nyirokcsomó

antibiotikum, baktérium, nyirokcsomó, torokfájás, vírus

3 jel, amikor már muszáj gyógyszert szedni a torokfájásra

PP-Eletforma

Évről évre visszatérő téma a feleslegesen szedett antibiotikumok kérdése. Sokszor a beteg szedné a gyógyszert, a mielőbbi gyógyulás reményében akár feleslegesen is. Más esetekben viszont, amikor valóban szükség lenne rá, épp a beteg tiltakozik hevesen az antibiotikum szedése ellen, és nem veszi be a felírt gyógyszert. Mi alapján lehet eldönteni, hogy szükség van-e antibiotikumra torokfájás esetén?

Tovább olvasom »
fertőzés, mandula, nyár, nyirokcsomó, szájpenész, torokfájás

5 betegség, ami fehér foltokat okozhat a mandulákon

PP-Eletforma

Ha valakinek fáj a torka, az első, hogy megnézi, látható-e valamilyen elváltozás, például vörösség, duzzanat, illetve fehér foltok a mandulák területén. Ezek azonban több betegséget is jelenthetnek. Arról, hogy milyen esetben fontos mindenképp orvoshoz fordulni miattuk, dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniátert, a Fül-orr-gégéközpont orvosát kérdeztük.

Tovább olvasom »
bárányhimlő, daganat, fertőzés, nyirokcsomó, torokfájás

Mi okozhatja a nyirokcsomók megnagyobbodását?

PP-Eletforma

Fertőzések következtében a nyirokcsomók megduzzadnak, majd a betegség leküzdésével visszanyerik eredeti állapotukat. Aggodalomra ad okot, ha a nyirokcsomók megnagyobbodása látszólag ok nélkül következik be, vagy a fertőzés megszűnését követően, hetek alatt sem múlik el.

Tovább olvasom »
antibiotikum, baktérium, köhögés, nátha, nyirokcsomó, orrfolyás, torokfájás

Torokfájás – mikor van szükség antibiotikumra?

PP-Eletforma

A vírusos eredetű megfázás tüneteként sokszor jelentkezik torokfájás, gyakran ez a betegség első tünete. A torokfájás lehet bakteriális eredetű is, a gyógyuláshoz ilyenkor antibiotikumra is szükség van. Milyen tünetek alapján különböztethetjük meg a vírusos fertőzést a bakteriálistól, mikor forduljunk orvoshoz?

Tovább olvasom »
fogyókúra, hullámmasszázs, kozmetika, nyirokcsomó, nyirokrendszer, terápia

Fogyasztó hullámmasszázs

PP-Eletforma

Testünkben egy hallgatag rendszer állandóan azon igyekszik, hogy egészségünket megőrizzük, ez a nyirokrendszerünk. E nélkül testünk lufi-szerűre duzzadna és pangó folyadék árasztaná el az egészséges sejtjeinket. Sok esetben kisebb fájdalmakat, rossz közérzetet, fáradtságot, meghűlést és az influenzát is a nem megfelelően működő nyirok és immunrendszer működésnek tudhatjuk be. Bédi Krisztina mesterkozmetikus elmagyarázza a nyirokrendszer anatómiáját, az ödéma kialakulásának okait, és azt hogyan segíthet a hullámmasszázs, kiknek ajánlott és kik azok, akiknek nem.

Tovább olvasom »