pályázat

ajándékcsomag, írás, mese, pályázat, Varró Dániel

Na, ez nem mese

PP-Eletforma

Meseíró pályázatot hirdet egy lengyel gabonakávéval foglalkozó cég. A kiírás elsősorban azoknak szól, akik szeretnek írni, és akiknek a fantáziavilág jelenti a kikapcsolódást. A pályázatokat Varró Dániel, József Attila-díjas költő értékeli majd, a legjobb történetek pedig belekerülnek a társaság saját kiadású mesekönyvébe, amely egyedi illusztrációkkal e-book formájában jelenik meg.

Tovább olvasom »
energiatakarékosság, háztartási fép, jelentkezés, pályázat

Újraindul az Otthon melege program

PP-Eletforma

A tavalyi és tavalyelőtti évekhez hasonlóan idén novemberben is pályázhatnak vissza nem térítendő állami támogatásra azok, akik régebbi hűtő- vagy fagyasztógépüket, esetleg mosógépüket egy új, energiatakarékosabb készülékre szeretnék cserélni. Függően a régi készülék korától, valamint az új energiabesorolásától, jelentős megtakarítást lehet elérni a pályázattal, hiszen egy kisebb fogyasztású készülékhez akár jelentősebb kedvezmény is párosulhat. 

Tovább olvasom »
foci, játék, Magyar Íróválogatott, pályázat, sport, szurkolói ritmus

Akik tutira szeretik a focit

László Márta

Miközben a Magyar Labdarúgó Válogatott az Európa-bajnoki selejtezőkben harcol, és a klubcsapatok számára is elkezdődött a szezon, a Magyar Íróválogatott is pályára lép, de ezúttal nem a gyepen, hanem a képernyőn. Az egyik ismert sportszeráruház reklámfilmjében szerepelnek, amely már látható a televízióban és az interneten. A kampány indulása alkalmából pályázatot is hirdetnek, amelyben a legkreatívabb szurkolói rigmusokat keresik.

Tovább olvasom »
pályázat, pályázat diákoknak, szórakozás, tévéműsor, zeneszerzés

Kapj elő egy dúdolni valót…

László Márta

Idén is keresi Magyarország dalát a Duna Televízió. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a hazai dalválasztó műsor nyolcadik évadában való megmérettetésre.

Tovább olvasom »
Budafok, gasztronómia, önkormányzat, pályázat, turizmus

Ne csak a pezsgő gyöngyözzön Budafokon

László Márta

Meghosszabbította október 5-éig pályázati határidejének lejártát a budafoki önkormányzat. A testület olyan fiatalok friss ötleteit várják, amelyekkel új lendületet és vadonatúj arculatot adhatnak a budai kerületnek. Azt szeretnék, ha Budafok határozott helyet foglalhatna el Budapest turisztikai térképén, és neve egyet jelentene az élménydús kikapcsolódással, a gazdag borkultúrával, hiszen a pályázat a bor- és a pezsgőkészítés széleskörű megismertetését helyezi középpontba.

Tovább olvasom »
egészség, Nekem Szól!, oktatási program, pályázat, tájékozódás

Nekem Szóló pályázat

PP-Eletforma

Idén harmadik alkalommal lehet pályázni a Nekem Szól! Egészségértés Díjra. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete pályázatának célja, hogy lehetőséget adjon arra, hogy a közvélemény jobban megismerje a legjobb egészségértést fejlesztő programokat. A nevezési határidő 2018. október 14.

Tovább olvasom »
építészet, Gálosi Bettina, otthonteremtés, pályázat, panoráma, Pécs

Álomház mecseki panorámával

László Márta

Szó szerint behódol Pécs városa annak a családi háznak, amelyet Gálosi Bettina tervezett a Stílus és Otthon – Jövő otthonai pályázatára. A fiatal tervező figyelembe vette a helyi adottságokat, betartotta a kihívó, lejtős terepviszonyokra vonatkozó sajátos előírásokat, a végeredmény pedig egy olyan élhető családi ház lett, ahová mindenki szívesen beköltözne.

Tovább olvasom »
Arany János, hobbi, MTVA, pályázat, zene

Minden szava Arany!

László Márta

A közmédia szervezésében az Arany-emlékév jóvoltából még tavaly novemberben elindult az AranyCORE zenebajnokság. A megzenésített Arany János verseket egészen március 2-ig lehet beküldeni, a pályaművekben nincs különösebb megkötés; ha csak hobbid a zenélés, ezt a versenyt egyenesen Neked találták ki! A stílusban sincs kikötés, az elektronikus zenétől a zajzenén át, az egy szál akusztikus gitárig minden fajta zenés feldolgozást a www.aranycore.hu weboldalon tudsz feltölteni.

Tovább olvasom »
farsang, feltöltés, fotó, jelmez, kreativitás, ötlet, pályázat

Ezek lesznek a legmenőbb jelmezek idén

László Márta

Az anyukáknak sok fejtörést, a gyerekeknek sok mókázást tartogat a farsangi időszak minden évben. A hercegnők, lovagok, aktuális mese- és képregényhősök lepik el ilyenkor a bölcsiket és ovikat. Íme, néhány tipp, amivel megkönnyíthetjük az idei ötletelést, és felkészülést, sőt a legjobbakkal akár még nyerni is lehet egy farsangi jelmezversenyen.

Tovább olvasom »
diákok, Erdély, Határtalanul!, kirándulás, pályázat

Az 1000 éves határ mentén

PP-Eletforma

Erdélyben járt a zuglói Dr. Mező Ferenc Általános Iskola 66 tanulója és 7 tanára 2017. október 9-13 -ig a Határtalanul! elnevezésű pályázat segítségével. Óriási élményekkel tértek haza a fiatalok!

Tovább olvasom »
felmérés, környezetvédelem, pályázat, PET palack, szelektív hulladékgyűjtés

Zöld szívűek vagyunk, de még nem eléggé

Krajcsó Judit

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetésének és elterjedésének köszönhetően, megduplázódott a csomagolási hulladékot rendszeresen szelektíven gyűjtők aránya. A legtöbben a műanyag (92%) és a papír (86%) hulladékot szelektálják, de saját bevallásuk szerint a fémet is külön gyűjtik. Azonban ez a szelektíven gyűjtött anyagok mennyiségében nem nyilvánul meg…

Tovább olvasom »
ingyen jegyek, koncert, london, MTV Music Week, pályázat, U2

A U2 kapja az MTV EMA Global Icon díját

László Márta

A U2 kapja idén az MTV Europe Music Awards Global Icon díját, mellyel a 22-szeres Grammy nyertes zenekar munkássága előtt tiszteleg a csatorna. Ez alkalomból a banda élőben is fellép majd szombaton, London szívében, a Trafalgar Square-en felállított színpadon. A U2 mellé David Guetta csatlakozik majd, hogy bulira hangolja a londoniakat: a francia sztár DJ egyórás koncerttel készül rajongóinak, akik először hallhatják élőben a Dirty Sexy Money című slágert. A vasárnapi gálát a magyar MTV élőben, eredeti nyelven közvetíti november 12-én, 20:00-tól.

Tovább olvasom »
100 szóban a város, budapest, írás, kiállítás, nyertes, pályázat

100 szónak is az – Albérletkell- lett a nyertese

Krajcsó Judit

Több, mint ezer mű érkezett a 100 szóban Budapest történetíró-pályázatra, melynek első helyezettje a beregszászi Bárdos Dávid, a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatója lett. A legjobb 12+1 történetet illusztrátorok és fotósok munkáival kiegészítve mutatják be a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Átriumában és a Madách téren. A kiállítás október 20-ig látható a CAFe Budapest Fesztiválon.  

Tovább olvasom »
Az Év Szuper Apukája, gyereknevelés, pályázat, Peller Mariann, szülő

Peller Mariann: Az én párom a legszuperebb apuka!

László Márta

Peller Mariann párja igazi álomférj és mintaapa. Mikor kisebbik fiuk, Szilveszter egyéves lett, úgy alakult a helyzet, hogy ő maradt otthon a kicsivel, aminek nagyon örült. Egy baba érkezésekor többnyire az édesanyáé a munka oroszlánrésze, de hatalmas segítség, amikor az édesapa is kiveszi a részét a pici körüli teendőkből. Gyuri számára természetes, hogy amiben csak tud, segít Mariannak. Fiai rajongva szeretik őt, nem csoda, hiszen szinte minden szabadidejét a családjával tölti, és folyamatosan izgalmas apa-fiú programokat szervez.

Tovább olvasom »
Európai Parlament, internet, közterek, önkormányzat, online, pályázat, wifi

Legyen a wifi mindenkié!

László Márta

 

Mindenkit megillet az ingyenes, jó minőségű, reklámmentes internetkapcsolat az európai képviselők szerint. A városban élők könnyebb helyzetben vannak, nem úgy a vidékiek. A parlament már a részleteken dolgozik: a következő két évben 120 millió eurót különítenek el erre a célra.      

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, lakás, otthon, pályázat, program

Már pályázhatunk a nyílászárók cseréjére!

Krajcsó Judit

2017. július 1től lehet jelentkezni az Otthon Melege program aktuális pályázatára. A támogatás nyílászárócserére, hőszigetelésre, napelem vagy napkollektor beépítésére és fűtéskorszerűsítésre fordítható. Úgy tudni, a programban eddig 23 milliárd forintos támogatással mintegy 125 ezer családot értek el, ez pedig az érintetteknek 100 ezer forint fölötti megtakarítást is jelenhet éves szinten.

Tovább olvasom »
Benkó Sándor, fiatal tehetség, pályázat, zenei örökség

Benkó örökség

László Márta

A világhírű Kossuth-díjas művész, zenekarvezető emlékére létrejött Benkó Sándor Művészeti Alapítvány 2017-től évente díjazza a hazai zenei élet kiemelkedő fiatal tehetségeit. A Benkó-díjat három kategóriában – jazz/dixieland, komolyzene és könnyűzene – ítéli oda a Kossuth-díjas művészekből álló Díjkuratórium, melynek tagjai: Benkő László billentyűs-zeneszerző (Omega), Bogányi Gergely zongoraművész, Halász Judit színésznő-énekesnő, Kelemen Barnabás hegedűművész, Medveczky Ádám karmester, Miklósa Erika operaénekesnő és Szakcsi Lakatos Béla jazz zongorista-zeneszerző.

Tovább olvasom »
Art Wall, ipar, művészet, pályázat

Kend a falra! – Na, ezt megnéznénk!

László Márta

Óriás falfelületre álmodhatják meg alkotásaikat a művészek a CTP nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat pályázatán. Az alkotók – illusztrátorok, vizuális művészek, festőművészek és grafikusok – számára a megvalósításhoz a cég saját ipari ingatlanjainak falfelületeit bocsátja rendelkezésre. Így ezek az épületek és ipari parkok a jövőben különleges szabadtéri kiállítóteremként is fognak működni.

Tovább olvasom »
Aranyszem Operatőr Fesztivál, ARRIszem, Év Operatőre, filmművészet, kategória, pályázat

Vajon kié az év szeme?

László Márta

Mégis megrendezik az Aranyszem Operatőr Fesztivált a támogatóknak köszönhetően! 2017. júniusban XIII. alkalommal szervezik meg a programot, amit még 2004-ben Novák Emil alapított. A tavalyi év kivételével 2010 óta az eseményt minden évben a Magyar Operatőrök Társaságával közösen a HSC Stábiskola rendezte meg. A nevezéseket a szervezők 12 kategóriában június 10-éig várják. 

Tovább olvasom »
állat, év emlőse, fotópályázat, pályázat, pele, rendezvények, természet

Nevem pele, este kelek, reggel fekszem…

Krajcsó Judit

Pele, ébresztő! címmel indult el pénteken az Év emlőse országos programsorozat, amelyen a mogyorós pelét mutatják be a természetvédők. Az éves rendezvényhez gyerekeknek szóló pályázatok, előadások, pelefesztivál és pelebarát kiskerti programok is kapcsolódnak. Ismerd meg közelebbről Te is!

Tovább olvasom »
anya, betegség, ellátás, gyerek, kózház, pályázat, törvény

Beteg gyerekek anyukáit segítik a civilek! Csatlakozz!

László Márta

Hiába írja elő jogszabály, hogy minden szülőnek joga van a gyermeke mellett tartózkodnia a kórházi kezelés ideje alatt ma Magyarországon, még sincs erre mindenhol lehetőség. Az egészségügyi intézmények nem tudják megoldani a szülők elszállásolását, éppen ezért szeretne az SCA Hygiene Products Kft. a Bethesda Kórház Alapítvány és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának támogatásában pályázat útján lehetőséget kínálni a helyzet orvoslására.

Tovább olvasom »
Caramel, Katus Attila, pályázat, sport, szurkolók, vizes vb

Nem vagyunk mi kispályások!

Krajcsó Judit

Caramellel az élen, igazi sztárzsűri állt össze, hogy a legjobb pályaművet válasszák ki az óvodások és kisiskolások körében a Nem vagyunk mi kispályások 2. szurkolói pályázatban. Ők már nagyon várják, hogy kategóriánként értékelhessék a beküldött alkotásokat.

Tovább olvasom »
budapest, érdekesség, főváros, irodalom, kultúra, pályázat, történetek

100 szónak is Budapest a vége

Krajcsó Judit

Idén negyedszer hirdeti meg a 100 szóban Budapest című pályázatot, a Mindspace csapata a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal együttműködve. A pályázatra jelentkezők június 30-ig küldhetik be a fővárosról szóló, maximum százszavas történeteiket.

Tovább olvasom »
egészségügy, gyerek, orvos, pályázat, türelem, várakozás

Türelemjáték a várótermekben

PP-Eletforma

Sok beteg, kevés orvos, megnövekedett várakozási idő. A legtöbb kórház, mentőállomás vagy gyermekorvosi rendelő nemcsak a saját, de a környező települések kis betegeit is gyógyítja, és ügyeletként is funkcionál. A várakozási idő emiatt akár az egy órát is meghaladhatja – derül ki a K&H gyógyvarázs program keretében végzett országos felmérésből.

Tovább olvasom »
család, gyereknevelés, pályázat, szülő, tréning

Éjfélig van esélyed!

László Márta

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek a gyermeket nevelők arra az ingyenes szülői kommunikációs tréningre, melyet országszerte négy helyszínen rendez meg az Imami Egyesület. A gyermekvállalás ösztönzése össztársadalmi érdek. Az elmúlt években számos olyan intézkedés született, ami a kívánt gyermekek megszületését támogatja, gondoljunk csak a családi adókedvezményre, a CSOK-ra, vagy éppen az ingyenes gyermekétkeztetés kibővítésére!

Tovább olvasom »
Akusztik, dal, MTVA, pályázat, show

Van egy jó dalod? Ide vele!

László Márta

Idén is keresik azt a dalt, amelyet egy egész ország együtt dúdol majd. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a hazai dalválasztó műsorban való megmérettetésre.

Tovább olvasom »
boldogság, gyerek, gyermekjogok, pályázat, UNICEFF

Itt legjobb a magyar gyerekeknek

László Márta

Alsómocsolád, Bordány és Hajdúnánás önkormányzata nyerte el a “UNICEF Gyerekbarát Település címet. A világszervezet Magyar Bizottság Alapítvány idén tavasszal is pályázatot hirdetett a települési önkormányzatoknak. A program megvalósítására szolgáló 2 millió forint támogatást, 21-en pályázták meg. A független szakértőkből és a program 18 éves Fiatal Nagykövetéből álló Értékelő Bizottság döntése nyomán hirdettek végeredményt. A program együttműködő partnere az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt.

Tovább olvasom »
kóstoló, Magyar Sörgyártók Szövetsége, pályázat, Sör mi több, sörkorcsolya

Ámulj! Ezek az idei legjobb sörkorcsolyák!

László Márta

Pályázatot hirdetett a Magyar Sörgyártók Szövetsége a Sör Világnapján, hogy megtalálja azokat a sörkorcsolyákat, amelyek jól illeszkednek a modern magyar gasztronómiába, hazai, jó minőségű alapanyagokból, könnyedén elkészíthetőek, és méltó kíséretet adnak a vele megivott söröknek. A felhívásra összesen 49 pályázat érkezett, 30 vidékről, 19 pedig a fővárosból.

Tovább olvasom »
energiatakarékosság, hőszigetelés, környezetvédelem, lakás, otthon, pályázat

Indul az Otthon Melege program! Így pályázhatsz!

PP-Eletforma

Ma van az ökológiai „túllövés napja”. A természet ettől a naptól nem képes újból előállítani annyi energiát, mint amennyit elhasználtunk, így az emberiség már a bolygó következő évi erőforrásait használja. A  lakóépületek energiaszükségletének csökkentése például komoly lehetőség a környezetvédelmi célok elérésében. Az augusztus 15-én induló Otthon melege program a lakóépületek hőszigeteléshez nyújt támogatást.

Tovább olvasom »
anime, japán, Manga Díj, pályázat, utazás

Rajzolj, nyerj és repülj Japánba!

László Márta

Idén tizedik alkalommal hirdette meg a Nemzetközi Manga Díjat a Japán Külügyminisztérium, hogy elismerésben részesíthesse azokat, akik hozzájárulnak a manga nemzetközi népszerűsítéséhez, valamint az általa elérhető kulturális kapcsolatteremtéshez. A legjobbak találkozhatnak japán mangaalkotókkal, továbbá bejárhatják az animekultúra fellegvárának tartott Akihabara városrészt is.

Tovább olvasom »
Eleven Tavasz, esztétikum, fesztivál, kert, pályázat

Fogadj örökbe egy kiskertet!

Krajcsó Judit

Az ELEVEN Tavasz összművészeti fesztivál bevezető programjaként virágba borul a Bartók Béla Boulevard (BBB) és környéke. A”Fogadj örökökbe egy kiskertet” kreatív alkotói pályázat keretén belül diákcsapatok készíthetnek miniatűr kerteket, amelyeknek a galériák mellett kulturális terek adnak majd otthont. A pályázat egyik legfőbb célja, hogy kreatív és játékos módon hozza közelebb a fiatalokhoz a BBB szellemiségét.

Tovább olvasom »
bajnokság, foci, gyerekek, pályázat, sport, szurkolók, tavasz

Nem vagyunk mi kispályások!

Krajcsó Judit

A labdarúgó nemzeti válogatott sikeres szerepléséhez nem csak jó játékra, de lelkes szurkológárdára is szükség lesz. A Nem vagyunk mi kispályások program a 4-18 éves korosztályt szólítja meg, és hívja játékos pályázatra. Jelentkezési határidő április 22.

Tovább olvasom »
családbarát szálloda, felhívás, gyerek, igazgató, játék, KidsOasis, pályázat, szállás

Gyerekek, szállodaigazgató kerestetik!

PP-Eletforma

Pályázatot hirdet 6-14 éves srácoknak, lányoknak a KidsOasis „Legyél Te is gyerek szállodaigazgató ” címmel. Egy olyan videót kell készíteni, a gyerekek elmondják, hogy szerintük milyen egy gyerekbarát szálloda, mit csinálna, ha ő lenne az igazgató? Figyelem, most mindent lehet!!!

Tovább olvasom »
bor, magyarország, névadás, pályázat, szőlő

Adj új nevet az olaszrizlingnek, és nyerj!

PP-Eletforma

Új nevet adhatunk Magyarország egyik legelterjedtebb fehérszőlő fajtájának, az olaszrizlingnek, ugyanis pályázatot írnak ki a fajta, illetve a belőle készült bor szinonimanevére. Az új névnek könnyen ejthetőnek és jól megjegyezhetőnek kell lennie, előny továbbá, ha hangzásában emlékeztet az olaszrizling név hangzására. Augusztus 30. a határidő.

Tovább olvasom »
megelőzés, mentő, pályázat, stroke, szív. agy, vérrög

Szívvel a stroke ellen!

PP-Eletforma

Ön ismeri a stroke tüneteit? Magyarországon évente 40-45 ezer ember szenvedi el és csupán négy százalékuk kap vérrögoldó kezelést. Ennek egyik oka a késlekedés! Az emberek kis hányada ismeri a stroke tüneteit, későn hívják a mentőt, a beteg nem kerül időben kórházba, és nem történik meg időben a vérrög feloldása vagy eltávolítása, mely jelentősen javítja a betegség kimenetelét.

Tovább olvasom »
dal, Euróvíziós Dalfesztivál, MTVA, műsor, pályázat

Van egy dalod? Elő vele!

PP-Eletforma

November 25-éig lehet jelentkezni a Dal című műsorba. A már hagyományosnak mondható produkció célja, hogy a szakmai zsűri és a közönség közösen találja meg azt a Dalt, amely 2016. májusában, Stockholmban Magyarországot képviselheti a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon.

Tovább olvasom »
biztonság, család, fotó, közlekedés, pályázat, videó

Tedd láthatóvá a nagyit, és nyerj!

PP-Eletforma

Közlekedésbiztonsági pályázatot hirdetett fiataloknak a DUE Médiahálózat és az ORFK-OBB. A „Tedd láthatóvá a nagyit!” című pályázatra október 15-ig olyan kreatív vagy vicces fotókkal, videókkal lehet nevezni, amelyeken a nagymama illetve más felnőtt családtag gyalog vagy kerékpárral, de mindenképpen biztonságosan közlekedik.

Tovább olvasom »
alkotás, használati cikkek, kiállítás, kreativitás, művészet, pályázat, Re-design

Nejlonharisnyából bútorhuzat

PP-Eletforma

A Humusz Szövetség által rendezett re-design vándorkiállítás az ország számos pontját bejárta az elmúlt hónapokban. A tavalyi év végén meghirdetett Re-design – Gondold újra! alkotói pályázat témája a régi használati tárgyak kreatív újraformálása volt, mellyel új, egyedi használati tárgyak születtek. A tavaszi pályamunkák az országos turné után most újra látogatást tesznek Budapesten, ezúttal a Humusz Házban. A kiállítás megtekintésén kívül a látogatóknak alkalmuk nyílik találkozni Ullmann Mónikával és kipróbálni az upcycling művészetét a szombati workshopokon.

Tovább olvasom »
család és karrier, dolgozó anya, dolgozó nő, pályázat

A dolgozó nő mindig gyanús?!

PP-Eletforma

A nő, aki dolgozik, valahogy mindig gyanús. Ha sikeres és nincs családja, könnyen rásütik a bélyeget, hogy karrierista, ha pedig családosként sikeres, annak bizonyára a gyerekei látják kárát – mondja Rácz Zsuzsa író a Richter Gedeon Nyrt.-vel közösen immár hatodik alkalommal meghirdetett Terézanyu pályázat témájáról. Idén olyan írásokat várnak, amelyekben a nők őszintén vallanak arról, hogy mit jelent számukra a munka, miért dolgoznak és közben milyen nehézségekkel kell megküzdeniük.

Tovább olvasom »
energiatakarékosság, pályázat, pénz

Ne késs le a pénzről! Itt vannak a feltételek!

PP-Eletforma

Ébernek kell lennie annak, aki nyertes szeretne lenni a lakossági energiatakarékosságot célzó pályázatokon. Ezeket még ebben a hónapban kiírják. Pénzt lehet nyerni elavult kazánok, tüzelőberendezések korszerűre történő cseréjére, régi típusú háztartási gépek újabbra váltására és energiahatékonyságot nagyban növelő nyílászárók csökkentett vételáron történő beszerzésére. De a pályázásnak szigorú szabályai vannak.

Tovább olvasom »