piac

árak, befektetés, építkezés, Győr, ingatlan, piac

Versenyfutás az idővel

László Márta

Kevés olyan épen megmaradt barokk városközponttal dicsekedhet Magyarország, mint a győri, ami ráadásul az elmúlt időszakban visszanyerte eredeti szépségét. A nyugati határhoz legközelebb eső régiónk mindig is a legfejlettebbek közé tartozott, de az odatelepült iparvállalatoknak köszönhetően további előnyre tett szert. A látványos fejlődés tükröződik az ingatlanárakban is.

Tovább olvasom »
befektetés, Buda, ingatlan, Keszik, lakás, otthon, Pest, piac, üzlet

Hű, de drágák lettetek, kedves Keszik

PP-Eletforma

A „Keszik” vezetik a fővárosi agglomeráció árversenyét az ingatlanpiacon. Pesten Dunakeszi, Budán pedig a Budakeszi járás magasan a legdrágább. A budai oldalon azonban teljesen más szempontok játszanak szerepet a népszerűségben, mint a pestin, sokkal nagyobb a jelentősége az érintetlen természeti környezetnek, a sajátos miliőnek és nem utolsósorban a presztízsnek. Van még olyan budai település, ahol mindez megtalálható, sőt még a jó közlekedésről sem kell lemondani!

Tovább olvasom »
családi ház, ingatlan, lakás, országos körkép, piac, üzlet, vásárlás

Szép kis karácsonyi aji lehet belőle

laszlomarta

Ötven-hatvan millió forintból már Budapest külső kerületeiben is kifejezetten igényes otthont lehet vásárolni, vidéken pedig akár szép családi házat is. Az egyik legismertebb pénzintézet ingatlanközvetítő hálózata annak járt utána, hol, milyen otthont kínálnak ennyi pénzért? 

Tovább olvasom »
ingatlan, kereslet, kínálat, országos körkép, piac

Erre elég ma 30 millió

PP-Eletforma

Harmincmillió forintból Budapesten és a nyugat-magyarországi nagyvárosokban legfeljebb csak egy közepes méretű lakást, Kelet-Magyarországon viszont már takaros családi házat is lehet vásárolni. Az egyik legismertebb pénzintézet ingatlanközvetítője országos körképet készített. 

Tovább olvasom »
befektetés, hűtés, ingatlanügyek, levegőszennyezettség, okostelefon, piac, távfűtés

Távfűtés hevítHETI a lakáspiacot

László Márta

A magas költségek miatt a lakások árát nagyban befolyásolja, hogy milyen fűtési rendszerrel működnek. Az okos városokban eljöhet a távfűtés reneszánsza. A fővárosban autózók bosszúságára jó pár hete kerülgethetik a munkagödröket az Erzsébet-híd környékén, ahol éppen a belváros felé tartó új távhővezetéket fektetik le. Az átmeneti kényelmetlenség eredményeként azonban a pesti belváros levegőszennyezettsége bizonyára csökkenni fog – és ez nemcsak az életminőséget növeli, de az ingatlanok árát is.

Tovább olvasom »
balaton, befektetés, ingatlan, luxus, nyaraló, piac

Balatoni nyaralóra vágysz? Ennyit kell spórolnod!

László Márta

Magyarország második legdrágább ingatlanpiaca a főváros után a Balaton környéke. Mind a hazai, mind a külföldi befektetők körében közkedvelt hely. Az új- és a használt lakás piaca egyaránt pörög, és bár intenzitása messze elmarad a főváros kedvelt kerületeiben tapasztalttól, Budapest külső kerületeivel felveszi a versenyt – derül ki egy friss elemzéséből.

Tovább olvasom »
borsó, piac, tavasz, zöldborsó

Zöld gyöngysor a tavasz nyakán

Kandikó Éva

Kétségtelenül a tavasz és a kora nyár szupersztárja a zöldborsó, május végétől élvezhetjük az édes szemeket, és szezonjában együnk belőle annyit, amennyit csak lehetséges, hiszen egy teljes évet kell várnunk az újabb randevúra.

Tovább olvasom »
friss, fűszernövény, piac, tárolás, zöldfűszer

Friss fűszer, zöld fűszer

Kandikó Éva

Kedvenc hétvégi tevékenységem a piacra járás. No főleg április és október között, mert akkor van értelme piacolni, télen inkább csak kötelesség, mert olyankor a választék nem túl szívderítő. 

Tovább olvasom »
eper, hazai, piac, primőr, tavasz

Eper, te drága!

Kandikó Éva

Az igazi tavasz megérkezését az jelzi, amikor megjelennek az illatos, édes eprek a piacokon. Persze ilyenkor nem szabadföldi az eper, de attól még lehet nagyon finom. A spanyol és görög importból származók más textúrájúak, mint amihez a magyar ízlés szokott, sokkal kevésbé lédúsak, mint a hazai, és annak ellenére ajánljuk inkább a magyart, hogy ilyenkor jóval drágább, mint a nagy mennyiségben beözönlő külföldi gyümölcs.

Tovább olvasom »
divat, Fény Utcai Piac, frissesség, piac, Széll Tamás

Trendi lett nálunk a piac!

László Márta

A fiatalok inkább főznek, és szeretik a piacon beszerezni a hozzávalókat, viszont kevéssé fine dining, és nem is gyorsétterem pártiak. A zöldség és gyümölcs népszerűbb, mint az édesség, és ha nem lenne a közelükben szupermarket, akkor a többségük piacra járna – derül ki a Fény Utcai Piac legfrissebb online kutatásából.

Tovább olvasom »
Belváros, hétvége, Kazinczy utca, piac, Szimpla Piac, vasárnap

A piac, ami nem szimpla

Kandikó Éva

Nem ismerek egyetlen olyan helyet sem Budapest belvárosában, amelyik ilyen leleményesen használná ki a hely adta lehetőségeket, mint a Szimpla Kert/Szimpla Piac. Vasárnaponként megtelik a ház kézműves sajtokat, füstölt árut, lekvárt, mézet áruló termelőkkel, no meg a törzsközönséget alkotó, visszatérő vásárlókkal. Ha még nem jártál ott, feltétlenül megér egy sétát!

Tovább olvasom »
burgonya, burgonyás recept, főzés, piac, rendelet, termék, vásárlás

Krumplis ábécéskönyv

PP-Eletforma

Szeptember elseje óta mind a csomagoltan, mind az ömlesztve árult étkezési burgonyáknál kötelező alkalmazni az új jelölési előírásokat. A jövőben többek között nem csak a fajtáról és a származási országról, hanem a jellemző főzési típusról is tájékozódhatnak a vásárlók.

Tovább olvasom »
Délkelet-Ázsia, kirándulás, látványosság, piac, turizmus, utazás

Thaiföld mesebeli látványossága az úszópiac

PP-Eletforma

Míg Hollandiában az úszó ház, Velencében pedig a gondola a divat és turistacsodálat tárgya, addig Délkelet-Ázsiában az úszó piac. Számuk ugyan mára – a korábbi több százhoz képest – alaposan lecsökkent, a látvány, az élmény és a gazdag kínálat miatt mindenképp érdemes felvenni a bakancslistára.

Tovább olvasom »
165 év, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, család, kézművesfoglalkozás, Múltidéző Piactér, piac, szórakozás

Múlt idéző piactér – úszópiaccal

PP-Eletforma

Hagyományőrző összművészeti fesztivál, történelmi kirándulás a gazdasági élet, a vásári komédia, és a kultúra világában – így ünnepel a 165 éves Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara!  Szeptember második hétvégéjén kétnapos családi fesztivált szerveznek a Nehru-parton, a Bálna és a Petőfi híd között a Duna mellett. A már hagyománnyá vált Múltidéző Piactér rendezvényen változatos és izgalmas programokat kínálva idézik meg a hajdani vásári hangulatot.

Tovább olvasom »
biztonságos élelmiszer, piac, Pokorny Lia

Piacra menni nemcsak vásárlás, hanem program

Práger Kitti

Feltöltődést és igazi érzéki élményt jelent Pokorny Lia számára, ha piacon vásárol. A csinos színésznő, amikor csak teheti, kofáktól szerzi be a főzéshez szükséges alapanyagokat, és kisfiát is gyakran magával csalja a piaci kavalkádba. Szenvedélyesen főz és gyakran fordul szakács édesapjához, ha konyhai tippekre van szüksége.

Tovább olvasom »