porc

fájdalom, izom, izület, kopás, porc, térd

11 fontos tipp térdfájdalomra

PP-Eletforma

A térdünk számos akut és krónikus ok miatt fájhat, megsérülhet, kophat benne a porc. Dr. Páll Zoltán, a Budai Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos számos hasznos tanáccsal szolgál, amelyekkel kezelhető, kivédhető a fájdalom.  

Tovább olvasom »
hátfájás, izom, izület, porc, vállfájdalom

Tudta? Ezért fáj a háta felső része

PP-Eletforma

A derékfájás mellett igen gyakori probléma a hát felső szakaszának fájdalma, amelyhez gyakran kapcsolódik a váll- és nyakfájdalom is. Az okok igen szerteágazóak,de akár akut, akár krónikus fájdalomról van szó, orvosi segítséggel szinte szó szerint nagy teher kerülhet le a vállunkról.

Tovább olvasom »
fájdalom, hialuronsav injekció, izület, kopás, porc, porcleválás

Levált vagy csak kopik?

PP-Eletforma

A térd fájdalma kialakulhat lassan, évek alatt és akár egy rossz mozdulat következményeképpen is. Dr. Páll Zoltán, a Budai Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos a porcleválás és porckopás közti különbségekre hívta fel a figyelmet.

Tovább olvasom »
csusza, porc, szalonna, tejföl, túró

Túrós csusza Éva módra

Kandikó Éva

Klasszikus magyar recept, külföldön bajos is elkészíteni, mert a legtöbb környező országban nem készítik azt a fajta túrót, amit mi, magyarok. Legjobb, ha nem a kifőtt tésztára tesszük a hideg túrót és tejfölt.

Tovább olvasom »
egészség, porc, zsibbadás

Zsibbad a lábad ülés közben? Porckorongsérv is lehet!

PP-Eletforma

Mindenkivel előfordul olykor, hogy ülés közben elzsibbadnak a végtagjai. Ám ha ez a kellemetlen tünet ugyanazon a területen rendszeresen előfordul, érdemes utánajárni a problémának, mivel akár porckorongsérv jele is lehet. Most az állapot kialakulásáról és kezelési módszereiről beszél orvos szakértőnk.

Tovább olvasom »