önbizalom

alakformálás, erőnlét, fogyás, önbizalom, önvédelem

Övédelemből szexisen

László Márta

Minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy önvédelmi technikák elsajátításával képesek legyünk megvédeni magunkat. A tavalyi év tragikus esetei ezt bebizonyították. Kovács Ildikó önvédelmi instruktor szerint az oktatások nemcsak felkészítenek bennünket egy esetleges támadásra, de számos szempontból előnyösen formálnak bennünket.

Tovább olvasom »
életmódváltás, énekes sztár, fogyás, inzulinrezisztencia, önbizalom

Tarján Zsófi és az ördögi körbe került IR-esek

PP-Eletforma

Az elmúlt időszakban sokat lehet hallani a Honeybeast énekesnőjének, Tarján Zsófi átalakulásáról, ugyanis miután diagnosztizálták nála az inzulinrezisztenciát, megfelelő kezelésben részesülve nagymértékű súlyfeleslegtől szabadult meg. Dr. Koppány Viktóriát, a Budai Endokrinközpont inzulinrezisztencia és PCOS specialistáját az eset kapcsán a személyre szabott terápiáról kérdeztük, hogy más IR-es is büszke lehessen alakjára.

Tovább olvasom »
kisugárzás, maximalizmus, nők, önbizalom, vélemény

Ilyenek az alfanők – Magadra ismersz?

PP-Eletforma

Ha belép a szobába, vonzza a tekintetet és mindenki a közelében akar lenni. De vajon mi a titkuk? Összegyűjtöttük azokat tulajdonságokat, amelyek meghatározók abban, hogy te is egy lehess az alfanők közül. De lehet, hogy már az is vagy? Nézzük!

Tovább olvasom »
család, kamaszkor, kommunikáció, könyv, nevelés, önbizalom, személyiség fejlődés

Amikor a NEM nehéz, az IGEN pedig veszélyes…

Krajcsó Judit

Nem a fiatalok hibája, ha nem tudnak nemet mondani. Nem is a szüleiké. Kultúránk egyik oldalon nehezen tolerálja a nemet mondás, az önérvényesítés képességét, a másik oldalon azonban egyenesen elvárja. Ne csodálkozzunk, ha a tinédzserek félnek kilógni a sorból és félnek nemet mondani. Pedig fontos lenne…

Tovább olvasom »
boldogság, élmények, énkép, komfortzóna, önbizalom, stressz, személyiség

Élményben oldódó stressz

Krajcsó Judit

Megélt élményeink indentitásunk részévé válnak, tulajdonképpen élményeink összessége vagyunk. Egy meghatározó élmény akár gyökeres változásokat is hozhat, azonban ez mindenkinél mást és mást jelent. Megtalálni a változást hozó élményt a siker kulcsa…

Tovább olvasom »
elismerés, énkép, kritika, önbizalom, önértékelés, önkritika, pozitív gondolkodás, személyiségzavar

5 hatékony módszer- önbizalom erősítésre

Krajcsó Judit

Mindannyian vágyunk arra, hogy jó és stabil önbizalmunk legyen, de ennek elérése sokszor meglepően nehéz feladat. Ha önbizalmunk megfelelő, nem csak jobban érezzük magunkat a bőrünkben, hanem ellenállóbbá is válunk a lelki megterhelésekkel szemben. Íme egy kis segítség önértékelésünk erősítéséhez!

Tovább olvasom »
felkészülés, könyv, mentális zavarok, önbizalom, sport

Fejben dől el a verseny!

PP-Eletforma

Minden sportolónak szüksége van arra, hogy a kudarcokat vagy éppen sikereket fel tudja dolgozni valakinek a segítségével. Egy frissen megjelent könyv szerzője, Sabi Hegymegi szerint azonban Magyarországon ez nem jellemző. Egyenesen azt állítja, hogy nagy többségben hiányzik a magyar sportolók mentális felkészültsége és az önbizalma.

Tovább olvasom »
coaching, nyelvoktatás, nyelvtanulás, önbizalom, üzleti tudás

Ahány nyelv, annyi (üzlet?) ember!

PP-Eletforma

A divattól a karrierépítésig, az élet minden területén a trendek változása alapján választunk és cselekszünk. Ez azért fontos, mert a naprakészség és a trendkövetés fegyver lehet a kezünkben, hogy mások előtt, de legalábbis az élbolyban járjunk. Így van ez a nyelvtanulásban is!

Tovább olvasom »
alvás, egészség, immunrendszer, mozgás, önbizalom, sport

10 ok, amiért érdemes sportolni!

Krajcsó Judit

A rendszeres mozgás hozzásegít, hogy az élet minden területén a maximumot hozhasd ki magadból, legyen szó munkáról, családról vagy akár az általános közérzetedről.Összegyűjtöttünk még 10 dolgot, amiért nyerő a sportolás!

Tovább olvasom »
bűntudat, lélek, maximalizmus, megbánás, önbizalom, szokások

5 önbizalomgyilkos szokásunk

PP-Eletforma

Önbizalomhiánnyal küzdesz, és önsorsrontó szokásaid vannak? Szeretnéd magabiztosabbnak érezni magad?  Lássuk, hogyan kerekedhetsz felül néhány nehéz akadályon, ami meggátol abban, hogy ezt elérhesd!

Tovább olvasom »
alakformálás, fogyás, hormonok, kismama, mozgás, önbizalom, szülés

Bombaforma szülés után? Ezek a legjobb edzésmódszerek

PP-Eletforma

A szülés utáni tréning nem csak a súlyvesztésről szól és arról, hogy mielőbb beleférj a régi nadrágodba és ruháidba. Egyértelműen a mozgás a kulcs ahhoz, hogy visszanyerd az izmaid rugalmasságát, erejét, amit a szülés alatt elvesztettél, valamint, hogy önbizalmad újra a régi legyen! A következő tanácsok Neked is segíthetnek, hogy energikus és boldog anyuka legyél!

Tovább olvasom »
erotika, karcsúság, kisugárzás, lélek, önbizalom, párkapcsolat, tantra, test, túlsúly

A kisugárzás titka: élvezd a tested!

PP-Eletforma

A szépség belülről fakad, tarja a mondás, és ez így is van. Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, ha hiányzik az önbizalom és harmónia, akkor hiába a legszebb öltözet, vagy szexi fehérnemű. Az érzékiség megéléséhez a legfontosabb, hogy nőiesen vagy férfiasan vonzónak érezzük magunkat, mert az érzéki magabiztosság másokra is azonnal hat. A test és lélek kölcsönösen hatással van egymásra, így ha az egyiket rendbe tesszük, a másik is hozzá idomul.Mit tehetünk érzéki kisugárzásunk visszanyeréséért?

Tovább olvasom »
előadás, felkészülés, kommunikáció, munkahely, önbizalom, siker, üzlet

5 tanács, hogy ne félj nyilvánosan beszélni!

PP-Eletforma

Sokan jobban félnek a nyilvános beszédtől, mint a haláltól. Az életben azonban vannak olyan helyzetek, ahol rákényszerülünk arra, hogy több ember vagy akár egy nagyobb hallgatóság előtt beszéljünk. De van 5 olyan módszer, amellyel legyőzhetjük az ettől való félelmünket!

 

Tovább olvasom »
énkép, ideálok, munka, önbizalom, szépség

Minden a külsőségekről szól

PP-Eletforma

Mennyire vagyunk elégedettek magunkkal? Mennyiben befolyásolnak minket az ideálok? Mi fér bele és mi nem, a szépségért folytatott harcba? Egy nemrég készített, 1000 fős felmérés kereste ezekre a kérdésekre a válaszokat. Dr. László Zsolt plasztikai sebész és Dr. Hevesi Kriszta pszichológus értékelik az eredményeket.   

Tovább olvasom »
ápoltság, munka, önbizalom, sport, stressz, szépség

A szép emberek tényleg sikeresebbek?

PP-Eletforma

Mennyire segít a vonzó, igényes külső a munkavállalásban és párkeresésben? Mennyiben járul hozzá az önbizalom és a magabiztosság a magánélet és karrierépítés sikeréhez? Mit tehetünk természetes szépségünk és lelki egyensúlyunk megőrzése érdekében? Ezeket a kérdéseket járjuk körül Soltész Krisztina pszichológus és Illés Fanni paralimpikon-szépségkirálynő segítségével.

Tovább olvasom »
család, gyereknevelés, önbizalom, személyiség

Így neveljünk magabiztos gyereket!

PP-Eletforma

Számos hibát követünk el a gyereknevelésben, például amikor gyerekeinkkel akarjuk beteljesíteni álmainkat, önmagunk fiatalabb változataként látjuk őket, és elfelejtjük, hogy saját egyedi személyisége, érdeklődése, tehetsége van. Gyakran mi magunk állunk az útjába annak, hogy magabiztos felnőtté váljon.

Tovább olvasom »
magyar divat, önbizalom, testalkat

A valódi nőiességért selfieznek a divattervezők

PP-Eletforma

Magyarországon eddig példa nélküli módon fogtak össze a világszerte elismert hazai dizájnerek: Konsánszky Dóra, Léber Barbara, Szegedi Kata, Tomcsányi Dóri és Tóth Bori magyar nőknek segítenek abban, hogy merjék önmagukat felvállalva megmutatni, mennyire színes egyéniségek. A neves divattervezők ezúttal családanyákra és a konfekciómérettől eltérő testalkatú hölgyekre szabták kreációikat, s kivételes módon bepillantást engedtek műhelymunkájukba is egy-egy selfie-vel.

Tovább olvasom »
család, gyereknevelés, önbizalom

7 mondat, amitől szárnyakat kap a gyereked!

PP-Eletforma

Van hét vagy talán több csodamondat is, amelyeket bizony elég ritkán mondunk a gyerekeinknek. Pedig a dicsérő szavak, a pozitív megerősítések nagyon fontosak minden életkorban, hogy az egészséges önbizalmuk kialakuljon. Nézzünk néhány szárnyakat adó mondatot!

Tovább olvasom »
női szerep, önbizalom, önismeret

Te kit látsz a tükrödben?

PP-Eletforma

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem! No de mit is várunk tőle, ha belenézünk? A választ, hogy milyenek vagyunk valójában, vagy azt, hogy milyennek lássanak mások? A megoldás kettő az egyben van. Mi magunk.

Tovább olvasom »
jóslás, mágia, önbizalom

Amit még a jós sem tudott…

Krajcsó Judit

Újrakezdés? Folytatás? Vannak helyzetek, amikor az ember nem hallgat senkire, még a belső hangjára sem. Nos, ekkor megy el a jövőbelátó emberhez, mert azt hiszi, hogy amit ott hall, az lesz az ő szentírásos útmutatója. Néha így van, néha nem, akár hiszünk benne, akár nem. Ám döntéseinket mindenképpen befolyásolja, amit ott hallunk. Vagy mégsem?

Tovább olvasom »
boldogság, coach, önbizalom

Mitől lehetsz boldogabb?

PP-Eletforma

Tíz emberből nyolc arra a kérdésre, hogy „Mire vágyik a legjobban?”, azt válaszolja: a boldogságra. De vajon létezik „a boldogság? Miért nem tudják körülírni, akik „csak” erre vágynak?

Tovább olvasom »
életvezetési tanácsadás, Goldschmidt Liza pszichológus, nő, nő-férfi kapcsolat, önbizalom, önismeret

Nő vagy? Lájkolta ma valaki?

PP-Eletforma

Hova tűntek a férfiak és miért nem találják a helyüket a nők mellett? Miért van olyan sok magányos nő? Miért kell egy háziasszonynak férfi szerepkörökben is megfelelnie? Miért vesztette el egymást a két nem? Kitől tanulja meg egy kislány, hogy milyen nőnek lenni?- napjaink nagy kérdései, amelyek talán mindenkiben felmerülnek, de szinte senki nem meri feltenni őket.  

Tovább olvasom »
bizalom, kapcsolat, önbizalom, szeretet

Szereted? Foggal-körömmel? És?

PP-Eletforma

Többször megfogalmazódott már bennem a kérdés,hogy hogyan és miként lehet szeretni, milyen érzés az igaz, őszinte, szívből jövő, önzetlen szeretet. Ám más elgondolni, s más megvalósítani, olykor éppen azért, mert sokszor az ember foggal-körömmel ragaszkodik szeretete tárgyához és sokszor téves elképzeléseihez, érzéseihez.

Tovább olvasom »