orvosi kezelés

daganat, fiatal nők, orvosi kezelés, pajzsmirigy, rák

8 dolog, amit érdemes tudni a pajzsmirigy-daganatról

PP-Eletforma

Igen sok embert érint a pajzsmirigy daganatos megbetegedése, amire a szerven lévő göbös elváltozások hívhatják fel a figyelmet. Inkább az úgynevezett hideg göbök esetén áll fenn a veszély a rosszindulatúságra, így alapos kivizsgálást igényel. Hogy mi mindent érdemes tudni a pajzsmirigy daganatáról, arról dr. Békési Gábor PhD., a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája beszélt.

Tovább olvasom »
fájdalom, gerinc, hát, jóga, nyak, orvosi kezelés, orvosi tanács, testtartás, torna, úszás

Hat jótanács a gerincedért

PP-Eletforma

A nyak-, hát- és derékfájás sokunk életét megkeseríti, pedig tudatos gerincvédelemmel sokat tehetünk a megelőzésért. Arra kértük Dr. Arnold Dénes Arnoldot, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistáját, hogy foglalja össze az alapszabályokat. 

Tovább olvasom »
csigolya, gerinc, mozgás, orvosi kezelés, porkorong, sérv

Egy jó kis gyógytorna gerincsérv ellen?

PP-Eletforma

A mozgásszegény életmód a mai modern világ egyik jellegzetessége. Ennek számos káros következménye van az egészségre nézve, mint pl. elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség, és a legkülönfélébb mozgásszervi problémák. A gerinc csigolyáinak megbetegedése, a gerincsérv vagy más néven porckorongsérv egyre gyakoribb kórkép, mely károsan befolyásolja a munkavégző képességet, illetve mindennapi teendőink ellátását.

Tovább olvasom »
baba, betegség, McDonald Gyermeksegély Alapítvány, orvosi kezelés, PTE, Ronald Szoba

Nagyon cuki a nagy segítség Pécsett!

PP-Eletforma

 Átadták az első hazai Ronald Szobákat a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján. Magyarországon először Pécsett, a Gyermekgyógyászati Klinikán létesített családi szobákat a beteg gyermekek gyógyulását támogató Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány. A nálunk 21 éve működő Alapítvány és a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika együttműködésében megvalósult szobák négy kis beteg és az őket kísérő négy szülő részére, a kórházi osztály területén belül nyújtanak elhelyezést a kezelések idejére.

Tovább olvasom »
csoki, kóla, orvosi kezelés, pióca, praktikák, sör

Már a vikingek is söröztek az influenza ellen

PP-Eletforma

A világ szüntelenül változik, mely változás az utóbbi időben elég dinamikus és kiszámíthatatlan. Sokszor, ha a rohanás közben megállunk egy pillanatra, már megint a következő, sokkoló, tudományos újdonságról lehet hallani. Elképesztő, hogy a nem is olyan távoli múlt, már archaikusnak számít. A változásokat az orvostudomány világában is meg lehet figyelni. Ehhez egyáltalán nem kell orvosnak lennünk. Elég, ha elolvasunk egy öt évvel ezelőtt írott könyvet, vagy a nagymamánkkal és nagypapánkkal elbeszélgetünk. Vannak ugyanakkor olyan dolgok, amik az idő múlásával sem változnak…

 

Tovább olvasom »