piac

balaton, befektetés, ingatlan, luxus, nyaraló, piac

Balatoni nyaralóra vágysz? Ennyit kell spórolnod!

László Márta

Magyarország második legdrágább ingatlanpiaca a főváros után a Balaton környéke. Mind a hazai, mind a külföldi befektetők körében közkedvelt hely. Az új- és a használt lakás piaca egyaránt pörög, és bár intenzitása messze elmarad a főváros kedvelt kerületeiben tapasztalttól, Budapest külső kerületeivel felveszi a versenyt – derül ki egy friss elemzéséből.

Tovább olvasom »
borsó, piac, tavasz, zöldborsó

Zöld gyöngysor a tavasz nyakán

Kandikó Éva

Kétségtelenül a tavasz és a kora nyár szupersztárja a zöldborsó, május végétől élvezhetjük az édes szemeket, és szezonjában együnk belőle annyit, amennyit csak lehetséges, hiszen egy teljes évet kell várnunk az újabb randevúra.

Tovább olvasom »
friss, fűszernövény, piac, tárolás, zöldfűszer

Friss fűszer, zöld fűszer

Kandikó Éva

Kedvenc hétvégi tevékenységem a piacra járás. No főleg április és október között, mert akkor van értelme piacolni, télen inkább csak kötelesség, mert olyankor a választék nem túl szívderítő. 

Tovább olvasom »
eper, hazai, piac, primőr, tavasz

Eper, te drága!

Kandikó Éva

Az igazi tavasz megérkezését az jelzi, amikor megjelennek az illatos, édes eprek a piacokon. Persze ilyenkor nem szabadföldi az eper, de attól még lehet nagyon finom. A spanyol és görög importból származók más textúrájúak, mint amihez a magyar ízlés szokott, sokkal kevésbé lédúsak, mint a hazai, és annak ellenére ajánljuk inkább a magyart, hogy ilyenkor jóval drágább, mint a nagy mennyiségben beözönlő külföldi gyümölcs.

Tovább olvasom »
divat, Fény Utcai Piac, frissesség, piac, Széll Tamás

Trendi lett nálunk a piac!

László Márta

A fiatalok inkább főznek, és szeretik a piacon beszerezni a hozzávalókat, viszont kevéssé fine dining, és nem is gyorsétterem pártiak. A zöldség és gyümölcs népszerűbb, mint az édesség, és ha nem lenne a közelükben szupermarket, akkor a többségük piacra járna – derül ki a Fény Utcai Piac legfrissebb online kutatásából.

Tovább olvasom »
Belváros, hétvége, Kazinczy utca, piac, Szimpla Piac, vasárnap

A piac, ami nem szimpla

Kandikó Éva

Nem ismerek egyetlen olyan helyet sem Budapest belvárosában, amelyik ilyen leleményesen használná ki a hely adta lehetőségeket, mint a Szimpla Kert/Szimpla Piac. Vasárnaponként megtelik a ház kézműves sajtokat, füstölt árut, lekvárt, mézet áruló termelőkkel, no meg a törzsközönséget alkotó, visszatérő vásárlókkal. Ha még nem jártál ott, feltétlenül megér egy sétát!

Tovább olvasom »
burgonya, burgonyás recept, főzés, piac, rendelet, termék, vásárlás

Krumplis ábécéskönyv

PP-Eletforma

Szeptember elseje óta mind a csomagoltan, mind az ömlesztve árult étkezési burgonyáknál kötelező alkalmazni az új jelölési előírásokat. A jövőben többek között nem csak a fajtáról és a származási országról, hanem a jellemző főzési típusról is tájékozódhatnak a vásárlók.

Tovább olvasom »
Délkelet-Ázsia, kirándulás, látványosság, piac, turizmus, utazás

Thaiföld mesebeli látványossága az úszópiac

PP-Eletforma

Míg Hollandiában az úszó ház, Velencében pedig a gondola a divat és turistacsodálat tárgya, addig Délkelet-Ázsiában az úszó piac. Számuk ugyan mára – a korábbi több százhoz képest – alaposan lecsökkent, a látvány, az élmény és a gazdag kínálat miatt mindenképp érdemes felvenni a bakancslistára.

Tovább olvasom »
165 év, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, család, kézművesfoglalkozás, Múltidéző Piactér, piac, szórakozás

Múlt idéző piactér – úszópiaccal

PP-Eletforma

Hagyományőrző összművészeti fesztivál, történelmi kirándulás a gazdasági élet, a vásári komédia, és a kultúra világában – így ünnepel a 165 éves Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara!  Szeptember második hétvégéjén kétnapos családi fesztivált szerveznek a Nehru-parton, a Bálna és a Petőfi híd között a Duna mellett. A már hagyománnyá vált Múltidéző Piactér rendezvényen változatos és izgalmas programokat kínálva idézik meg a hajdani vásári hangulatot.

Tovább olvasom »
biztonságos élelmiszer, piac, Pokorny Lia

Piacra menni nemcsak vásárlás, hanem program

Práger Kitti

Feltöltődést és igazi érzéki élményt jelent Pokorny Lia számára, ha piacon vásárol. A csinos színésznő, amikor csak teheti, kofáktól szerzi be a főzéshez szükséges alapanyagokat, és kisfiát is gyakran magával csalja a piaci kavalkádba. Szenvedélyesen főz és gyakran fordul szakács édesapjához, ha konyhai tippekre van szüksége.

Tovább olvasom »