nyugalom

ágynemű, alvás, étkezés, kaikapcsollás, matrac, nyugalom, pihenés, telefon

3 hasznos orvosi tipp a pihentető alváshoz

PP-Eletforma

A pihentető, mély alvás elengedhetetlenül fontos: úgy tűnik, ilyenkor passzívan pihenünk, azonban testünkben komoly munkálatok zajlanak. Szervezetünk ugyanis alvás közben regenerálódik, elménk pedig ekkor dolgozza fel emlékeinket. Év végéhez közeledve mindannyiunk élete besűrűsödik, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy helyt tudjunk állni ebben a különösen pörgős időszakban. Az alábbiakban dr. Somogyi Katalin, a hévízi NaturMed Hotel Carbona orvosa ad tippeket ahhoz, hogy a lehető legkipihentebben ébredjünk reggel.

Tovább olvasom »
egészség, feltöltődés, munka, nyugalom, pihenés, relaxáció, stressz

3+3 tipp a tuti munkahelyért

László Márta

Biztonságos és egészséges munkahelyre van szükség ahhoz, hogy a munkatársak nyugodtan, kreatívan tudjanak dolgozni. Az egyik ismert ingatlanfejlesztő- és az építőipari világcég például az egészségügyi wokrshopoktól az irodai jógáig mindent bevetettek.  

Tovább olvasom »
dán életérzés, fény, kényelem, nyugalom, otthon, tél, tűz

Így lehetsz egy kicsit boldog dán

László Márta

A szürke, borongós télben is boldogok a dánok, ennek titka sajátos derűjük, a Hygge. A kifejezés az élet egyszerűsítéséről szól, lelassítva a barátokkal, a családtagokkal együtt töltött pillanatokat. A világszerte népszerűvé vált érzést, Zai Viktória, a Poli-Farbe lakberendezője mutatja meg.

Tovább olvasom »
egészség, felmérés, Hévíz, nyugalom, reuma, stressz, termalfürdő

Egyre jobban szeretünk pancsolni

László Márta

A magyarok harmada évente legalább egyszer termálfürdőzik, és a fiatalok közül sokan gondolják úgy, hogy a gyógyító hatású víz a mindennapi stresszel kapcsolatos problémákra is megoldást jelent – derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából készített országos, reprezentatív kutatásból. Az eredmények alapján a hazai gyógyvizeket a belföldi utazók számára is érdemes tovább népszerűsíteni, hiszen ismerik, de sokan még nem próbálták ki jótékony hatásukat.

Tovább olvasom »
lélek, nyugalom, otthon, pihenés, stressz

Na, most aztán vegyél egy nagy levegőt!

László Márta

A mai rohanó világban nincs sem elég időnk, sem energiánk még arra is odafigyelni, hogy megőrizzük testben, illetve lélekben is az egészségünket. Pedig az élet nem a folyamatos robotról szól, és nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben – írja az inuasauna.hu. De egy kis odafigyeléssel és az ideális körülmények megteremtésével igenis van rá megoldás!

Tovább olvasom »
budapest, edzőterem, fürdő, luxus, nyugalom, Ritz-Carlton Spa, szellem, test

Tökéletes kényeztetés a Ritzben

László Márta

A főváros szívében megnyílt a The Ritz-Carlton Spa Budapest, amely mostantól kivételes fürdőélménnyel várja vendégeit! Különleges szolgáltatásai elvarázsolnak, és ez teszi egyedivé a helyet! A helyi fürdőkultúra több száz éves, egészen a római korig nyúló hagyományokra tekint vissza. Budapest 1934 óra viseli a Fürdők városa címet. Manapság is rengeteg fürdő és kapcsolódó szolgáltatás várja az idelátogatókat, ami tökéletes úti céllá teszi Budapestet azoknak, akik kényeztető feltöltődésre vágynak. Az új spa megnyitásával a The Ritz-Carlton, Budapest igazi luxus spa élményt hoz a magyar fővárosba!

Tovább olvasom »
ajándék, allergia, illatosítók, nyugalom, parfüm, szerelem, Valentin nap

5 szuper ajándék ötlet – az allergiás kedvesnek

PP-Eletforma

Valentin-nap alkalmából még az is próbálja a romantikusabb oldalát mutatni, aki egyébként a hétköznapokban hajlamos megfeledkezni a kedvesének szóló apróbb figyelmességekről. A következő tanácsokat érdemes megfogadni, ha valami meglepetéssel készülünk, főleg, ha allergiás a szerelmünk.

Tovább olvasom »
hangulat, lakás, lakberendezés, nyugalom, otthon, színek

Halványkék és rózsakvarc – így néz ki 2016 otthona

PP-Eletforma

Az idei év lakástrendje a színek terén is a harmónia megteremtésére törekszik, talán ezért lett a meleg, ölelő rózsa kvarc és a halványkék a 2016-os év színe. A két árnyalat felhasználási lehetőségei a lakberendezés területén határtalanok, illetve a nyugalom és a biztonság iránti igényünket is tökéletesen kielégítik. 

Tovább olvasom »
gyógynövények, nyugalom, stresszoldás

Ez a 3 növény a kiegyensúlyozottság titka!

PP-Eletforma

Vannak gyógynövények és gyümölcsök, melyeknek közismerten nyugtató ereje van. Ám érdemes lehet kombinálni őket a minél jobb hatás érdekében. Gondoltátok volna, hogy a citromfű, a kamilla és a szőlő együtt fogyasztva még hatékonyabban működik? És hogy létezik már olyan bébiital, ami ezekből készült, ráadásul felnőttek is fogyaszthatják? Nézzétek meg, miért olyan hasznosak ezek az összetevők!

Tovább olvasom »
munka, nyugalom, nyugdíj, pénz, pihenés

Nem értem! Ebben is kétharmados a magyar?

PP-Eletforma

A magyar munkavállalók kétharmada még akkor sem dolgozna a nyugdíjkorhatár után, ha emelnék a fizetését – derül ki a Randstad Workmonitor legfrissebb adataiból. A nemzetközi felmérés szerint vannak olyan országok, ahol a többség fizetésemelés nélkül is szívesen vállalna tovább munkát. 

Tovább olvasom »
bölcsesség, kína, nyugalom, vallás

Kína Bölcsessége

PP-Eletforma

Kína megkerülhetetlen. Egyre jobban látszik ma már ez a világgazdaságban. Most itt a válságban is látni, ahogy a kínai kormányfőt mint a világ egyik legerősebb gazdasági képviselőjét, milyen szívesen fogadják itt a nyugati országok politikusai és befektetői. A gazdasági erőn túl azért a kínai kormány politikája, és hozzáállása bizonyos szabadságjogokhoz, nagyban megosztja a világ közvéleményét. A gazdasági erőn, a sajátos politikán, a fura ételeken, és a “kici óccó” tömegtermékek jelenségén túl, vajon milyen üzenetet hozhat el számunkra ez a megállíthatatlanul közeledő távol keleti kultúra? Milyen spirituális gyökerei vannak Kínának, és mik azok az ősi tanok, amelyeken mindenképpen érdemes elmeditálnunk?  

Tovább olvasom »