pikkelysömör

Biológiai terápia, bor, ekcéma, pikkelysömör

Ez a testünk 10-15 %-a

PP-Eletforma

Bőrünk számos hatásnak van kitéve, télen könnyen kiszáradhat, nyáron pedig fontos megóvnunk a napsugarak káros hatásaitól. Vannak azonban olyan problémák, amelyeket nem tudunk elkerülni, így kialakulásuk után fontos a megfelelő kezelés betartása. A két leggyakoribb bőrproblémáról szól a WEBBeteg.hu összefoglalója.

Tovább olvasom »
boldogság, bor, globális felmérés, pikkelysömör

Élhetnek boldogan a pikkelysömörösök?

PP-Eletforma

Globális boldogságfelmérést készített a LEO Innovációs Laboratórium, a LEO Pharma független szervezete, mely szerint a magányosság és az orvosokba vetett bizalom erősen összefügg a pikkelysömörösök boldogságérzetével. A kutatás alapján a psoriasissal élők a latin-amerikai országokban a legboldogabbak. Magyarországon a „Tegyünk együtt az egészséges bőrért!” rendezvény keretében mutatták be a vizsgálat eredményeit.

Tovább olvasom »
Krafiáth Orsolya, pikkelysömör, rendezvény, tanácsadás

Karafiáth Orsolya: Nem vagyok leprás!

László Márta

Egészségesként sokan el sem tudják képzelni, mennyi megláztatás éri a pikkelysömörrel élőket. Folyamatos külső és belső kontroll szükséges ahhoz, hogy túléljék a hétköznapokat. A LEO Pharma a Pikkelysömör Világnapja alkalmából 2017. november 11-én szeretettel várnak minden érdeklődőt Budapesten a Tegyünk együtt az egészséges bőrért rendezvényre, ahol a pikkelysömörrel érintetteket hasznos tanácsokkal látják el bőrgyógyász, dietetikus, gyógytornász és gyógyszerész szakemberek. A rendezvény ingyenes, de regisztrálni kell! 

Tovább olvasom »
bőrápolás, bőrbetegség, édesvízi doktorhal, Garra Rufa, halkozmetika, hámsejtek, pikkelysömör

Gyógyító halkozmetika

László Márta

Ma még csak alternatív bőrápolásnak tekintik a halkozmetikát nálunk, pedig már Nagy Sándor óta ismert a létező legtermészetesebb megoldás! A varázslat nem más, mint sok-sok kis édesvízi doktorhal, amelyek gyengéden lecsipegetik rólad az elhalt hámsejteket. Igen hatásos, és nagyon kellemes!

Tovább olvasom »
arcápolás, kén, kozmetikus, óvatosság, pikkelysömör

Pikkelysömörrel a kozmetikusnál

PP-Eletforma

Gyakran jelennek meg a fejbőrön a pikkelysömör tünetei. Láthatók a hajas fejbőr és a homlok határán, de érinthetik a fülkagyló, a külső hallójárat területét is. A pikkelysömörös bőr kozmetikai kezelése ezért speciális hatóanyagokat és különös gondosságot igényel, de nem nem fertőz!

Tovább olvasom »
Holt-tenger, kezelés, napfény, pikkelysömör, só, sport

Hitek és tévhitek a pikkelysömör kezeléséről

PP-Eletforma

A pikkelysömör vörös, hámló plakkokkal jelentkező krónikus bőrbetegség. A tünetek a teljes testen előfordulhatnak, de főként a hajas fejbőr, a térd, könyök és körmök érintettek. A kezelés élethosszig tartó odafigyelést igényel, így fontos, hogy a betegek ismerjék a terápiával kapcsolatos tényeket és gyakori tévedéseket.

Tovább olvasom »
alkohol, gyógyszer, napfény, pikkelysömör, tüszős mandulagyulladás

5 dolog, ami rontja a pikkelysömör tüneteit

PP-Eletforma

Hazánkban megközelítőleg kétszázezer beteget érint a  pikkelysömör, a bőr gyulladásos hámlását okozó bőrbetegség. A vörös, vaskos, pikkelyes foltok elsősorban a könyöknél, a térdeken, a hajas fejbőrön jelentkeznek, de a betegség a körmökön és az ízületeknél is elváltozásokat okozhat. A pikkelysömör nem gyógyítható, de megfelelő kezeléssel jól kontrollálható, tünetmentes állapotban is tartható. Bizonyos körülmények esetén a tünetek fellángolhatnak, ezeket érdemes megelőzni, vagy mielőbb kezelni.

Tovább olvasom »
bőrbetegség, egészséges táplálkozás, pikkelysömör

Pikkelysömör, mi lesz veled a nyáron?

PP-Eletforma

Ha jellegzetesen vörös, vaskos kiütések jelennek meg a könyöködön, térdeden és a hajas fejbőrön, akkor bizony a pikkelysömör támadott meg. A nyári időszakban még látványosabbak a jellegzetes tünetek. Hogyan szabadulhatunk meg tőlük? Bőrgyógyász tanácsai következnek!

Tovább olvasom »
Holt-tengeri só, napfény, pikkelysömör

Tévhitek és fontos tudnivalók a pikkelysömörről

PP-Eletforma

A pikkelysömör vörös, hámló plakkokkal jelentkező krónikus bőrbetegség. A tünetek a teljes testen előfordulhatnak, de főként a hajas fejbőr, a térd, a könyök és a körmök érintettek. A kezelés élethosszig tartó odafigyelést igényel, így fontos, hogy a betegek ismerjék a terápiával kapcsolatos tényeket és gyakori tévedéseket.

Tovább olvasom »
Biológiai terápia, pikkelysömör, pszoriázis

Biológiai terápiával a pikkelysömör ellen!

PP-Eletforma

Sok napsütés, melegebb idő, lengébb öltözet. Gondolnánk, hogy vannak olyanok, akik számára ez az időszak egyet jelent azzal, hogy most láthatóvá válik, amit eddig takartak és szégyelltek? Hazánkban jelenleg 150–200 ezer beteg szenved a látványos bőrtünetekkel járó pikkelysömörtől. A betegség a kívülállókban gyakran kelt visszatetszést, sőt fertőzéstől való félelmet, pedig a betegség nem fertőző. Május végén elindul egy országos felvilágosító túra, amely érinti azt a hét vidéki várost, ahol – Budapesten kívül – megtalálhatók a pikkelysömör kezelését hatékonyan biztosító biológiai terápiás centrumok. A betegség, bár nem gyógyítható, de teljesen tünetmentesíthető. Gondolnánk, hogy Britney Spears, Kim Kardashian vagy Leann Rimes is szenved a pikkelysömörtől? Ahogy ezek a gyönyörű nők képesek teljes és tünetmentes életet élni, úgy ez mindenki számára adott lehetőség. A biológiai terápia ingyenes, és nem kell hozzá beutaló.

Tovább olvasom »
hidratálás, kakaóvaj, pikkelysömör

Kakaóvaj, az istenek eledele és a bőr tápszere

PP-Eletforma
A kakaóvaj a kakaóbab feldolgozásából jön létre, ez utóbbi a Theobroma cacao nevű fa gyümölcsének magja, ami azt jelenti: „az istenek eledele”. A kakaóbabból először kakaómasszát, majd azt kipréselve kakaóvajat nyernek. A kakaóvajnak magas E-vitamintartalma van, a bőrnek hosszan tartó hidratálást biztosít. Polifenolokat tartalmaz, melyek megakadályozzák a szabad gyökök kialakulását, továbbá sebgyógyulást elősegítő hatással rendelkezik, így ekcéma és pikkelysömör gyógyítására is ajánlott.
Tovább olvasom »
bőrbetegség, pikkelysömör, psoriasis

Meglepő dolgok a pikkelysömörről…

PP-Eletforma

Krónikus bőrbetegség, kialakulásában fontos szerepet játszik az öröklődés. Férfiakat, vagy nőket érint inkább? Járhat egyéb problémákkal, mi köze például a diabéteszhez? A pikkelysömörrel kapcsolatos kérdéseinkre dr. Vincze Ildikó, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa felelt.

Tovább olvasom »
bioterápia, bőrbetegség, infúzió, krónikus, pikkelysömör

Biológiai terápia pikkelysömör betegségben szenvedőknek

PP-Eletforma

A pikkelysömör krónikus gyulladásos, az egész szervezetet érintő betegség, mely elsősorban a bőrön okoz látható tüneteket. A betegség igen gyakori, hazánkban mintegy 200 000 ember szenved tőle. A DE OEC Bőrgyógyászati Klinikáján most megnyíló Bioszféra szobában a betegek a járóbeteg szakrendelésen nemzetközi színvonalon, betegbarát környezetben kapják meg a rendszeres infúziós kezeléseket. 

Tovább olvasom »
bor, gyógyíthatatlan, pikkelysömör, psoriasis

Összefogás a pikkelysömörös betegekért!

PP-Eletforma

Befejeződött a Magyar Dermatológiai Társulat (MDT) által életre hívott „Kampány a pikkelysömörös betegekért” elnevezésű társadalmi célú kezdeményezés. A bőrgyógyászok remélik, hogy a kampány hatására egyre több emberben tudatosult, hogy a betegség nem fertőző, és hogy a psoriasisos embereknek is sikerül erőt és reményt adni a pikkelysömör elleni harchoz. 

Tovább olvasom »
gyógyíthatatlan, pikkelysömör, sejt, túlsúly

A pikkelysömör és a túlsúly kapcsolata

PP-Eletforma

Egy nemrégiben megjelent tanulmányban a pikkelysömör és a metabolikus szindróma elemeinek összefüggéseit vizsgálták. Az elhízás, a magas vérnyomás, a koleszterinszint, és a cukorbetegség szempontjából elemezték a betegek állapotát, és érdekes eredmények születtek. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa a betegség egyéb jellemzőiről is beszélt.  

Tovább olvasom »
bor, pikkelysömör, psoriasis

Amit a pikkelysömörről tudni kell!

PP-Eletforma

A psoriasis vulgaris, magyar nevén pikkelysömör, gyakran előforduló bőrgyógyászati kórkép, melynek különböző súlyosságú formái ismertek. Enyhe esetben csak néhány, elszórt kiütés látható a testen, de vannak olyanok, akiknél a test több mint felét, vagy akár a teljes testfelszínt is beboríthatják a hámló kiütések. A bőrtünetek viszketnek, pszichésen zavarják a beteg mindennapjait, kezelésük időigényes, kellemetlen lehet, valamint súlyos roncsoló ízületi- és körömtünetek kísérhetik a bőr érintettségét. Ezek alapján a pikkelysömör jelentős életminőség-romlást okozhat az érintett betegnél. 

Tovább olvasom »
bor, pikkelysömör, psoriasis

A psoriasis nem fertőző betegség!

PP-Eletforma

Október 29-én, a Pikkelysömör Világnapon (World Psoriasis Day), a világ minden táján az általánosnál nagyobb figyelem irányul a psoriasisos betegekre. A Magyar Dermatológiai Társulat (MDT), az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is csatlakozik a Psoriasis Világnap rendezvényeihez. 

Tovább olvasom »
egészség, kamasz, pikkelysömör, psoriasis, szépség

Ne nézz rám! Pikkelysömöröm van!

PP-Eletforma

Előfordulhat, hogy a kamasz depressziós lesz, mert a pikkelysömöre kikezdi az önbecsülését. Normális, ha a tünetek megjelenésekor a fiatal összezavarodik, elkeseredik, vagy dühös lesz, hiszen nem könnyű feldolgozni, ami a testével történik.

Tovább olvasom »
betegség, pikkelysömör, psoriasis

Psoriasis Világnap-125 millió beteg üzenetei

PP-Eletforma

A Psoriasis Világnapján a szervezők világszerte azt kívánják eljuttatni a közösséghez legfontosabb üzenetként, hogy a pikkelysömör a szervezet egészét érintő betegség, nem pedig kozmetikai rendellenesség. Tudatosítani kívánják, hogy a pikkelysömör nem fertőző, a pikkelysömörben szenvedő 125 millió beteg szavát meg kell hallgatni, részükre biztosítani kell a megfelelő kezelést.

Tovább olvasom »