pénz

balaton, befektetés, ingatlanpiac, nyaraló, pénz, társasház

Ömlik a pénz a Balatonra

PP-Eletforma

Két évtized Csipkerózsika-álom után, a pénzügyi válság lecsengését követően mára a Balaton minden szegletében magához tért az ingatlanpiac. A turizmus is élénkül, és egyre színvonalasabb vendéglátóhelyek, szállodák várják a kikapcsolódni vágyókat. Az új ingatlanfejlesztések igyekeznek kitolni az egyébként rövid nyári szezont – fedett medencékkel, wellness-központokkal egész évben jól kihasználhatóak az ingatlanok.

Tovább olvasom »
hitel, nyaralás, pénz, takarékoskodás, tervezés

Nem szeretünk hitelből nyaralni! Ugyan miért?

László Márta

Többet költöttünk nyaralásra, és több időt is töltöttünk kikapcsolódással 2017-ben, mint egy évvel korábban. A magyarok figyelnek arra, hogy ne hitelből vagy kölcsönből menjenek vakációra. Az Európai Fogyasztói Fizetési jelentéséből megállapítható, hogy a magyarok figyelnek arra, hogy nyaralásra is spóroljanak.

Tovább olvasom »
esküvő, költségek, nászajándék, pénz

Ezek a leghülyébb nászajándékok

László Márta

Pénzre és tárgyi ajándékra egyaránt számít a házasulandók 60 százaléka az esküvőn. Minden harmadik pár 10 és 20 ezer forint közötti bevétellel kalkulál vendégenként – derült ki az egyik legismertebb ajándékkártyákat forgalmazó cég friss felméréséből. Minden ötödik pár még az esküvő éjjelén standol, vagyis átszámolja a bevételt. Az étkészlet, a váza és a kávéfőző vezetik a legrosszabb nászajándékok toplistáját.

Tovább olvasom »
gyökerek, hazatérés, Kanada, kivándolás, pénz, siker, új könyv

Miért jöttél haza?

László Márta

Ahogy a kinti öregek mondják, az első öt év eltűnik az ember életéből. Az elején belevágja magát az életbe, dolgozik, megy előre. Aztán eljön az az időszak, amire vágyik, a kényelmes élet. És ekkor szép lassan elindulnak a régi emlékek: jó lenne látni a Balatont, enni egy jó májashurkát… Végül elkezd szétesni minden. Nem boldogít többé az anyagi biztonság. Surányi P. Balázs a diplomájával és két bőrönddel indult útnak Kanadába, ahonnan hátrahagyva sikeres életét 11 év után hazatért. Az elsőkönyves szerző olvasmányos, olykor torokszorító, de mindvégig roppant szórakoztató könyve a napokban jelent meg a PapírPunk kiadó gondozásában, Gyüdi Sándor szellemes rajzaival illusztrálva. 

Tovább olvasom »
e-learning, korrepetálás, magántanár, matematika, pénz, tanulás

Olcsóbb és viccesebb, mint egy matektanár

Krajcsó Judit

Sok gyereknek az iskolai matekoktatáson túl további segítségre van szüksége, de a magántanárok közel százezer forintba is kerülhetnek félévente. Jóval olcsóbb alternatívát kínál a sajátos tudomány elsajátítására a hazánkban is egyre terjedő e-learning.

Tovább olvasom »
esküvő, foci, futball csapat, kutatás, nászút, pákapcsolat, pénz, sport, utazás

Sose menj férjhez egy focirajongóhoz

Krajcsó Judit

A te nászutad is elmaradt a Bajnokok Ligája focidöntő miatt? Akkor te vagy a tizedik áldozat… Egy felmérés szerint a futball fanatizmust még a szerelem sem képes elfeledtetni. Az meg teljesen kizár, hogy az ellenfél rajongójával randizzon valaki… De van itt még más érdekesség is!

Tovább olvasom »
ajándékozás, család, élményhétvége, felmérés, gyereknap, pénz, statisztika

Fogadjunk, hogy ma erre költöd a legtöbb pénzt!

Krajcsó Judit

A Gyereknapon is tárgyi ajándékozás a legnépszerűbb, amit az olyan élményajándékok követnek, mint a fagyizás, a gyereknapi tematikus programok, majd a kirándulás, vagy állatkerti és játszóházi látogatás. A programlista végén szerepel a moziba, színházba menés és a kerékpározás. Vajon mennyit költünk ma erre?

Tovább olvasom »
élelmiszer, húsvét, KSH, pénz, ünnep, vásárlás

Ennyit költöttünk a húsvéti eszem-iszomra

PP-Eletforma

Az élelmiszerek közül sonkára, tojásra és csokoládéra költöttünk a legtöbbet tavaly húsvétkor – derült ki a napokban megjelent KSH adatokból.De nem meglepő, hogy az alkoholos italokra kiadott összeg is emelkedik az ünnepnapok közeledtével, erre 990 forintot fordítottak a háztartások fejenként húsvét előtt.

Tovább olvasom »
férfi, GDP, háztartás, háztartási munka, idő, nő, önkéntes munka, pénz, szabadidő

Számold ki, mennyit keresnél láthatatlan munkával egy év alatt?

PP-Eletforma

A láthatatlan munka jelenleg nem számít bele a bruttó hazai össztermék értékébe, ám a fizetetlen munka a KSH számításai szerint évente 1565 milliárd forinttal, vagyis 25%-kal növelné a GDP értékét. Április első keddje a láthatatlan munka, azaz a háztartási teendők napja volt– ennek kapcsán az időfelhasználásra vonatkozó KSH-adatokból válogattunk.

Tovább olvasom »
csillagjegy, horoszkóp, karrier, párkapcsolat, pénz, szex, társkeresés

Nézd meg a csillagjegyét is, mielőtt teljesen belegabalyodnál

Krajcsó Judit
Amikor társat keresünk, a többség biztosan kideríti a másik csillagjegyét, és akarva-akaratlanul is tulajdonságokat, személyiségjegyeket társít hozzá, mérlegelve, hogy vajon összeillik-e a saját horoszkópjával. A Lovebox társkereső több mint 5000 felhasználót kérdezett meg párkapcsolati kérdésekről, a csillagjegyek szerinti elemzésből pedig kiderül, hogy igazak-e a horoszkóp által meghatározott jellemzők.
Tovább olvasom »
befektetés, ingatlanpiac, nyaraló, pénz, üdülés, vásárlás

Vegyél egy (ár)hőmérőt a nyaralódhoz!

László Márta

A saját lakás a magyarok elsőszámú ingatlan-célkitűzése, de tavasszal rendszerint sokan gondolkodnak nyaraló vásárlásán is. A legnépszerűbb célpont a Balaton, ahol a frekventált hónapokban 80%-kal több ingatlan cserél gazdát. Az év elején hagyományosan felélénkülő kereslet miatt az árak is emelkednek!

Tovább olvasom »
család, felmérés, gyász, költségek, pénz, temetés

No, és ki fogja eltemetni a nagyit!?

PP-Eletforma

A magyarok harmada gondolja úgy, hogy teljesen saját magának kellene előteremtenie a temetésének költségeit, 44 százalékuk szerint ez mások, az állam, a hozzátartozók vagy az örökösök dolga – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készült országos reprezentatív kutatásból.

Tovább olvasom »
balaton, biztosítás, casco, felelősség, hajózás, károk, pénz

Sokba kerülhet a felelőtlen hajózás

PP-Eletforma

Egyre többen szállnak vízre rendszeresen:  a balatoni kikötőkben több mint 5000 vitorlás szeli a habokat. A felhőtlen időtöltés közben azonban még mindig sokan feledkeznek meg a biztonságról. Statisztikái szerint a károk átlagos értéke 700 ezer forint körül mozog, becslések szerint a vitorlások mindössze 20-25%-a rendelkezik felelősség- és lényegesen kisebb hányada casco biztosítással.

Tovább olvasom »
bakancslista, boldogság, pénz, szerelem, utazás, vágyak

Meglepő?! Ez Magyarország bakancslistája

Krajcsó Judit

Lehet, hogy meglepő, de nem a pénz szerepel legtöbbünk életének kívánságlistáján, más néven bakancslistán – derül ki a Meglepkék.hu 4700 fő megkérdezésével készített internetes felméréséből. Az emberek vágyai között akadnak hétköznapi, extrém és pikáns dolgok is.

Tovább olvasom »
család, felmérés, gyerekjáték, karácsony, pénz, társasjátők, télapó, vásárlás

Apu, vedd meg! Idén ezek a legnépszerűbb gyerekjátékok!

PP-Eletforma

Átlagosan 7550 forintért kerül a gyermekeknek szánt ajándék a kosárba karácsonykor. A vásárlási roham a Black Friday és Mikulás között, valamint a szentestét megelőző héten van – a REGIO JÁTÉK eladási statisztikái szerint. Vajon melyek az idei toplistás játékok? Meglepetés, hogy van közöttük olyan is, amivel még a szülők is szívesen játszottak valaha. Talán még ma is…?

Tovább olvasom »
adó, amerikai elnök, botrány, Donald Trump, pénz, üzlet

Trump, az elnök

László Márta

Donald Trump folyamatosan visszautasította, hogy nyilvánosságra hozza adóbevallásait, holott ez Richard Nixon 1972-es elnökjelöltsége óta íratlan szabály, és valamennyi elnökjelölt meg is tette. Sejteni lehetett, hogy erre jó oka van – írja az ado.hu.

Tovább olvasom »
gyerek, kiszámíthatóság, pénz, pénzügyi oktatás, szülő, takarékoskodás, zsebpénz

3 tipp: így adj zsebpénzt a gyereknek

László Márta

A szülők 85 százaléka ad zsebpénzt, de kevés gyerek használja azt tudatosan. Ahány ház, annyi szokás, és még talán annál is több erről a vélemény. Egy biztos: a zsebpénzkérdést mindenképpen komolyan kell venni, hiszen egy egész életre megalapozhatja gyerekünk pénzhez, pénzügyekhez kapcsolódó viszonyát. 

Tovább olvasom »
ellátás, megtakarítás, munka, nyugdíj, öngondoskodás, pénz, Piac és Profit magazin

Nyugdíjat, de miből?

PP-Eletforma

A nyugdíjas években remélt jövedelmük mértékétől, valamint a súlyos betegségektől tartanak leginkább a magyarok a felmérések tanúsága szerint. Nem is alaptalanok az aggályok: az MNB tanulmánya is az mutatja: csak 2030-ig biztosak a hazai nyugdíjak. Ennek tükrében még riasztóbb adat, hogy a 18- 65 év közötti lakosság mindössze 10 százalékának van megtakarítása.

Tovább olvasom »
Facebook, féltékenység, internet, megcsalás, mobiltelefon, párkapcsolat, pénz, sms, titok

Őszintén! Te is belenézel a párod mobiljába?

Krajcsó Judit

Szabad az gazda, vagyis az okostelefon! A magyar férfiak és nők nem titkolnak semmit párjuk előtt, sokan azt is megengedik, hogy partnerük belenézzen az üzenetekbe, Facebook profiljukba. A mobilon való társkeresés nem annyira gyakori, aki pedig használja és sikerrel jár, törli is az alkalmazást – derült ki a notebook.hu online kérdőíves kutatásából. 

Tovább olvasom »
búvárkodás, Dél-Afrika, ékszer, érdekesség, gyémánt, luxus, pénz, szafari, utazás

Menjetek a víz alá! Van miért…

Krajcsó Judit

A vadvilág után  most egy másik természeti kinccsel csalogatják a turistákat Dél-Afrikába. Szeptemberben indul az első gyémántszafari. A szafari résztvevői ötcsillagos ellátást, és a már ékszerbe foglalt gyémántjukat is megkapják.

Tovább olvasom »
első osztály, felszerelések, iskolakezdés, pénz, tanév, tanszerek

Mi legyen az elsős táskájában? Itt a lista!

Krajcsó Judit

Lassan kezdődik a tanév, a gyerekes családok ennek örömére ellepték az írószerboltokat. Ki listával a kezében, ki családosan és rutinosan, ki tétován és bizonytalanul pakolgatja a polcokról a füzeteket, ceruzákat. Most azoknak segítünk, akik először indítják iskolába a gyereküket. Soroljuk, mi az, ami nem maradhat ki egy elsős táskájából?

Tovább olvasom »
augusztus, család, iskolakezdés, költségek, kutatás, pénz, tanszerek

Nyisd ki a bukszád! Ennyibe kerül az iskolakezdés!

Krajcsó Judit

Az iskolakezdéshez kapcsolódó vásárlások alkalmával egy család egy gyermekre átlagosan 10 és 20 ezer forint közötti összeget költ el a nyáron. Ha új iskolatáskára is szükség van, ez akár duplájára is nőhet – derült ki a REGIO JÁTÉK friss felméréséből.Gyanítjuk, hogy ennél is többet kell költeni…

Tovább olvasom »
anyatej, család, csecsemő, pénz, rendelet, szoptatás, világnap

Pénzért adom, ingyen kapod! Mi az?

Krajcsó Judit

Augusztus elseje az anyatejes táplálás, a szoptatás világnapja. Ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatón örömteli hírt kaptak azok, akik a gyűjtőállomásokon leadják a felesleges anyatejet. Mintegy másfélszeresére emelik az érte kapott juttatást.

Tovább olvasom »
bejelentett munkahely, ideális munkahely, jó csapat, kényelem, pénz

Közeli bejelentős az igazi álom

PP-Eletforma

Noha mindenki fejében él egy kép az ideális munkahelyről, a magyarok sokszor megalkusznak vágyaikkal munkahelyük megválasztásakor. Álmainkban sokat akarunk keresni, aztán visszakozunk: inkább legyünk bejelentve. Az viszont már komoly pofon a munkaerőpiac mobilitására építő vállalatoknak, hogy a lakosság, ha döntenie kell, könnyen megadja magát a kényelmi szempontoknak, és azt a munkahelyet választja végül, amelyik közelebb esik az otthonához.

Tovább olvasom »
Bill Gates, Forbes-lista, gazdagság, milliárdosok, örökösök, pénz

Szegényebbek lettek a gazdagok

PP-Eletforma

Még mindig Bill Gates a leggazdagabb, immár harmadszor az övé a vezető hely a Forbes magazin listáján, amely évente készül a világ leggazdagabb embereiről. A dollármilliárdosok azonban mintegy 570 milliárd dollárral lettek szegényebbek az elmúlt időszakban.

Tovább olvasom »
femérés, iskola, párkapcsolat, pénz, társkeresés

Pénz, végzettség és hit – ez számít a párkeresésnél?

Krajcsó Judit

A párkereső nők szinte kivétel nélkül (95,4%) elvárják leendő társuktól az anyagi függetlenséget, ráadásul a legtöbben aktuális partnerüket sem támogatnák szívesen pénzügyileg, derült ki a Lovebox legfrissebb felméréséből. A kutatás arra is választ adott, hogy mennyire számít manapság az, ha a párunk a sajátunktól eltérő vallási vagy politikai nézeteiket vall.

Tovább olvasom »
anyagiasság, párkapcsolat, pénz, pénzügyi helyzet, szerelem

Hurrá! Szerelmesebbek vagyunk, mint Európa

PP-Eletforma

A magyarok 13 százaléka gondolja úgy, hogy pénzügyi helyzete miatt marad együtt párjával, míg ez az arány Európában átlagosan 15 százalék – derül ki az Intrum Justitia, nemzetközi pénzügyi szolgáltató Európai Fogyasztói Fizetési Jelentéséből. A jelentés alapján a franciák tűnnek a „leganyagiasabbnak”, ott ugyanis a válaszadók 37 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a pénz miatt nem szakítja meg párkapcsolatát.

 

Tovább olvasom »
II. Erzsébet, meglepetés, nagy-britannia, pénz, születésnap

Népi eszem-iszom 65 ezerért – megéri!

PP-Eletforma

Meglehetősen drága ebédre készülhetnek azok a szerencsések, akik részt vehetnek a brit uralkodó 90. születésnapjának tiszteletére tervezett óriási londoni utcabálon. A 25 ezer belépő már novemberben, az árusítás kezdete után alig néhány óra alatt így is elfogyott

Tovább olvasom »
Európa, felmérés, kiábrándulás, összetartozás, pénz, szerelem, válás

Mi tart össze velem, édes?

PP-Eletforma

Megdöbbentő eredménnyel zárult egy nemrégiben elkészült reprezentatív felmérés, ugyanis kiderült, hogy az európai párok 15%-a pénzügyi okok miatt marad párkapcsolatban. Adunk öt tippet, amivel várhatóan megelőzheted az otthoni pénzügyi balhékat, és esélyt adhatsz a szerelem megtartásának!  

Tovább olvasom »
energiatakarékosság, fűtés, lakásfelújtás, otthon, penész, pénz, spórolás

Lakásfelújítás okosan – hogyan járunk jól?

PP-Eletforma

Rosszul is járhatunk a meggondolatlan lakás-felújításokkal, beruházásokkal? Mit újítsunk fel, cseréljünk ki a lakásunkban, ha kevés a pénzünk, és mit, ha sok? Mi legyen az első lépés, és mi az utolsó? Mitől lesz kisebb a rezsi, de rosszabb a közérzetünk? Most gyakorlati választ adtak a kérdésre.

Tovább olvasom »
bevétel, kína, online kereskedés, pénz, szinglik, vásárlás

Hogyan keressünk milliárdokat 12 és fél perc alatt?

PP-Eletforma

Hatalmas hírverés után a kínai szinglik napján, a 11. hónap 11. napján megtörtént a világ legnagyobb online vásárlási akciója. Nyitás után alig több mint fél órával 20 milliárd jüan (912,3 milliárd forint) bevételre tettek szert a kereskedők, valamint a szolgáltatást menedzselő platform gazdája, az Alibaba.

Tovább olvasom »
50 forintos, érem, kerecsensólyom, MNB, pénz

Ugrott a kerecsensólyom

László Márta

A Magyar Nemzeti Bank kibocsátja az 50 forintos forgalmi érme emlékváltozatát. Az új 50 forintossal a jegybank a nemzeti és történelmi emlékhelyek jelentőségére, létezésük céljára, illetve az egyes helyszínek történelemben betöltött szerepére szeretné felhívni a figyelmet. A különleges fémpénzből 2 millió kerül forgalomba – olvasható az MNB honlapján.

Tovább olvasom »
állás, diákmunka, Facebook, munkavállalás, nyár, pénz

A Facebookon keresnek nyári munkát a diákok

PP-Eletforma

A nyári szünidő kezdetével diákok tízezrei özönlenek a munkaerőpiacra. Munkavállalásukat nem csupán rengeteg diákmunka-lehetőség segíti, de sok gyakornoki program is rendelkezésre áll. Bármelyik lehetőséget válasszák is, foglalkoztató és diák egyaránt jól jár.

Tovább olvasom »
fejlődés, férfiak, munkahely, nők, pénz, vezetés

Etikusabbak a női vezetők

PP-Eletforma

Etikusabb döntéseket hoznak, és kevesebb kockázatot vállalnak a női vezetők egy felmérés szerint. Míg a férfiakat a hatalom és a pénz hajtja, a nőket jobban motiválja a növekedés és fejlődés lehetősége. Már ez is egy ok, hogy több legyen a női vezető.

Tovább olvasom »