 10 percig a lepényt, majd kihúztam a tepsit a sütőből, és a félbe vágott sajtokat elosztottam a tészták tetején. Adtam neki még öt percet. Friss bazsalikom levelekkel díszítettem.

Keszthelyi, békéscsabai és gyulai receptek
Sokan megnyalják mind a tíz ujjukat, amikor jól lakottan felállnak a vidéken élő nagyi asztalától. Minden tájnak megvannak a jellegzetes ízei, ételei. Ezúttal keszthelyi, békéscsabai és gyulai recepteket gyűjtöttünk össze.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!