Facebook hozzászólás
430

Péntek 13-én nyílik az új multikulti gasztrohely Budán

A szervezők cseppet sem babonásak, hogy mára időzítették a nyitást.

Május 13-án még csak soft opening nyitást terveznek az UMO kertje névre hallgató multikulti gasztro étteremben, május 14-én szombat a nagyközönség számára is megnyílik a hely. A Budai Vár tövében található UMO kertje, ahol a vendégek számára az étteremtől megszokott  izgalmas ételek és koktélok mellé live Dj set-tel biztosítják a kellemes hangulatot.

-írja a Turizmusonline magazin.

Az étterem belő része (Foto: https://www.facebook.com/UMO.Restaurant.Budapest)

Az étterem elnevezése, (h)umo azt jelenti füst. Gasztrokoncepciójuk szerint előtérbe kerülnek a faszenes grillen készített ételek, a füstös ízek. A füst az ételekben és a kifejezetten erre a helyre kifejlesztett koktélokban is egyaránt megjelenik. Az UMO ablak a világra, ahol az alapanyagok és a gasztronómiai technikák összjátéka ad nem mindennapi élményt. A tűz, mint fő elem, a füst, mint fő hatás az ételek mellett a koktélozással is összefonódik.

Multikulti fogásokkal erősít az UMO étterem (Foto: https://www.facebook.com/UMO.Restaurant.Budapest)

Multikulti koncepció

Az Arany Kaviár Étterem egyik tulajdonosa, Molnár Attila, valamint egy kolumbiai séf, José Guerrero nemzetközi konyhát álmodtak ide, ahol több kultúra, több tájegység találkozik egy tányéron. A konyhát Molnár Szilárd Balázs vezeti, aki Puerto Banús, Málaga és London után kifejezetten az UMO kedvéért tért vissza Budapestre. A multikulturalizmus ihlette gasztronómiai koncepciót egészítik ki Nagy Zoltán (Boutiq Bar) által kreált koktélok, míg a speciality kávé kínálat a One Eleven Roastery-s Molnár Attila nevéhez fűződik. Mindezek összehangoláséért pedig Turák Imre éttermi vezető felel.

Az étlapon sok finom multikulti fogás is megtalálható a mexikói ételektől a Bombay csirkéig és a thai levesig. Hétköznap ebédmenü is készül (2 fogás ára 4.900 HUF // 3 fogás ára 5.900 HUF), de a desszertek is nagyon ígéretesen hangoznak. Akik koktélozni szeretnének ők is sok különleges ital közül választhatnak, hogy feldobják az estéjüket.

Még több gasztrónómia hírt a Turizmusonline magazinon olvashatsz el! 

Ezt is olvasd el:



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!