önismeret

állás, célok, karrier, motiváció, önismeret, tanulás, tervezés, újévi fogadalom

Karriertervezés 3 pontban

laszlomarta

A január az elhatározások és változások hónapja. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy honnan hova jutottál az elmúlt évben, valamint miben szeretnél idén fejlődni. Az alábbiakban az ismert felnőttképzéssel foglalkozó cég szakértője segít néhány tippel, hogy karriered a céljaidnak megfelelően alakuljon 2019-ben.

Tovább olvasom »
EQ-sexy mozgalom, érzelem, inteligencia, Kósa Erika, motiváció, Náray Tamás, önismeret, Stily Nóra

Neked mekkora?

PP-Eletforma

Ami magasabbra emel, mint a hangos szavak, ismét megünnepelhetjük az EQ Napját. Október 13-án a Kósa Erika Akadémia eseményén olyan népszerű emberek vallanak érzelmeikről, mint a világsztár kapus Király Gábor, a nemzetközileg elismert divattervező Náray Tamás, Szily Nóra vagy az EQ-sexy mozgalom elindítója, Kósa Erika.

Tovább olvasom »
dohányzás, életmód, étkezés, mozgás, önismeret, túlsúly

Teszteld magad őszintén!

PP-Eletforma

Ma már nem kétséges, hogy az életmódunk milyen óriási hatással van az egészségünkre, betegségeket okozhat, és gyógyíthat is. Dr. Vernes Réka, az Életmód Orvosi Központ életmód orvosa szerint éppen ezért is van kitüntetett szerepe az életmód orvoslásban a gondos felmérésnek, ami túlmutat a hagyományos orvosi felmérésen. Íme, a legfontosabb kérdések, amelyeket végig kell gondolnunk az életmódunkkal kapcsolatban.

Tovább olvasom »
belső béke, csend, énidő, eső, lélek, nyár, önismeret

Kell egy kis nyári eső a lelkünknek is

Krajcsó Judit

A napfényes, pörgős, fülledt, meleg nyári hetek közé időnként beékelődik egy nyomott, kedvetlen, esős nap is, ami nem kevés bosszúságot okoz, ha ez nyaralás alatt történik. Pedig nem is sejtenénk, milyen sok lehetőséget rejt egy-egy ilyen nap – önismereti szempontból!

Tovább olvasom »
házasság, kommunikáció, önismeret, párkapcsolat, szex

Mi újság az ágyban? – és a többi fontos kérdés

PP-Eletforma

Mindannyian arról álmodozunk, hogy megismerjük életünk párját, akivel aztán örökké boldogok leszünk. Arról már nem szól a fáma, mi is történik velünk később, hogy kezeljük a konfliktusaikat, hogy éljük meg a kapcsolatunkat mondjuk tíz év múlva. Ha megérjük… Erre a 10 dologra mindenképpen érdemes folyamatosan figyelni.

Tovább olvasom »
advent, angyal, harmadik gyertya, karácsony, önismeret, öröm, várakozás

Az angyalok tisztására értünk…?

Krajcsó Judit

Advent harmadik vasárnapján meggyújtjuk a rózsaszín gyertyát, amely az örömöt szimbolizálja. Ezen a héten azonban ébernek és bátornak kell lennünk, hogy legyőzzük  kísértéseket, és megszabaduljunk a gonosztól…Gyönyörű gondolatokkal segítjük a lelki megtisztulást, hogy végre az angyalok tisztására érhessünk.

Tovább olvasom »
bűvész, cél, Hajnóczy Soma, mágia, motiváció, önismeret

Semmi sem lehetetlen – csak akarni kell!

PP-Eletforma

Legyen szó magánéletről, iskoláról vagy munkáról minden cselekvésünkhöz szükségünk van valami belső késztetésre, motivációra, ami segít minket előrébb vinni. Természetesen az lenne a legjobb, ha a jó dolgok erőfeszítés nélkül megtörténnének velünk, de ez ritkán fordul elő és inkább meg kell küzdeni értük.

Tovább olvasom »
korrupció, önismeret, teszt

Te mennyire vagy korrupt? Teszteld!

PP-Eletforma

Szeretnéd megtudni, mennyire vagy hajlamos a korrupcióra? Egy teszt segítségével megtudhatod, hogy az átlagnál könnyebben vagy nehezebben állsz-e ellen a korrupció csábításának. És ne gondold, hogy nagy dolgokról van szó. A korrupció ott kezdődik, ahol még észre sem vesszük…

Tovább olvasom »
női szerep, önbizalom, önismeret

Te kit látsz a tükrödben?

PP-Eletforma

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem! No de mit is várunk tőle, ha belenézünk? A választ, hogy milyenek vagyunk valójában, vagy azt, hogy milyennek lássanak mások? A megoldás kettő az egyben van. Mi magunk.

Tovább olvasom »
önismeret, optimista szemlélet, teszt

Optimista vagy?

Práger Kitti

Savanyú Jóska vagy Humor Herold? Félig üres vagy félig teli a pohár? Viselkedésünket személyiségünk, amit velünk született tulajdonságaink mellett tapasztalataink határoznak meg. Ahogyan külső jegyeinket, úgy gondolkodásunkat is módosíthatjuk, némi segítséggel.

Tovább olvasom »
forradalom, önismeret, spiritualitás

Erről a forradalomról még a tanárok sem beszéltek

PP-Eletforma

A magyar emberek számára két nagy forradalmi hónap van. A szívdobogtató március, és a reményteljes október. Tavasszal szinte a márciusi ifjakkal együtt dobban a szívünk, októberben pedig újra átéljük a korabeli hősök reményeit. Ismerjük a történelmi eseményeket a tanáraink elmondásaiból, a privát olvasmányainkból, vagy akár még személyes beszélgetésekből is talán. Azonban nézzünk most egy másfajta forradalmi eseménysorozatot, ráadásul egy olyat ami még a magyarokon is túlmutat, és amiről nem is nagyon beszéltek nekünk a tanáraink!

Tovább olvasom »
az élet iskolája, iskola, önismeret, ősz, spirituális tanévkezdés, tanulás

Spirituális tanévkezdés- A tananyag: Önmagunk

PP-Eletforma

Az ősz szinte egyet jelent a tanévkezdéssel. Sokakban fájó emlékként él hogy a nyári vidámságok helyett, ilyenkor újra csak be kellett ülni, és az iskolapadot kellett koptatni. Aztán persze kitörő lelkesedéssel várta a nagy többség az év végét és a ballagást, az iskola befejezését. Pedig hát az igazi tanulás, az Élet Iskolája csak azután indul be. Ráadásul pont az, amire az iskola nem is nagyon készít fel. Mi is pontosan ez? Hogy igazán megtalálja az ember a helyét a világban.

Tovább olvasom »
életvezetési tanácsadás, Goldschmidt Liza pszichológus, nő, nő-férfi kapcsolat, önbizalom, önismeret

Nő vagy? Lájkolta ma valaki?

PP-Eletforma

Hova tűntek a férfiak és miért nem találják a helyüket a nők mellett? Miért van olyan sok magányos nő? Miért kell egy háziasszonynak férfi szerepkörökben is megfelelnie? Miért vesztette el egymást a két nem? Kitől tanulja meg egy kislány, hogy milyen nőnek lenni?- napjaink nagy kérdései, amelyek talán mindenkiben felmerülnek, de szinte senki nem meri feltenni őket.  

Tovább olvasom »
hit, jóga, önismeret, személyiség

Jóga, az önvaló tudománya

PP-Eletforma

A jóga tradicionális tanításai azokhoz az óind lételméleti irányzatokhoz tartoznak, amelyek hosszú évezredek óta a létező világ és az emberi lét legfontosabb kérdéseire keresik a választ. Melyik irányzatai? Mi a valódi célja és hogyan lehetséges elsajátítani? 

Tovább olvasom »