önvédelem

alakformálás, erőnlét, fogyás, önbizalom, önvédelem

Övédelemből szexisen

László Márta

Minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy önvédelmi technikák elsajátításával képesek legyünk megvédeni magunkat. A tavalyi év tragikus esetei ezt bebizonyították. Kovács Ildikó önvédelmi instruktor szerint az oktatások nemcsak felkészítenek bennünket egy esetleges támadásra, de számos szempontból előnyösen formálnak bennünket.

Tovább olvasom »
bulizás, italozás, kábítószer, önvédelem, szilveszter, telefon

Nem kell ehhez kungfuharcos

László Márta

Számos veszélyt rejt az önfeledt bulizás, ezért szilveszterkor különoosen fokozottan kell figyelnünk biztonságunkra. Természetesen nem kell paranoiásoknak lennünk, de legyünk figyelmesek, és már előre készüljünk fel bizonyos szituációkra!

Tovább olvasom »
fáradtság, figyelmetlenség, karácsony, lopás, önvédelem, zsebtolvaj

Védd magad a zsebesektől

PP-Eletforma

A karácsony előtti utolsó héten csúcsra járnak az adventi vásárok, a bevásárlóközpontok, a hipermarketek és a piacok. Ebben az időszakban minden évben megemelkedik a zsebtolvajlások száma, hiszen mi magunk is figyelmetlenebbek vagyunk a szokásosnál. Kovács Ildikó önvédelmi instruktor szerint a fáradtságunk és a szétszórtságunk tehet minket áldozattá.

Tovább olvasom »
bátorság, nő, oktatás, önvédelem, tanulás, utca

5 nőtípus, aki tutira elmegy önvédelmet tanulni

PP-Eletforma

Mindannyian tudjuk, mennyire fontos, hogy biztonságban érezzük magunkat az utcán. Kevesen vannak azonban, akik olyannyira tudatosak ezen a téren, hogy legalább néhány hónapos önvédelmi oktatáson részt vegyenek – mondja Kovács Ildikó női önvédelmi oktató. A szakértő úgy véli, az újraélesztéshez hasonlóan életet menthet az is, ha képesek vagyunk megvédeni magunkat.

Tovább olvasom »
bizonság, futás, megelőzés, nő, önvédelem, pánik

7+1 tipp a biztonságos futáshoz

PP-Eletforma

A baj bárhol és bármikor megtörténhet. Az elmúlt napok történései, és az ultrafutó Makai Viktória elleni támadás ismét erre hívta fel a figyelmet. Kovács Ildikó, női önvédelmi oktató szerint éppen ezért rendkívül nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre. Úgy véli ugyanis, hogy tudatos felkészüléssel csökkenteni lehet a tragédiák bekövetkeztét. A szakértő hét+egy pontban foglalta össze, mit tehetünk futás közben a biztonságunk érdekében.

Tovább olvasom »
bűnügy, önvédelem, rablás

Ellenálljunk-e a rablónak?

PP-Eletforma

Egyre több rablás borzolja a közvélemény idegeit. Különösen a nők és idős emberek esélytelenek a fegyveres rablókkal szemben. Ugyanakkor az Őrmester Kft. szakemberi szerint azért van mit tenni.

Tovább olvasom »